سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۰۲۸

معرفی دانشگاه امیرکبیر و دانشکده های آن (+ تاریخچه)

دانشگاه امیرکبیر,دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر,دانشگاه امیرکبیر تهرانتصاویر دانشگاه امیرکبیر تهران
دانشگاه امیرکبیر یا دانشگاه پلی تکنیک تهران یکی از دانشگاه های فنی و صنعتی در ایران است، که در شهر تهران مستقر می باشد. دانشگاه امیرکبیر فعالیت خود را در سال ۱۳۳۷ تحت عنوان پلی تکنیک تهران شروع کرد.

معرفی دانشگاه امیرکبیر

دانشگاه امیرکبیر، اولین دانشگاه صنعتی ایران و از باسابقه ترین مؤسسات آموزش عالی ایران در زمینهٔ فنی و مهندسی است. دانشگاه امیرکبیر در آبان ماه ۱۳۳۵ توسط حبیب نفیسی و به دستور محمدرضا شاه پهلوی تأسیس شد.

تاریخچه دانشگاه امیرکبیر

تأسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه امیرکبیر در آبان ماه ۱۳۳۵ است. در آن زمان، هسته اولیه دانشگاه، بعنوان "پلی تکنیک تهران" به منظور توسعه و گسترش فعالیت های دو موًسسه فنی وقت،" انستیتو تکنولوژی" و "هنرسرای عالی" شکل گرفت. در سال ۱۳۳۶ نخستین دوره دانشجویان از طریق آزمون داخلی پذیرفته شده و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران بطور رسمی با ۵ رشته مهندسی: رشته برق و الکترونیک، نساجی، مکانیک، شیمی و راه و ساختمان شروع شد.

از سال ۱۳۵۷، این مجموعهٔ آموزشی به دانشگاه امیرکبیر تغییر نام داد و با گسترش و الحاق سه پردیس بندرعباس، گرمسار و ماهشهر به آن، هم اینک حدود ۱۴۰۰۰ دانشجو در مقاطع گوناگون در این دانشگاه به تحصیل مشغولند.

حضور در دانشگاه امیرکبیر نیازمند کسب رتبه های بالا در کنکور سراسری ایران است. دانشگاه امیرکبیر تهران مفتخر به داشتن تعداد زیادی فارغ التحصیل است که جزء مفاخر علمی ایران و جهان چه داخل ایران و چه خارج آن محسوب می شوند. نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به دانشجو (کارشناسی و تحصیلات تکمیلی) در این دانشگاه در سال ۲۰۱۰، تقریباً ۱ به ۲۱ بوده است. در حالی که این نسبت در دانشگاه های ایران بطور میانگین ۱ به ۳۳ است.

عکس دانشگاه امیرکبیر, دانشگاه امیرکبیر,دانشکده عمران دانشگاه امیرکبیرعکس های دانشگاه امیرکبیر

دانشکده ها و واحدهای آموزشی دانشگاه امیرکبیر

دانشگاه امیرکبیر هم اینک دارای ۱۶ دانشکده، ۶ گروه آموزشی مستقل، ۳ واحد آموزشی در شهرهای بندرعباس، گرمسار و ماهشهر است. این دانشگاه همچنین دارای یک پردیس بین الملل و یک مرکز آموزش الکترونیکی هم می باشد.

دانشکدهٔ مهندسی نساجی دانشگاه امیرکبیر: 

دانشکده مهندسی نساجی هم زمان با تأسیس دانشکده پلی تکنیک تهران در سال ۱۳۳۶ شمسی بعنوان نخستین دانشکده مهندسی نساجی کشور تحت نام انستیو نساجی و رنگرزی فعالیت علمی و آموزشی خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۶۴ کلنگ ساختمان جدید این دانشکده در ضلع غربی دانشگاه امیرکبیر به زمین زده شد و در سال ۱۳۷۳ با انتقال دانشکده به ساختمان جدید رسماً فعالیت خویش را در مکان جدید از سرگرفت.

دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر: 

در سال ۱۳۶۴ این دانشکده به نام دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر از دانشکده علوم پایه جدا شد. آزمایشگاههای مخصوص و سه سایت کامپیوتری مجزا برای سه مقطع از ویژگی های خاص این دانشکده است. دانش آموختگان دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر در زمینه های آمار، انفورماتیک و علوم ریاضی متخصص شده و برای پشتیبانی از فعالیتهای علمی و پژوهشی مراکز صنعتی، علمی و خدماتی کشور آماده میشوند.

دانشکدهٔ مدیریت، علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر: 

در سال ۱۳۹۲ نخستین دوره معتبر بین الملل MBA با هدف جذب متقاضیان بین المللی از منطقه و فراتر از آن راه اندازی شد. امروزه دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر با اتخاذ رویکرد مسئله گرا و ایجاد راه حل برای بستر ایران، تعاملی سازنده را با تصمیم گیرندگان در سرتاسر بخش های دولتی و خصوصی در حوزه های صنعتی و خدماتی را ایجاد نموده است. دانشکده مدیریت، علم وفناوری همراه با یک نسل جوان از دانشگاهیان فارغ التحصیل از برترین مدارس مدیریت و کسب و کار دنیا، برنامه های MBA را در سطح جهانی و در مقاطع کارشناسی ارشد رشته های مدیریت، فلسفه علم و مدیریت تکنولوژی ارائه میدهد.

دانشکدهٔ مهندسی پلیمر دانشگاه امیرکبیر: 

پیشینه فعالیت آموزشی و پژوهشی گروه صنایع پلیمر به حدود سال ۱۳۵۴ برمیگردد که دانشجویانی در مقطع کارشناسی ارشد بطور رسمی در دانشگاه امیرکبیر با حوزه ی علم پلیمر آشنا و در آن راستا جهتگیری تحصیلی نمودند. تقویت رشته مهندسی پلیمر در سالهای بعد با قوت دنبال شد تا این که گروه صنایع پلیمر در سال ۱۳۵۸ بعنوان اولین و تنها گروه در این حوزه ی علمی در کشور و منطقه پا به عرصه فعالیت ویژه تر گذاشت. این تلاش ها در سال ۱۳۶۸ به تأسیس نخستین دانشکده مهندسی پلیمر در دانشگاه امیرکبیر منجر گردید. اکنون این گروه بعنوان یکی از گروه­های تخصصی سه گانه در دانشکده مهندسی پلیمر  فعالیت می­نماید. 

پردیس دانشگاه امیرکبیر,دانشگاه امیرکبیر,دانشگاه امیرکبیردانشکده ی مهندسی پلیمر دانشگاه امیرکبیر

دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر: 

دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر یکی از قدیمی ترین و بزرگترین دانشکده های دانشگاه امیر کبیر، در سال ۱۳۳۷ فعالیت های آموزشی و پژوهشی خویش را با دو گرایش الکترونیک و قدرت در دوره کارشناسی شروع کرد. گروه مخابرات در سال ۱۳۶۷ و گروه کنترل در سال ۱۳۷۵ آغاز به فعالیت نمود. 

دانشکدهٔ مهندسی پزشکی:

دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر در سال ۱۳۷۲ تأسیس گردید و برای نخستین بار در سطح دانشگاههای دولتی در سال ۱۳۷۴ فعالیت رسمی خود را شروع کرد. سه گرایش «بیوالکتریک»، «بیو مکانیک»، «بیومتریال» رشته هایی است که در این دانشکده ارائه میشوند. دانش آموختگان این رشته میتوانند در زمینه طراحی، بهره برداری، نظارت، مدیریت و نگهداری سیستم های مربوط به این رشته متخصص شوند. 

دانشکدهٔ مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر: 

این دانشکده بعنوان یکی از قدیمی ترین دانشکده های پلی تکنیک در سال ۱۳۳۷ تاسیس شد. فارغ التحصیلان دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر در صنایع گوناگون شیمیایی، نفت، گاز، پتروشیمی، مواد غذایی و موارد وابسته به آن مثل بهینه سازی شرایط عملیاتی فرایند ها، انتقال فرایندها، انتقال تکنولوژی، خرید تکنولوژی، ترسیم و توسعه فرایندها قادر به انجام کار می باشند.

دانشکدهٔ مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت دانشگاه امیرکبیر: 

شکل گیری رشته مهندسی صنایع در دانشگاه امیرکبیر به سال ۱۳۵۴ برمیگردد که در آن موقع گرایشی تحت عنوان مهندسی تولید در دانشکده مهندسی مکانیک ایجاد گردید و چندی بعد گرایش مذکور به مهندسی صنایع تغییر نام یافت. در سال ۱۳۵۵، به لحاظ اهمیت و برای توسعه این رشته، گروه مستقلی تحت عنوان گروه مهندسی صنایع تشکیل گردید.

دانشکدهٔ مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر: 

دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه امیر کبیر که با عنوان انسیتو مهندسی راه و ساختمان دانشگاه پلی تکنیک تهران نزدیک به نیم قرن پیش (در سال ۱۳۳۶ با پذیرش نخستین دوره دانشجویان کارشناسی فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کرده و در سال ۱۳۳۷ مصوب شده و رسمیت یافت) تأسیس شده است، از قدیمی ترین دانشکده های مهندسی کشور می باشد.

دانشگاه امیرکبیر,مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر,دانشکده عمران دانشگاه امیرکبیردانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر

دانشکدهٔ مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه امیرکبیر: 

دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات یکی از دانشکده های دانشگاه امیر کبیر و یکی از ۹۰ دانشکدهٔ برتر کامپیوتر جهان است. در این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد ۳ گرایش معماری سیستم های کامپیوتری،  هوش مصنوعی و سیستم های نرم افزاری زیرمجموعه رشته مهندسی کامپیوتر و ۵ گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی،  تجارت الکترونیک، امنیت سیستم های اطلاعاتی، شبکه های کامپیوتری و سیستم های چندرسانه ای زیرمجموعه رشته مهندسی فناوری اطلاعات تدریس می شوند.

دانشکده مهندسی دریا دانشگاه امیرکبیر: 

دانشکده مهندسی دریا یکی از دانشکده های دانشگاه امیرکبیر است که در سال ۱۳۶۶ با هدف پر کردن شکاف بین حجم کلان سرمایه گذاری ها در بخش مهندسی دریا و تربیت نیروی انسانی متخصص آن با پذیرفتن ۴۴ دانشجو در رشته مهندسی کشتی سازی تأسیس گردید.

دانشکدهٔ مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر: 

دانشكده مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه امیرکبیر در سال ۱۳۵۳ با نام "انستیتو مهندسی معدن و ذوب فلزات" و با پذیرش دانشجو در گرایش استخراج معدن شروع به كار كرد. در راستای توسعه و گسترش این دانشکده، دو گرایش مهندسی معدن به نام‏های"اکتشاف" و" استخراج" در مقطع کارشناسی اضافه شدند. 

دانشکدهٔ مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر:

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) به عنوان یکی از اولین دانشکده هایی است که همزمان با تأسیس پلی تکنیک تهران فعالیت خود را در سال ۱۳۳۷ با تعدادی دانشجو در رشته مهندسی مکانیک شروع کرد.

دانشکدهٔ مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر:

دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک در سال ۱۳۶۵ تاسیس شد. این دانشکده یکی از دانشکده های دانشگاه امیر کبیر در تهران، پایتخت ایران است. نام این دانشکده پیش از سال ۱۳۹۲ خورشیدی دانشکده فیزیک و علوم هسته ای بود.

دانشکدهٔ مهندسی هوافضا دانشگاه امیرکبیر:

هدف از ارایه این مقطع تربیت مهندسان هوافضا با قابلیت کار در زمینه های مرتبط بعنوان یک مهندس کارآمد می باشد. دانش آموخته ی این رشته از دانشگاه امیرکبیر میتواند بعنوان مهندسی با قابلیت های عمومی هم در صنایع هوافضا و هم در صنایعی مانند خودرو، انرژی های تجدیدپذیر و نفت و گاز مشغول بکار شود.

دانشکدهٔ مهندسی نفت: 

سال ۱۳۸۱ بودجه ای از طرف وزارت نفت به منظور تأسیس دانشکده نفت به سه دانشگاه شریف، دانشگاه امیرکبیر و تهران اختصاص داده شد. در دانشگاه امیرکبیر مقدمات و طراحی ها برای تأسیس دانشکده انجام شده بود ولی پروژه به دلایل نامشخص تا سال ۸۵ به کندی پیش رفت. در سال ۸۵ با پروژه ساخت دانشکده سرعت بیش تری گرفت و در سال ۸۷ به صورت نیمه تمام به بهره برداری رسید. در سال ۱۳۸۷ تجهیزات آزمایشگاهی و دستگاه های خریداری شده از دانشکده نفت واقع در خیابان رشت به محل تازه تأسیس منتقل شد و با پیگیری مسئولین و تلاش متخصصین داخلی تعدادی از تجهیزات خریداری، تکمیل و راه اندازی شد.

دانشگاه امیر کبیر,دانشگاه امیرکبیر,دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیردانشکده ی مهندسی نفت دانشگاه امیرکبیر

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 19
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش