سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۵۰ - ۱۲ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۰۹۳
خاورمیانه

مصونیت قضایی محمد بن سلمان در آمریکا رد شد

محمد بن سلمان,ولی‌عهد عربستان
منابع دیپلماتیک اعلام کردند که واشنگتن درخواست فوری عربستان برای دادن مصونیت به ولیعهد این کشور به دنبال تحولات اخیر در نزاع قضایی با مسؤول سابق سازمان اطلاعات عربستان را رد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت سعودی لیکس، وزارت خارجه عربستان درخواستی را به وزارت خارجه آمریکا برای دادن مصونیت به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به خاطر ترس و نگرانی از وقوع یک حادثه بد در نزاع قضایی با سعد الجبری، مسؤول اطلاعاتی سابق عربستان در مقابل دستگاه قضایی آمریکا ارائه کرد.

به گفته منابع، وزارت خارجه آمریکا، این درخواست را رد و اعلام کرد که محمد بن سلمان رئیس جمهوری نیست که به او مصونیت داده شود و علاوه بر این پرونده شکایتی علیه وی وجود دارد که در دادگاه‌ها درحال بررسی است.

روز شنبه منابع دیپلماتیک اعلام کردند که محمد بن سلمان تحرکات خود و حمایتش از گروه‌های لابی در آمریکا را در نزاع قضایی با مسؤول سابق اطلاعاتی عربستان افزایش داده است.

محمد بن سلمان دستوری را برای دفتر پادشاهی درباره حمایت مالی از گروه‌های لابی نزدیک به عربستان در واشنگتن برای حمایت از موضع وی در مقابله با الجبری صادر کرده است.

به گفته این منابع، محمد بن سلمان دیگر به کادر وکلای آمریکایی که از او در مقابل دستگاه قضایی آمریکا دفاع می‌کنند اعتماد ندارد.

این مساله پس از آن صورت می‌گیرد که "ناتانیل گورتون"، قاضی دادگاه منطقه‌ای ماساچوست آمریکا، شکایت هولدینگ دولتی سعودی "SCAB" علیه سعد الجبری، مشاور امنیتی سابق عربستان را رد کرد.

قاضی این پرونده در این باره تصریح کرد: دادگاه متقاعد نشده است بدون استفاده از مطالبی که دولت آمریکا آنها را اسرار محرمانه دولتی می‌داند در این پرونده حکم کند.

وی گفت: پرونده SCAB همچنین هیچ مبنایی در قوانین فدرال یا ماساچوست ندارد.

دادگاه اعلام کرد؛ مداخله‌ای که به ندرت توسط دولت آمریکا انجام می‌شود، مانع از پیگیری این پرونده شد.

این حکم دادگاه ماساچوست در واقع شکستی برای دولت عربستان سعودی و به ویژه محمد بن سلمان، ولیعهد و حاکم دوفاکتوی این کشور محسوب می‌شود.

الجبری یک مقام ارشد سابق ضدتروریسم عربستان است که روابط نزدیکی با سازمان سیا در آمریکا داشته است. قانونگذاران آمریکایی پیشتر به او از بابت نجات جان صدها آمریکایی اعتبار داده‌اند. او یک عنصر واسط کلیدی بین آژانس‌های جاسوسی غربی و دستگاه اطلاعاتی عربستان محسوب می‌شده است.

وی بعد از سرنگون شدن رئیس سابقش یعنی محمد بن نایف، از عربستان گریخت و در سال ۲۰۱۸ وارد کانادا شد و هم اکنون نیز در آنجا اقامت دارد.

پیشتر یک منبع آگاه گفته بود که وفاداری جبری به بن نایف و نیز اِشراف چند دهه‌ای او به فعالیت‌های داخلی وزارت کشور عربستان او را هدف محمد بن سلمان قرار داده است.

الجبری اوت ۲۰۲۰ شکایتی را در مقابل یک دادگاه آمریکایی علیه محمد بن سلمان ارائه و وی را متهم کرد که تیمی را برای ترورش به کانادا فرستاده بود.

در شکایت الجبری آمده است که محمد بن سلمان نمی‌گذارد دو فرزندش ساره و عمر عربستان را ترک کنند و اکنون در حبس هستند. همچنین در این شکایت آمده است که دبی به صورت محرمانه داماد الجبری را به عربستان تحویل داده و در معرض شکنجه برای اعتراف قرار گرفته است.

از سوی دیگر شاهزاده عبدالرحمان بن مساعد وارد درگیری لفظی با خالد الجبری، پسر سعد الجبری شد. این اتفاق بعد از آن افتاد که خالد الجبری توییت‌هایی درباره مخالفت دادگاه آمریکا با شکایت قضایی عربستان علیه پدرش و مقایسه کردن تعامل جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با محمد بن سلمان با محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی و تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر منتشر کرد.

خالد الجبری در توییتی نوشت: یک سال گذشت و محمد بن سلمان همچنان گدایی یک مکالمه تلفنی از بایدن را می‌کند. در مقابل امتیازهای ریاست‌جمهوری بایدن و دولت آمریکا برای حمایت از اسرار امنیت ملی خودشان در یک پرونده فریبکارانه علیه یک مسؤول سابق به کار گرفته می‌شود. کشورهای ابرقدرت به خوبی می‌دانند که مسؤولان دولتی واقعی با کم خردان فرق دارند.

وی گفت: از جمله نشانه‌های فرق گذاشتن دولت بایدن در تعامل با سیاستمداران و کم خردها مخالفتش با صحبت با محمد بن سلمان است. او گفت که جز با پادشاه عربستان صحبت نمی‌کند. درحالی که می‌بینیم بایدن بارها با محمد بن زاید صحبت کرده است. پیش بینی می‌شود که تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر اولین رهبر کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) باشد که در کاخ سفید به دلیل نقش محوری در خاورمیانه مورد استقبال قرار بگیرد. عظمت کشورها به اعتبار رهبران و نقش‌های دیپلماتیک آن‌هاست نه مساحت‌های جغرافیایی یا هشتگ‌های توییتری.

عبدالرحمان بن مساعد نیز در مقابل نوشت: پدر شریف شما دزد است برای همین فرار کرد. جاسوس آمریکاست برای همین دولت آمریکا برای حمایت از اسرار ملی خود در این پرونده تلاش کرد؛ اما درباره اینکه محمد بن سلمان گدایی یک مکالمه تلفنی از بایدن را می‌کند باید بگویم که فردا شاهد خواهی بود. ما همگی جزئیات را خواهیم دانست؛ اما تو و امثال تو از آن باخبر نخواهید شد.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش