سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۴۵۱
بین الملل

فوربس گزارش داد؛

روسیه پس از انتخاب مجدد پوتین چگونه خواهد بود؟

ولادیمیرپوتین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
اکثر کارشناسان بر سر این‌که امروز نام چه کسی از صندوق‌های انتخابات روسیه بیرون می‌آید با یکدیگر توافق‌نظر دارند. اما این انتخاب دوباره چه دلالت‌هایی داشته و چه تاثیری در روند سیاست‌های دولت روسیه دارد؟ آیا امکان تغییر در ساختار سیاسی و اقتصادی روسیه پس از انتخابات امروز وجود دارد؟

به گزارش ایلنا به نقل از فوربس، چنانچه امروز –یکشنبه- نام «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه، بار دیگر از صندوق‌های رای برای دوره چهارم و –از قرار معلوم- پایانی ریاست جمهوری بیرون بیاید کسی شگفت‌زده نمی‌شود. در این صورت، او دومین رهبر روسیه پس از «ژوزف استالین»، پیشوای شوروی سابق، از نظر سال‌های صدرات می‌شود. پس از فرو ریختن دیوار برلین و فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی در ۱۹۹۱، روسیه تنها دو رئیس‌جمهور داشته و پوتین، به زعم بیشتر کشورهای اروپا و همچنین آمریکا، از نفر اول بدتر است. در ۱۸ سال گذشته، او حساسیت این کشورها را در مورد تقریبا همه‌چیز برانگیخته است. 

 

تحقیقات در مورد روسیه ادامه دارد و برتیانیا ده‌ها نفر از دیپلمات‌های روس را در چند روز گذشته اخراج کرد و آمریکا نیز کرملین را مسئول هک کردن سیستم امنیتی این کشور در زمان انتخابات ریاست جمهوری در یک سال گذشته می‌داند. حال قدم بعدی برای روسیه چیست؟  

 

به گفته «کرگ بوتام»، اقتصاددان بازارهای در حال ظهور در شرکت سرمایه‌گذاری «اسکولدرز» در لندن، «دو رویکرد به این مسئله وجود دارد؛ یکی این‌که پوتین قصد هیچ تغییری را ندارد و از روند فعلی کاملا راضی است، با توجه به این‌که قیمت نفت ثابت است و بسیار بالاتر از تصور حداقلی در بودجه مالی قرار دارد. استدلالی وجود دارد مبنی بر این‌که تنها بحران‌های گوناگون است که جرقه اصلاح‌طلبی را در روسیه می‌زند و شواهدی هم بر این امر وجود دارد.»

 

از منظر کشورهای غربی، روسیه با بحران مواجه است؛ بیرون از روسیه تقریبا هیچ‌کس به پوتین اعتماد ندارد؛ کشورهای حوزه بالتیک همیشه در مورد تهاجم روسیه نگران‌ هستند؛ بر اساس گزارش‌ها، سوئد در حال بال‌ و پر دادن به احساسات ضدروسیه‌ای و تمرین‌های نظامی است، چراکه «کالینینگراد»، تکه‌ای از خاک روسیه، در همسایگی این کشور و در بخش شمالی اروپا، در جوار دریای بالتیک، قرار دارد. 

 

«ترزا می»، نخست‌وزیر بریتانیا، با باور به این‌که دولت روسیه یک جاسوس پیشین را با ماده‌ای شیمیایی مسموم کرده است، کاری که برای روس‌ها عادی تلقی می‌شود، دیپلمات‌های این کشور را تنبیه و  از کشور بیرون‌ کرده است. 

 

از منظر شکاکان، این چه‌بسا شیوه‌ای آنگلوآمریکایی برای اثرگذاری بر روی انتخابات روسیه است. پیامی برای رای‌دهندگان که می‌گوید: پیشوایتان آدم بدی است. چه درست باشد و چه نه، تمام این حرف‌ها درباره پوتین دیگر مستعمل شده است و هرچه غرب بیشتر از پوتین ایراد بگیرد، محبوبیت او نیز افزایش می‌یابد و درنتیجه از اثرگذاری چنین نظراتی نیز کاسته می‌شود.

 

به‌علاوه، اقتصاد این کشور دیگر در رکود قرار ندارد.

آخرین حضور پوتین در انتخابات ریاست‌جمهوری چگونه است؟ سرمایه‌گذاران درباره دسیسه‌های سیاسی گمانه‌زنی نمی‌کنند، مگر آن‌که شواهد واضحی در این مورد وجود داشته باشد. آیا در آمریکا نیز، مانند سوریه، جنگی غیابی در جریان است؟ آیا تجاوز روسیه به اوکراین یا حوزه دریای بالتیک ممکن است؟ این چیزی است که دشمنان پوتین گمان می‌کنند نفتکش‌ها از کی‌یف تا واشنگتن احتمال آن را قوی می‌دانند. به‌نظر می‌رسد که تنها آنان پاسخ به این پرسش را می‌دانند. سرمایه‌گذاران در این‌باره نگاه خیال‌پردازانه و هالیوودی کمتری نسبت به دیگران دارند. 

 

دولت روسیه دموکراتیک نیست، بلکه بیشتر دولتی اقتدارگرا است که برای کسب اعتبار به انتخابات دموکراتیک نیاز دارد. هرچند، نوسان در میزان رای می‌تواند به تغییر در سیاست ختم شود، همان‌گونه که در آمریکا چنین است. انتخابات دلالت‌های سیاسی دارند.

 

به گفته بوتام، برنامه اصلاح مالی که پوتین «الکسی کوردین»، وزیر اقتصاد، را ملزم به اجرای آن کرده تاکنون مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.  پوتین، در کنفرانسی مطبوعاتی در سال ۲۰۱۷، اعلام کرد که تا پیش از انتخابات در ماه مارس هیچ تغییری در ساختار حکومت رخ نخواهد داد. طبیعتا، اگر قرار بود تغییراتی ملموس در دولت این کشور رخ دهد، تاکنون اعلام شده بود. 

 

بوتام می‌گوید: «برداشت خوشبینانه‌تر این خواهد بود که پوتین منتظر پایان یافتن انتخابات است تا مجموعه‌ای اصلاحات دردناک اما لازم را اعمال کند.»

 

هوادان این دیدگاه نخست استدلال می‌کنند که پوتین اگر نمی‌خواست برنامه اصلاحاتی خود را عملی کند، کوردین را به اجرای آن نمی‌گماشت. دوم آن‌که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که پوتین را همیشه و همه‌جا هم دوست ندارند. محبوبیت او در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال ۲۰۱۳ کاهش یافته بود. محبوبیت او پس از بحران اوکراین و با الحاق کریمه در مارس ۲۰۱۴ بود که افزایش یافت.

 

به گفته بوتام، «بعید به‌نظر می‌رسد که سیاست پوتین پس از انتخابات شکل بدتری به خود بگیرد.»

به‌نظر می‌رسد که انتخابات روسیه چشم‌اندازی روبه‌رشد را برای سیاست اقتصادی این کشور به همراه داشته باشد.

 

در مورد احتمال کسادی اقتصادی، بخش کوچکتری از رای‌هایی را که به پوتین داده می‌شود می‌توان به حساب پوپولیسم گذاشت، چه به شکل هزینه‌های سخاوتمندانه‌تر اجتماعی، چه عملیات نظامی در دیگر مناطق، مانند سوریه و اوکراین. 

 

«الکساندر بانوف»، عضو ارشد مرکز «کارنیج مسکو»، روز گذشته –جمعه- به بلومبرگ گفت: «شش سال آینده تلاشی خواهد بود برای ایجاد ائتلاف دولتی میان دو بخش بزرگ از دیوان‌سالاری روسیه. یک بخش از حکومت که به سیاست‌های اقتصادی مرتبط است روسیه را اقتصادی مدرن می‌داند که به باقی جهان مرتبط است و بخش دیگر دیوان‌سالاری در نگاه باقی جهان نه‌تنها نظامی‌تر است، بلکه اقتصاد را چون کارخانه‌ای بزرگ می‌بیند... اقتصادی صنعتی، قدیمی و به سبک شوروی.»

 

در صورتی که شش سال پایانی صدارت پوتین درگیر بحران با غرب باشد، روسیه با سناریویی بدتر از تحریم از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده مواجه خواهد شد. این بالاترین خطری است که انتخاب پوتین امسال پیش می‌کشد. 

 

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش