جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۵۵۱
بین الملل

چرخش به راست انتخابات اتریش با جوان جویای نام

انتخابات اتریش,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

انتخابات زودهنگام در اتریش می‌تواند چهره سیاسی این کشور را تغییر دهد. انتخاب یک جوان ٣١ساله به‌عنوان صدراعظم این کشور و بازشدن پای یک حزب راست‌گرای افراطی به دولت ائتلافی می‌تواند معادلات را در این کشور تغییر دهد. روز یکشنبه مردم اتریش برای تعیین ١٨٣ کرسی شورای ملی این کشور پای صندوق رأی رفتند؛ انتخاباتی که بیش از هر چیز دیگري بر مسئله مهاجرت تمرکز داشت.

 

درحال‌حاضر، ١٥ درصد از جمعیت ٨,٧‌میلیون‌نفری اتریش را افرادی تشکیل می‌دهند که خارج از این کشور به دنیا آمده‌اند. در انتخابات روز گذشته سه حزب برای کسب بیشترین میزان رأی در رقابت بودند: سوسیال‌دموکرات‌ها، حزب مردم و حزب آزادی. نظرسنجی‌ها از پیشتازی حزب مردم با دردست‌داشتن ٣٣ درصد آرا به رهبری سباستین کورتز خبر می‌داد و رقابت تنگاتنگی میان دو حزب سوسیال‌دموکرات و حزب راست افراطی آزادی برای جایگاه دوم در جریان بود.

 

از آنجا که هیچ حزبی به‌تنهایی اکثریت را در دست ندارد، کمافی‌سابق در بر پاشنه تشکیل دولت ائتلافی خواهد گشت، تنها با این تفاوت که این‌بار دیگر از ائتلاف راست‌ها و چپ‌گراها خبری نیست. این در حالی است که در ٣٠ سال گذشته، اتریش از سوی ائتلاف سوسیال‌دموکرات‌ها و حزب میانه‌رو اداره شده است. به نظر موج پوپولیسم و افراطی‌گری که در ماه‌های اخیر اروپا را درنوردیده حالا به اتریش رسیده است. 

 

چرا زود هنگام

علت برگزاری این انتخابات زودهنگام، امتناع کورتز از تداوم دولت ائتلافی با سوسیال‌دموکرات‌ها به رهبری کریستین کرن، صدراعظم کنونی اتریش، بود. کورتز به‌عنوان وزیر امور خارجه بخشی از ائتلاف بزرگ حزب مردم و سوسیال‌دموکرات‌ها محسوب می‌شد، اما انتخاب او به‌عنوان رهبر جدید حزب مردم، به این ائتلاف پایان داد. در ادامه نیز با تداوم منازعات سیاسی، با موافقت تمام احزاب حاضر در پارلمان، زمینه برای برگزاری انتخابات زودهنگام فراهم شد. 

 

«آزادی» علیه اسلام و مهاجران

درحالی‌که در دوران تبـــلیـغات انتــخاباتـــی، سوسیال‌دموکرات‌ها بر طبل کاهش نابرابری اجتماعی می‌کوبیدند؛ دو حزب دیگر تمرکز خود را بر مسائلی مانند مهاجرت قرار دادند. هر دو حزب خواستار تشدید تدابیر امنیتی در مرزهای اتریش و همچنین اخراج سریع پناه‌جویانی شده‌اند که درخواستشان رد شده است.

 

بااین‌حال، اوضاع میان این دو حزب نیز چندان مسالمت‌آمیز پیش نمی‌رود. کورتز از سوی حزب آزادی به کپی‌برداری از سیاست‌های این حزب متهم شده و هاینز کریستین استراچه، رهبر این حزب نیز او را فردی دغل‌کار خوانده است. این مسئله‌ای است که آنتون پلنیکا، استاد مطالعات ملی‌گرایانه در دانشگاه اروپای مرکزی، نیز بر آن صحه می‌گذارد. از نظر پلنيکا، شعارها و وعده‌های حزب مردم ماهیتا تفاوتی با مباحث حزب آزادی نداشته و صرفا آنها را به شکلی معتدل‌تر بیان کرده است. حزب آزادی علاوه بر رویکرد ضدمهاجرتی و ضداروپایی، نگاه خصمانه‌ای نیز به اسلام دارد.

 

استراچه در جریان نطق‌های انتخاباتی، با بیان اینکه به نظر او اسلام به اتریش تعلق ندارد، گفته بود که نمی‌خواهد کشورش اسلامی شود. آخرین‌باری که حزب آزادی در سال ٢٠٠٠ میلادی وارد دولت اتریش شد، اعضای اتحادیه اروپا با هدف مجبورکردن دولت این کشور به کنارگذاشتن این حزب، تحریم‌های دیپلماتیک را علیه اتریش وضع کردند، اما این‌بار به نظر مي‌رسد مردم اتریش از تحریم نمی‌ترسند. البته شرایط در اروپا نیز نسبت به سال ٢٠٠٠ میلادی بسیار تغییر کرده است. با این اوصاف، اگر نظرسنجی‌ها به حقیقت بپیوندند، حزب مردم با کسب ٢٥ درصد آرا به‌عنوان حزب دوم، بازگشتی مقتدرانه را رقم خواهد زد. 

 

جوان محبوب

نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که محبوبیت سباستین کورتز، رهبر حزب مردم، باعث شده تا حزب او گوی سبقت را از رقبا برباید. در صورت پیروزی در انتخابات، او با ٣١ سال سن به جوان‌ترین رهبر یک کشور اروپایی بدل خواهد شد. آقای کورتز در وعده‌های انتخاباتی خود تأکید کرده بود که مسیرهای اصلی مهاجرت به اروپا از طریق بالکان و مدیترانه را خواهد بست.

 

بسیاری از مردم اتریش نسبت به بازشدن مرزهای این کشور در سال ٢٠١٥ میلادی روی خیل عظیم مهاجران که از جنگ و فقر در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان فرار می‌کردند، معترض بودند. او مدعی شده است که مهاجرت غیرقانونی باعث ازمیان‌رفتن نظم و امنیت می‌شود. کورتز همچنین قصد دارد تا مزایای مهاجران را کاهش داده و پرداخت مزایا به سایر خارجیان را فقط به افرادی محدود کند که حداقل پنج سال از اقامتشان در این کشور می‌گذرد. 

 

امید اروپا

کریستین کرن، به‌عنوان مدافع اتحادیه اروپا و مهاجران، در شرایطی انتخابات روز گذشته را مرحله‌ای خطیر و مهم در چند دهه اخیر اتریش توصیف کرده بود که سوسیال‌دموکرات‌ها به‌خاطر چندین رسوایی، از جمله یک کمپین تخریبی علیه کورتز، اوضاع مناسبی ندارند.

 

از دیگر سو، حزب سبزها به‌عنوان یک حزب طرفدار مهاجران و متحدی بالقوه برای سوسیال‌دموکرات‌ها، به علت تنش‌ها و درگیری‌های داخلی مشخص نیست که بتواند حتی حدنصاب چهار درصد آرا برای حضور در پارلمان را به دست آورد. بدون‌تردید چشم اتحادیه اروپا به انتخابات اتریش دوخته شده است. این اتحادیه امیدوار است که بعد از خروج بریتاینا از این اتحادیه و واردشدن یک حزب ضداروپایی به پارلمان آلمان، شاهد قدرت‌گیری یک حزب دست‌راستی افراطی دیگر در اتریش نباشد. 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش