یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۹ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۲۳۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عارف:

بحث رجل سیاسی بودن زنان حل شده /به طرح فراکسیون بانوان درباره بازنشستگی زنان رای منفی دادم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,محمدرضا عارف
رییس فراکسیون امید گفت: الان بحث رجل سیاسی حل شده و هیچ مانعی به لحاظ سیاست کلی نظام برای حضور زنان وجود ندارد.

به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف در همایش زنان انقلاب اسلامی و مدیریت سیاسی ضمن تبریک ایام انقلاب و روز پرستار و میلاد حضرت زینب گفت: ما اگر هشت سال دفاع مقدس را بررسی کنیم توانمندی‌های زنان و پرستاران را متوجه خواهیم شد. ان‌شاالله خدا توفیق دهد تا رفتار و منش حضرت زینب را الگو قرار دهیم.

 

او با بیان اینکه صحنه‌ای را در انقلاب و دستاوردهای بعد از انقلاب نمی‌بینیم که نقش زن نقش مهمی نباشد. با این تفاوت که ما هنوز در یک تشکیلات مردسالار زندگی می‌کنیم. اگر صادقانه نقش غیرمستقیم و مستقیم زنان را در کنار هم قرار دهیم، متوجه این نقش می‌شویم. وقتی یک جوان بیست ساله به جبهه می‌رود چقدر یک زن در این تصویر نقش دارد.

 

رییس فراکسیون امید تاکید کرد: دیشب من به عیادت یکی از همکارام در بیمارستان رفتم. او از نمایندگان مجلس بود، یکی از مسئولان بیمارستان به من گفت یک خانم که مادر سه شهید است در بیمارستان بستری است. من به دیدن این خانم رفتم. این خانم تا من را دید شناخت. این زن که مادر سه شهید بود با من جوری برخورد نکرد که انگار مدیون من است. مادری که چنین رفتاری دارد چه اثری باید در رفتار من داشته باشد، جز شرمندگی برای من چیزی نداشت اما روحیه گرفتم و تمام مشکلات هفته‌های گذشته‌ام را فراموش کردم.

 

او با تاکید بر اینکه اگر شاخص مشارکت ما فیزیکی باشد، درست نیست، گفت: اگر من جایگاه علمی هم دارم بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد رتبه‌های علمی من به دانشجویان تعلق دارد و این بخش اعظم آن به دانشجویان دختر تعلق دارد حالا نقش زنان کجاست؟ اگر نقش مستقیم و غیرمستقیم زن را در توسعه علمی و فناوری کشور در ارتقاء شاخص‌های فناوری و آموزش در کشور به دست آوریم بالای ۵۰ درصد است. این توانایی زنان در مقابل آقایان است. روحیه آرام و توقع کم آنها با همه حدودی که رعایت می‌کنند وضعیتی است که با آن روبه‌رو هستیم ولی چون از آن استفاده نکردیم، در شاخص‌های کمی وضعیت نگران‌کننده‌ای وجود دارد.

 

عارف تاکید کرد: شاخص‌های غرب بعضا با پیش‌فرض‌هایی تدوین می‌شود که با شرایط ما ناسازگار است. قبول داریم که خیلی راه داریم اما حال چه باید کرد، از سیاست‌های کلی باید عبور کرد؟ باید با شاخص‌های توسعه‌ای که هست در بخش‌های کمی به اقتصاد توجه کنیم که برای ۱۰۰% کشور آست نه برای ۵۰% کشور. امروز در کشور ما جا افتاده که با ۵۰% جمعیت نمی‌توان رشد داشت. باید از بحث‌های کلان عبور کنیم و بپذیریم که این مسیر مسیر درستی است.

 

او گفت: الان بحث رجل سیاسی حل شده و هیچ مانعی به لحاظ سیاست کلی نظام برای حضور زنان در انتخابات ریاست‌جمهوری وجود ندارد. در مورد رویکردهای حضور زنان، اولین مساله حفظ حضور است. فراکسیون بانوان مجلس در بررسی برنامه ششم بدون مشورت با فراکسیون طرحی را دادند که خانم‌ها بعد از بیست سال خدمت بتوانند بازنشسته شوند. من رای منفی دادم و فردای آن روز من پرسیده شد چه رای دادم و گفتم منفی بوده است. ما برای اینکه حضور زنان بالا برود باید در تصمیم‌سازی‌ها حضورشان را بالا ببریم.

 

عارف با طرح این سوال که اگر زنان زود بازنشسته شوند به نفع حضور بانوان است یا به ضرر آن، گفت: بیست سال هزینه شده و صبح‌ها کودکان شیرخوارتان را گذاشته و کار کردید و بعد از بیست سال که چنین مشکلاتی نداریم بازنشسته شوید؟ الان وقت استفاده از ظرفیت‌های شماست. خواهش من از شورای زنان این است که برنامه راهبردی ۱۵ ساله را برای تبعیض مثبت با عدالت جنسیتی که الان لازم است، برنامه ریزی کنند . شعار هم ندهیم. باید به طور طبیعی جلو برویم. حرکت برنامه‌ای لازمه این جلو رفتن است.

 

رییس شورای عالی سیاست‌گذایر اصلاح‌طلبان تاکید کرد: باید در محافل سیاسی و نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و نهادهای تجاری وضعیت را به جایی برسانیم که بگوییم اعتقاد به شایستگی داریم و حقی از کسی ضایع نشود. اما اینکه آیا الان می‌شود به این ترتیب جلو رفت و به نفع آرمان‌ها و پیام‌های انقلاب است؟ خیر.

 

او خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد ما برنامه راهبردی می‌خواهیم و مهمترین مساله ما اعلام آمادگی زنان است. مشکلی که من در کار مدیریتی با آن روبه رو شدم این است که خانم‌ها اعلام آمادگی نمی‌کنند. واقعیت این است که در شرایط برابر که خانم‌ها و آقایان در یک منزل معاون وزیر هستند اگر بچه مریض شود خانم باید خانه بماند. از این رو آقایان باید آموزش ببینند. یکی دیگر از مسائل توانمندسازی است. شما برای انتخاب یک آقا به راحتی کارنامه مردان را دارید اما در مورد خانم‌ها کارنامه آنها سفید است. غیر از حضور تاثیرگذار خانم‌ها در پارلمان‌های محلی که مسائل آن هم محلی است و نقش زنان در این زمینه بیش از مردان می‌تواند باشد.

 

عارف یادآور شد: در شورای شهر این دوره ببینید که کار بانوان بهتر بوده یا آقایان. ما ضرورت‌هایی در اداره شهرها داریم که زنان بهتر از مردان هستند. مردان هم برای پارلمان‌های محلی باید به زنان رای دهند از سویی این پارلمان‌ها جایی برای حضور زنان در وهله اول است. من خواهشم از دوستانی که درگیر انتخابات هستند این است که خانم‌ها در همه سطوح در شوراها حضور جدی داشته باشند. عملکرد دوره قبل ما قابل قبول بود. البته مطلوب نبود.

 

نماینده مردم تهران تاکید کرد: در مورد دولت هم خانم‌ها باید مطالبات خود را در ماه‌های آینده برای حضور در دولت اعلام کنند . مسیری که از سال ۹۲ ترسیم کردیم، باید ادامه دهیم. گفتمانی که ریشه در مردم دارد و ارزشی است. ما حتما کاندیدای واحد خواهیم داشت. امیدواریم آقای روحانی بیایند ولی چون هنوز نظر شورایی نیست این را به عنوان نظر شخصی مطرح می‌کنم. سهم زنان در مدیریت ارشد نباید وعده سرخرمن باشد که وقتی وزرا را انتخاب کردیم و وزرا مدیر کل‌ها و غیره را انتخاب کردند، سهمی برای زنان نماند این جهت‌گیری را باید دولت آینده بپذیرد. کاندیدا‌ها باید این وعده‌ها را بدهند. باید این مطالبه را هم از نهادهای قانون‌گذاری دنبال کنیم هم از طریق نهادهای اجرایی.

 

او خاطرنشان کرد: می‌شود این مواضع را تکلیف قانونی کرد . شاید در دهه شصت نمی‌توانستیم این را انجام دهیم. ما مسیر ارزشی و فرهنگی را دنبال کردیم و طبیعی بود با افت روبه رو باشیم اما پیشرفت کردیم. ما بعد از انقلاب هیچ منعی برای ورود خانم ها به دانشگاه نداشتم. البته گاها سقف‌هایی در نظر گرفتیم اما تعدیل شد. در مهندسی کشاورزی مثلا سقف داشتیم اما بعدها فهمیدیم خانم‌ها در روستاها در این حوزه فعالند و باید حضور داشته باشند.

 

عارف گفت: برداشت من از مجلس فعلی این است که با این دیدگاه همراه است. فراکسیون خانم‌ها فعال است و عمدتا هم با فراکسیون امید همراه است. من از نهادهایی که این دغدغه حضور و سهم منطقی خانم‌ها را قبول دارند می خواهم در قالب طرح و لایحه این مسائل را مطرح کنند. ما باور قلبی داریم و این الزام هم هست. باید زنان مشارکت جدی داشته باشند.

 

رییس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در مورد اینکه چند درصد خانم‌ها در لیست شوراها قرار خواهند گرفت، گفت: ما در جلساتی که بحث کردیم در شاخص‌ها بوده و من عددی را برای زنان و جوانان مطرح کردم که سی درصد خانم‌ها و سی درصد جوانان بوده‌اند که البته هم پوشانی هم دارد. شرط آن است است که در شورای سیاست‌گذاری خانم‌ها همکاری کنند. شورای سیاست گذاری برای تهران ما هستیم و فعالیم اما در روستاها نمی‌دانم چه می‌شود. امیدوارم شاخص‌ها ظرف چند هفته آینده مشخص شود.

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش