رشته مدیریت اجرایی
رشته مدیریت اجرایی برای اداره یک سازمان در راستای تربیت همه جانبه مدیران ارائه می شود. در واقع این رشته قصد دارد مدیران را برای ایجاد هماهنگی و انسجام در سازمان، برنامه ریزی و مدیریت فرایندها آماده کند. رشته مدیریت اجرایی به آشنایی شما با بخش عملی و کاربردی مدیریت می پردازد. به عبارت دیگر این رشته متمرکز بر مهارت های مدیریت است. مدیرانی که به تحصیل در این رشته میپردازند، میتوانند تغییرات مثبت و نوآوری های کارساز را به کمک اطلاعات و تجربیات به دست آمده در سازمان ایجاد کنند و آنرا به سمت اهداف پیش ببرند.
توانایی های فارغ التحصیلان رشته مدیریت اجرایی
با توجه به مهارت های آموزشی به کارشناسان رشته مدیریت اجرایی ارائه شده است؛ فارغ التحصیلان آن در ۴ یا ۵ رشته مهندسی می توانند فعالیت کنند و میتوانند زمینه های کاربردی آن ها را به جای پرداختن به مبانی عمیق علمی و بدنه دانش هر یک از این رشته ها، در عمل بکار گیرند. لذا این کارشناسان مجوز فعالیت در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط شهرستانها و مناطق بومی خود را دارند. همچنین این کارشناسان می توانند در تخصصهای کامپیوتر، برق و صنایع در واحدهای خدماتی و اداری با توجه به توانایی هایشان کار کنند.
از توانمندی های کارشناسان رشته مدیریت اجرایی می توان به کنترل کیفیت و بهره وری و کنترل پروژه در شرکت ها و واحدهای صنعتی، راه اندازی شبکه های کوچک رایانه ای و مهندسی رایانه های شخصی در ادارات، سازمان ها و واحدهای صنعتی، طراحی و تولید به کمک کامپیوتر در واحدهای تولیدی و صنعتی، متره و برآورد در پروژه های عمرانی و تعمیرات و نگهداری تأسیسات در ادارات و واحدهای صنعتی اشاره کرد. همچنین کارشناسان این رشته مهندسی برای گذراندن دروس اختیاری باتوجه به پودمان انتخاب شده میتوانند در زمینه تخصصی مورد علاقه، توانمندی ها و مهارت خود را توسعه دهند.
اهداف رشته مدیریت اجرایی
فارغ التحصیلان رشته مدیریت اجرایی برای ارگان هایی مانند وزارت خانه و سازمان ها مجوز فعالیت در پست های مدیریتی و مدیریت تاسیسات نفتی و پالایشگاه ها و واحدهای فنی و تولیدی طرح های برنامه های اقتصادی را دارند. رشته مدیریت اجرایی تصمیم دارد مدیرانی را تربیت و پرورش دهد که توانایی و قابلیت و کارایی ارتقای مستمر و بهره وری سازمانی را دارند .
گرایشهای رشته مدیریت اجرایی
گرایشهای رشته مدیریت اجرایی را در ادامه برایتان شرح می دهیم:
* گرایش مالی و حسابداری:
تربیت نیروی متخصص در رشته مدیریت اجرایی باتوجه به نیاز صنایع و شرکت ها به مشاغل حوزه حسابداری در مراکز اموزشی کشور ضروری است. دوره کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی حسابداری به این منظور ایجاد شد تا متخصصانی را تربیت کند که قادر به انجام امور حسابداری و مالی در موسسات بازرگانی، خدماتی، تولیدی و غیرانتفاعی باشند. این دوره در گرایش هایی تدوین و ارائه شده که از آن ها می توان به مالی، صنعتی، مالیاتی، دولتی و حسابرسی اشاره کرد. مسائل مالی و اقتصادی مربوط به سازمان ها و شرکت ها در این گرایش، مورد بررسی قرار میگیرد و فرد، نحوه ی مدیریت مشکلاتی مالی برای سازمان را اموزش می بیند و پس از جمع آوری سرمایه باعث رشد شرکت از لحاظ مالی میشود.
* گرایش مدیریت فرایندها:
یک رشته سازمانی که در آن یک شرکت به سمت عقب، یک گام برمی دارد و بطور کلی و جداگانه به همه ی فرآیندها نظارت دارد؛ رشته مدیریت فرایند کسب و کار می باشد. سازمان، پس از تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی فرایندها برای ایجاد یک سازمان کارآمدتر و مؤثرتر، زمینه های بهبود را شناسایی می کند. مدیریت فرآیند کسب وکار، درواقع به بیان نحوه ایجاد، ویرایش و تجزیه و تحلیل فرآیندهای قابل پیش بینی می پردازد که این فرآیندها تشکیل دهنده ی هسته اصلی کسب وکار آن شرکت می باشد.
* گرایش مدیریت استراتژیک:
گرایش مدیریت استراتژیک به مجموعه ای از تصمیمات و اقدامات اطلاق میشود که توسط مدیران انجام میشود و مسایل مهم سازمان را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. اکثر مدیران، برنامه و یا استراتژی خاصی را در این روند تدوین میکنند و به پیاده سازی آن در زمان زمان مناسب می پردازند. سپس با ارزیابی و بررسی روند و تأثير آن میکوشند تا نتیجه ی آنرا کنترل کنند. علاوهبراین ، بر فرصت ها و تهدید های یک سازمان در این نوع از مدیریت، تأکید میشود و به ارزیابی نقاط قوت و ضعف میپردازد.
* گرایش بازاریابی:
یکی از جذاب ترین گرایش های رشته ی مدیریت کسب وکار، گرایش بازاریابی نام دارد. دانشجویان گرایش بازاریابی رشته MBA در طول دوره ی تحصیل با مباحثی همچون استراتژی بازاریابی، اصول تحلیل داده ها در بازاریابی و مباحث رفتاری در بازاریابی و آشنایی پیدا میکنند. مدیر فروش در گرایش بازاریابی، مشکلات روش های فروش را پیگیری می کند تا راهکارهایی کشف کند تا دنیای گرایش بازاریابی را گسترش دهد.
* گرایش منابع انسانی:
از دیگر گرایش های رشته مدیریت اجرایی می توان به گرایش رفتار سازمانی و منابع انسانی اشاره کرد. از این گرایش در دوره ی MBA در زمان گذشته تحت عنوان گرایش توسعه ی سازمانی یاد می شد ولیکن در حال حاضر دارای عنوانی دوبخشی می باشد؛ یعنی این گرایش صرفا بر منابع انسانی، متمرکز نیست و درخصوص رفتار سازمانی به بحث می پردازد. یکی از بخشهای این گرایش، درمورد رفتار سازمانیست و به صحبت درخصوص رفتار انسانها در سازمان می پردازد؛ به عنوان مثال منشأ انگیزه ی آن ها، منشا نگرش های انسانها و نحوه ی رفع تعارضات میان انسانها به چه صورت است. درواقع قسمت soft این گرایش، بیشتر موضوعات را دربر می گیرد.
در قسمت مدیریت منابع انسانی درخصوص مسائلی همچون نحوه ی استخدام انسانها و اموزش آنها، نحوه ی برگزاری مصاحبه ی استخدامی و روش طراحی حقوق و پادا، صحبت میشود. درواقع این بخش، بیشترعملیاتی است.
بازار کار رشته مدیریت اجرایی
افراد باید سابقه مدیریتی داشته باشند تا در رشته EMBA تحصیل کنند. به همین دلیل دانشجویان این رشته، معمولاً به کار در حین تحصیل می پردازند و بازار کار رشته مدیریت اجرایی از نظر آن ها مهم نیست. شما با EMBA میتوانید از یک مدیر خوب به یک مدیر عالی تبدیل شوید؛ بنابراین سمت های بالاتر مدیریتی در سازمان را میتوانید به کمک مدرک این رشته و مهارت های آن کسب کنید. با پیشرفت کسب و کارها، بازار کار رشته مدیریت اجرایی نیز گسترده تر می شود. امروزه سازمان ها نیازمند مدیرانی هستند که توانایی کنترل و هماهنگی ابعاد مختلف سازمان را داشته باشند تا به اهداف تجاریشان برسند. این موضوع در دوره های اموزشی مختلف در حوزه مدیریت، تمایل مدیران به تحصیل را افزایش می دهد.
ادامه تحصیل فارغ التحصیلان رشته مهندسی مدیریت
یکی از رشته های میان رشته ای، رشته مهندسی مدیریت نام دارد؛ یعنی متشکل از چندین رشته میباشد و به رشته مهندسی صنایع از نظر علمی، بسیار نزدیک است و بازار کار این رشته بخاطر توانایی های گسترده اش، خوب و پر رونق است. همچنین فارغ التحصیلان رشته مهندسی مدیریت، برای ادامه تحصیل خود هیچگونه محدودیت خاصی ندارند. افرادی که در این رشته فارغ التحصیل شده اند می توانند در بیشتر رشته های مهندسی ادامه تحصیل دهند که از آن ها می توان به رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع و مهندسی عمران اشاره کرد.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 9
- 3