سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۱۱۵
مجلس

نوشدارو پس از مرگ

اسیدپاشی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی با ۲۰۶ رای موافق، چهار رای مخالف و سه رای ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که نمایندگان باید جزئیات این طرح را مجدد بررسی و برای تصویب نهایی رای‌گیری کنند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای قصاص نفس یا عضو را برای مجرمان اسیدپاشی تعیین کردند. براساس ماده یک طرح تشدید مجازات اسیدپاشی هر فرد عمدا با پاشیدن اسید یا هرگونه ترکیبات شیمیایی با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس و عضو شود در صورت مطالبه از ناحیه مجنی علیه یا ولی دم حسب مورد با رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس یا عضو محکوم می‌شود.طبق تبصره این ماده ریختن اسید یا سایر ترکیبات شیمیایی روی فرد، فرو بردن اعضای بدن در درون اسید و اعمالی نظیر آن در حکم اسیدپاشی است. 

 

همچنین نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مجازات حبس بیش از پنج تا ۲۵ سال را برای مرتکبین اسید‌پاشی تعیین و مقرر کردند در صورتی که به هر دلیلی دسترسی به مرتکب ممکن نباشد دیه فرد بزه‌دیده از بیت‌المال پرداخت شود.همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته ماده ۳ طرح تشدید مجازات اسید‌پاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن را بررسی کرده و در نهایت با ۱۷۳ رای موافق، پنج رای مخالف و سه رای ممتنع آن را به تصویب رساندند که بر اساس آن مجازات مربوط به اسیدپاشی مشمول هیچ گونه آزادی مشروط، تعویق، تعلیق‌ و تخفیف مجازات نمی‌شود. همچنین نمایندگان با ۱۷۲ رای موافق و چهار رای مخالف، مجازات معاونت در جرایم اسیدپاشی را تعیین کردند.

 

در همین رابطه فاطمه حسینی، طراح طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن از پیشنهاد نمایندگان برای ضابطه‌مند کردن خرید و فروش اسید خبر داد. نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای دیگر مرتکب اسیدپاشی را ملزم به پرداخت هزینه‌های درمان بزه‌دیده کردند، اگر مرتکب متمکن از پرداخت هزینه‌ها نباشد، صندوق تأمین خسارت‌های بدنی آن را پرداخت می‌کند. همچنین مصوب شد که به دعوای مربوط به جرایم اسیدپاشی خارج از نوبت رسیدگی شود.

 

پایان زندگی در یک آن

شرایط در حال حاضر به گونه‌ای پیش می‌رود که گویا نوشداروی بعد از مرگ سهراب به کار آمده و هرچند قربانیان خشونت‌های حاصل از اسیدپاشی سال‌ها مورد بی‌توجهی قرار گرفتند اما ماجرای اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای اصفهان به گونه‌ای روند را پیش برد که آخرین قربانیان این زخم عمیق امید دوباره پیدا کنند. هر چند آسیب‌های حاصل از این خشونت به سادگی قابل جبران نیستند اما همین آگاهی نسبت به شرایط متعادل‌تر یا به بیانی عادلانه‌تر زندگی را برای آسیب‌دیدگان اندکی قابل تحمل کند.همه چیز در یک لحظه اتفاق می‌افتد. ناگهان یک حمله وحشیانه، صدای جیغ و فریاد از شدت درد و سوزش و بعد دنیا سیاه می‌شود. تاریکی دنیای قربانیان خشونت، مخصوصا خشونتی به مانند اسید‌پاشی تا جایی عمیق و دردآور است که قربانیان را از ادامه روند عادی زندگی باز می‌دارد. حال آنکه همچنان امید آن می‌رود بهبود شرایط بعد از قانونگذاری‌های مجلس محقق شود.

 

اهمیت سرعت در رسیدگی

به هر روی اسیدپاشی آسیب شدیدی به قربانی وارد می‌کند که معمولا ماندگار است و علاوه بر آسیب‌های جسمی ماندگار از جمله نابینایی، می‌تواند آسیب‌های روانی جدی مثل افسردگی، اختلال تنش‌زای پس از رویداد(PTSD)، اضطراب، حملات اضطرابی، اختلالات خوردن و حتی اعتیاد و خودکشی را به همراه داشته باشد. سهیلا گنجی، پزشک عمومی درباره تاثییرات اسید به «جهان صنعت» می‌گوید: اسید به علت خاصیت خورندگی و گرمایی که ایجاد می‌کند به بافت‌ها آسیب می‌زند. معمولا صورت قربانی هدف اسیدپاشی قرار می‌گیرد. غالبا خطر مشکلات تنفسی، عفونت خون (سپتی‌سمی)، نارسایی کلیه و نهایتا مرگ قربانیان اسیدپاشی را تهدید می‌کند. 

 

متاسفانه بعد از اینکه افراد با اسید مورد حمله قرار می‌گیرند به دلیل عدم اطلاعات کافی درباره مواجه شدن با چنین حمله‌هایی و البته شدت استرس بسیار بالا گاهی خود یا افراد حاضر در محل آسیب بیشتری به منطقه آسیب‌دیده وارد می‌کنند.گنجی در ادامه با اشاره به سیستم عملکرد اسید و آسیب‌های بسیار جدی و عمیق آن افزود: اسید باعث مرگ بافت (نکروز) و سوختگی آن می‌شود، بعد از از بین بردن پوست، چربی زیر پوست را حل کرده و به عضلات و حتی استخوان نفوذ می‌کند. در حمله به صورت، معمولا پلک و مژه و لب‌ها کاملا از بین می‌روند و بینی و گوش هم ممکن است کاملا تخریب شود. 

 

شدت ضایعه به نوع و غلظت اسید، مدت زمانی که پس از حمله، شست‌وشو و رقیق شدن اسید انجام می‌شود‌ و سرعت انتقال قربانی به مرکز تخصصی بستگی دارد. انتظار می‌رود قربانیان اسید‌پاشی را با بیشترین سرعت ممکن به اورژانس انتقال دهند و همه تلاش ممکن در راستای آرامش بخشیدن به فرد مورد حمله انجام شود.

 

بیش از ۶ ماه مطالعه

محمد کاظمی، نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها اظهار کرد پس از پیروزی انقلاب تاکنون با وجود حساسیت‌های جامعه نسبت به اسیدپاشی، قانونی تحت عنوان مجازات اسیدپاشی نداشتیم. وی نبود قانونی در راستای این جرم را یک نقیصه برای دستگاه قضایی دانست و افزود: با ارائه طرح تشدید مجازات اسیدپاشی در مجلس، این نقیصه مرتفع شد. در این طرح پیش‌بینی کردیم اگر به هر دلیلی فرد آسیب‌دیده از اسیدپاشی دسترسی به عامل اصلی جرم پیدا نکرد یا فرد شناسایی نشد و فرار یا فوت کرد، تمامی هزینه درمان فرد قربانی از بیت‌المال پرداخت شود.کاظمی از طرح مجلس دفاع می‌کند و ادامه می‌دهد: در این طرح پیش‌بینی کردیم چنانچه درمان فرد قربانی ناشی از اسیدپاشی طولانی و پرهزینه شد، از صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت شود. سازمان بهزیستی را نیز موظف کردیم در راستای زدودن دردهای روحی و روانی قربانیان اسیدپاشی از کارشناسان و متخصصان روانشناسی این سازمان استفاده و برای کاهش آلام روحی به این افراد کمک کنند. 

 

در این طرح رسیدگی به پرونده‌های اسیدپاشی را خارج از نوبت قرار دادیم و تعلیق مجازات را ممنوع کردیم.وی به عنوان مسوول کمیته رسیدگی به طرح تشدید مجازات اسیدپاشی خاطرنشان کرد: چنانچه به فرد قربانی بر اثر اسیدپاشی آسیب جدی وارد شود، برای فرد ضارب ۲۵ سال زندان تا حبس ابد پیش‌بینی شده است. بیش از شش ماه روی این طرح کار کارشناسی صورت گرفت و جلسه‌های متعددی با کارشناسان، نهادها و سازمان‌های مختلف داشتیم تا به نتیجه رسیدیم. طرح تشدید مجازات اسیدپاشی یک طرح شاخص در مجلس دهم است و روی این طرح کار کارشناسی زیادی انجام شده است و طرح نسبتا جامعی است.

 

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه تبدیل این طرح به قانون زمان زیادی نمی‌برد اظهار کرد: چنانچه تصویب این طرح در مجلس نهایی شود، به شورای نگهبان می‌رود و در صورتی که ایراد خاصی در این طرح نباشد، طی ۱۰ روز آینده تایید و به قانون تبدیل می‌شود. متاسفانه طی سال‌های اخیر پرونده‌های اسیدپاشی در کشور رشد داشته و عوامل این جرم نیز شناسایی نشده‌اند. در شناسایی مجرمان اسیدپاشی نیازمند تلاش بیشتر از سوی نیروهای انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی هستیم. این در حالی است که بیشتر قربانیان اسیدپاشی، بانوان هستند که مورد حمله قرار می‌گیرند.

 

واکنش پلیس

واکنش پلیس نیز به تشدید طرح مجازات اسید‌پاشی اهمیتی ویژه دارد که به طور قطع راهگشای بسیاری از مسائل خواهد بود. سردار محسن حسن‌خانی، رییس پلیس آگاهی ناجا در واکنش به تصویب طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان در مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا ما هرچقدر قوانین بازدارنده‌تری داشته باشیم و در قوانین ما به موضوعات پیشگیرانه توجه بیشتری شود تاثیر بیشتری هم در حوزه پیشگیری از وقوع جرم خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه هرچه هزینه جرم بالاتر برود یقینا جرم کمتر می‌شود، گفت: در مورد طرح مربوط به اسیدپاشی نیز اداره حقوقی پلیس باید جزئیات آن را بررسی کند، اما همان‌طور که گفتم قوانینی که بازدارندگی بیشتری داشته باشند طبیعتا می‌توانند وقوع جرم را کاهش دهند.

 

هنگام مواجه شدن با اسید‌پاشی چه باید کرد‌

در صورت مواجهه با اسیدپاشی ابتدا از ایمنی خود مطمئن شوید و بعد به کمک قربانی بروید. بلافاصله از دیگران و از اورژانس کمک بخواهید. ریختن مداوم آب (ولرم) روی نواحی سوخته مهم‌ترین راه کمک است. این کار را حداقل نیم‌ساعت ادامه دهید. دقت کنید که ریختن آب روی صورت طوری نباشد که تنفس را مختل کند. اگر مطمئن هستید که با اسید تماس پیدا نمی‌کنید سعی کنید لباس، جواهر و ساعت قربانی را در حالی که به آب ریختن ادامه می‌دهید خارج کنید. لباس را بعد از خیس کردن در آورید و اگر لباس به بدن چسبیده از این کار منصرف شوید. از استفاده از یخ، روغن، انواع کرم یا مواد دیگر پرهیز کنید. از پتو و حوله و دیگر پوشش‌های پرزدار استفاده نکنید. مناسب‌ترین پوشش، گاز استریل است. به نواحی آسیب‌دیده دست نزنید و آن را دستکاری نکنید.

 

jahanesanat.ir
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش