دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۷ - ۲۱ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۱۱۹
هنرهای تجسمی

حضور ۱۱۵ اثر در حراج تهران/آثاری از ۱۰ میلیون تا ۵ میلیارد چکش می‌خورد

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی
حراج تهران جمعه ۲۷ دی ماه ۹۸ درحالی برگزار خواهد شد که قیمت پایه آثار از ۱۰ میلیون تا ۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

حراج تهران در دی ماه سال ۱۳۹۸ درحالی جمعه ۲۷ دی ماه برگزار خواهد شد که بیش از ۱۱۵ اثر از هنرمندانی چون آیدین آغداشلو، نصرالله افجه‌ای، پروانه اعتمادی، پرویز کلانتری، عباس کیارستمی، یعقوب امدادیان، رضا بانگیز، هانیبال‌الخاص، ناصر اویسی، حسین خسروجردی و... چکش خواهند خورد.

آثاری که در این حراج به مزایده گذاشته خواهند شد، از روز سه‌شنبه ۲۴ دی ماه به نمایش گذاشته می‌شوند. قیمت پایه این آثار از ۱۰ میلیون تومان برآورد شده است و بیشترین قیمت نیز ۳ تا ۴ میلیارد تومان است. اما بیشتر آثار با رنج قیمت پایه ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هستند.

آثار هنری بر مبنای ارزش کیفی آنها و بر حسب علاقه‌مندی متفاضیان، توسط برگزارکنندگان حراج، انتخاب و بر اساس قیمت پایه مورد توافق با صاحب اثر در حراج ارائه خواهد شد. آثار انتخاب شده به مدت ۳ روز در هتل پارسیان آزادی در معرض مشاهده علاقه‌مندان بوده و در عصر روز چهارم طی مراسمی به حراج گذاشته خواهد شد.

به گزارش ایلنا، قیمت آثار در یک مزایده آزاد بر مبنای رقم نهایی چکش خورده، در حراج تعیین شده و هیچ مبلغی افزون بر آن از خریدار مطالبه نخواهد شد. فروش آثار به ترتیب شماره آن‌ها در کاتالوگ نمایشگاه صورت می‌پذیرد.

در مقدمه کاتالوگ حراج تهران آمده است: معاصر بودن در مارکت هنر تعبیری است متفاوت با آن چیزی که در منابع نقد و تاریخ هنر مورد اشاره قرار می‌گیرد. در این تعبیر هنر معاصر آثار چهره‌های جدید مطرح شده در صحنه هنری و نیز هنرمندان نسل پیشین که در صدد عبور از رهیافت‌های مدرنیستی بوده‌اند را دربرمی‌گیرد. در ایران عبور از رویکردهایی همچون گرایش به شیوه‌های سنتی نگارگری، به‌کارگیری نقش‌مایه‌های بومی و مذهبی و توجه به نقاشی آکادمیک یا فیگوراتیو در برابر شیوه‌های هنر مدرن همچون نقاشی آبستره همراه بوده است.

مجموعه پیش رو منتخبی از آفرینش‌های هنر معاصر ایران که از حیث مفهوم و ساختار هنری تجربه‌ای متفاوت با هنر مدرن را رقم زده‌اند. معاصر بودن این آثار هم به مفهوم متاخر بودن آن‌هاست و هم به تلقی متفاوت با مفهوم مدرنیستی هنر و کاربرد عناصر پست مدرنیستی اشاره دارد. برخی از این آثار در یک دهه اخیر خلق شده‌اند و شماری نیز تا نیم قرن به گذشته بازمی‌گردند. در این موارد عناصر سنتی و نقش‌مایه‌هایی برآمده از تجربه بومی و هنر ملی با نگاه مدرنیستی درآمیخته تا نوعی مدرنیسم ایرانی و شاید هم یک موج اولیه پست مدرنیسم، در هنر این مرز و بوم پدیدار شود.

برخی از پیشگامان هنر نوگرای ایران از همان ابتدا، مسیر هنری خویش را در راستای نیل به مدرنیسم ناب و انتزاع مطلق در پیش گرفتند. هنرمندان مهمی چون سهراب سپهری، حسین کاظمی، ناصر عصار، بهجت صدر، محسن ویزیری مقدم، مسعود عربشاهی، سیراک ملکونیان، ابوالقاسم سعیدی و غلامحسین نامی در این زمره بوده‌اند و لذا نام و آثارشان در موضوع این نمایشگاه جای نمی‌گیرند. اما گروهی دیگر نیز راهکارهایی متفاوت با قواعد هنر مدرن را دنبال کرده و آثاری خلق کرده‌اند که امروز می‌تواند خارج از تجربه مدرنیستی در هنر ایران و در ذیل عنوان کلی هنر معاصر و پسامدرن به نمایش درآید. با این تعریف فراگیر از معاصر بودن، مجموعه حاضر آثاری را دربرمی‌گیرد که تجربه‌‌های نوین و پیشین متفاوت با رویکرد مدرنیستی در هنر را به نمایش می‌گذارد.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

حراج تهران در دی ماه ۹۸ با فروش اثری از محمود زنده‌رودی آغاز شد که قیمت پایه آن بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

از زنده‌رودی اثر دیگری نیز در این حراج چکش خواهد خورد. اثری که قیمت پایه آن بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. در توضیح این اثر آمده: حسین زنده‌رودی از نخستین نقاشانی است که به شکل جدی از موتیف خط برای ایجاد کمپوزیسیون‌های رنگین و ریتمیک، در نقاشی نوگرای ایران بهره جست و برخلاف بیشتر خوشنویسان هم‌عصرش (احصایی، مانی و پیلارام) که در تقدیس خط به دنبال خلق آثار نقاشیخط با حفظ اصول و دینامیک بودند، زنده‌رودی دغدغه‌اش خوش‌خطی نبود و در جستجوی مفهومی کاملا متفاوت و گاه هزل‌آمیز در رفتار باخط بود.

با این همه تجربه زنده‌رودی برای تبدیل هنر دکوراتیو به هنری خالص و آوانگارد، با آغاز دهه پنجاه خورشیدی به اوج شکوفایی خود رسید و در همین دوره بود که علاوه بر نقاشی، به چاپ دستی و سریگرافی روی آورد.

اثر حاضر یکی از همین نمونه‌های ممتاز زنده‌رودی از تکنیک چاپ بر روی کاغذ است که هنرمند مثل همیشه حروف فارسی را دستمایه کار خود قرار داده و با آن به صورت یک عنصر ترکیب شونده، با رنگ و فضا به خلق اثر پرداخته است. مفردات خوشنویسی سنتی اینجا به ازای ارزش‌های تصویری و فرمال خود مورد استفاده قرار گرفته‌اند، به به مدد عناصر تزیینی و تعاریف زیبایی‌شناسی در خوشنویسی یا مفاهیم ادبی در نوشتار که بدان اعتبار خاصی می‌بخشد. زنده‌رودی به فرم و نه محتوای سطور می‌اندیشد و در این قلمرو با دگرگون و تکرار کردن چندین و چند باره حروف و رنگ‌گذاری‌های لایه لایه روی هم، مفهوم سیاه‌مشق‌نویسی سنتی را نیز به چالش می‌کشد.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

ساختار تابلو از چند ردیف نوارهای رنگارنگ و درهم پیچیده حروف تشکیل شده که چیرگی حروف کشیده افقی و عمودی در نیمه پایینی، روی فضاهای خالی بین حروف پسزمینه و با ضربه قلم‌های تند، بافتاری گیج‌کننده و مشبک را پدید آورده‌اند. با این همه نباید اهمیت تضاد خطوط عمودی قویتر را که با رنگ‌های گرم بر روی سطوح حروف صورتی نوشته شده نادیده گرفت.

تضاد رنگی و فرم حروف متکی و متکاکه با قطع قلم متفاوت و ضرباهنگ هیجان‌انگیز ضربات قلم هنرمند کار شده‌اند، بسیار چشمگیر هستند و حرکتی دوار و رو به بالا را تقویت می‌کنند. از سوی دیگر توالی باریکه‌های ناهمگون رنگ و ضربات قلم در نیمه پایینی تابلو، شبکه‌ای از خطوط افقی و عمودی می‌آفریند که کم کم از طریق فرم‌های کشیده نقش‌مایه‌های «سر» یا «هر» به شبکه درهم فشرده حروف مورت و منحنی همچون «ن»، «ه» و «ص» ادراکی تازه از ترکیب خط و رنگ را پیش روی مخاطب می‌گذارد.

در این حراج، اثری از ناصر اویسی با نام «سواران را چه شد؟» نیز بید خواهد خورد که در این اثر نیز نقش‌مایه اسب مانند سایر آثار او، یکی از مهم‌ترین عناصر تصویر است. اسب‌های نیرومند و در حال حرکت در این آثار با قوس‌های اغراق شده در بدن بر سطح بوم نقش می‌بندند، در حالی که با خط فارسی و موتیف‌های شرقی تزیین شده‌اند و نشان از برخورد آزاده هنرمند با عناصر تصویری دارند. در اثر حاضر طراحی اغراق‌آمیز، تکنیک‌های مختلف رنگ‌گذاری و خوشنویسی عبارت‌های «سواران را چه شد»، «اسب» و «عشق» با خطوط گوناگون در این اثر همگی بیانگر سبک فردی اویسی در نقاشی هستند. این اثر با قیمت پایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به حراج راه یافته است.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

صادق تبریزی نیز دیگر هنرمندی است که تابلوی «دلداده» او با قیمت پایه ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان به حراج گذاشته می‌شود. این اثر ترکیب بندی متمرکز و درعین حال پر جزییاتی دارد که وحدتی یکپارچه به آن بخشیده، گویی تمام عناصر بصری در کنار هم روایتگر یک کل منجسم هستند. به‌کارگیری سوره حمد به خط ثلث بر روی هاله پشت سر فیگورها، حالت قراردادی فیگورهای سواربر اسب که وام گرفته از نگارگری ایرانی هستند، در ترکیب با فرم‌های اغراق شده هندسی و رنگ‌بندی مدرن و همچنین به‌کارگیری فرمالیستی خوشنویسی در متن اثر، تلفیق سنت و مدرنیته را به نمایش می‌گذارد. استفاده از رنگ‌های تخت، زنده  و درخشان، شادابی اثر را فزونی بخشیده و با تاکید بر رنگ آبی، فضای عاشقانه و تغزلی اثر دو چندان شده است.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

اثر شهریار احمدی به نام «وجد براق از مجموعه معراج» نیز اثری است که با قیمت پایه ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان با حراج گذاشته می‌شود. این تابلو اکریلیک و ورق طلا روی بوم است که تصویر تجمع مرکب‌های اساطیری و تاریخی، بانقاشی کنشی اکسپرسیونیستی را با استفاده هوشمندانه از فرم‌های تکه پاره و رنگ‌های درخشان در دل فضای هارمونیک آبی رنگ و ساختار قدرتمند و در عین حال شکننده به نمایش می‌گذارد. نقاشی این اثر در آشنازدایی از فیگور به سمت یک نقاشی انتزاعی میل می‌کند.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

اثری از منوچهر یکتایی از جمله میلیاردی‌های این حراج است که طبیعت بیجان را به نمایش گذاشته است. در این اثر، علیرغم کاربست محدود رنگ، یکتایی از حداکثر قابلیت روحی و تاثیرگذار آن و بافتی منحصر به فرد استفاده کرده است. سفیدی و فضای منفی همان قدر برای هنرمند اهمیت دارد، که لکه‌های پرفشای سبز و سرخ. در واقع از مهم‌ترین ویژگی‌های سبکی یکتایی، باید به لایه‌های رنگی ضخیم و جانداری اشاره کرد که ملموس و محسوس شدن رنگ را موجب می‌شوند.

یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار یکتایی که در این اثر نیز به خوبی دیده می‌شود، استفاده حداکثری از قابلیت‌های بیانی و هیجان‌ گرای رنگ است. در نتیجه این آثار معمولا به لحنی رمانتیک و گرم و شورانگیز نزدیک می‌شود.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

اثری بی عنوان از پروانه اعتمادی نیز قرار است با گواهینامه‌ای از سوی او ارائه شود. اثری بدون عنوان که با قیمت پایه ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان به حراج گذاشته می‌شود. این اثر در سال‌های میانی دهه ۵۰ خلق شده. اغلب این اثار دارای زمینه‌ای با بافت خشن و درشت هستند که بر رویکرد بیان‌گرایی اعتمادی تاکیدی دو چندان داشته و ترکیب بندی‌های متعارفی از طبیعت بیجان‌های ساده را به نمایش می‌گذارند. در اثر حاضر، یک خط افیی در زمینه بر ترکیب‌بندی افقی اثر و آرامش درونی آن تاکید شده و استفاده از والورهای متنوع رنگ‌های گرم به تابلو گرما و صمیمیتی بخشیده که درخشش رنگ سفید گلبرگ‌ها را در فضایی بیانگر دلنشین‌تر می‌نماید.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

از جاسم غضبانپور نیز که با عکس‌های دوره جنگ شناخته شده است اثری با نام «یاران فکه» به حراج تهران آمده است. او درباره این اثر که به یادگار دفاع مقدس می‌پردازد، گفته: بر روی این کوه تقریبا همیشه جایی، جنگی وجود دارد، اما در این میان، روابطی ورای روابط معمول هم شکل می‌گیرد. دوستی‌ها و برادری‌هایی غیرمتعارف باقی می‌ماند که نامشان را «یاران» نهاده‌ام. دشمن، دشت را اشغال و مملو از انواع مین‌ها کرده‌ بود. زمانی برای خنثی‌سازی مین‌ها نیست. برای باز کردن معبرباید مین‌ها را در آغوش گرفت. آنها که در خط مقدم هستند، می‌روند تا بقیه از روی آن‌ها رد شوند. یارانی که رفته‌اند، چون شقایقی دشت را سرخ  کرده‌اند و یارانی که هنوز سبزند باید راه را ادامه دهند.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

اثری از ژاره تباتبایی نیز که از فلز ساخته شده با قیمت پایه ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان ارائه خواهد شد. این اثر مجسمه‌ای منحصر به فرد از گروه پیکرهای آهنی ژازه است که به شکل کلاژیاز قطعات دورریز و اوراقی ماشین ساخته شده است. استعاره‌ای به شکنندگی و اضطراب مداوم انسان معاصر دارد. این تندیس صرفا یک انسان‌واره نیست، گونه‌ای از انسان است که به خود هنرمند و بیننده پیوند خورده است.

اثر میلیاردی دیگری که در حراج تهران بید خواهد خورد تابلوی رنگ روغن و اکریلیک روی بوم اثر فرهاد مشیری تحت عنوان «خوابم یا بیدارم» است. قیمت پایه این اثر بین ۱ و نیم تا ۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

نقاشیخط‌های فلامرز پیلارام نیز با قیمت پایه یک تا یک و نیم میلیون تومان در حراج حضور خواهند داشت. در این اثر، سطح بستر تابلو با ورق طلا پوشیده شده و به این لحاظ عرصه‌ای معنوی را برای ظهور صورتی والا از کلمات ایجاد کرده است. حروف در پس هم تکرار شده‌اند و در این سیر متوالی ستون‌هایی عمودی را به وجود آورده‌اند که بیانی قاطعانه از اصول حاکم بر عالم را دارند. سپس در چرخشی نرم، منحنی‌وار حرکت کرده و صورتی از انعطاف‌پذیری نگاه شرقی را به واسطه فرم مجسم می‌کنند.

به جرات می‌توان از اثر «ترس آبی نیلگون» به عنوان گران‌ترین اثر حراج تهران در دی ماه ۱۳۹۸ یاد کرد. این اثر با قیمت پایه ۳ تا ۴ میلیارد تومان ارائه شده است. نگرش حسین زنده‌رودی در این تابلو در به‌کارگیری رنگ و نور باتوجه به چیدمانی مرکزگرا، علاوه بر ایجاد ریتم در چشم مخاطب، تاکیدی بر مضمونی آشنا از کثرت در وحدت دارد که قرن‌هاست الگویی مسلط بر هنر و تزیینات معماری ایرانی شده و اکنون به دست هنرمندی با دغدغه‌های مدرنیستی، صورتی تازه یافته.

آثار حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

عکس‌های عباس کیارستمی نیز در این حراج حضور دارند که با قیمت پایه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان ارائه خواهند شد.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش