پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۸ - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۶۶۴
نجوم و فضا

ماجرای' ورودی بیگانگان' در مریخ چه بود؟

مریخ,ورود بیگانگان به مریخ
چند روز قبل عکسی توسط مریخ نورد" کنجکاوی" ناسا منتشر شد که در آن یک ساختار شبیه به یک" درب ورودی" قابل مشاهده بود و بسیاری آنرا " محل ورود بیگانگان یا مریخی ها" نامیدند در حالیکه کارشناسان کاملاً مطمئن هستند که این فقط یک ساختار طبیعی در مریخ است. ولی واقعیت ماجرا چه بود؟

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس،" نیل هاجسون"( Neil Hodgson)، زمین شناس بریتانیایی که ساختارهای زمین شناسی مریخ را مطالعه نموده است ، به" لایو ساینس" خاطرنشان کرد:این یک تصویر بسیار غیرمعمول است. ولی به صورت خلاصه از نظر من مانند یک فرسایش طبیعی به نظر می رسد.

مریخ نورد" کنجکاوی" این عکس را با دوربین" مست کم" خود در روز هفتم مه ثبت کرد و اواخر هفته توسط ناسا منتشر شد. چندین تصویر رنگی و یک تصویر پانوراما از تصویر سیاه و سفید اصلی ایجاد شده است.

" نیکلاس منگولد"( Nicholas Mangold) زمین شناس سیاره ای از دانشگاه" نانت"( Nantes) فرانسه در ایمیلی به" لایوساینس" خاطرنشان کرد که چندین سرنخ نشان می دهد که این تصویر یک ورودی واقعی نیست. برای شروع باید بیان کرد که ارتفاع آن کمتر از ۳ فوت( ۱ متر) است. او به شوخی گفت یا شاید نشان دهده آن باشد که مریخی ها کوچک بوده اند.

دیگر نظرات طنز آمیز در فضایی مجازی شامل مواردی چون مقبره فضایی عیسی مسیح بوده است.

ولی حقیقت آن است که این ساختار هیچ ارتباطی با موارد ذکر شده، ندارد. به گفته کارشناسان، آنچه شبیه به یک" ورودی" به نظر میرسد ، فی الواقع یک شکاف کم عمق در سنگ هاست که تقریباً به صورت قطع میتوان گفت توسط نیروهای طبیعی ایجاد شده است.

مریخ,ورود بیگانگان به مریخ

در صورتیکه این ساختار یک درب ورودی نیست، پس چیست؟

" هاجسون" که معاون شرکت بریتانیایی زمین شناسی" سرچر"( Searcher) است، باور دارد که این" ورودی" در اثر فرسایش مریخ به وجود آمده است.

لایه های صخره ای موسوم به" چینه"( strata) روی این سنگ دیده می شود که در سمت چپ فرو رفته و در سمت راست بالا می رود. او در ایمیلی به" لایوساینس" خاطرنشان کرد:این ها بسترهای ساخته شده از سیلت( silt bed) هستند و بسترهای شنی سخت تر در کنار آنها خودنمایی می کنند. آنها احتمالاً چهار میلیارد سال پیش در شرایط رسوبی، در یک رودخانه یا یک تپه شنی بادی ته نشین شده اند.

به گفته ی او، بادهای مریخی" چینه" ها را از هنگامی که به سطح آمده اند مورد فرسایش قرار داده اند و تصاویر ثبت شده آثاری از فرسایش را در داخل" ورودی" نشان می دهد.

وی افزود:چندین شکستگی عمودی طبیعی نیز در تصویر دیده می شود، از جمله شکستگی های ناشی از برخورد بادهای مریخ به سنگ ها و به نظر میرسد این غار کوچک یا" ورودی" در جایی که شکستگی های عمودی با چینه ها تلاقی می کنند، شکل گرفته است.

وی گفت که به نظر میرسد سنگ بزرگی نیز از بالا به پائین افتاده تا این غار" ورودی" شکل را ایجاد کند. گرانش در مریخ زیاد قوی نیست، اما برای انجام این کار به اندازه کافی قوی است.

آنچه این ساختار را ایجاد کرده صخره ای است که روی سطح مریخ درست در سمت راست" ورودی" قرار گرفته و به نظر میرسد لبه عمودی صافی دارد. صاف بودن آن احتمالاً به این علت است که به تازگی سقوط کرده و مدت زیادی در معرض بادهای مریخی قرار نگرفته است. همه ی این موضوعات طبیعی هستند و به رُخنمون ها شباهت دارند که میتوانید آنها را در بسیاری از مکان های خشک زمین ببینید. رُخنمون ها بخشی از سنگ بستر هستند که بر سطح زمین آشکار می شوند.

مریخ,ورود بیگانگان به مریخ

" منگولد" که داده های زمین شناسی مریخ نوردهای" کنجکاوی" و" استقامت" را مطالعه می کند، نیز باور دارد که" ورودی" مریخ به طور طبیعی توسط ساختارهای سنگی ایجاد شده است.

او می گوید:این ها شکستگی هایی در دو جهت هستند که یک" دهانه باز" با ظاهر" ورودی مانند" ایجاد کرده اند و هیچ چیز مصنوعی در آن وجود ندارد.

حدس و گمان ها در فضای مجازی این احتمال را مطرح می کنند که این غار کوچک ممکن است ناشی از یک مریخ لرزه باشد. برای مثال ، دو مورد از بزرگترین مریخ لرزه هایی که تاکنون ثبت شده اند، اواخر سال ۲۰۲۱ رخ داده اند.

اما" منگولد" با این ایده موافق نیست. وی می گوید:کل کوه به طور جدی شکسته شده است، و نیازی به مریخ لرزه های بزرگ نیست. در عوض ، ممکن است شکستگی ها قبل از نمایان شدن سنگ، توسط فشار هیدرولیکی آب در شکاف های آن ها ایجاد شده باشند. یا ممکن است در نتیجه تنش حرارتی ناشی از تغییرات فصلی این سیاره شکل گرفته باشد.

" آنجلو پیو رُسی"( Angelo Pio Rossi) زمین شناس دانشگاه" جاکوبز" در برمن آلمان می گوید:در واقع این یک رُخنمون شکسته ی بسیار زیبا است." رُسی" از عکس های متوالی مریخ نورد کنجکاوی، تصویر پانورامایی از رُخنمون ایجاد کرده است و فکر می کند که این ساختار غار مانند از شکستگی های قابل مشاهده در سنگ ایجاد شده است.

او گفت که بخشی از کارش یافتن ساختارهایی مشابه آنچه در مریخ دیده می شود، روی زمین است و ساختارهای مشابه متعددی در سیاره خودمان وجود دارد و مریخ لرزه ها احتمالاً ارتباط چندانی با آن نداشته است." رُسی" در ایمیلی به" لایو ساینس" نوشت:هر بلوکی که توسط شکستگی جدا شده باشد، در نهایت ممکن است به پایین سقوط کند، حتی اگر شیب آن ملایم باشد. وی افزود:شکستگی ها مستقیماً توسط مریخ لرزه ها ایجاد نمی شوند، بلکه صرفاً با تغییر شکل سنگ در طول زمان ایجاد می شوند.

" هاجسون" با اشاره به اینکه این تصویر نشان دهنده مفید بودن تصاویر ثبت شده توسط مریخ نوردها است گفت:این تصویر واقعاً خوب است و نشان می دهد که ما با تصاویری که از کنجکاوی و استقامت به دست می آوریم می توانیم بررسی های زمین شناسی خوبی انجام دهیم.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش