سه شنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
۰۷:۵۸ - ۱۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۰۷۷
دانشگاه

معاون فرهنگی وزیر علوم خبر داد؛

تعدادی از دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر همچنان در زندانند/ بازداشت با آمبولانس را تایید نمی‌کنم

دکتر غلامرضا غفاری,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
معاون فرهنگی وزیر علوم از آزادی بیش از ۹۰ درصد دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر خبر داد و گفت: از کل دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر از سراسر کشور، حدود ۱۷ دانشجو همچنان در بازداشت هستند که بیشترین تعداد این دانشجویان از بین دانشجویان دانشگاه تهران است.

دکتر غلامرضا غفاری در حاشیه بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران که در آستانه روز دانشجو صورت گرفت، در گفت‌وگو با ایسنا، به مهمترین برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت علوم در روز دانشجو اشاره کرد و گفت: در این زمینه ما جلساتی را با مجموعه‌های فعال این حوزه برگزار کردیم، همچنین به دانشگاه‌ها نیز ابلاغ کردیم که همکاری‌های لازم را برای برگزاری برنامه‌های روز دانشجو داشته باشند. در قالب این ابلاغیه‌ به دانشگاه‌ها توصیه کردیم که تمامی اهتمام خود را برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم به کار گیرند و جلسات مربوط به برنامه‌های روز ۱۶ آذر را با در نظر گرفتن شرایطی که امروزه با آن مواجه هستیم، با جدیت بیشتری پیگیری کنند. 

درخواست بیش از ۳۲۰ مجوز برنامه روز دانشجو

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها درخواست‌های تشکل‌های دانشجویان را که نیازمند به دریافت مجوز شورای نظارت هستند، در اسرع وقت پیگیری کنند، تصریح کرد: بر اساس آماری که دریافت کردیم تا دو روز گذشته حدود ۳۲۰ درخواست و برنامه از سوی تشکل‌های دانشجویی داشتیم که درخواست‌های خود را به هیات نظارت دانشگاه‌ها ارسال کردند و بسیاری از این برنامه‌ها در این هیات‌ها بررسی شدند و به‌ آن‌ها پاسخ مثبت داده شد، سیاست‌ ما در روز دانشجو این است که تشکل‌های دانشجویی در این زمینه به صورت فعال حاضر شوند.

معاون فرهنگی وزیر علوم، همچنین یادآور شد: در حال حاضر ما به دو شکل برنامه را به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه‌ها اجرا می‌کنیم که یکی از این برنامه‌ها به صورت رسمی توسط معاون فرهنگی یا دانشجویی برگزار می‌شود، طبعا این برنامه در راستای ماموریت‌ها، اهداف دانشگاه و معاونت‌ها در قبال وظایف خود انجام می‌شود. البته درصد برگزاری این برنامه‌ها چندان زیاد نیست.

هیات سه نفره نظارت مجوزها

به گفته غفاری، بخش دوم به برنامه‌هایی مربوط می‌شود که وسعت بیشتری دارند و این برنامه‌ها از جانب تشکل‌های دانشجویی برگزار می‌شود. این نوع از برنامه‌ها که به حوزه‌ فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و غیره مربوط می‌شود، نیازمند نظارت بوده و بررسی آن در هیات نظارت سه نفره که رئیس دانشگاه، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نماینده وزیر در دانشگاه عضو آن هستند، صورت می‌گیرد و این هیات در خصوص مجوز آن برنامه تصمیم‌گیری می‌کنند. 

وی افزود: نکته‌ای که ما به دانشگاه‌ها اعلام کردیم و از آنها درخواست داریم، این است که وقتی برنامه‌ای در دانشگاه برگزار می‌شود، به‌ویژه برنامه‌هایی که از جانب تشکل‌های دانشجویی پیشنهاد می‌شود، امکاناتی نیز نظیر قرار دادن فضا و حتی حمایت‌های مالی از تشکل‌ها به منظور برگزاری هر چه بهتر برنامه‌ها صورت بگیرد و دانشگاه‌ها باید با توجه به فعالیتی که تشکل‌های دانشجویی دارند، عدالت را در تخصیص امکانات و حمایت‌ها بین این تشکل‌ها رعایت کنند تا تبعیض‌های ناروایی بین تشکل‌ها صورت نگیرد.

دانشجویان خودشان تریبون‌دار برنامه‌های روز دانشجو باشند

معاون فرهنگی وزیر علوم یادآور شد: تاکید ما این است که دانشجویان خودشان تریبون‌دار برنامه‌های روز دانشجو باشند و این گونه هم نیست که دانشگاه به برنامه‌ خاصی از یک تشکل خاص اجازه برگزاری ندهد و تمامی درخواست‌های ارسال‌شده تشکل‌های رسمی برای برگزاری مراسم روز دانشجو در هیات نظارت بررسی می‌شود. البته مواقعی هم پیش می‌آید که ما مانع برگزاری برنامه‌ یک تشکل خاص نمی‌شویم، بلکه به خود آن تشکل اعلام می‌کنیم که تمهیدات لازم را برای برگزاری برنامه خود به کار بگیرند و تشکل‌ها خود برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرای آن فعالیت انجام می‌دهند.

 درخواست مجموعه‌ها برای دریافت مجوز تشکل را بررسی می‌کنیم

دکتر غفاری در ادامه تاکید کرد: این که مجموعه‌ای می‌تواند در دانشگاه تشکل‌های بیشتری را تشکیل دهد، به این معنا نیست که مجوز فعالیت و شکل‌گیری آن تشکل یک شبه انجام شده باشد. در واقع مجوزهای لازم برای شکل‌گیری آن تشکل از قبل مورد بررسی قرار می‌گیرد و تشکل‌ها نیز موظف هستند در قالب آیین‌نامه‌های موجود فعالیت کنند. طبعا درخواست تمام مجموعه‌ها برای انجام فعالیت‌های خود به طور یکسان بررسی می‌شوند. اما این که تشکل‌های دانشجویی در برخی از دانشگاه‌ها با یکدیگر هم‌افزایی می‌کنند و برنامه‌هایی را برگزار می‌کنند، موضوعی است که با هماهنگی خود تشکل‌ها اتفاق می‌افتد.

دانشجویان اجازه فعالیت همزمان در دو تشکل را ندارند

دکتر غفاری خاطر نشان کرد: طبق آیین‌نامه عنوان شده است که دانشجویان همزمان نمی‌توانند عضو دو تشکل مجزا شوند، اما ارتباط و همکاری بین مجموعه‌ تشکل‌های مختلف وجود دارد و زیبنده ما نیست که بخواهیم در این زمینه نیز دخالت کنیم.

به گفته‌ وی، تمامی تشکل‌ها یک فعالیت داوطلبانه در دانشگاه‌ها انجام می‌دهند، ما در این چند سال هر تشکلی که درخواست و یا مجوز برنامه خاصی را داشته است، مورد بررسی قرار دادیم و هر مجموعه‌ای نیز که برای راه‌اندازی تشکل خاصی اقدام کردند، درخواست آن مجموعه و زمینه شکل‌گیری آن تشکل را نیز بررسی کردیم. در حال حاضر مجموعه‌هایی را داریم که مجوز شکل‌گیری تشکل را دریافت کردند، اما در این زمینه فعالیتی انجام ندادند و تشکل‌ها می‌توانند اعلام کنند که چه میزان از درخواست‌های آنها برای برگزاری برنامه‌ای رد شده است.

دکتر غفاری در خصوص کم رنگ شدن فعالیت برخی تشکل‌های دانشجویی نیز گفت: این موضوعات باید مورد بررسی قرار بگیرد، اگرچه بخشی از این موضوع به مسائل بیرون از دانشگاه بر می‌گردد و فعالیت آن تشکل به دلیل برخی مسائل کمتر شده  است.

برخوردی با دانشجویان بعد از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی نمی‌شود

وی همچنین در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها نیز گفت: ما موردی نداریم که کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها برگزار شده باشد، اما بعد از آن دانشجویان با مشکلی مواجه شده باشند. در واقع خود دانشجویان از قبل این ذهنیت را دارند که اگر به این موضوع ورود پیدا کنند، ممکن است با مشکل مواجه شوند. در حالی که اگر برگزاری این کرسی‌ها در قالب چارچوب باشند، با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد.

آزادی بیش از ۹۰ درصد دانشجویان بازداشتی

معاون وزیر علوم در ادامه به آخرین وضعیت دانشجویان بازداشتی وقایع اخیر اشاره و تاکید کرد:‌ یکی از مسائلی که اخیرا مطرح می‌شود، بحث دانشجویان بازداشتی است که بر اساس آخرین پیگیری‌های انجام شده در وقایع اخیر کشور تعدادی از دانشجویان بازداشت شده‌اند، اما در حال حاضر ۹۰ درصد این دانشجویان بازداشتی آزاد هستند.

دانشگاه تهران با بیشترین دانشجویان بازداشتی

دکتر غفاری گفت: در حال حاضر تعداد ۱۷ دانشجوی بازداشتی وقایع اخیر همچنان در بازداشت به سر می‌برند که اغلب آنها از دانشجویان دانشگاه تهران هستند و امیدواریم با پیگیری‌های لازم این دانشجویان نیز به‌زودی آزاد شوند.

ورود آمبولانس به دانشگاه تهران را تایید نمی‌کنم

دکتر غفاری در خصوص ورود آمبولانس در وقایع اخیر به یکی از دانشگاه‌ها و بازداشت تعدادی از دانشجویان نیز گفت: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته مشخص شد که این خبر واقعیت نداشته و آمبولانس همیشه به منظور کمک به دانشجویانی که احتمالا دچار مشکل و یا مصدومیت می‌شوند در دانشگاه تهران مستقر است.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش