چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۱۲۰۰۰۲۹

پیش از خانه‌تکانی به این نکات توجه کنید

 خانه‌تکانی,نکات خانه‌تکانی,خانه‌تکانی عید
پایان سال نزدیک می‌شویم و باید قبل از رسیدن سال جدید را برای ورود به آن آماده کنیم. اگر هنوز خانه‌تکانی عیدانه خود را آغاز نکرده‌اید. راهنمای ما برای خانه تکانی را بخوانید.

به گزارش مهر، پایان هرسال برای همه آدم‌ها یک غول بزرگ دارد که باید با شکست دادن آن وارد مرحله بعد شوند. غولی به بزرگی «خانه‌تکانی» که اعضای خانه بعید است با وجود خانم خانه بتوانند از آن شانه خالی کنند. اگر پیش از برای یک خانه تکانی پایان سال یک زلزله چند ریشتری در خانه راه می‌انداختید و همه‌چیز را بیرون می‌ریختید و تنها چند روز بعد از عید دوباره با خانه‌ای به همان کل اول روبرو بودیدو مدام خودتان را بابت این برگشت به عقب شماتت می‌کردید. باید به شما بگوییم که امسال دیگر از این خبرها نیست. دیگر خودتان را شماتت نکنید چون شما تقصیری ندارد فقط اینکه هرسال به شیوه اشتباهتان پافشاری می‌کنید. پس بهتر است تا دیر نشده دست به کار شوید و خودتان را برای یک خانه تکانی اساسی و پایدار آماده کنید.

 

دور انداختنی‌ها را دور بریزید

قبل از شروع کار بدانید باید از شر دورانداختنی‌ها خلاص شوید. بهتر است دایره دورانداختنی‌ها را وسیع کنید. پس با خودتان روراست باشید و چیزهایی که از آن استفاده نمی‌کنید و یا دیدنشان شما را ناراحت می‌کند را از خود و خانه‌تان دور کنید. اگر این کار برایتان سخت است به این فکر کنید که با کنار گذاشتن آنها نه تنها اتفاقی بدی نمی‌افتد بلکه زندگی شما می‌تواند زیرو رو کند.

 

لباسی که دوسال است از آن استفاده نمی‌کنید دیگر قرار نیست استفاده شود. پس بهتر است آن را از کمد لباس‌هایتان خارج کنید و به صورت مرتب بسته بندی کنید تا در اختیار کسانی قرار دهید که می‌توانند از آن استفاده کنند. لوازمی که شکسته و خراب شده یا باید دور انداخته شوند یا باید فورا تعمیر شوند پس بهتر است همین الان یک تصمیم درست درباره آن بگیرید و تکلیفشان را روشن کنید. در این مرحله یک اصل مهم وجود دارد که باید مدام با خودتان تکرار کنید:«چیزی که شما را خوشحال نمی‌کند.»

 

بعد از پایان این مرحله نگاهی به خانه بیندازید و ببینید چقدر زیباتر و سبک‌تر از قبل شده‌است. اگر این اصل را روزانه رعایت کنید این سبکی را همیشه حس خواهید کرد.

 

لیست تهیه کنید

حالا که خانه را حسابی از دورانداختنی‌ها خالی کردید؛ وقت آن است که یک لیست کار تعیین کنید و طبق آن پیش بروید. لیست شما باید شبیه برنامه‌ای باشد که طبق آن پیش بروید. پس بهتراست هنگام تهیه لیست در خانه راه بروید و خیلی خوب همه‌ چیز را وارسی کنید و موارد متعدد را یادداشت کنید. بعد یک گوشه بنشینید و فکر کنید که پیش از این چه کارهایی راهمیشه دوست داشتید انجام دهید و نتوانستید و به آخر سال موکول کردید. وقت آن است که حالا آن‌ها را انجام دهید. در پایان لیست کارهایتان را با یک آهنربا به یخچال بچسبانید و بعد از انجام هرکار یک تیک پررنگ بزنید تا حس خوبی پیدا کنید.

 

لیست شما باید متفاوت باشد از سالهای قبل باشد. پس روش سنتی را کنار بگذارید و این بار به یک روش نوین لیست بنویسید. به جای تمیز کردن اتاق‌های مختلف به اشیاء فکر کنید و هربار یک نوع شیء را در همه‌جای خانه ساماندهی کنید.

 

لباس‌ها

بیش‌ترین حجم از لوازم شخصی هرکس مربوط به لباس‌های اوست. پس باید همان اول وارد کمد لباس‌هایتان شوید. مرتب بودن وضع لباس‌های خانه ارتباط مستقیمی با حال شما دارند. داشتن یک کمد لباس مرتب تر تمیز می‌تواند هرکسی را سر ذوق بیاورد. پس به این فکر کنید که در این برنامه باید همه لباس‌های شما در هرجایی که هستند ساماندهی شوند.

 

کتاب‌ها

بعد از لباس نوبت ساماندهی کتاب‌های شماست. شما باید این بارهم به همه کتاب‌هایی که در جای جای مختلف خانه گذاشته‌اید فکر کنید و برای همه آن‌ها یک تصمیم درست و حسابی بگیرید. فقط حواستان باشد که ما قبلا درباره بیرون ریختن اشیاء مزاحم که این بار ممکن است کتاب‌های درسی و خسته کننده قبلا صحبت کردیم. هرچیزی که شما را خوشحال نمی‌کند باید حذف شود. پس در لیست کارهای خانه کتاب‌ها را در الویت دوم بنویسید.

 

ظرف‌ها

ظروف الویت بعدی شماست که بخش بسیار زیادی از آشپزخانه شما را اشغال کرده‌است. در الویت سوم باید به فکر ساماندهی ظروف خانه باشید. ظرف‌های لب پر و بی استفاده را جدا کنید. ظرف‌هایی که چندسال است هربار فقط در خانه‌تکانی‌ آنها را می‌بینید و بعد از گرفتن گرد و خاک آن دوباره سر جای قبل‌شان می‌گذارید. ساماندهی ظرف‌های آشپزخانه اگرچه سخت ولی زیبایی آشپزخانه را صدچندان می‌کند. یادتان باشد برخلاف تصور بسیاری از خانم‌ها، شما به ظرف‌های زیادی احتیاج ندارید. پس بهتر است کابینت‌هایتان را سبک کنید.

 

متفرقه‌ها

متفرقه‌ها پیچیده‌ترین وسیله‌های یک خانه هستند که معمولا جای مشخصی ندارند. آنها را دوست دارید ولی نمی‌دانید با آنها چه کنید. متفرقه‌هایتان را بیرون بکشید. چون باید برای آنها یک تصمیم درست و حسابی بگیرید. متفرقه‌ها شامل یادگاری‌های شما، لوازم التحریر، دکوری‌ها و وسیله‌های تزئینی و ابزارآلات و خیلی چیزهای دیگر است که باید تکلیفشان مشخص شود.

 

هرکدام از دسته‌های بالا در لیست شما می‌توانند زیر مجموعه‌هایی داشته باشند تا کار را جزئی‌تر و دقیق‌تر کنند.

 

پیش از خانه‌تکانی به این نکات توجه کنید:

هرچیز در خانه باید جای مشخصی داشته باشد

 

 خانه‌تکانی,نکات خانه‌تکانی,خانه‌تکانی عید

هر وسیله‌ای که در خانه شما وجود دارد و یا هر وسیله‌ای که وارد خانه شما می‌شود باید همان اول مکان مشخصی داشته باشد. بسیاری از به هم ریختگی‌های خانه برای این است که یک وسیله مکان مشخص ندارد. پس برای تک تک اشیاء خانه به خصوص متفرقه‌جات یک جای مناسب تعیین کنید. اگر وسیله‌ای جای مشخصی داشته باشد، دیگر بعد از هربار استفاده سردرگم نیستید که آن را کجا بگذارید و خانه را به هم ریخته کنید. با تعیین یک جای مشخص برای هر وسیله شما هربار فعل «برداشتن» و «گذاشتن» را تکرار خواهید کرد. اینطوری هیچ‌گاه خانه به هم ریخته نخواهد شد.

 

لوازم هماهنگ باید کنار هم باشند

وسیله‌های هماهنگ باید فقط در یک نقطه باشند. به طور مثال وسیله‌های خیاطی یا لوازم التحریر را در مکان‌های مختلف خانه نگذارید. لوازم آرایش شما باید کنار هم باشند. لوازم بهداشتی خانه باید در یک نقطه جمع شوند. کتاب‌های شما باید کنارهم باشند. مدارک شما نباید پخش باشد. بروشورهای لوازم خانه باید در یک مکان قراربگیرند. پراکندگی اقلام مشابه به سرعت یک خانه را به هم می‌ریزد. پس به این موضوع خوب فکر کنید و بعد از نتیجه این کار سالها لذت ببرید.

 

از جعبه‌ها و تفکیک کننده استفاده کنید

تفکیک کننده‌ها و جعبه‌های کفش می‌توانند دوستان خوبی برای شما در خانه‌تکانی و هماهنگ سازی لوازم خانه باشند. سعی کنید هر قلم از اشیاء را تا آنجا که ممکن است تفکیک کنید. بعد از این جعبه‌ها و تفکیک کننده‌ها برای سرو سامان دادن کمد لباس‌ها و یا کشورهای میز تحریر خود استفاده کنید.

 

دست به کار شوید

خب حالا وقت آن است که آستین‌ها را بالا بزنید و وارد گود شوید. قبل از اینکه وارد کار شوید سعی کنید یک نیت درست و حسابی برای تمیز کردن خانه داشته باشید. آیا صرفا چون وارد سال جدید می‌شویم قرار است خانه را تمیز کنید؟ یا اینکه مهمان هایتان خانه شما را مرتب ببینند؟ اگر اینطور است باید بگویم که نیت خود را عوض کنید و نیتی والای این حرفها را انتخاب کنید. به این فکر کنید یک خانه همیشه تمیز انگیزه شما را برای انجام کارهایی که دوست دارید چندبرابر خواهد کرد و شما و اهل خانه می‌توانید در آن رشد فکری و بالندگی داشته باشید. حالا که به این نتیجه رسیدید دست به کار شوید:

 

لباس‌ها

لباس‌هایتان را در هرجای خانه که هستند. بیرون بریزید و به کوهی که در خانه درست کرده‌اید نگاه کنید. این همه لباس هیچگاه به کار شما نخواهد آمد. پس بهتر است از تعداد زیادی از آنها چشم پوشی کنید. اگر قابل استفاده هستند آنها را بسته بندی کرده و به نیازمندان بسپارید. حالا لباس‌های باقیمانده را دسته بندی کنید. لباس‌های مجلسی، لباس‌های خانگی، جوراب‌ها، لباس‌های رسمی، لباس‌های زیر و...

 

بهترین روش برای نگهداری لباس آویزان کردن آن است. اما ما برای آویزان کردن همه لباس هایمان نداریم. پس بهتر است ابتدا لباس‌هایی را آویزان کنیم که باید آویزان شوند. و البته لباس‌های آویزان شده را نیز باید از بلندترها انتخاب کرد و بعد به ترتیب قد آن‌ها را چید. قد بلندها را در سمت راست و قد کوتاهها را در سمت چپ قرار دهید.

 

اگر هنگام تا کردن لباس هایتان همیشه از کمبودجا در کشوی کند گلایه داشتید. این بار وقت آن است که به صورت جدی این موضوع را بررسی کنیم. بعد از جداسازی لباس های اضافی لباس ها را به شکل عمودی داخل کمد لباس تان بگذارید. این روش یک حسن بزرگ دارد. آن هم این است که هنگام باز کردن کشور با یک نگاه همه محتویان آن را خواهید دید و هم اینکه حجم بسیار کمتری از فضای کشوی شما را اشغال خواهد کرد. در این مرحله به دسته بندی که انجام دادید وفادار بمانید.

 

کتاب

دوباره سراغ قفسه کتاب‌هایتان بروید. اما این بار قرار است آنها را تمیز کنید. قطعا تعداد زیادی کتاب اضافی را از آنها جدا کرده‌اید و در فکر داشتن یک کتابخانه تمیز و مرتب هستید.

 

همین اول کاری لابه‌لای کتاب‌هایتان را چک کنید قطعا پر از کاغذپاره‌هایی هستند که به آنها احتیاجی ندارید. پس خودتان را از شر آنها خلاص کنید.

 

حالا زمان دسته بندی و تفکیک کتاب‌ها رسیده‌است. کتاب‌های آموزشی، رمان، شعر را از هم تفکیک کنید و سعی کنید نسبت به ضخامت آنها را هماهنگ بچینید.

 

به هیچ عنوان کتاب‌ها را روی هم به صورت افقی انباشته نکنید. این کار کتابخانه شما را به شدت نامنظم جلوه می‌دهد.

 

سندها، مدارک، قبوض آب و برق و تلفن، دفترچه راهنما و گارانتی ها، شناسنامه، دفترچه بیمه اصلا زیبا نیست که کنار کتابخانه شما باشند. بهتر است آنها را در یک پوشه و به تفکیک قرار دهید تا از خطر ناپدید شدن در امان بمانند.

 

آشپزخانه

حالا وقت آن است که به آشپزخانه بروید و آنجا را ساماندهی کنید. آشپزخانه روح خانه است که تمیز بودن یا تمیز نبودن آن روی تک تک افراد خانه تثیر می‌گذارد. کابیت‌های آشفته یعنی هر وسیله جای مشخصی ندارد و هربار یک جای دیگری قرار می‌گیرد. پس برای هرچیز کوچکی یک ظرف و یک جای مخصوص انتخاب کنید.

 

شوینده‌هایتان را بیرون بریزید. باید کابیت‌ و ظرف‌ها را با شوینده‌ای قوی‌تر از آنچه که به طور روزانه استفاده می‌کنید بشویید. بعد ظروف را در یک محوطه پهن قرار دهید تا خشک شوند.

 

ادویه‌های اضافی و حبوبات بلااستفاده تنها موجب جمع شدن حشرات موذی در آشپزخانه می‌شوند. پس تکلیفشان را مشخص کنید.

 

تا می‌توانید از وسیله‌های تفکیک مثل تفکیک قاشق و چنگال استفاده کنید و هرچیز را در جای مشخصی قرار دهید.

 

ظروف کمتر مورد استفاده را در قسمت بالای کابینت‌ها قرار دهید و پر استفاده ها را پایین بگذارید.

 

تمیز کردن یخچال باید به طور میانگین هر هفته و به طور جدی ماهی یکبار باشد. با تمیز کردن یخچال یک اصل مدام در ذهنتان مرور شود:«من باید همیشه به اندازه خرید کنم.»

 

رعایت این نکات خانه تکانی را برای شما آسان تر خواهد کرد

در زمان انجام کار جمله « بعدا این کار را انجام می دهم» و « الان موقع این کار نیست» را از ذهنتان کاملا بیرون کنید.

 

از کارهای سخت تر شلوغ کنید. چون پاکسازی قسمت های به هم ریخته تر به شما انرژی بسیار بالایی می دهد.

 

پس وسیله های اتاق نشیمن را برای آخرین مرحله قرار دهید.

جعبه های کفش بهترین جعبه ها برای نگهداری منظم جوراب ها و لباس های ریز و حتی خرت و پرت هایتان هستند. اگر ظاهرشان را دوست ندارید می توانید با استفاده از کاغذهای رنگی به آنها روح تازه ای بدهید.

 

هربار که برای دورانداختن یک وسیله ای که نمی دانید با آن چه کنید دچار دوگانگی شدید به این فکر کنید که باید بین همیشه تمیز بودن خانه و نگهداری از آن وسیله یکی را انتخاب کنید.

 

دستمال هایتان را بلافاصله بعد از کار بشویید و خشک کنید.

از قبل چند کیسه زباله بزرگ خریداری کنید و دور ریختنی هایتان را داخل آنها بریزید. یکی از لذت های خانه تکانی بردن این کیسه ها به بیرون از خانه است..

 

 

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش