دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۹۹۳
حقوقی، قضایی و انتظامی

۵۶ درصد خودروهای توقیفی درگیر «مهریه» یا «ارث» هستند

پلیس: واردات خودرو در سال ۸۴ تا ۸۶ منجر به کاهش کشته‌های تصادفات شد

سردارهادیانفر,خودروسازان
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی بار دیگر انتقادات تندی را در مورد کیفیت خودروهای داخلی مطرح کرده و واردات خودرو را عاملی موثر در کاهش شمار جانباختگان حوادث رانندگی دانست.

به گزارش ایسنا، سردار سید کمال هادیانفر در نشست خبری پیش از ظهر امروز که در شهرک آزمایش برگزار شد درباره کیفیت خودروهای تولید داخل اظهار کرد: اصلا ممکن است یک راننده‌ای مرتکب بی‌مبالاتی شده و یا حتی خطایی از وی حین رانندگی سر بزند که منجر به تصادف شود اما مساله اینجاست که خودرو باید از جان او محافظت کند و در واقع از این آسیب جلوگیری کنیم. امروز کدام یک از خودروهای ما با این وضعیت ساخته می‌شود؟.

وی ادامه داد: امروز قطعات و آلیاژهای خودرو، امکاناتی که در ساخت خودرو وجود دارد، کیسه هوا، ترمز ای بی اس، کمربند ایمنی و ... همه و همه باید نجات دهنده راننده و سرنشینان خودرو باشد اما در واقعیت این امکانات در خودروهای تولید داخل دچار مشکل است و من نمی‌دانم تا کی باید شاهد تکرار چنین حوادث‌هایی باشیم. همین چند وقت پیش فیلمی منتشر شد که دنا پلاس تصادف کرده و کابینش کامل جمع شد اما کیسه هوایش باز نشده؛ خوب اینها اشکالاتی است که باید رفع شود.

خودروهای داخلی ۴ مزیت اصلی را ندارند

هادیانفر با بیان این‌که یک خودروی مناسب باید دارای چهار مزیت اصلی باشد اظهار کرد: یک خودرو باید زیبا بوده و تمایل به خرید در آن ایجاد شود. دوم کیفیت آن است. سوم ایمنی آن و چهارم ارزانقیمت بودن آن است؛ حالا باید ببینیم که آیا واقعا این چهار مزیت در خودروهای تولید داخل وجود دارد؟.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان این‌که آنچه که پلیس طرح می‌کند تاکیداتی است که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور نیز بر آن تاکید داشتند، ادامه داد: همه ما باید از تولید داخل حمایت کنیم اما تولید داخل باید کیفی و ایمن باشد. این خودروهای تولید داخل ما که اتفاقا همگی وابستگی ارزی هم دارند در برخی از قطعات دچار مشکل هستند و مصداق همان ضرب‌المثل «هرچقدر پول می‌دهی همانقدر آش می‌خوری» است، قطعات این خودروها دچار مشکل است.

وی اضافه کرد: خوب چه کسی باید بر قطعات این خودروها نظارت کند؟ آیا نظارت ۱۰ سال پیش سازمان استاندارد آن هم یکی از شرکت‌های تابعه آن، بر قطعات خودروها کافی است؟ آیا دیگر نباید نظارت شود؟ آیا نباید بعد از هر حادثه خودروسازان براین موضوع نظارت کنند؟ ما تا کی باید شاهد این تصادفات باشیم.

نامه هادیانفر به رئیس جمهور و دادستانی درباره کیفیت خودروها

وی از ارسال نامه به رئیس جمهور و دادستان کشور درباره خودروهای تولید داخل خبر داد و گفت: من در این نامه تاکید کردم که همه خودروسازان مسئولند و ما باید بر تولید خودروی ایمن و باکیفیت نظارت داشته باشیم. سازمان استاندارد، سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت و ... در این حوزه مصون هستند؛ اینها باید بروند و ببینند چرا کیسه هوا باز نمی‌شود؟ چرا ترمز ای بی اس کار نمی‌کند؟ چرا با یک تصادف، ماشین منفجر می‌شود؟ چرا ماشین مچاله می‌شود که سرنشینان آن حتی امکان خروج از خودرو را نداشته باشند؟ ما از خودروسازان می‌خواهیم پیشگام این موضوع شوند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی اضافه کرد: من نمی‌دانم خودروسازان از چه چیزی دفاع می‌کنند. امروز مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مردم و غیره همه مطالباتی را از آنها مطرح کرده‌اند، دیگر جای دفاع نیست. وقتی می‌گوییم آلیاژ خودرویی مشکل دارد خوب بروید آن را درست کنید از چه چیزی دفاع می‌کنید؟

وی ادامه داد: برابر قانون شماره‌گذاری خودروها با مجوز محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد انجام می‌شود و پلیس هم تابع این مقررات است اما اگر این سازمان‌ها و دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکنند ما به خودروهای ناایمن پلاک نخواهیم داد.

تاثیر واردات خودرو بر کاهش قربانیان تصادفات

وی به تاثیر واردات خودرو نیز اشاره کرد و گفت: قطعا تاکید ما براین است که کشور به سمت خودکفایی برود و ما بتوانیم تولیدات با کیفیت را داشته باشیم اما در شرایط فعلی و بنابر آمارهای مستند سال‌های ۸۴ تا ۸۶ یکی از شاخص‌های مهمی که سبب شده تا تعداد جانباختگان حوادث رانندگی از ۲۷ هزار کشته به زیر ۱۷ هزار نفر برسد همین واردات خودروی استاندارد و ایمن به کشور بود.

هادیانفر افزود: ما نیازمند استفاده مردم از خودروی ایمن و با کیفیت هستیم. این با استفاده از خودروهای لوکس و فخرفروختن به آن فرق دارد. واردات خودروی باکیفیت به داخل حتی در ایجاد بازار رقابتی که مدنظر رئیس جمهور است، موثر و سبب می‌شود تا کیفیت خودروها ارتقاء یابد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی همچنین از تعیین سهم دستگاه‌ها در تصادفات خبر داد و گفت: ما در تصادف بهبهان، تصادف نورآباد و غیره سهم خودروساز را مشخص کردیم و قطعا اگر خودروسازان به وظایف خود عمل نکنند ما نهادهای بالادستی آنها را به عنوان مقصر اعلام خواهیم کرد.

وی درباره‌ اولویت‌های پلیس در سال ۱۴۰۱ نیز گفت: طرح‌هایی نظیر شماره‌گذاری از درب منزل و پلاک سوم از جمله مواردی است که از سال جدید پیش‌بینی شده است. ما امیدواریم که خدمات بیشتری را به مردم ارائه کنیم.

هادیانفر با بیان این‌که در سال ۱۴۰۱ ساماندهی موتورسیکلت‌ها ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: تلاش داریم تا در سال جاری کیفیت خدمات، نحوه خدمات و امکانات پلیس افزایش یابد. همچنین بازرسان نامحسوس تقویت شده و نرم‌افزار آنها برای جریمه بروزرسانی خواهد شد.

سردار سیدکمال هادیان فر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: حدود ۵۶ درصد از خودروهای توقیف شده درگیر مباحث قضایی نظیر مهریه یا ارث هستند که ما از قضات خواستیم تا در این خصوص همراهی لازم را داشته و این گونه پرونده ها را تسریع کنند.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش