چهارشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
۱۲:۱۵ - ۱۹ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۴۶۳۴
دانشگاه

یک خبر بد از داخل پرواز «تهران -کیف»

سقوط هواپیمای اوکراین در تهران,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاهدانش‌آموختگان جان‌باخته دانشگاه صنعتی شریف در سقوط هواپیما
مهاجرت تبدیل به یک دغدغه جدی در میان دهه‌های شصت و هفتاد شده است. یکی از مهم‌ترین دلیل این رفتار هم این است؛ آنها به آینده خود امیدوار نیستند.

در حالی، همه نگاه‌ها به سمت عراق و موشک باران پایگاه نظامی آمریکایی‌ها که «چشم شیر» صدایش می‌کردند بود، هواپیمایی از تهران به سمت اوکراین پرواز کرد. هواپیما هنوز راهی نرفته بود که به زمین خورد و تکه تکه شد. در حالی که هواپیما روی زمین بود، مسافرانش همان‌جا در آسمان ماندند.

خبر تکان دهنده‌ای بود در میان تمام خبرهای بد و پراسترس این روزها. ۱۴۷ ایرانی در این پرواز مرگ حاضر بودند. از این ۱۴۷ نفر، ۵۳ نفر متولد دهه ۶۰ و ۳۰ مسافر از دهه ۷۰ بودند.

بخشی از این دهه شصتی‌ها و هفتادی‌های این پرواز در کانادا یا اوکراین درس می‌خواندند و بررسی شبکه‌های اجتماعی آنها نشان می‌دهد عزم برگشت به کشور را هم نداشتند.

مهاجرت تبدیل به یک دغدغه جدی در میان دهه‌های شصت و هفتاد شده است. یکی از مهم‌ترین دلیل این رفتار هم این است؛ آنها به آینده خود امیدوار نیستند. آینده برای جوانان ایران به ویژه دهه شصتی‌ها که نگارنده این متن هم شامل آن می‌شود، شبیه بازی اتاق فرار است.

بیشتر بخوانید:

به سختی از یک اتاق که هزار رمز و راز دارد فرار می‌کنید و تازه به اتاقی می‌رسید که هیچ از آن نمی‌دانید و دنیای برای شما از نو با تمام سختی‌هایش شروع می‌شود.

۱۶ دانش‌آموخته دانشگاه‌های صنعتی شریف و امیر کبیر در این پرواز بودند. فکر می‌کنید چرا آنها برای ادامه زندگی یا تحصیل، خارج را انتخاب کرد‌اند؟ چون خیال‌شان راحت است. چون می‌دانند حداقل به کاری که دوست دارند می‌رسند.

به فکر به آینده به ویژه آینده‌ای نمی‌شود برای آن برنامه ریزی کرد، جان‌کاه است. چه موها که در مسیر این فکر کردن سفید شده است. وضعیت الان به گونه‌ای شده است که حتی برنامه ریزی برای فردا و پس فردا هم سخت شده است چه برسد به اینکه مثلا بگویی خوب سال بعد خانه می‌خریم بعد ازدواج می‌کنم بعد ماشین و .... اینگونه برنامه ریزی تبدیل به آرزوهای محال شده است.

الان باید بگویی خوب الان n میلیون تومان دارم اگر انشالله فردا همه چیز سر جای خود بود فلان جنس یا بهمان خانه را می‌خرم.

کیمیا علیزاده نفر سوم المپیک ریو‌ی برزیل هم گویا مهاجرت کرده است. او در ایران همه چیز داشت. از شهرت و ثروت اما فکر می‌‌کنم این قهرمان تکواندوی ایران هم نگران فردای خود بوده است که راهی دیار فرنگ شده است.

خیلی از آنهایی که عزم رفتن می‌کنند، ایران را دوست دارند اما مجبور هستند برای رسیدن به آرامش بیشتر زندگی در سرزمین دیگر را تجربه کنند. هیچ کس زندگی در غربت و جدایی از خانواده را دوست ندارد اما گاهی ...

یک بار دیگر هم نوشتم، ساختن ایرانی که در آن مردم در زندگی‌شان آرامش روحانی و روانی داشته باشند، مهم‌ترین انتقامی است که می‌شود از آمریکا گرفت.

در زمان‌های نه چندان دور بیشتر کسانی که در دانشگاه‌های معتبر درس می‌خواندند، تصمیم به رفتن از ایران می‌گرفتند اما حالا دانشگاه رفته و دانشگاه نرفته، هنرمند و بی‌هنر، کار بلد و بی‌‌کار در پس ذهن‌شان به رفتن فکر می‌کنند و اگر امکان برای‌شان فراهم شوند، سوار هواپیما می‌شوند و از آسمان با ایران خداحافظی می‌کنند.

asriran.com
  • 113
  • 18
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
دانشگاه ازاد و پیام نور گند زد به همه رشته ها بالاخص رشته های مهندسی و الانم که گیر دادن به گروه تجرلی و پزشکی با دانشگاههای گوناگون و افزایش ظرفیت
عیبی نداره عوضش... داریم....
متاسفم تو کشوری زندگی می کنم که آینده عزیزانم نامبهم هست دخترم عاشق رشته ریاضی فیزیک هست اما به جرم اینکه تو کشورم شرایط کار وتحصیل برای عزیزانم فراهم نمی شود ومن از دسته مادرانی هستم که دلم نمی خواهد فرزندم ازمملکت خارج شود به زور افکارش را تغییر می دهم وبه رشته تجربی سوقش می دهم به امید آینده ای بهتر اما آیا روح فرزندم دراین مسیر خدشه دار نمی شود بخواهد رشته ریاصی بخواند وایران بماند آخرش سرخوردگی ست......خارج برود آخرش سوختگی ست وخروارها خاک.... پزشکی بخواند سال های عمرش در حسرت آرزوهایش خواهد ماند.... ای کاش مسولین کمی می اندیشیدند که امروز مادران وپدرانی در فراغ جگرگوشه هایشان به جرم ناامنی تحصیلی در کشور ونبودن امینت کاری اینگونه مویه نمی کردند................
متاسفم تو کشوری زندگ...
شما در حق بچتون کار خوبی نکردید...هر شغل و رشته ای ک با علاقه نباشه و از سر اجبار ب قول شما به خاطر شرایط کشور باشه قطعا موفق نمیشه اینو کسی میگه ک این راهو تا تهش رفته الان حسرت اون سالایی ک میتونست تو رشته و دانشگاه مورد علاقش بخونه داره همه چیز پول و درامد و بهونه هایی مثل شرایط کشور نیست!! کی از۱۰ سال دیگه خبر داره!!ولی وقتی تو مسیر علاقت باشی هیچ وقت از انتخابات پشیمون نمیشی
شما در حق بچتون کار ...
من روحیه دخترم را می شناسم ومطمنم دگه رشته ریاضی محض بخونه وبعد از فارغ التحصیل شدا نتونه پیشرفتی کنه سرخورده میشه..... چه تضمینی وجود داره ریاصی محض تو ایران آینده داشته باشه..... زود قضاوت نکنید.....
ما چه آینده ایی داریم تو این کشور ، بعد از سال ها درس خوندن ، با باید تاکسی اینترنتی شیم یا هرکار غیر مرتبط دیگه ایی ، برای چندرغاز ، با اون پولی که بدست میاریم چیکارمی تونیم بکنیم ؟؟ هیچی ، همش دویدن و نرسیدن ، دیگه خسته اییم .
چرا دولت فکری به حال وضعیت ایجاد شغل و کار برای جوانان ایجاد نمیکنه !؟ بخواد اینجوری پیش بره کل جوانان کشور از ایران خارج میشوند و در آینده کشور ایران به مشکلات زیادی با نسل غالب شدید پیر بر میخورد !!!
این مملکت بمونه برای سهمیه دار ها
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش