به گزارش خبرآنلاین، اين نشان دهنده آن است که رويکرد مجلسين نهم و دهم به کابينههاي روحاني مثبت تر از رويکرد مجلسين هفتم و هشتم به کابينههاي احمدينژاد بوده است.
در کابينه اول احمدينژاد وزراي آموزش و پرورش، تعاون، رفاه و نفت نتوانستند از نمايندگان مجلس هفتم راي اعتماد بگيرند. وزراي آموزش و پرورش، رفاه و نيروي دومين دولت او هم از فيلتر مجلس هشتميها نتوانتسند بگذرند.
اگرچه در کابينه اول حجت الاسلام حسن روحاني، وزراي آموزش و پرورش، علوم و ورزش و جوانان نتوانستند از مجلس نهم راي اعتماد بگيرند؛ اما با تغيير ترکيب نمايندگان در مجلس دهم و کسب اکثريت کرسيها از سوي ساکنين ليست انتخاباتي اميد، اين تنها حبيب الله بيطرف وزير پيشنهادي نيرو بود که نتوانست از مجلس يازدهم راي اعتماد بگيرد.
میانگین آرای موافق دو کابينه نهم و دهم به ترتيب ۱۷۷ و ۱۷۳ راي بود که کاهشي اندک را نشان ميداد. ميانگين آراي دو کابينه يازدهم و دوازدهم نيز به ترتيب ۲۰۴ و ۲۲۰ راي است که نشان ميدهد کابينههاي روحاني محبوبتر از احمدينژاد بودهاند.
در کابينه نهم، محمد سعيديکيا، منوچهر متکي، محمد سليماني و غلامحسين محسنياژهاي وزراي مسکن، خارجه، ارتباطات و اطلاعات، به ترتيب با اخذ ۲۲۲، ۲۲۰، ۲۲۰ و ۲۱۷ راي بيشترين آرا را کسب کرده بودند. در کابينه دهم هم احمد وحيدي، مرتضي بختياري، شمس الدين حسيني و علي نيکزاد وزراي دفاع، دادگستري، اقتصاد و مسکن به ترتيب با ۲۲۷، ۲۲۵، ۲۲۴ و ۲۱۹ راي پر رايترين وزرا بودند.
در نخستين دولت حجت الاسلام حسن روحاني علي طيبنيا، حسين دهقان، حسن قاضيزاده هاشمي و عبدالرضا رحمانيفضلي وزراي اقتصاد، دفاع، بهداشت و کشور با کسب ۲۷۴، ۲۶۹، ۲۶۰ و ۲۵۶ راي بيشتري آرا از نمايندگان مجلس دريافت کردند. در دولت دوازدهم که دومين دولت روحاني است نيز امير حاتمي، حسن قاضيزاده هاشمي، محمود علوي و عبدالرضا رحماني فضلي وزراي دفاع، بهداشت و درمان، اطلاعات و امورخارجه، به ترتيب با ۲۶۱، ۲۵۳، ۲۵۲ و ۲۵۰ راي
در جدول زير به مقايسه آراي وزرا در چهار دولت گذشته بپردازيد:
نسرين وزيري
- 11
- 1