ژانر عاشقانه
جنبه های عاشقانه در ژانر رمانتیک یا عاشقانه، وجود دارد و مرکزیت فیلم نیز پیرامون همین موضوع است. باتوجه به اینکه از جنبه های عاشقانه بین شخصیت ها در بسیاری از فیلم ها استفاده شده است، فیلمی در زمره ی فیلم های عاشقانه قرار دارد که طرح احساسات عاشقانه میان شخصیت های اصلی داستان در آن تعریف شده باشد.
شخصیت های فیلم، جاذبه و احساسات موجود در یک فیلم رمانتیک را به تصویر میکشند. فیلم تایتانیک ( ۱۹۹۷) بعنوان موفق ترین فیلم رمانتیک در تاریخ از نظر تجاری محسوب میشد که میزان فروش آن در ایالات متحده به بیش از ۶۵۹ میلیون دلار رسید و همچنین بیش از ۲٫۲ میلیارد دلار، درامد جهانی داشت.
قهرمان ژانر عاشقانه
زن یا مرد یا هر دوی آن ها بعنوان قهرمان داستان های عاشقانه به شمار میروند و از شخصیت یا شخصیت های اصلی داستان هستند. این قهرمان یا قهرمانان، دچار عشقی میشوند که معمولاً باید موانعی را برای رسیدن به آن پشت سر بگذارند؛ لذا ما بسته به موقعیت های گوناگون، شاهد روند رشد این شخصیت ها و احساسات شان در این مسیر هستیم؛ امکان دارد که این احساس و عشق، نسبت به قبل، محکم تر یا سست تر شود.
ساختار ژانر عاشقانه
محوریت داستان عاشقانه، مبتنی بر رابطه ی عاشقانه است که بین دو نفر یا سه نفر، شکل می گیرد. غواملی همچون نحوه ی شکل گیری این عشق، به هم رسیدن یا نرسیدن دو عاشق و گذرشان از سختی ها و موانع موجود در سر راهشان، کلیت ماجرا را تشکیل می دهد. ما شاهد مواردی همچون غلیان احساسات، شکست ها، آرزوها، سرخوردگی ها، سرکوب ها و تمام درونیات متغیر این شخصیت ها در این اوج و فرودها هستیم.
شخصیت ها در ژانر عاشقانه نسبت به ژانرهای دیگر، ساده تر پرداخت می شوند؛ بگونه ای که آنها یا خوب و یا بد هستند و شخصیت آن ها و حرکتشان از جبهه ی خوب به بد بطور اشکار و اهسته تغيير میکند.
اتفاقاتی در سرتاسر داستان عاشقانه بر حسب تصادف یا با انگیزه ای ساده رخ می دهد و عاشق و معشوق را برای سنجش احساس شان به هم، در موقعیتی تازه قرار می دهد. اغلب، بایان این داستان ها خوشایند است تا مخاطب را بعد از تمام آن دشواری ها ، به ارامش و لذتی توامان برساند و امید و درون وجودش اعتماد به عشق را زنده نگه دارد؛ ولی پایان برخی از این داستان ها تلخ است به گونه ای که مخاطب را برای مفهوم عشق و رسیدن به دیدگاهی متفاوت از قبل، به تفکر وامیدارد. البته پایان برخی از عاشقانه های جدید نیز ادامه دارند و ادامه ی ماجرا را به مخاطب و ذهن خلاقش واگذار می کند.
مضامین اصلی ژانرهای عاشقانه
فیلم های رمانتیک، دارای مضامین اصلی متنوعی نظیر عشق در نگاه اول، عشق افلاطونی، عشق میان افراد پیر و جوان، عشق عرفانی، عشق مخرب، عشق یک طرفه ، عشق بیمارگونه، عشق صرفا فیزیکی، عشق ممنوعه، عشق فداکارنه و عشق تراژیک میباشد و برای مخاطبان به عنوان بهترین نمونه های فرارگرایی و داستان های فانتزی محسوب میشود و دو قهرمان داستان در این فیلم ها، بر مشکلات فائق می آیند و با ابراز عشق خود، تا ابد در کنار هم به خوشی زندگی می کنند.
هدف اصلی ژانرهای عاشقانه
داستان های پریانی، رویاپردازی و پایان خوش، از مضامین همه ی فیلم های رمانتیک نیست اما عشق برای فرار از زندگی واقعی در سینما، ابزار خوبی می باشد. اگرچه فیلم های رمانتیک، شامل ملودراماهای اشک آور و فیلم های کمدی رمانتیک می باشند اما معمولا خلق درام یا طنز از اهداف اصلی آنها تلقی میشود.
دسته بندی ژانرهای عاشقانه
زیرمجموعه برای بسیاری از ژانرها، تعریف می شود. مثلاً تمام آثار خلق شده در ژانر عاشقانه از یک جنس نیستند. از این رو نمونه هایی از ژانرهای زیرمجموعه ی ژانر عاشقانه، شامل عاشقانه های تاریخی، عاشقانه های جنسی و عاشقانه های جنایی می باشند.
گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش
- 17
- 6