سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۴۸ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۷۸۱
بین الملل

بر اساس گزارش بلومبرگ

تهدیدآمیز ترین خطرات سیاسی جهان در سال ۲۰۱۹

تهدیدآمیز ترین خطرات سیاسی جهان در سال 2019,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
پایگاه اینترنتی بلومبرگ روز یکشنبه در گزارشی به قلم 'اندا کارن' خطرناکترین مخاطرات سیاسی که اقتصاد جهانی را در سال ۲۰۱۹ تهدید می کند را معرفی کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، حاکم شدن رهبران بد پوپولیست و مستبد بر بسیاری از کشورهای جهان که همه قوانین بین المللی را زیر پا می گذارند و روابط بین الملل را از بین می برند، اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ در معرض خطر بزرگی قرار خواهد داشت. 

 

برخی از موارد سیاسی که رشد اقتصادی را در سال آینده از مسیر خود منحرف می کند، به شرح زیر است: 

 

جنگ تجاری

جمهوری خواهان و دموکرات های آمریکا هم اکنون فقط درباره یک موضوع جهانی اشتراک نظر دارد و آن هم خطر اقتصادی چین برای اقتصاد آمریکا است. آنها بطور مشترک پکن را چالشی بزرگ و مهم برای آینده کشورشان می دانند. 

 

بر اساس گزارش سالانه کنگره روابط آمریکا و چین که به تائید کمیسیون بازنگری اقتصادی و امنیتی آمریکا نیز رسیده است، چالش ها و خطرات از جانب چین شامل تهدیدها به زنجیره تامین فناوری، توسعه نظامی پکن، تلاش های این کشور برای تضعیف تحریم های واشنگتن علیه کره شمالی است. 

 

اما شی جین پینگ رئیس جمهور چین، شهرت خود را از طریق مدیریت نوظهور چین برای کسب قدرت جهانی، به دست آورده است.

 

در شرایط حساس اقتصادی حاکم بر جهان و در صورتی که واشنگتن و پکن از نظر اقتصادی دقیقا روبروی هم قرار گرفته اند، بزرگترین تهدید برای اقتصاد جهانی، جنگ تجاری آمریکا و چین است. 

 

بسیاری از کارشناسان و ناظران بین المللی بیم آن دارند که اختلاف تجاری دو ابر قدرت اقتصادی جهان، اقتصاد جهانی را به سمت جنگی سرد و البته طولانی مدت سوق دهد.

 

پیش بینی می شود که اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تهدیدات خود مبنی بر اعمال تعرفه های گمرکی بر واردات تمام کالاهای چینی ادامه دهد، در آن صورت است که رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۱۹ به رقم ۱.۵ درصد برسد. 

 

فقط این امر کافی است که رشد اقتصادی جهان پنج درصد کاش یابد. 

 

دولت پوپولیستی ایتالیا 

دولت پوپولیستی 'جنبش پنج ستاره' ایتالیا از همان ابتدای رسیدن به قدرت، بر سر طرح بودجه با اتحادیه اروپا کشمکش دارد. این اختلاف شدید میان رم و بروکسل موجب شده اس تا سرمایه گذاران و مقامات اتحادیه اروپا به شدت از عملکرد دولت ایتالیا ناراضی باشند. 

 

به همین علت است که پیش بینی می شود ایتالیا بر سر شکست یا توافق درباره طرح بودجه، سال آینده در مرکز بحران اقتصادی جهان قرار گیرد. این امر بر توانایی اتحادیه اروپا برای اعمال انضباط بودجه بر دیگر کشورهای عضو این اتحادیه تاثیر خواهد گذاشت.

 

کمیسیون اروپا چندی پیش در نظرسنجی سالانه خود درباره برنامه های بودجه کشورهای منطقه پولی یورو اعلام کرد مسئله عدم پذیرش محدودیت های اتحادیه اروپا برای طرح بودجه ایتالیا مسئله بسیار حیاتی است و نیابد آن را دست کم گرفت. 

 

از سویی دیگر، می توان گفت که تنش ها بین شرکای ائتلاف جنبش پنج ستاره (ائتلاف حاکم) و حزب اتحادیه شمال ( حزب ضد مهاجرتی) می تواند قبل یا بعد از انتخابات پارلمان اروپا، شاهد فروپاشی ائتلاف در ایتالیا شود و این کشور را به سمت هرج و مرج سیاسی سوق دهد، موضوعی که بسیاری از کارشناسان از هم اکنون آن را پیش بینی می کنند چرا که بدون شک دولت ایتالیا در بازارهای مالی تحت فشارهای بسیار زیادی قرار خواهد گرفت. 

 

برگزیت 

دور نمای سیاسی موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و نرسیدن به اجماع کلی درباره آن، مسیر این کشور را برای نحوه خارج شدن از این اتحادیه، مبهم کرده است.

 

این در حالیست که این موضوع خطر سقوط دولت 'ترزا می' یا حتی تغییر نخست وزیر را بطور بی سابقه ای افزایش داده است. خروج انگلیس از اتحایده اروپا بدون توافق می تواند به این معنی باشد که تولید ناخالص داخلی انگلیس تا سال ۲۰۳۰، در مقایسه با ماندن این کشور در اتحادیه اروپا، حدود ۷ درصد کاهش می یابد. 

 

اگر هم انگلیس بتواند در اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا باقی بماند باز هم به اقتصاد آن ضربه وارد می کند. در این سناریو نیز تولید اقتصادی به احتمال زیاد در سال ۲۰۳۰ به میزان ۳ درصد کاهش خواهد یافت. 

 

مجلس تحت امر دموکرات ها 

تابوی ترامپ به واقعیت تبدیل شد و سرانجام دموکرات ها توانستند کنترل مجلس نمایندگان را در دست گیرند. کنترل دموکرات ها بر مجلس نمایندگان می توانند دستور کار رئیس جمهور این کشور را فلج کنند و راه را برای تحقیقات مستقل درباره کمپین انتخابات ریاست جمهوری ترامپ و همچنین امپراتوری تجاری خانواده اش، باز کنند.

 

این موضوع برای ترامپ و هم حزبی هایش بسیار نگران کننده است چرا که به دو سال سلطه جویی آنها پایان می دهد. در دو سال گذشته بسیاری از مسائل سیاسی مهم در آمریکا به خاطر حضور اکثریت جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان در بن بست کامل بود.

 

کارشناسان معتقدند که حضور دموکرات ها در مجلس نمایندگان منجر به کاهش مالیات های اضافی و افزایش هزینه های زیرساختاری شود و همچنین سرآغازی برای کشمش های دوره ای باشد که تهدیدی برای تعطیلی دولت است.

 

دموکرات ها در مجلس نمایندگان حتی می توانند ترامپ را استیضاح کنند اما این انتظاری دور است زیرا سرنوشت ترامپ در دست جمهوری خواهان است که کنترل سنا را درست دارند. 

 

انتخابات 

بسیاری از کشورهای اقتصادی نوظهور سال آینده میلادی صحنه انتخابات ریاست جمهوری هستند که این نتایج آن می تواند تاثیرات مثبت یا منفی بسیار زیادی بر اقتصاد جهانی بگذارد.

آرژانتین، هند، اندونزی، آفریقای جنویی و نیجریه در آستانه انتخابات هستند. از کشورهای توسعه یافته، کانادا و استرالیا نیز در آستانه انتخابات هستند هرچند در این کشورها احتمال تغییرات سیاسی و اقتصادی بسیار کم است. 

 

نفت

سیر نزولی قیمت نفت و احتمال کاهش تقاضای جهانی انرژی در سال ۲۰۱۹، سیاست های خاورمیانه را مجددا در کانون توجه قرار داده است. البته به جرات می توان گفت که روابط تهران و واشنگتن کلید اصلی این موضوع است. همچنین روابط آمریکا و عربستان نیز برای دورنمای قیمت جهانی نفت بسیار مهم و حیاتی است.ترامپ بارها گفته است که اجازه نخواهد داد قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی، روابط دو کشور را به خطر بیندازد. رئیس جمهوری آمریکا بارها هشدار داده است در صورت قطع روابط آمریکا و عربستان قیمت نفت 'سر به فلک خواهد کشید. 

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش