سه شنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
۱۷:۲۰ - ۰۴ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۸۵۰
دانشگاه

۳۵ دانشگاه ایرانی در بین برترین دانشگاه‌های جهان

مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فهرست ۳۵ دانشگاه ایرانی حاضر در بین برترین دانشگاه‌های جهان را اعلام کرد.

جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه یو اس نیوز ویرایش ۲۰۲۰ رتبه بندی دانشگاه های جهان را منتشر کرد، گفت: در این پایگاه ۱۵۰۰ دانشگاه ممتاز جهان براساس شاخص‌های مشخص عملکرد پژوهشی و شهرت و اعتبار، رتبه بندی و آنگاه رتبه هر یک در جداول کلی، منطقه‌ای و موضوعی به تصویر کشیده شده است.

وی افزود: در جدول کلی رتبه بندی از جمهوری اسلامی ایران ۳۵ دانشگاه در جمع ۱۵۰۰ دانشگاه برتر جهان دیده می شود، در ویرایش ۲۰۲۰، دانشگاه‌های جهان در ۵ منطقه جغرافیایی نیز شامل آفریقا، آسیا، استرالیا و نیوزیلند، اروپا و آمریکای لاتین ارائه و امتیاز و رتبه جهانی هر یک مشخص شده است.

مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهار داشت: در قاره آسیا، دانشگاه ملی سنگاپور با کسب امتیاز ۷۶/۵ و رتبه جهانی ۳۴، رتبه اول دانشگاه‌های این قاره را به خود اختصاص داده است، رتبه های دوم تا پنجم در اختیار دانشگاه شینهوای چین، دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور، دانشگاه ملک عبدالعزیز عربستان سعودی و دانشگاه پکن قرار دارد، رتبه جهانی این ۴ دانشگاه به ترتیب ۳۶، ۴۳، ۵۱ و ۵۹ است.

مهراد گفت: دانشگاه توکیو با امتیاز ۷۲/۵ و رتبه جهانی ۷۴ در جایگاه ششم دانشگاه های برتر آسیا نشسته است، رتبه های ۷ تا ۱۰ نیز به ترتیب به انستیتو علوم وایزمن رژیم صهیونیستی، دانشگاه هنگ کنگ، دانشگاه چینی هنگ کنگ و دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ تعلق دارد.

وی اضافه کرد: دانشگاه ملی سئول، نخستین دانشگاه کره‌جنوبی، در سطح قاره آسیا در جایگاه ۱۲ قرار دارد. دانشگاه بغازچی در ترکیه با امتیاز ۶۲/۴ و رتبه جهانی ۱۸۶ با کسب رتبه ۲۱ به عنوان برترین دانشگاه این کشور در آسیا دیده می شود، رتبه ۲۲ آسیا در دست دانشگاه ملی تایوان است. دانشگاه مالایا، نخستین دانشگاه مالزی، رتبه ۲۷ برترین دانشگاه آسیا را کسب کرده است. دانشگاه A&M تکزاس در قطر نیز رتبه ۴۰ دانشگاه‌های برتر آسیا را به خود اختصاص داده است.

مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: دانشگاه تهران نخستین دانشگاه جمهوری اسلامی ایران است، کادر رتبه بندی کلی یو اس نیوز رتبه ۴۰۵ برترین دانشگاه های جهان را در اختیار دارد، این دانشگاه در سطح قاره آسیا شصتمین دانشگاه برتر قاره این قاره به حساب می آید، امتیاز جهانی دانشگاه تهران ۵۲/۴ است.

وی افزود: امتیاز شاخص شهرت پژوهشی دانشگاه تهران در سطح جهان ۱۴۰، شهرت پژوهشی آن در سطح منطقه ۵۳، انتشارات ۲۱۵، کتاب ۸۲۶، همایش ها ۲۱۵، ضریب تاثیر نرمال‌سازی شده ۱۱۴۱، کل استناد ها ۳۳۸، تعداد انتشاراتی که جزو ۱۰ درصد بیشترین استناد ها است ۳۳۲، درصد کل انتشاراتی که جزو ۱۰ درصد بیشترین استناد ها است ۱۰۱۳، همکاری های بین المللی ۷۳، درصد کل انتشارات با همکاری بین‌المللی ۱۰۱۷، تعداد مقالات پراستنادی که جزو یک درصد پراستناد ها است۵۲۳ و درصد مقالات پراستنادی که جزو یک درصد پراستناد ها است ۱۱۸۹ است.

مهراد گفت: می‌بینیم که رتبه بندی دانشگاه ها فعالیتی علمی و در عین حال پیچیده است که از یک سیستم رتبه بندی به سیستم دیگر متفاوت است، یو اس نیوز تاکید دارد که این سیستم رتبه بندی به پژوهش های علمی و اعتبار کلی دانشگاه مانند آنچه در شاخص های ارائه شده در ارزیابی دانشگاه تهران استفاده شده است، توجه خاصی معمول می کند.

وی افزود: در پاکستان، نخستین دانشگاه این کشور، دانشگاه قائد اعظم دارای رتبه ۶۳ آسیا و ۴۲۷ جهان است، دانشگاه آزاد اسلامی ایران با احتساب تمام واحدها که به صورت یکپارچه در این رتبه بندی مد نطر است، با امتیاز جهانی ۵۰/۵ موفق به کسب رتبه ۶۹ آسیا و رتبه ۴۵۴ در سطح جهان شده است. دانشگاه قبرس نیز حائز رتبه ۶۹ آسیا است، این رتبه به طور مشترک در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی ایران و دانشگاه قبرس قرار دارد.

مهراد گفت: انستیتو فناوری هند در بمبئی با امتیاز جهانی ۴۸/۶ رتبه ۷۸ دانشگاه های برتر آسیا و ۵۱۳ دانشگاه های برتر جهان را بدست آورده است. در تایلند، دانشگاه Chulalongkorn نخستین دانشگاه این کشور است که به ترتیب رتبه های ۸۱ و ۵۲۲ برترین دانشگاه های آسیا و جهان را در دست دارد. دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان نیز دارای رتبه ۸۸ آسیا و ۵۴۱ جهان است.

وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف سومین دانشگاه در جمهوری اسلامی ایران، در جمع برترین های آسیا رتبه ۱۰۶ را کسب کرده است. امتیاز جهانی دانشگاه شریف ۴۵/۸ و رتبه جهانی آن ۵۹۱ است. دانشگاه صنعتی اصفهان نیز رتبه ۱۰۸ قاره آسیا را بدست آورده است. پنجمین دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران در یو اس نیوز دانشگاه علوم پزشکی تهران است که به رتبه ۱۳۲ آسیا و ۶۶۳ برترین دانشگاه های جهان دست یافته است.

مهراد گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعتی نوشیروانی بابل نیز مشترکا رتبه ۱۳۳ آسیا را به خود اختصاص داده اند، رتبه جهانی این دو دانشگاه ۶۷۸ است. رتبه دانشگاه تربیت مدرس به عنوان هشتمین دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در یو اس نیوز ۱۷۴ آسیا و ۸۱۰ جهان است. امتیاز جهانی این دانشگاه ۳۸/۹ گزارش شده است.

مهراد اظهار داشت: دانشگاه خلیفه در امارات متحده عربی، نخستین دانشگاه این کشور، دارای رتبه ۱۲۸ برترین دانشگاه های اسیا و ۶۵۱ دانشگاه های جهان است. رتبه دانشگاه علوم و فناوری اردن نیز ۱۳۸ آسیا و ۶۸۸ جهان است، دانشگاه تبریز نهمین دانشگاه برتر ایران در این سیستم رتبه بندی، در جمع برترین های آسیا، موفق به کسب رتبه ۱۸۸ و در سطح جهان ۸۴۱ شده است.

مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهار داشت: امتیاز جهانی این دانشگاه ۳۷/۹ است. دانشگاه شیراز نیز رتبه ۱۹۱ برترین دانشگاه های آسیا و ۸۵۰ جهان را از آن خود کرده است، همینطور، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علم و صنعت ایران به ترتیب رتبه های ۱۹۸ و ۱۹۹ بهترین دانشگاه های آسیا را در دست گرفته اند. رتبه دانشگاه فردوسی مشهد نیز که حائز رتبه ۱۳ کشوری در یو اس نیوز است در قاره آسیا ۲۰۷ و در سطح جهان ۸۸۹ است.

وی گفت: در سلطان نشین عمان دانشگاه سلطان قابوس موفق به کسب رتبه ۲۱۴ آسیا و ۹۰۴ جهان شده است، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه ۲۵۳ آسیا و ۹۹۸ جهان را کسب کرده است. امتیاز جهانی این دانشگاه در مجموع شاخص های رتبه بندی ۳۲/۸ است. دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در بین برترین های آسیا دارای رتبه ۳۰۱ و در سطح جهان رتبه ۱۱۱۶ است.

مهراد افزود: نخستین دانشگاه ویتنام در این نظام رتبه بندی دانشگاه ملی هانوی است که رتبه ۲۷۵ آسیا و ۱۰۵۹ جهان را در اختیار دارد. در کویت نیز نخستین دانشگاه این کشور یعنی دانشگاه کویت رتبه ۲۸۹ آسیا و ۱۰۸۲ جهان را بدست آورده است. دانشگاه کاشان به همراه دانشگاه های صنعتی نوشیروانی بابل و یاسوج که در سال های اخیر حضور خود را در نظام های رتبه بندی تثبیت کرده اند، به عنوان شانزدهمین دانشگاه برتر ایران در ویرایش ۲۰۲۰ رتبه بندی یو اس نیوز، در قاره آسیا دارای رتبه ۳۲۰ و در سطح جهان رتبه ۱۱۷۲ است.

وی ادامه داد: امتیاز جهانی این دانشگاه ۲۸ اعلام شده است، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در آسیا ۳۲۴ و در سطح جهان ۱۱۸۰ رتبه بندی شده است. دانشگاه سمنان، دانشگاه یزد و دانشگاه گیلان نیز در قاره آسیا به ترتیب دارای رتبه های ۳۳۵، ۳۴۴ و ۳۵۴ و در سطح جهان ۱۲۰۷، ۱۲۲۳ و ۱۲۴۱ است.

مهراد گفت: در بین موسسات آموزش عالی کشور، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جمع برترین دانشگاه های آسیا به رتبه ۳۶۵ و در سطح جهان به رتبه ۱۲۶۲ دست یافته است. نیز، رتبه های ۳۸۹ و ۳۹۰ برترین دانشگاه های آسیا به دانشگاه صنعتی سهند تبریز و دانشگاه های رازی و اصفهان به طور مشترک تعلق دارد. دانشگاه شهید با هنر کرمان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشترکا دارای رتبه ۴۰۵ آسیا است. رتبه جهانی این دو دانشگاه ۱۳۲۳ است.

مؤسس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: رتبه دانشگاه بوعلی سینا به عنوان بیست و هشتمین دانشگاه برتر کشوری در یو اس نیوز، در قاره آسیا ۴۲۰ و در سطح جهان ۱۳۴۴ است. امتیاز جهانی این دانشگاه ۲۲/۳ است. دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دانشگاه ارومیه در آسیا به ترتیب دارای رتبه های ۴۲۳ و ۴۸۲ و در سطح جهان دارای رتبه های ۱۳۴۷ و ۱۴۴۰ است. دانشگاه مازندران نیز با امتیاز جهانی ۱۵/۶جایگاه ۵۲۶ آسیا و ۱۴۹۷ جهان را به خود اختصاص داده اند.

وی ادامه داد: از رتبه ۵۲۵ به بعد اسامی ۶۵ دانشگاه دیگر در قاره آسیا دیده می شود که در آنجا به امتیاز جهانی، رتبه منطقه ای و رتبه جهانی آنها اشاره ای نشده است. در این بین، مورد ۴ دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دانشگاه صنعتی شیراز در جمهوری اسلامی ایران از آن جمله است. بدین ترتیب، در رتبه بندی دانشگاه های برتر آسیا از جمهوری اسلامی ایران ۳۱ دانشگاه دارای رتبه و ۴ دانشگاه فاقد رتبه است.

مهراد گفت: در مجموع، تعداد دانشگاه های برتر کشور های آسیایی در یو اس نیوز ویرایش ۲۰۲۰ از این قرار است: چین ۱۸۸، ژاپن ۹۷، کره‌جنوبی ۵۱، ترکیه ۴۶، هندوستان ۴۴، ایران ۳۵، تایوان ۲۶، مالزی و تایلند هر کدام ۱۱، پاکستان ۱۰، عربستان سعودی ۸، هنگ کنگ و رژیم صهیونیستی هر کدام ۷، سنگاپور ۴، ویتنام و امارات متحده عربی هر کدام ۳، اردن، ماکائو و گرجستان هر کدام ۲، قبرس، لبنان، کویت، اندونزی و بنگلادش هر کدام یک دانشگاه.

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش