سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۸:۳۶ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۴۲۵۱
فیلم و سینمای جهان

شخصیت‌های کارتونی که اختلالات روانی داشته‌اند

همه ما در دوران کودکی یا حتی شاید در سنین بزرگسالی، علاقه‌مند به حداقل یک انیمیشن یا همان کارتون و بعضی از شخصیت‌های کارتونی بوده‌ایم. طبیعی است که کودکان علاقه خاصی به شخصیت‌های کارتونی و انیمیشن‌ها داشته باشند؛ به ویژه بعضی از این شخصیت‌ها که قدری نادان هستند و در طول انیمشن‌ها به صورت معصومانه و کاملا دیوانه‌وار رفتار می‌کنند.

اگر بخواهیم به صورت دقیق بررسی کنیم که این شخصیت‌های به ظاهر بامزه و جذاب از چه ویژگی‌های برخوردار هستند که توانسته‌اند خود را در دل مخاطبان جای دهند، شاید به نتایج خوبی نرسیم و ممکن است با حقایق تلخی رو به رو شویم. اگر بخواهیم کمی بیشتر در مورد این شخصیت‌ها به کالبدشناسی شخصیتی بپردازیم، ممکن است به نظر برسد که این شخصیت‌ها اختلالات روانی خاصی دارند. اجازه دهید تا نگاه جدیدی در ادامه مقاله به برخی از این شخصیت‌های کارتونی داشته باشیم.

بت من/ بروس وین (Batman ‎/ Bruce Wayne)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

بتمن، یکی از شخصیت اصلی سری کتاب‌های کمیک است توسط شرکت DC Comics در سال ۱۹۳۹ خلق شد و پس از مطرح شدن در مجلات کمیک، پا به دنیای انیمیشن‌های خانگی گذاشت. در داستان‌هایی که از بت من در انیمیشن‌ها یاد می‌شود، بروس وین تحت تحت تاثیر یک انفجار بزرگ قرار گرفته که منجر به گرایش‌های عجیبی شبیه به اختلال شخصیت اسکیزوئید می‌شود. با اینکه نام بت من همیشه در فهرست شخصیت‌های محبوب و مثبت دنیای DC Comics دیده می‌شود، ولی حقایقی پنهانی در مورد او وجود دارد که پرده از نقاط ضعف شخصیت بروس وین برمی‌دارد. به نظر می‌رسد او از اختلالات استرس پس از متولد شدن رنج میبرد و حتی شاهد مرگ پدر و مادرش بوده است که همین موارد باعث افسردگی احتمالی او می‌شود. جالب است که بدانید تمام این وقایع از هویت ظاهری بت من پنهان شده است، به طوری که او قادر است حتی خطرات زیادی را در گاتهام‌سیتی به وجود آورد و گرایش‌های ضد اجتماعی را از خود نشان دهد. او کاملا نشان‌دهنده شخصی است که از اختلالات روانی رنج می‌برد.

هالک/ بروس بنر (Hulk ‎/ Bruce Banner)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

هالک نیز همانند بت من، یک ابرقهرمان بسیار محبوب است که توسط شرکت بزرگ Marvel Comics خلق شده است. در واقع او یک هیولای درونی از شخصیت دانشمندی به نام بروس بنر است. شخصیت هالک توسط استن لی و جک کربی برای اولین بار در هالک شگفت‌انگیز در سال ۱۹۶۲ برای مجلات کمیک خلق شد و سپس به دنیای انیمیشن راه یافت. هالک هیولایی جهش یافته انسان‌نما، عظیم‌الجثه و سبز رنگ است که زور زیادی داشته و نمی‌تواند خشمش را کنترل کند. اگرچه این هیولا در کارتون‌ها و انیمیشن‌های کوتاه مختلف به ظاهر مدافع حق و دوست داشتنی است، اما واضح است که از اختلالات روانی زیادی رنج می‌برد. اولین و واضح‌ترین مشکل وی، مسائل خشم اوست، یعنی اختلال عصبی متناوب. مشکل دیگر او اختلال شخصیت چندگانه یا D.P.D است. در حقیقت، قبل از اینکه شکل برتر هالک شکل گرفته باشد، او از سه شخصیت مجزا هالک سبز، هالک خاکستری و هالک گناهکار شکل گرفته بود که همه آن‌ها در ذهنش فعال بودند. البته به جز عصبانیت، احساست شدیدی، چون ترس و غم نیز باعث تغییر شکل بنر به هالک می‌شود. زمان کودکی بنر، پدرش برایان بنر در خانه زیاد عصبانی می‌شد و مادر او را کتک می‌زد و برای او عقده‌ای روانی از ترس، خشم و تخریبی که به وجود می‌آورد، ایجاد می‌کند.

پری دریایی کوچک/ آریل (Ariel ‎/ The Little Mermaid)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

پری دریایی کوچولوی شرکت والت دیزنی، یعنی آریل، یکی از پرطرفدارترین شاهزاده‌خانم‌های دنیای انیمیشن‌های کودکانه است که با رویا‌های بزرگ و زیبایی معصومانه، به عنوان یک پری دریایی نوجوان مشکلات زیادی دارد. این مشکلات از جایی شروع می‌شود که آریل عاشق یک انسان عادی می‌شود. پیش‌تر از گذشته آریل می‌دانیم که کنجکاوی او درباره انسان‌ها هربار توسط پدرش سرکوب شده است؛ ولی این سرکوبی نتیجه‌ای عکس داده و تبدیل به علاقه او به جمع آوری و دزدیدن اشیایی مربوط به انسان‌ها شده است. همین موضوع کافی است تا او را کاندیدای اختلالات احتکار (Hoarding Disorder) و دزدی اجباری (Kleptomania) بدانیم. در نهایت پری دریایی کوچولو خیال کرده که بدنش باید تغییر کند و به انسان تبدیل شود. در اینجا نیز ابتلای او به اختلال بدشکلی بدنی (Body Dysmorphic) مطرح می‌شود. به طور خلاصه بگویم که در بدشکلی بدنی، فرد نسبت به یک یا چند عضو بدن خود حساسیت و نارضایتی دارد و این نارضایتی به اندازه‌ای برایش اشتغال فکری ایجاد می‌کند که در زندگی طبیعی او اخلال ایجاد می‌شود.

مینیون‌ها (Minions)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

همه کسانی که حداقل یکبار مینیون‌های کوچک و زرد و عجیب و غریب را از مجموعه «من نفرت انگیز» دیده‌اند، طوری محو بامزه‌گی و جذابیت آن‌ها شده‌اند که آرزو دارند این موجودات دوست‌داشتنی را به عنوان حیوانات خانگی نگه داری کنند. ما هم موافق این موضوع هستیم که هیچ کسی نمی‌تواند عاشق خنده‌های بانمک و کار‌های عجیب و غریب و حتی احمقانه آن‌ها نشد، اما نکته‌ای که وجود دارد در مورد همین کار‌های احمقانه است. مینینون‌ها همیشه عادت دارند به صورت افراطی در مورد محیط اطرافشان کنجکاو باشند و اصطلاحا از «فضولی» بیش از اندازه رنج می‌برند. آن‌ها در بیشتر صحنه‌ها به شدت ساده‌لوح و احمقانه عمل می‌کنند و به راحتی گول می‌خورند؛ جالب‌تر این که هیچ واکنش منفی نسبت به این گول خوردن‌ها نشان نمی‌دهند. آن‌ها مشتاق لذت داشتن هستند. در مجموع، به نظر می‌رسد که آن‌ها از نوعی «بیش‌فعالی» خفیف یا شاید هم شدید رنج می‌برند که در مجموعه فیلم‌های مینیون یا من نفرت انگیز، تبدیل به یک ویژگی دوست داشتنی برای آن‌ها شده است.

دورا (Dora)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

دورای ۷ ساله کار خود را از نمایشگاه انیمیشن‌های آموزشی آمریکا شروع کرد و اکنون به عنوان «دورا، دختر جهانگرد» شناخته می‌شود. او یکی از شخصیت‌های شناخته شده در زمینه مسائل آموزشی برای کودکان است که به شدت شاداب و میل سفر به مکان‌های مختلف را دارد. سفر‌هایی که معمولا دورا انتخاب می‌کند و به ماجراجویی می‌پردازد، برای کسی که هم سن و سال او است بسیار خطرناک به حساب می‌آید و حتی ممکن است که در آن راه جان خود را از دست بدهد. دورا همیشه سعی می‌کند برای مقابله با استرس خود، همه چیز‌های ترسناک محیط خود را نادیده بگیرد. او گاهی اوقات سعی می‌کند تا چیزا‌های ترسناک پیرامون خود را به دوستانش تشبیه کند و این موضوع ترفندی است که دورا را برای مقابله با اینگونه خطر‌ها یاری می‌دهد. موارد بالا را می‌توان به اختلالات شیزوفرنی پارانوئید ارتباط داد که گاهی با صدا‌های ناهنجاری همراه است که در ذهن طرف بیمار می‌گذرد.

چوکی (Chuckie)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

چوکی را بیشتر در ایران با مجموعه کارتون «کوچولو‌های شیطون» می‌شناسیم. نام اصلی این انیمیشن «Rugrats» است و در کشور آمریکا ساخته شده است. این کودک نوپای موقرمز که با آن دندان‌های خرگوشی و لباس‌های گشادش شاید کمی بامزه به نظر برسد، توانایی این را دارد که تقریبا از بیشتر اتفاق‌های اطراف خود به شدت بترسد. پس کمی عجیب نیست که کودکی با این سن و سال از پوشک محافظ استفاده کند. اما دلیل واقعی این کار او چیست؟ بچه‌های زیادی وجود دارند که از چیز‌های ساده به شدت می‌ترسند، در حالی که بچه‌های دیگر کاملا به همان چیز‌ها بی‌تفاوت هستند. مشکل چوکی دقیقا در همین قضیه ما را نگران می‌کند، زیرا او به محض اینکه از شرایط ایده‌آل محیط اطراف خود فاصله بگیرد، به شدت عصبی می‌شود؛ حتی زمانی که او از شرایط خطر کاملا به دور است. ترس از میکروب ها، ترس از ارتفاع، حتی ترس از یک هندوانه فاسد کپک‌زده، همه این ترس‌ها چوکی را تحت تاثیر یک اختلال اضطراب عمومی دچار کرده است.

دکستر (Dexter)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

دکستر یک کوچک نابغه کوچک بامزه است که بیشتر بچه‌ها او را با آزمایشگاه دکستر میشناسند. او معمولا آزمایش‌های خود را در یک آزمایشگاه مخفیانه به همراه خواهر خود، یعنی دی دی، انجام میدهد. خب شاید بپرسید که یک خواهر و برادر دانشمند چه اختلال روانشناختی باید داشته باشند؟ چیزی که وجود دارد این است که دی دی بسیار پر هیجان و قابل تحسین است به نظر می‌رسد که همیشه قصد دارد به دکستر کمک کند. اما اگر دقت کنید، دکستر کوچک علائم کلاسیک سندرم Asperger را از خود نشان می‌دهد. با وجود اینکه دکستر در انیمیشن‌ها دوست‌داشتنی‌تر و هوشمندانه‌تر رفتار می‌کند، اما او معمولا سعی کرده با تعاملات اجتماعی مبارزه کند و همیشه کمی حس حسادت نسبت به خواهر خود دارد.

بانی خرگوشه (Bugs Bunny)

شخصیت‌های کارتونی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

خب رسیدیم به بانی خرگوشه یا همون «باگزبانی» معروف. یکی از شخصیت‌های به شدت محبوب شرکت Looney Tunes که استاد خلق کارتون‌های کوتاه و کمدی بود. بانی خرگوشه همیشه با آن خنده‌های بامزه و هویج خوردن خاص، میان طرفداران شناخته می‌شد. اما با همه این تفاسیر، او نشانه‌هایی از تغییرات خلقی و رفتار‌های تحریک کننده را از خود نشان می‌داد که گاهی میتوان نتیجه گیری کرد که او ممکن است به اختلال شخصیت Borderline دچار باشد. او بسیار باهوش است و این فوق العاده به نظر می‌رسد که چگونه به آرامی و زیرکی در برابر ظالمان اطراف خود ایستادگی میکند. به جز این واقعیت، او استاد مخفی کاری‌هایی است که خود را در میان رقیبان خود مظلوم و بی گناه نشان می‌دهد؛ حتی اوقاتی که شیطنت‌هایش اعصاب دیگر شخصیت‌های داستان را خورد می‌کند، طوری نشان می‌دهد که هیچ گناهی مرتکب نشده و حتی تماشاگر را نیز گول می‌زند. همه این صفات، تظاهرات گرایش‌های ضد اجتماعی است. بسیاری از شخصیت‌های دیگر Looney Tunes همچنین دارای اختلالات روحی هستند.

علاوه بر شخصیت‌هایی که در طول مقاله از آن‌ها یاد شد، کارتون‌ها و مجموعه انیمیشن‌های دیگری نیز هستند که بازیگران آن از اختلالات مختلف روانی رنج می‌برند. برخی از افراد خانواده سیمپسون‌ها (Simpsons) و یا گربه بازیگوش تام و جری و خیلی از شخصیت‌های دیگر که هر کدام به نوعی کم و بیش دارای این نوع اختلالات هستند.

bartarinha.ir
  • 8
  • 22
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش