چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۱۰۰۵۵

رازهای نهفته در پس نازک شدن مو؛ علل، پیشگیری و درمان

نازک شدن مونازک شدن مو
دغدغه بسیاری از افراد، به ویژه در سنین بالاتر، نازک شدن مو است. این مشکل می‌تواند اعتماد به نفس را تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله از سرپوش به بررسی علل، راهکارهای پیشگیری و درمان نازک شدن مو می‌پردازیم.

نازک شدن مو 

براساس گزارش های علمی ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ مو در روز معمول است. هر چیزی بیشتر از این می تواند به این معنی باشد که شما بیش از آنچه باید ریزش دارید، که می تواند به نازک شدن کلی مو کمک کند. برخلاف ریزش موی گسترده، نازک شدن موها لزوماً باعث طاسی نمی شود، با این حال، لکه‌های پراکنده‌تری از مو را روی سر شما ایجاد می‌کند.

نازک شدن موها معمولاً به تدریج اتفاق می‌افتد، به این معنی که شما زمان دارید تا علل را مشخص کنید و بهترین اقدامات درمانی را بیابید.

چرخه زندگی مو

مو دائما رشد می کند، به همین دلیل ما همواره بیبی هیرهایی را می بینیم تا جایگزین رشته هایی شوند که آماده ریزش می شوند. سه مرحله رشد مو عبارتند از:

- فاز آناژن: در هر زمان، حدود ۹۰ درصد از جمعیت سر شما در این مرحله رشد هستند. مرحله آناژن بین ۲ تا ۸ سال طول می کشد.

- مرحله کاتاژن: این مرحله انتقالی است که ۲ تا ۳ هفته طول می کشد. فولیکول های مو کوچک می شوند و رشد می کنند.

- فاز تلوژن: این مرحله ساکن از ۲ تا ۴ ماه طول می کشد. در انتهای آن، آن رشته ها می ریزند.

دیدن مو در حمام یا برس مو، لزوماً به این معنی نیست که شما مشکل دارید. ریزش بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است. اما اگر به طور مشخص متوجه ریزش تارهای شدیدتر یا نواحی قابل مشاهده از کار نازک را مشاهده کنید، باید با پزشک خود صحبت کنید.

نازک شدن موی زناندرباره نازک شدن مو

عوامل مؤثر در نازک شدن مو

نازک شدن مو یکی از دغدغه‌های رایج افراد، به ویژه در سنین بالاتر است. دیدن کم شدن تراکم موها روی سر می‌تواند اعتماد به نفس را تحت تأثیر قرار دهد و حتی زمینه‌ساز اضطراب شود. اما علل نازک شدن مو چیست و چه راهکارهایی برای پیشگیری و درمان آن وجود دارد؟

ژنتیک:

یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در نازک شدن مو وراثت است. اگر سابقه خانوادگی ب کم مویی دارید، احتمال اینکه شما هم درگیر این مسئله شوید، بیشتر است.

سن:

با افزایش سن، بیشتر مردم متوجه ریزش مو می شوند زیرا رشد مو کند می شود. در برخی مواقع، فولیکول های مو رشد مو را متوقف می کنند، که باعث نازک شدن موهای سر ما می شود. موها نیز شروع به از دست دادن رنگ خود می کنند. خط موی زنان به طور طبیعی شروع به کاهش می کند.

تغییرات هورمونی:

تغییرات هورمونی، به ویژه کاهش سطح استروژن در زنان بعد از یائسگی، می‌تواند منجر به نازک شدن مو شود. همچنین مشکلات تیروئیدی و سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز بر سلامت مو تأثیر می‌گذارند.

استرس:

استرس می‌تواند چرخه رشد مو را مختل کند و منجر به ریزش مو و نازک شدن آن شود.

کمبود مواد مغذی:

کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم برای سلامت مو، مانند آهن، روی، ویتامین D و ویتامین‌های گروه B، می‌تواند باعث نازک شدن و ریزش مو شود.

بیماری‌های زمینه‌ای:

برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند لوپوس و کم‌کاری تیروئید می‌توانند ریزش مو و نازک شدن آن را به همراه داشته باشند. بیماری‌های پزشکی شامل آلوپسی آره‌آتا است که مربوط به سیستم ایمنی بدن می باشد و باعث ریزش موی تکه‌ای، عفونت‌های پوست سر مانند کرم حلقه‌ای و یک اختلال در کشیدن مو به نام تریکوتیلومانیا (تریکوتیلومانیا) می‌شود.

عوامل محیطی:

عواملی مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آلودگی هوا، استفاده از محصولات حالت‌دهنده شیمیایی و حرارت بالا (سشوار، اتو مو) می‌توانند به مرور زمان باعث آسیب به ساقه مو و نازک شدن آن شوند.

مدل‌های نامناسب آرایش مو:

بستن دم اسبی یا شینیون خیلی سفت برای مدت طولانی می‌تواند باعث کشش مو و در نهایت نازک شدن آن شود. همچنین بافتن مو به صورت چسبیده به سر نیز می‌تواند به مرور زمان به فولیکول‌های مو آسیب برساند.

تشخیص نازک شدن مو

در برخی موارد، علت ریزش مو واضح است - برای مثال، اگر در حین انجام شیمی‌درمانی، موهای خود را از دست بدهید موضوع کاملا مشخص است.

در مواقع دیگر، شما باید به دنبال دلیل باشید تا بفهمید چه چیزی باعث ریزش مو شده است. برای تعیین تشخیص صحیح، پزشک ممکن است از شما درباره موارد زیر سوال کند:

- در مورد سابقه خانوادگی، از جمله اینکه آیا یکی از اقوام دچار ریزش مو شده است و در چه سنی.

- به سابقه پزشکی شما نگاه کند، برای اندازه گیری عملکرد تیروئید و سطح آهن، آزمایش خون درخواست کند.

- پوست سرتان را برای علائم عفونت بررسی کند، برای بررسی بیماری پوستی از پوست سر بیوپسی بگیرید.

رنگ موی شیمیایی دلیل نازک شدن مودلایل نازک شدن مو

درمان نازک شدن مو

نازک شدن مو قابل پیشگیری و درمان است. با تغییر در سبک زندگی و ایجاد یک روند سالم برای زندگی می توان تاحد زیادی از نازک شدن مو پیشگیری کرد:

پلاسمای غنی از پلاکت:

این درمان شامل گرفتن پلاسما از خون و تزریق به پوست سر شما است. در حالی که FDA برای مصارف ارتوپدی (برای کمک به بهبود تاندون ها و رباط های آسیب دیده) تایید شده است، به طور خاص برای رشد مجدد مو تایید نشده است.

میکرونیدلینگ:

این درمان اغلب همراه با ماینوکسیدیل موضعی استفاده می شود. پزشک از سوزن های ظریف برای ایجاد سوراخ های ریز در پوست سر استفاده می کند، سپس درمان موضعی را اعمال می کند.

ماساژ پوست سر:

شاید ارزان‌ترین روش برای داشتن موهای پرپشت‌تر، ماساژ پوست سر باشد. هیچ هزینه ای ندارد، و اگر به درستی انجام شود، مضر نیست. هنگامی که موهای خود را می شویید، به آرامی با نوک انگشتان خود به اطراف پوست سر خود فشار وارد کنید تا جریان خون تقویت شود. برای مزایای بیشتر، می توانید از ماساژور دستی پوست سر استفاده کنید تا سلول های مرده پوست را نیز از بین ببرید.

استفاده از روغن گیاهی:

روغن اسطوخودوس با موفقیت توسط برخی از افراد مبتلا به طاسی الگو استفاده شده است. همچنین توسط تحقیقات حیوانی در سال ۲۰۱۶ تایید شده است، اگرچه مطالعات انسانی برای تایید اثرات آن مورد نیاز است. اسطوخودوس اغلب با روغن های دیگری مانند روغن های رزماری و آویشن ترکیب می شود.

با این حال، شواهد کافی مبنی بر اینکه روغن های ضروری می توانند طاسی یا نازک شدن مو را درمان کنند، وجود ندارد. اگر تصمیم به انجام این درمان دارید، مطمئن شوید که روغن ضروری شما در روغن حامل مانند روغن نارگیل یا جوجوبا رقیق شده است.

مقدار کمی از روغن را روی بازوی خود آزمایش کنید و ۲۴ ساعت صبر کنید تا ببینید آیا واکنشی ایجاد می شود یا خیر. قرمزی یا سایر تحریکات، کهیر یا بثورات پوستی می تواند نشان دهنده یک واکنش آلرژیک باشد.

اسید فولیک:

اسید فولیک نوعی ویتامین B است که برای نسل جدید سلولی مهم است. چند مطالعه منبع معتبر نشان داده اند که کمبود فولات ممکن است با برخی از انواع ریزش مو مرتبط باشد. اما، مانند مولتی ویتامین ها، شواهد کافی مبنی بر تضمین اسید فولیک برای کمک به ضخیم تر شدن موهای شما وجود ندارد.

بیوتین:

اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، بعید است که بیوتین کم داشته باشید. با این حال، شکل‌های مکمل بیوتین در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است، تا حدی به لطف بازاریابان که وعده انرژی بیشتر و رشد موی بهتر با چنین محصولاتی را داده‌اند؛ مکمل های بسیاری برای استفاده عمومی تولید شده اند.

در حالی که بیوتین به تجزیه آنزیم های بدن شما کمک می کند، شواهد کمی وجود دارد که می تواند به نازک شدن مو کمک کند. اگر مکمل های ویتامین B5 مصرف می کنید، نباید بیوتین مصرف کنید. وقتی با هم مصرف شوند، می توانند اثربخشی یکدیگر را کاهش دهند.

امگا ۳ و امگا ۶:

اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ را اسیدهای چرب ضروری می نامند. این به این دلیل است که آنها نمی توانند توسط بدن انسان ساخته شوند. امگا ۳ به بدن شما کمک می کند تا با التهاب که یکی از دلایل زمینه ای بسیاری از بیماری ها است مبارزه کند. ریزش موی زودرس نیز ممکن است با التهاب مرتبط باشد.

از سوی دیگر، امگا ۶ برای سلامت کلی پوست مهم است که امکان دارد برای پوست سر مفید باشد. روغن های گیاهی منابع اولیه امگا ۶ هستند، در حالی که اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی و برخی از دانه ها یافت می شوند. اگر به طور معمول چنین غذاهایی را مصرف نمی کنید، با پزشک خود در مورد مصرف مکمل صحبت کنید.

نازک شدن مودرمان نازک شدن مو

چگونه می توانیم از نازک شدن مو جلوگیری کنیم؟

شما نمی توانید از همه انواع ریزش مو جلوگیری کنید، اما می توانید اقداماتی را برای کمک به حفظ سلامت موهای خود و به حداقل رساندن ریزش انجام دهید. برای جلوگیری از ریزش مو:

- رژیم غذایی سالمی داشته باشید که حاوی کالری، پروتئین و آهن کافی باشد.

- راه هایی برای مقابله با استرس پیدا کنید.

- بیماری تیروئید یا سایر شرایط پزشکی که می تواند منجر به ریزش مو شود را مدیریت کنید.

- از مدل موهایی که موها را محکم می کشد خودداری کنید.

- در طول درمان شیمی درمانی، یک کلاه خنک کننده را امتحان کنید.

علائم ریزش مو و طاسی چیست؟

افراد بسته به نوع ریزش مو و علت آن، ریزش مو را به روش های مختلفی تجربه می کنند. علائم رایج عبارتند از:

- عقب نشینی خط مو (معمولی برای طاسی با الگوی مردانه)

- نازک شدن مو در سرتاسر سر (معمولاً ریزش موی زنانه)

- ریزش تکه های کوچک مو در پوست سر

- ریزش مو در پوست سر و بدن

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

نازک شدن مو یک روند تدریجی است و ممکن است مدتی طول بکشد تا متوجه آن شوید. ریزش روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو طبیعی است، اما اگر متوجه افزایش ریزش مو و کم شدن قابل توجه تراکم موها روی سر خود شدید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با بررسی سابقه پزشکی و معاینه پوست سر، علت نازک شدن مو را تشخیص دهد و درمان مناسب را برای شما تجویز کند.

نازک شدن موپیشگیری از نازک شدن مو

سخن پایانی درباره نازک شدن مو

نازک شدن مو یک مشکل رایج است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. با تشخیص صحیح علت و استفاده از راهکارهای پیشگیری و درمان مناسب می‌توانید سلامت موهای خود را حفظ و از ریزش و نازک شدن آنها جلوگیری کنید.

به یاد داشته باشید که صبر و حوصله کلید موفقیت در درمان نازک شدن مو است. ممکن است مشاهده نتایج به زمان نیاز داشته باشد، اما با مراقبت صحیح می‌توانید موهای سالم و ضخیم داشته باشید.

گردآوری: بخش مراقبت و زیبایی سرپوش

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش