سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۹ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۸۸۹
بین الملل

آیا سیاست ریاضت اقتصادی، باعث قیام مصری ها می شود؟

قیام مصری ها,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
مصر از سال ۲۰۱۶ برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول به اقدامات اقتصادی مانند شناور کردن نرخ پوند مصری و کاهش یارانه ها دست زد که باعث کاهش قدرت خرید مردم و به تبع آن افزایش نارضایتی شده است.

به گزارش ایرنا، صندوق بین المللی پول سال ۲۰۱۶ میلادی از مصر خواست اصلاحات اقتصادی انجام دهد تا در مقابل آن ۱۲ میلیارد دلار وام بگیرد، قاهره از آن زمان اقدامات زیادی انجام داد که شناور کردن نرخ پوند مصری ، تصویب مالیات های جدید و حذف یارانه برخی کالاها از آن جمله است. در پی شناور شدن نرخ پوند مصری تورم در این کشور به حدود ۳۵ درصد رسید و در نتیجه قدرت خرید مردم کاهش یافت و باعث نارضایتی شدید مردم شد.

 

** افزایش قیمت بلیط مترو برای کاهش هزینه های دولت

دولت مصر در تازه ترین اقدام اقتصادی خود، بهای بلیط مترو را افزایش داد. مقام های مصری در ماه مارس سال ۲۰۱۷ یعنی حدود یک سال پیش، قیمت بلیط را به میزان ۱۰۰درصد افزایش داده بودند. پیش از این تاریخ، قیمت بلیط مترو برای تمام خطوط و ایستگاه ها به صورت یکسان یک پوند مصری بود اما در ماه مارس سال ۲۰۱۷میلادی به دو پوند رسید. مقام های مصری هفته گذشته اعلام کردند بهای بلیط با توجه به تعداد ایستگاه ها از روز جمعه تغییر کرده است. با این اقدام، بهای بلیط برخی مسیر ها افزایش ۳۵۰ درصدی قیمت را تجربه کرد و این در حالی است که بانک مرکزی مصر نرخ تورم را در ماه آوریل ۱۱.۶۲درصد اعلام کرده است.

 

بر اساس قانون جدید که از روز جمعه گذشته اجرا شد، بهای بلیط بر اساس تعداد ایستگاه ها محاسبه می شود ؛ بهای بلیط مترو برای ۹ ایستگاه سه پوند ، ۱۶ ایستگاه پنج پوند و بیش از ۱۶ ایستگاه هفت پوند مصری است (هر دلار برابر با ۱۷.۶ پوند مصری است) .

 

وزیر حمل و نقل مصر گفته است روزانه بیش از سه میلیون نفر از مترو استفاده می کنند و این یعنی افزایش قیمت، بر اقتصاد بسیاری از خانواده ها تاثیر می گذارد.

 

** توجیه افزایش بهای بلیط مترو

وزارت حمل و نقل مصر، علت افزایش قیمت ها را تامین منابع مالی برای تکمیل طرح های مترو و نوسازی آن و گسترش خدمات اعلام کرده است.

 

شرکت دولتی مترو مصر نیزعلت افزایش بهای بلیط را هزینه های بالای نگهداری تجهیزات مترو و نوسازی سامانه ها و همچنین برای ارائه خدمات بهتربه مردم دانست.

 

سال ۲۰۱۷ نیز که بهای بلیط مترو دو برابر شد، مقام های دولتی ، افزایش قیمت برق و افزایش هزینه های نگهداری و همچنین افزایش قیمت قطعات یدکی و همچنین بدهی های گذشته را عامل این افزایش قیمت دانستند.

 

«عمرو شعث» معاون وزیر حمل و نقل مصر شنبه شب در مصاحبه با شبکه 'ONE' گفت، یارانه هنوز هم به بلیط مترو تعلق می گیرد هرچنند بهای بلیط مترو افزایش یافته است.

 

وی افزود، قیمت عادلانه برای ۱۶ ایستگاه، ۱۶.۴۴ پوند مصری است و این یعنی دولت مبلغ ۱۴.۴۴ پوند یارانه پرداخت می کرد و اکنون نیز مبلغ ۹.۴۴ پوند مصری یارانه برای این نوع بلیط ها پرداخت می کند.

 

 

**واکنش مردم به افزایش قیمت بلیط مترو

این تصمیم دولت مصر باعث خشم مردم مصر شد زیرا آن ها بدون گرانی بلیط مترو نیز با مشکل هزینه های بالای زندگی دست و پنجه نرم می کردند ؛ پس از انتشار خبر تصمیم دولت برای افزایش قیمت بلیط مترو ، مصری ها در شبکه های اجتماعی واکنش شدیدی نشان دادند و خواستار نافرمانی مدنی و همچنین تحریم مترو تا ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت ) شدند.

 

کاربران شبکه های اجتماعی در مصر همچنین طی روزهای اخیر ویدیوهایی منتشر کردند که در آن مردم از بالای گیت های کنترل بلیط می پریدند و بلیط ارائه نمی دادند . همچنین در این شبکه ها ، کاریکاتورهای تمسخرآمیزی در خصوص افزایش بهای بلیط مترو منتشر شده است.

 

اعتراض به این تصمیم دولت منحصر به نافرمانی مدنی و تحریم مترو و فعالیت در فضای مجازی نشد؛ شبکه الجزیره اعلام کرد مصری ها در ایستگاه های مترو قاهره دست به اعتراض به دلیل افزایش ۳۵۰درصدی قیمت بلیط مترو زدند.

 

این شبکه افزود، شماری از مسافران با نیروهای امنیتی ایستگاه مترو «حلوان» واقع در جنوب قاهره درگیر شدند و پلیس شماری از آن ها را بازداشت کرد. رسانه های محلی از دستگیری ۲۱ نفر در ایستگاه حلوان خبر دادند.

 

معترضان همچنین برای مدتی مانع حرکت قطارهای مترو در این ایستگاه شدند.مسافران خشمگین همچنین شعارهایی ضد دولت و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری این کشور سر دادند و خواستار لغو فوری تصمیم افزایش بهای بلیط ها شدند.

 

رسانه های مصری اعلام کرده اند ، معترضان شعارهای ضد دولتی سر دادند و نیروهای امنیتی برای مقابله با هرگونه اعتراض ها داخل ایستگاه ها و واگن های مترو مستقر شده اند و اطراف ایستگاه های مترو نیز شاهد افزایش تدابیر امنیتی بود.

 

عمرو عبدالسلام وکیل دادگستری مصری با تایید دخالت پلیس و بازداشت شماری از معترضان گفت، ۱۸ نفر از تظاهرات کنندگان ایستگاه حلوان آزاد شدند و پرونده های بقیه در حال بررسی است.

 

روزنامه مصری 'البدیل' نوشت: شماری از معترضان راه منتهی به ایستگاه محمد نجیب را مسدود کرده و خواستار نافرمانی مدنی شدند.

 

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از شاهدان عینی اعلام کرد، شماری از معترضان در ایستگاه مترو المعادی با نیروهای امنیتی درگیر و پلیس برخی از آن ها را دستگیر کرد.

 

این خبرگزاری افزود، از زمان برکناری «محمد مرسی» در سال ۲۰۱۳، به ندرت تجمع های اعتراض آمیز برگزار می شود.بر اساس قانونی که سال ۲۰۱۳میلادی تصویب شده است، برگزاری هرگونه تظاهرات بدون مجور وزارت کشور ممنوع است.

 

وزارت کشور مصر پس از فراخوان مردم در شبکه های اجتماعی برای تظاهرات در ایستگاه های مترو ، اعلام کرد دستگاه های امنیتی حضور پررنگی در همه ایستگاه ها دارند و با هرگونه اقدام غیر قانونی یا حمله به اموال عمومی و دارایی های مترو با قاطعیت برخورد می کنند.

 

معاون وزیر حمل و نقل مصر نیز اعتراف کرد، ساعت ۶ صبح روز شنبه شماری از شهروندان در ایستگاه «حلوان» تجمع کرده و مانع حرکت قطارها شدند که پلیس دخالت کرد.

 

** افزایش قیمت سوخت اقدام بعدی دولت مصر

«شریف الدمرداش» کارشناس اقتصادی در گفت و گو با تارنمای «المصریون» گفت، همه این اقدامات دولت، در پاسخ به توصیه های صندوق بین المللی پول صورت می گیرد و دولت مصر توافقات با این صندوق را هر طور شده اجرایی می کند و این موضوع اجباری است و نه اختیاری.

 

وی افزود، به زودی یارانه انواع مختلف سوخت قطع و این اقدام باعث افزایش قیمت کالاها ، هزینه حمل و نقل و همچنین افزایش بهای برق و گاز و هر چیز دیگر که مرتبط با سوخت است، می شود.

 

گفته می شود صندوق بین المللی پول از مصر خواسته بود هزینه های دولتی را هدفمند کند و دولت نیز چاره ای عمل به این توصیه ها نداشت اما خواسته بود اجرای این اقدامات را به پس از انتخابات ریاست جمهوری موکول کند.

 

الدمرداش افزود، در خصوص مالیات ها بازنگری می شود و افزایش می یابد ، مقام ها فرض را بر این گذاشته اند که مردم همه این اقدامات را می پذیرند و هیچ واکنشی از خود نشان نمی دهند و به همین دلیل دولت هروقت نیاز به پول داشته باشد، مالیات های جدیدی وضع می کند.

 

«وائل النحاس» کارشناس اقتصادی مصری نیز در گفت و گو با المصریون گفت، تصمیم برای افزایش قیمت بلیط مترو قابل پیش بینی بود اما نه در این زمان ، دولت در اجرای آن عجله کرد.

 

وی افزود، به احتمال زیاد طی روزهای آینده یارانه سوخت نیز حذف می شود و این اقدام بر قیمت برق، گاز و همچنین حمل و نقل تاثیر خواهد گذاشت.همچنین پیش بینی می شود در آینده نزدیک شاهد تورم بالا باشیم. بیشتر اقشار جامعه مصر توان همراهی با این تصمیم های دولت را ندارند و تعجیل در اجرای چنین تصمیم ها به آن ها زیان زیادی وارد می کند.

 

«مجدی حمدان» معاون رئیس حزب «جبهه دمکراسی » نیز گفت، دولت، یارانه سوخت را تا اول ژوئن (۱۱ خرداد) حذف می کند و تصمیم گیری در این خصوص پنجشنبه آینده انجام خواهد شد.

 

وی افزود: یکی از شرط های صندوق بین المللی پول برای پرداخت چهارمین سررسید پول به مصر در نیمه ها ی ماه ژوئن، گرفتن این تصمیم دشوار است که تاثیرات منفی زیادی بر زندگی بیشتر شهروندان دارد.

 

وی همچنین گفت، دولت بارها تاکید کرده بود قیمت بلیط مترو تا ماه جولای افزایش نمی یابد اما این تصمیم را زودتر اجرا کرد و در مورد سوخت نیز چنین سیاستی در پیش می گیرد.

 

با توجه به شرایط فوق باید گفت دولت مصر تصمیم دارد یارانه برخی دیگر از کالاها و از جمله یارانه سوخت را در روزهای آینده حذف کند که این باعث افزایش نرخ کالاها می شود و فشار بیشتری بر اقشار متوسط و کم درآمد وارد می کند و پیش بینی می شود باعث نارضایتی بیشتر آن ها شود.

 

مقام های مصری انجام این اقدامات را به پس از انتخابات ریاست جمهوری که اواخر اسفند برگزار شد، موکول کرده اند تا تاثیری در میزان مشارکت آن ها در انتخابات نداشته باشد اما حال با وجود نارضایتی شدید مردم، این اقدامات را انجام می دهند و باید منتظر ماند و دید مردم بالاخره چه واکنشی از خود نشان می دهند هرچند دستگاه های امنیتی مصر کنترل اوضاع را در دست دارند و قبلا هم که تورم به ۳۵ درصد نیز رسید، تظاهرات ضد دولتی گسترده ای برگزار نشد اما مردم بیشتر در مضیقه قرار گرفتند .

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش