مدل سفره هفت سین
یکی از آئین های حائز اهمیت ، چیدمان سفره هفت سین می باشد. بانوان ایرانی به چیدن این سفره، باور و اعتقاد زیادی دارند و از فصل اسفند در هر جای دنیا برای چیدن سفره هفت سین و رسیدن سال تحویل، لحظه شماری می کنند. سفره هفت سین موجب انرژی بخشیدن به فضای منزل میشود؛ بدین دلیل که سفره هفت سین، بیانگرآغازی دوباره و نو شدن سال را دارد. در ادامه نکات و ایده های تزئین سفره هفت سین را برایتان شرح داده ایم:
> بنا به سلیقه و تم انتخابی خود میتوانید سفره هفت سین را روی زمین یا روی میز بچینید! درصورت تمایل به چیدن هفت سینتان بر روی میز، توصیه میشود که میزی انتخاب کنید که فضاگیر نباشد و یا می توانید از چند میز کوچک به جای یک میز با اختلاف ارتفاع استفاده کنید. درصورت علاقه به تزیین سفره هفت سین به شیوه ی سنتی یا ساده بر روی زمین، سعی کنید که حتماً تقارن را در چیدمان سفره خود رعایت کنید تا نامنظم نشود. همچنین بهتر است در چیدمان سفره خود از چند جعبه کوچک( مثل جعبه کفش) استفاده کنید تا از دور بتوانید چیدمان سفره هفت سین را ببینید.
> برای نمایان شدن سفره هفت سین خود باید سعی کنید که سفره هفت سینتان خیلی شلوغ یا خلوت نباشد که هیچ وسیله ای زیبایی خودش را نشان ندهد.
> هارمونی و همنشینی مناسب رنگها در کنار هم از دیگر نکات تزیین سفره هفت سین به شمار میرود که باید به آن توجه کرد؛ یعنی رنگ های چیدمان سفره هفت سین باید مکمل هم باشند. انتخاب رنگ میتواند به سفره هفت سین شما نما و حال و هوایی سنتی یا مدرن بدهد.
> مواردی همچون جنس و طرح پارچه، رومیزی یا روبان و تزئینات چیدمان سفره هفت سین از دیگر نکات قابل توجه در سفره هفت سین میباشد که جلوه ظاهری سفره شما را زیبا میکند. از پارچه های حریر و ساتن براق و مات در انواع طرح ها برای دیزاین سفره هفت سین به روش مدرن، استفاده میشود درحالیکه در سفره های هفت سین به سبک سنتی از پارچه هایی استفاده میشود که جنس ترمه و مخمل دارند.
> برای عناصر اصلی سفره هفت سین باید هفت ظرف مناسب، بسته به سبک سفره تهیه کنید. به طورمثال از ظروف سبک مدرن می توان به ظروف شیشه، استیل و یا سرامیک اشاره کرد درحالیکه ظروف مناسب برای سفره های سنتی شامل ظروف سفالی، لعابی و یا نقره می باشد.
گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش
- 15
- 3