چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۰۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۰۱۷۳
دولت

غرور نا«آشنا»

حسام‌الدین آشنا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

تحلیل اینکه دولت و اصلاح‌طلبان در قبال یکدیگر چه رویکردی داشتند و اینکه چه جریانی موجب حضور مردم و دادن رأی ۲۴ میلیونی به حسن روحانی شد، اصلا سخت نیست چرا که مشخصا این «تَکرار» رئیس دولت اصلاحات بود که موجب حضور با شکوه مردم در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ شد، اما گویا برخی اطرافیان رئیس‌جمهور از این اتفاق چندان دل خوشی ندارند و هر از چند گاهی با اظهارتشان به تخریب جریان حامی می‌پردازند که در نوع خود جای تامل و تعجب دارد.

مثل توئیت اخیر حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور که رئیس دولت اصلاحات را سیاستمداری بازنشسته با اعتبار ریخته خوانده است. غافل از اینکه که اگر همین سیاستمدار نبود اکنون امثال آشنا هیچ وجهی در عالم سیاست نداشتند. در همین راستا جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب و مدیرعامل بنیاد باران معتقد است: «عملکرد این افراد نشان می‌دهد که فقط فرصت سوزی کردند و اعتبار شخص رئیس‌جمهور را نیز از بین بردند و اقبال عمومی را نسبت به رئیس‌جمهور کاهش دادند.»

حق نمک

بنا به گواه تحلیلگران و سیاسیون رابطه اصلاح‌طلبان با دولت به مثابه اتوبان یک‌طرفه‌ای بوده که رئیس‌جمهور و اطرافیانش از این رابطه سود سرشار برده و اصلاح‌طلبان زیان و خسارت دیده‌اند که جامعه تمام مشکلات خود را از چشم آنها دیده و با نوعی ناامیدی و بی‌اعتمادی به آنها می‌نگرد. لذا اگر بگوییم که مسبب شرایط سخت امروز مردم و ریزش سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان، روحانی و حلقه اول اطرافیانش بودند سخنی به گزافه نگفته‌ایم.

حال در این شرایط خطیر که جامعه در مشکلات معیشتی بسر می‌برد، اگر دولت بخواهد به جای عذرخواهی و تلاش بیشتر حق نداشته خود را از اصلاح‌طلبان و مردم مطالبه کند جای بسی تعجب است. با وجود این برخی اطرافیان رئیس‌جمهور بعضا اظهاراتی از خود بروز می‌دهند که هر که نداند گویی یکی از اعضای جبهه پایداری چنین سخنانی را بر زبان جاری کرده است. طی چند روز گذشته دو رشته توئیت از حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور در ارتباط با اصلاح‌طلبان حاشیه‌های زیادی به همراه داشت. وی در توئیت نخست خود با اشاره غیر مستقیم به رئیس دولت اصلاحات آورده: «‏تعداد زیادی از جوانان عزیز نواصلاح‌طلب سودای نمایندگی مجلس دارند، این حقشان است.

مشکل از اعتبار ریخته سیاستمداران بازنشسته‌ای است که مردم باید به «ندای» تکرارمی‌کنم آنان پاسخ مثبت و به جوانان پرشور رأی بدهند.» این توئیت که با واکنش‌های بسیاری همراه گشت موجب شد تا آشنا در توضیح توئیت اول خود توئیت دومی بزند که چندان دست کمی از توئیت اولش نداشت. وی در این توئیت با اشاره به قالیباف و رئیس دولت اصلاحات نوشت «آن سردار اسبق و آن سیاستمدار بازنشسته هر دو مشکل اعتبار سیاسی دارند، ولی این کجا و آن کجا؟ اولی اعتبار فهرست مورد تاییدش را به خطر می‌اندازد ولی این فهرست مورد تایید دومی است که اعتبارش را به خطر می‌اندازد.» بد نیست آقای آشنا بداند که اگر حمایت اصلاح‌طلبان و «تَکرار» رئیس دولت اصلاحات نبود قطعا اکنون وی در جایگاهی نبود که بخواهد به اصلاح‌طلبان و جایگاه سیاسی رئیس دولت اصلاحات واکنش نشان دهد.

اصلاح‌طلبان ۲۴ میلیون نفر را برای رأی به روحانی بسیج کردند، مطالباتشان پیشکش، اما بد نیست دولتی‌ها حق نمک شناسی را به جا آورند. مشاور رئیس‌جمهور و اطرافیان بگویند که چگونه هنرمندانه در کمتر از دو سال رأی ۲۴ میلیونی و سرمایه اجتماعی عظیم را تا جایی برده‌اند که امروز این محبوبیت به زیر ۱۰ درصد رسیده است؟ لذا رئیس‌جمهور باید بیش از گذشته نسبت به اظهار نظر اطرافیانش حساسیت نشان دهد تا این ته مانده اعتبار نیز از بین نرود.

با ۲۴ میلیون رأی چه کرده‌اید؟

قائم مقام حزب اتحاد ملت در واکنش به توئیت مشاور رئیس‌جمهور در خصوص رئیس دولت اصلاحات در توئیتر خود نوشت، دغدغه کسی که سرمایه اجتماعی او در قالب «تصویردستان» و عبارت «تَکرارمی‌کنم» سه پیروزی بزرگ در انتخابات را رقم زد، نجات کشور بود. آذر منصوری ادامه داد: او کار خود را بی‌منت انجام داد. حال آقای آشنا باید بگوید با سرمایه ۲۴ میلیون رأی حاصل از اعتبار او چه کرده‌اند؟

رعایت نزاکت سیاسی

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به اظهارات اخیر حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور بیان کرد: متاسفانه در مجموعه اطرافیان آقای رئیس‌جمهور چهره‌هایی قرار گرفته‌اند که عمدتا هدف آنها این است که در عرصه قدرت باشند. انتخاب نوشت؛ علی تاجرنیا گفت، احساس می‌کنم اینها دچار یک تحلیل اشتباه شدند که ممکن است شرایط کشور یک نوع رویگردانی از اصلاح‌طلبان ایجاد کرده باشد. از همین رو دنبال فرستادن پالس‌هایی هستند که یا بتوانند در دولت آینده نقشی داشته باشند یا حداقل در یک حاشیه امنی قرار بگیرند. نمایند سابق مجلس اظهار کرد: این افراد عمدتا چهره‌های تاثیرگذاری در سپهر سیاسی ایران نیستند و اگر امروز به واسطه شرایط دولت در جایگاهی قرار گرفته‌اند، نشانه اثرگذاری آنها نیست. بنابراین فکر می‌کنم نه نظرات آنها چندان اهمیتی دارد و نه اصلاح‌طلبان باید خودشان را درگیر این مسائل کنند. بر رئیس‌جمهور واجب است که مراقبت کنند که این دوستان و حلقه‌های نزدیک ایشان اخلاق و نزاکت سیاسی را رعایت کنند.

از تَکرار تا مکَبر!

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره اظهارات اخیر مشاور رئیس‌جمهور خطاب به وی در توئیتی نوشت، بازهم افاضات مشاور نا آشنای دولت، اگر ندای تَکرار و تلاش اصلاح‌طلبان و اقبال مردم نبود جنابعالی می‌بایست در خدمت ابوالزوجه محترم و حداکثر در جایگاه مکبری نماز جمعه قرار می‌گرفتید نه مشاورت رئیس‌جمهور. جواد امام در تکمیل واکنش خود به توئیت مشاور رئیس‌جمهور به «آرمان» گفت: خود رئیس‌جمهور نیز معترف به نقش و جایگاه رئیس دولت اصلاحات و اقبال مردم هستند و چیزی نیست که قابل کتمان باشد و اگر سرمایه و اعتبارسوزی شده باشد توسط همین تیمی است که آقای روحانی روی کار آورد؛ از جمله آقای آشنا.

مدیرعامل بنیاد باران تصریح کرد: آقای آشنا گزارشی از عملکرد خود بدهد که ببینیم چقدر توانسته در دولت نقش داشته باشد و مشخص کند که چه میزان توانسته برای دولت اعتبار اجتماعی کسب کند. دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب تاکید کرد: عملکرد این افراد نشان می‌دهد که فقط فرصت سوزی کردند و اعتبار شخص رئیس‌جمهور را نیز از بین بردند و اقبال عمومی را نسبت به رئیس‌جمهور کاهش دادند. امروز اعتراض مردم به اصلاح‌طلبان به آنهایی است که شعار دادند، اما پای عهد خود نایستادند و به شعارها پشت کردند.

حمید شجاعی

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش