دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۷ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۰۷۰۹
انتخابات ریاست جمهوری

دبیرکل حزب ندای ایرانیان: رقابت در انتخابات میان عاقلان در برابر جاهلان است

رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری ,شهاب طباطبایی
 فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو، رقابت بین میانه‌روها و تندروهاست. شهاب طباطبایی در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌ رو بر عمل‌گرایی و واقع‌بینی تاکید می‌کند و به رویداد۲۴ می‌گوید باید از شکاف میان اصول‌گرایان استفاده کرد و حکمرانی را به کسانی سپرد که به آینده ایران علاقه‌مند هستند.

به گزارش رویداد۲۴ ؛شهاب طباطبایی با انتقاد از برخی جریان‌های اصلاح طلب از آنها خواسته باعث ناامیدی مردم نشوند و حداقل‌ها را به حداکثرها ترجیح دهند. شهاب طباطبایی معتقد است نباید احزاب اصلاح‌طلب به دنبال سهم‌خواهی از کاندیداها باشند. مهم‌ترین بخش‌های گفتگوی او را بخوانید:

◾️ بنا به دلایلی معتقدم این انتخابات شبیه انتخابات ۱۴۰۰ پیش نخواهد رفت. هم به دلیل عدم وجود گزینه مورد توافق و برنامه‌ریزی شده برای رقبای ما و هم تجربه شکست‌خورده خالص‌سازی دستگاه حکمرانی.

◾️عملکرد سه سال گذشته و اختلافات و افشاگری‌های حیرت‌آور گروه‌های داخلی اصولگرایان و اعلان جنگ رسمی پاجوش‌ها علیه چنارها، نیز ریزش‌ها و تردیدهایی جدی و قابل توجه در بدنه اصولگراها و عاقلان این جریان برای حمایت از کاندیداهای متعددشان ایجاد کرده است.

◾️تقریبا هیچ چیز قابل پیش‌بینی نیست و این یعنی وجود احتمال شکستِ گزینه‌های ضد توسعه، مخالف آزادی و بی‌تفاوت به زندگی روزمره مردم.

◾️از این جهت معتقدم ۳۰ روزِ پیش رو آبستن اتفاقات و سرشار از فرصت‌های فراوان برای مردم و ایران است، به شرط آنکه از این فرصت برای سیاست‌ورزی و نه سیاست‌بازی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: تفکر اصلاح‌طلبی، بند نافش به صندوق رای گره خورده است | مشارکت مشروط در انتخابات خواهیم داشت | تغییری در رفتار حکومت ندیدیم، اما نمی‌خواهیم بگوییم ندیدیم، امیدواریم که ببینم

◾️مردم خسته از سیاست‌بازی‌ها همچنان در انتظار روزنه‌هایی برای گشایش در کشور و امور زندگی و آزادی‌های اجتماعی هستند. مردم از جریان اصلاح‌طلب و میانه‌رو توقع دارند اشتباهاتی شبیه انتخابات سال ۸۴ و مشابه، از آنها سر نزند. زیرا تکرار اشتباه، دیگر فقط اشتباه نیست. در این مورد خسرانی است که تا سالها قابل جبران نخواهد بود.

◾️اگر گفته می‌شود مردم از اصلاح‌طلب‌ها و اصولگراها عبور کرده‌اند، معنایش ناامیدی مطلق از اصلاح‌طلبی به عنوان تنها راهِ برون رفت از شرایط موجود نیست، منتظرند راهی میانه نشان دهیم. فضای انتخاباتی پیش‌رو رقابت میانه‌روها در برابر تندروها، عاقلان در برابر جاهلان است. مردم هم خوب می‌دانند که براندازان و خارج نشینان قرار نیست کاری بکنند، از مریخ و کرات دیگر هم که کسی نمی‌آید؛ خودمان را داریم و نخبگان و متخصصانِ محذوفی که باید قدرتی برقرار باشد تا کار را از دست نااهلان به آنانی بسپرند که هنوز دلشان برای کشور در سوز و گداز است و کم هم نیستند.

◾️ آنچه از بخش‌هایی از جامعه و بدنه اصلاح‌طلبان و میانه‌روها بر می‌آید حرکتی رو به جلو برای جلوگیری از فرصت‌سوزی است قطعا اگر فرد و یا گروهی با لجاجت و تک‌روی در مقابل این مسیر قرار بگیرد بایست در آینده پاسخگوی رفتار و تصمیم خود باشد.

◾️مرادم از فرصت‌سوزی در این شرایط، هم کاندیدا‌سوزی به شیوه معرفی‌های بی‌هدف و فله‌ای است که باعث بدبینی مردم نسبت به جریان عقل‌گرا می‌شود، روشی که باعث زخمی‌شدن کاندیداها با برچسب‌زنی‌های مختلف می‌شود و کارِ آنها را در روزهای آخر سخت‌تر می‌کند.

◾️اگر در اندیشه ایران و آینده آن هستیم شاید لازم باشد از بعضی حداکثرها برای رسیدن به حداقلی از مشترکات آن هم برای خروج از وضعیت موجود چشم بپوشیم.

◾️اعتقاد داریم فضای سیاست خاکستری است و نه سیاه و سفید و همچنانکه از ابتدا پافشاری می‌کردیم اصلاح‌گری را تدریجی و گام‌به‌گام می‌دانیم، حتی اگر در مقاطعی عقب‌گرد داشته بازهم راه خود را پیدا خواهد کرد.

◾️لازم است امتیازگیری‌های سیاسی و حزبی را محدود کنیم به منافع ملی و مردم. مهم نیست فلان آدمِ ما در کابینه فلان کاندیدا سهم داشته باشد، مهم این است سهمِ مطالبات اصلی و حیاتی مردم در گفتار و عمل کاندیدا نمایان باشد. حساب هزینه فایده‌مان تنها مخصوص مردم و آینده کشور باشد و نه خودمان و نه حزب منتسب به ما.

◾️در این صورت امیدواریم نتیجه این سیاست‌ورزی و حضور معنادار مردم باعث شود تا بازی تندروها و خواب آشفته‌ای که برای مردم و کشور دیده‌اند را پریشان کند. تا مسیرِ عقب گرد متوقف شود و بازهم آهسته ولی پیوسته رو به جلو حرکت کنیم.

◾️ما در حال مذاکره و رایزنی با کاندیداهای ملی و کارنامه‌دار، برای تعیین تکلیف نهایی و معرفی گزینه‌ای مقبول و معقول هستیم و حتما در این مسیر به جبهه اصلاحات کمک خواهیم کرد. ضمن آنکه اجازه نخواهیم داد کسانی بیرون یا درون اصلاح‌طلبی به فضای ناامیدی و تشدیدِ بن‌بست دامن بزنند و این فرصت تاریخی از بین برود.

           

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش