چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۲۸

اجزای تشکیل دهنده سنتور چیست؟ + تاریخچه

سنتور,سیم سنتور,نوازندگی سنتورسنتور یک ساز کاملاً ایرانی است که ابونصر فارابی آن را ساخت
یکی از سازهای سنتی و قدیمی ایرانی که در کشورهای دیگر با نام های متفاوتی شناخته میشود و به علت صدای دل نشینش از پر طرفدارترین سازها محسوب میشود ، سنتور نام دارد. در حجاریهای قدیمی آشور و بابل( ۶۶۹ پیش از میلاد) اثر تاریخی سنتور دیده می شود.

همه چیز درباره ساز سنتور

یک ساز کاملاً ایرانی که ابونصر فارابی آن را ساخت، سنتور می باشد. این ساز مانند بربط با گذشت زمان به خارج برده شد. تفاوت ساز سنتور در شکل ظاهر و نام های مختلفی است که در شرق و غرب عالم وجود دارد. ساخت سنتور در زمان گذشته با ۱۲ وتر سیم بم و ۱۲ وتر سیم زیر بود و به آن سنتور ۱۲ خرکی می گویند، در حالی که امروزه سنتور ۱۰ خرک و سنتور ۱۱ خرکی و سنتور لا کوک نیز ساخته می شود. به سنتور ۱۱ خرک، سنتور چپ کوک می گویند در واقع با اضافه کردن هر خرک به سنتور، صدای ساز یک پرده بم تر می شود.

سنتورهای معمولی دارای ۹ خرک می باشند و وسعت صدای آن ها از ۳ اکتاو بیشتر است و نوازنده موسیقی سنتی کوک ساز را در اجرای دستگاه های مختلف تغییر می دهد. رایج ترین نوع سنتور، سنتور ۹ خرک نام دارد که به آن سنتور سل کوک می گویند و براساس آن، نت های ردیف نوشته میشود. سنتور یکی از سازهای زهی مضرابی محسوب میشود که جنس آن از چوب و فلز است. شیوه نواختن این ساز  به این صورت است که در حالت نشسته و در موقعیتی که ضلع بزرگش در جلوی نوازنده به صورت افقی قرار دارد با دو مضراب چوبی نواخته میشود. ساخت سنتور مثل دیگر سازهای ملی و محلی در اندازه های مختلفی می باشد.

تاریخچه سنتور

تصاویر و حکاکی هایی از دوره های آشوری و بابلی( ۶۶۹ قبل از میلاد) باقی مانده که بیانگر اینست که افراد در آن سازی شبیه ذوزنقه و همانند سنتور را با یک طناب و یا نخ به گردن خود آویزان کرده اند و با آن می نوازند. ساز سنتور مشخص نیست که در کدام کشور برای نخستین بار استفاده شده ولی شواهد بیانگر آشنایی ایرانیان پیش از اسلام با این ساز بوده است و نام چنین سازی را« کونار» برگزیدند.

بدنه سنتور,سنتور,صدای سنتورسنتور یکی از سازهای زهی مضرابی محسوب میشود که جنس آن از چوب و فلز است

« ساز» یا« طوفان» که شبیه به سنتور امروزیست توسط عبدالقادر مراغه ای پس از اسلام معرفی شد که تفاوت آن با سنتور در بستن یک سیم برای هر صدا و کوک کردن آن با جابه جایی خرکها بود. قدمت آثار ی که کشف شده بیانگر اینست که ساز سنتور از ایران به کشورهای دیگر منطقه توسعه پیدا کرده است و به نام های مختلفی در دیگر کشورها وجود دارد، به عنوان نمونه نام این ساز در کشور چین،« یان- کین»، در اروپای شرقی« دالسی مر»، در آلمان و اتریش« مک پر»، در انگلستان« باترفلای»، در هند« سنتور»، و در امریکا« زیتر» و در کامبوج« فی» می باشد. البته نحوه ی استفاده از این ساز در این کشورها با یکدیگر تفاوت هایی دارد. ساز سنتور در برخی از نواحی کشور ارمنستان و گرجستان بسیار رواج دارد.

امروزه یان- کین یا همان سنتور چینی را یکی از  ساز های ملی چین به حساب می آورند ولی طبق دست نوشته های قدیمی به دلیل رفت و آمدهای زیاد بین چین و خاورمیانه در سلسله امپراتوری مین( سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴ هـ. م)، این ساز از فارس از طریق دریا به چین منتقل کردند.  این ساز، نخست در استان ساحلی کانتون نواخته می شد و پس از آن در چین رواج یافت.

رئوف یکتا بیگ که یکی از دانشمندان موسیقی ترکیه است در دائره المعارف لاوینیاک نوشته که سنتور یکی از آلات موسیقی قدیم یهودیان به شمار می رود. سنتور سازی براساس دایره المعارف موسیقی لاروس بوده که یهودیان وی را بسیار دوست داشتند. سنتور پیش از آغاز دوره قرون وسطی در اروپا توسعه یافت و افراد زیادی به آن جذب شدند. مسیحیان اروپایی که به شدت موسیقی و هنر را دوست داشتند این ساز را تکمیل کردند و سازهایی مانند پیانو نشات گرفته از این ساز میباشد .

انواع سنتور در ایران

به سنتور رایج در ایران که ۷۲ سیم دارد، سل کوک ۹ خرک می گویند. سنتورهای متنوعی به لحاظ ساختاری تا به امروز برای کاربردهای گوناگون ساخته شده اند که از آنها می توان به سنتورهای ۱۰، ۱۱ و ۱۲ خرک، سنتور لا کوک( که کاربرد آن بیشتر در تکنوازی ها و بداهه نوازی ها است و صدای زیرتری در مقایسه با سنتور سُل کوک دارد)، سنتور سی کوک( که ابعاد آن از سنتور لا کوک کم تر است)، سنتور باس، سنتور باریتون، سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم اشاره کرد.

نوازندگی سنتور

نوازندگی سنتور با استفاده از مضراب که دو چوب نازک میباشد ، انجام می شود. در گذشته مضراب ها بدون نمد بودند در حالی که امروزه بیش تر به مضراب ها نمد می چسبانند که سبب می شود آوای سنتور نرمتر و کم زنگ تر شود. نوازنده در اکثر اوقات، باید نت متفاوتی را با هر یک از مضراب ها اجرا کند، به همین منظور نوازندگی این ساز علاوه بر چابکی دست ها، نیازمند تمرکز ذهن میباشد که لازمه ی آن آزمون های فراوان است.

نوازندگان معروف و قدیمی سنتور,ساز سنتور در فرهنگ های دیگر,سنتورنوازندگی سنتور با استفاده از مضراب که دو چوب نازک میباشد، انجام می شود

سازی که اگر نوازنده بر آن چیره شود، میتواند کارهای زیبا و ماندگاری را با آن بنوازد، سنتور گفته میشود. به علت این که کوبه های مداوم مضراب روی سیم ها و تاثیرگذاری نم و گرما روی چوب و سیم ها باعث به هم زدن کوک میشود و از این رو ۷۲ سیم باید بطور منظم کوک یا هم خوان شود. درواقع سنتور، سازیست که بسیاری از پیامدهای پزشکی، همراه با زیبایی میتواند روی آوا و کوک آن تاثیرگذار باشد و حتی برای یک کوک دلخواه، نوازنده های کارکشته را ناکام می گذارد.

نوازندگان معروف و قدیمی سنتور

نوازندگان نامدار و قدیمی سنتور شامل محمدصادق خان، علی اکبر شاهی، سماع حضور، حبیب سماعی، حسین صبا، ابوالحسن صبا و از نوازندگان دهه های اخیر سنتور میتوان فرامرز پایور، داریوش صفوت، پرویز مشکاتیان، حسین ملک، منصور صارمی، فضل الله توکل، مجید نجاحی، ارفع اطرایی، مجید کیانی، سوسن دهلوی، پشنگ کامکار، رضا شفیعیان، جواد بطحایی، سیامک آقایی، اردوان کامکار، حسین پرنیا می باشد. مهدی ناظمی و داریوش سالاری از سازندگان مشهور سنتور هستند.

ساز سنتور در فرهنگ های دیگر

با توجه به نیازهای فرهنگی هر کشوری، تغیراتی در ساز سنتور پدید امده است. به جز اجراهای ردیف نوازی در ایران، تغییراتی در سنتور صورت گرفته است که از آن ها می توان به سنتور کروماتیک، سنتور دو طرفه و غیره اشاره کرد. تغییرات متنوع وشیوه های گوناگونی در نوازندگی سنتور در کشورهایی همچون عراق، مصر، هند، چین و در بسیاری از کشورهای اروپای شرقی دیده میشود.

اجزای تشکیل دهنده سنتور

به طور کلی ساز سنتور شامل قسمت های مختلفی از جنس چوب و فلز به شرح زیر می باشد :

> بدنه سنتور

> سیم سنتور

> خرک سنتور

> گوشی سنتور

> سیم گیر سنتور

> شیطانک سنتور

> آچار کوک سنتور

> مضراب سنتور

سنتور,میز سنتور,سنتور,کوک سنتورسنتور یکی از آلات موسیقی قدیم یهودیان به شمار می رود

اجزای زیادی برای آشنایی با ساز سنتور وجود دارند که بهتر است آنها را بشناسید. در نهایت همکاری این اجزا با یکدیگر باعث میشود صدای دلنشین و متفاوتی خلق شود.

* بدنه سنتور:

بزرگترین و اصلی ترین قسمت یک سنتور، بدنه سنتور می باشد. این بدنه درواقع یک جعبه چوبی است که متشکل از بخش های گوناگون میباشد و معمولا جنس آن از چوب درخت گردو می باشد. جعبه رزونانس نام دیگر بدنه سنتور است که شامل اجزای زیر میباشد :

 ۱. صفحه رو:

 صفحه رو به صفحه چوبی رویین سنتور گفته میشود که روی این صفحه، خرک های سنتور قرار گرفته و وظیفه ی آن، تحمل فشار سیم هایی با وزن حدودا ۲۰۰ کیلوگرم یا بیشتر می باشد. معمولاً دو گل زیبا به شکل بریده شده بر روی صفحه روی سنتور وجود دارد. تصور اشتباه برخی از افراد اینست که صدای سنتور از داخل جعبه و از این گل ها به گوش میرسد.

۲. صفحه زیر:

در زمان گذاشتن سنتور بر روی میز سنتور یا زمین، صفحه زیرین ساز با آن در تماس قرار میگیرد.

۳. کلاف:

کلاف سنتور که به شکل یک ذوزنقه است، قسمت دور سنتور را تشکیل می دهد. کلاف که بر روی ظلع سمت راست گوشی های سنتور قرار گرفته از ۴ ضلع تشکیل شده است. سیم گیر ها بر روی ضلع سمت چپ کلاف قرار گرفته است. پیشانی سنتور به ضلع جلویی و کوچکتر ساز گفته میشود. بعضی از سازندگان برای این که به راحتی سازهایشان تشخیص داده شود، یک طرح خاصی بر روی ضلع کوچک تر کلاف( پیشانی سنتور) اعمال میکنند.

سنتورهای سطح پیشرفته که توسط داوود شیرازی ساخته شده است نظیر سنتور مدل الماس و گوهر نیز با یک پلاک دایره ای طلایی رنگ و لوگوی داوود شیرازی بر روی پیشانی سنتور قابل مشاهده است. همچنین در ایام قدیم برای طراحی سنتی سنتور یک سوراخ کلاف بر روی ضلع بزرگ تر کلاف وجود دارد که اکنون بعضی از سازندگان آن را بر روی سنتورهایشان می گذارند. ولی این سوراخ در طراحی سنتورهای پژوهشکده سنتور  حذف شده تا مانع از ورود رطوبت( که برای سنتور مانند سم است) به داخل بدنه سنتور شود.

اجزای تشکیل دهنده سنتور,سنتور,تاریخچه سنتورساز سنتور از ایران به کشورهای دیگر منطقه توسعه پیدا کرده است

۴. پل:

در داخل جعبه سنتور، پل ها قرار دارند که مثل ستون های استوانه ای  روی صفحه زیر قرار گرفته و وظیفه ی آن ها تحمل فشار صفحه روی سنتور می باشد. جاگذاری این پل ها در سنتور از حساسیت خاصی برخوردار است و تعیین کننده کیفیت صدای سنتور می باشد.

* سیم سنتور:

شاید یکی از مهم ترین اجزا در بسیاری از سازها، سیم آن باشد. جنس این سیم که از فلز است، نقش مهمی در ساز سنتور ایفا می کند. بطور کلی در سنتور، دو نوع سیم موجود است که این دو سیم، تفاوت هایی از لحاظ جنس و رنگ با یکدیگر دارند. سیم های سنتور، به رنگ زرد و سفید است و به ترتیب وظیفه ی آن ها اینست که صدای بم و زیر را تولید کنند.

* خرک سنتور:

به مهره های چوبی در سنتور، خر ک گفته میشود که جایگاه آن ها در زیر سیم هاست. مفتول کوچکی در بالای خرک ها برای عدم تماس مهره های چوبی با سیم های سنتور قرار گرفته است. تعداد خرک های سنتور باتوجه به نوع و کاربرد آن ساز، فرق داد.

* گوشی سنتور:

گوشی های سنتور، ۷۲ میله است که از فولاد یا فلزات ضد زنگ ساخته شده است و در داخل بدن کلاف در ردیف های چهارتایی( جمعاً ۱۸ ردیف) سمت راست سنتور قرار گرفته اند. قسمت بیرونی گوشی ها به صورت بَر است. طول مستطیل، که به صورت مربع و چند گوشیهاست گاه به صورت مخروط( کونیک) تراش می خورند. تراش قسمت بیرونی سوراخی دارد که داخل آن، یک سر سیم فرو میرود و اضافه سیم( چند سانتی متر) دور آن پیچیده می شود.

* سیم گیر سنتور:

مفتول های فلزی کوچکی در سنتور  وجود دارد که به ان سیم گیر می گویند و وظیفه ی آن ها اینست که سیم ها را نگه میدارند.

* شیطانک سنتور:

در طرفین راست و ایراندخت چپ صفحه رویی سنتور، دو قطعه چوب باریک و بلند و کم ارتفاع به طول قاعده ذوزنقه وجود دارد که به آن چسبانده شده است و شیارهای افقی کم عمقی در سطح رویی آن ها وجود دارد که به فاصله یک میلیمتر و به تعداد سیم های سنتور برای عبور هر سیم ایجاد شده است. یک شیار در طول این دو شیطانک نیز وجود دارد که در آن مفتولی فلزی، با همان طول قرار گرفته است. مفتول روی شیطانک یک تا یک و نیم میلیمتر قطر دارد.

سنتور نوازی,ساخت سنتور,سنتوربا توجه به نیازهای فرهنگی هر کشوری، تغیراتی در ساز سنتور پدید امده است

* آچار کوک سنتور:

آچار کوک سنتور وسیله ایست که قسمتی از آن در دست قرار می گیرد  و به شکل T می باشد. این آچار احتمالا از چوب ساخته شده و سوراخ کم عمقی به شکل تراش سر گوشی در انتهای قسمت دیگر وجود دارد.

* مضراب سنتور:

طول مضراب های سنتور معمولاً ۲۲ سانتیمتر است. اجزای این مضراب ها شامل حلقه، سر و ساق است. جنسی که برای تولید مضراب در نظر گرفته میشود از نوع گردو، ازگیل و ... است. سر مضراب میتواند به دو نوع باریک یا پهن باشد. از نظر شکل ظاهری، مضراب های سنتور با هم فرق دارند.

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش