یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۵ - ۲۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۳۰۴
شهری و روستایی

ظرفیت‌هایی که در حوزه گردشگری «قم» مغفول مانده

گردشگری استان قم,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

سالانه بیش از ۲ میلیون گردشگر و مسافر خارجی و ۲۰ میلیون گردشگر و مسافر داخلی وارد استان قم می‌شوند که طبق برآورد انجام ‌شده، درافق چشم‌انداز ۱۴۰۴ این تعداد به ۸ میلیون نفر گردشگرخارجی و ۴۱میلیون نفر گردشگر داخلی افزایش می‌یابد. این حجم ورود گردشگر به استان که درصدی از آنان انگیزه‌های درمانی دارند، می‌تواند ظرفیت بااهمیتی برای توسعه اقتصادی باشد، از این‌رو ایجاد شرایط و امکانات گردشگری سلامت در این استان بیش از پیش احساس می‌شود، این در حالی است که «عیسی رضایی»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم معتقد است، چون گردشگران به صورت ساماندهی‌شده وارد استان نمی‌شوند، مشکلاتی را برای ارائه خدمات بهتر در بخش‌های زیارتی، سیاحتی و درمانی به وجود می‌آورند.

 

قم، مقصد اول ۵۰ درصد مسافران وگردشگران کشور

رضایی در گفت‌و‌گو با «ایران»، در این خصوص خاطرنشان کرد: براساس آمارهای موجود، بیش از ۵۰ درصد مسافران و گردشگران کشور مقصد اولشان استان قم است که اغلب هم گردشگران زیارتی و مذهبی هستند. بیشتر این گردشگران که از کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان هستند، نیز به قصد درمان به ایران می‌آیند و هنگام ورود به کشور معمولاً ابتدا شهر قم را برای اقامتشان انتخاب می‌کنند، اما از اینکه چه تعداد گردشگر برای درمان به قم می‌آیند، آمار دقیقی نداریم، به طور تخمینی می‌توان گفت ۵ تا ۶درصد گردشگران برای درمان‌های مختلف این استان را انتخاب می‌کنند.

 

عراق، مخاطب اصلی گردشگری درمانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم از عراقی‌ها به‌عنوان مخاطب اصلی گردشگری درمانی در قم یاد کرد و افزود: استان قم به لحاظ پزشکی در زمینه‌های نازایی، چشم ‌پزشکی و دندان‌ پزشکی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و بیشتر بیمارانی که از کشورهای حوزه خلیج فارس و بویژه عراق به قم سفر می‌کنند نیاز به درمان در این حوزه‌ها دارند.

 

وی تصریح کرد: بیمارستان یک هزار تختخوابی درحال ساخت در منطقه «پردیسان» از جمله ظرفیت‌هایی است که قم در بخش درمان دارد. این بیمارستان دارای بخش‌های مختلفی است که خاص‌ترین آن هتلینگ ویژه گردشگران است. درهمین رابطه می‌توان به ۲ مجموعه گردشگری به‌ نام‌های «نایه» و«دستجرد» در منطقه «خلجستان» اشاره کرد که به‌عنوان دهکده‌های سلامت درحال راه اندازی است، البته فاز یک منطقه دستجرد که کاربری تفریحی دارد نیز افتتاح شده ودر حال خدمات دهی است. فازهای بعدی این منطقه هم پس از تکمیل شدن در زمینه سلامت و درمان به ارائه خدمات خواهد پرداخت.

 

راه‌اندازی مناطقی به‌منظور

 نمک درمانی و شن درمانی

رضایی با تأکید بر اینکه این استان به لحاظ گردشگری - زیارتی هم ظرفیت‌هایی دارد که مغفول مانده و نیاز به‌سرمایه‌گذاری دارد، افزود: استفاده از مناطق گردشگری شن درمانی درکویر، دریاچه نمک «حوض سلطان» و«کوه نمک» درقالب نمک درمانی از برنامه‌های آتی است. یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای نمک درمانی داریم، هموار کردن راه دسترسی به کوه نمک است که امیدواریم تا ۵ سال آینده بتوانیم از این مراکز درمانی بهره‌مند شویم.

 

حمایت از سرمایه گذاران با ارائه تسهیلات و وام بانکی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به اینکه از سرمایه‌گذاران با ارائه تسهیلات و وام بانکی برای ایجاد این مراکز درمانی استقبال و حمایت می‌کنیم، اظهارداشت: سرمایه‌گذاران را به بانک‌های عامل معرفی می‌کنیم و بانک‌های عامل هم تسهیلاتی را با نرخ‌های مشخص شده در قالب گردشگری به آنان می‌دهند.

 

تشکیل کمیته گردشگری سلامت

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم از تشکیل کمیته گردشگری سلامت در استان خبر داد و گفت: تشکیل این کمیته گردشگری برای برنامه‌ریزی، هماهنگی و ساماندهی گردشگران سلامت از ضرورت‌های توسعه گردشگری در استان است. اکثر اداره‌های استان از جمله استانداری، جهاد دانشگاهی وعلوم پزشکی و بخش‌های خصوصی از اعضای این کمیته گردشگری هستند که تا چند ماه آینده فعالیتش را شروع خواهد کرد. این کمیته چند کارگروه هم دارد که از جمله آن می‌توان به‌ کارگروه‌های فناوری اطلاعات، اقامتی، آژانس‌های تخصصی و دهکده‌های سلامت اشاره کرد.

 

 به گفته وی شناسایی ظرفیت‌های درمانی استان وهدایت و راهنمایی گردشگرانی که برای درمان به استان می‌آیند، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده برای کمیته گردشگری سلامت است.

 

ضرورت ساماندهی فعالیت‌های جذب گردشگر سلامت

وی یکی از مشکلات اصلی در بخش گردشگری سلامت و نحوه ارائه خدمات به آنان در این استان را وجود دلال‌ها و واسطه‌هایی دانست که از بی‌اطلاعی گردشگران درخصوص نحوه و هزینه درمان و اقامت سوءاستفاده می‌کنند و هزینه‌های درمان را بالا می‌برند و از قبل معرفی گردشگر به محلی برای اقامت یا مرکز درمانی هزینه‌ای اضافی از گردشگر دریافت می‌کنند. به همین دلیل چون هزینه درمان و اقامت در استان قم پایین است، دخالت دلال‌ها در این بخش نیاز به‌ ساماندهی دارد. در برخی مواقع هم پیش می‌آید که مراکز درمانی استان، پزشک متخصص یا امکانات پزشکی مربوط به یک بیماری را ندارند و گردشگر مجبور است برای درمان به تهران یا استان‌های دیگر برود که بازهم دخالت دلال‌ها در این بخش را نمی‌توان نادیده گرفت.

 

گردشگری سلامت در استان هیچ اعتبار یا ردیف بودجه‌ای ندارد

رضایی با یادآوری اینکه برای ایجاد زمینه‌های گردشگری سلامت در استان هیچ اعتبار یا ردیف بودجه‌ای نداریم، گفت: تنها به کمک بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران می‌توانیم در این زمینه فعالیت داشته باشیم. استان قم از مواهب اقتصادی کلان گردشگری سلامت که امروزه در دنیا، درآمدهای هنگفت ایجاد می‌کند، برخورداراست. توسعه زیرساخت‌های درمانی و گردشگری و شیوه مدیریت این گردشگران نیز حلقه‌های مفقوده این چرخه پولساز است که تکمیل آنها به‌همت و توجه مسئولان استان و کشور نیاز دارد.

 

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم معتقد است، چون گردشگران به صورت ساماندهی‌شده وارد استان نمی‌شوند، مشکلاتی را برای ارائه خدمات بهتر در بخش‌های زیارتی، سیاحتی و درمانی به وجود می‌آورند

 

عیسی رضایی یکی از مشکلات اصلی در بخش گردشگری سلامت و نحوه ارائه خدمات به آنان در استان قم را وجود دلال‌ها و واسطه‌هایی دانست که از بی‌اطلاعی گردشگران درخصوص نحوه و هزینه درمان و اقامت سوءاستفاده می‌کنند و هزینه‌های درمان را بالا می‌برند و از قبل معرفی گردشگر به محلی برای اقامت یا مرکز درمانی هزینه‌ای اضافی از گردشگر دریافت می‌کنند

 

پریسا سادات عظیمی

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش