کول اسکالپتینگ چیست؟
کول اسکالپتینگ یک نوع دستگاه لاغری است که برای از بین بردن چربی ها و ایجاد فرم مناسب بدن استفاده می شود. در این فرآیند به بی هوشی یا برش جراحی احتیاجی نیست و تنها با منجمد سازی چبی ها یا کرایولیپولیز چربی های سرسخت را دفع می کنند. کول اسکالپتینگ آسیبی به پوست، رگ، اعصاب یا ماهیچه های اطراف وارد نمی کند و تنها سلول های چربی را از بین می برد.
کول اسکالپتینگ نوعی لاغری موضعی محسوب می شود کهه نمی تواند تمام چربی های بدن را در نواحی مختلف از بین ببرد. استفاده از این دستگاه لاغری در کمتر از یک ساعت سلول های چربی مقاوم را که از طریق رژیم غذایی یا ورزش دفع نشده اند از بین می برد، علاوه بر این موضوع نیازی به استراحت بعد از عمل نخواهید داشت.
انواع روش کول اسکالپتینگ:
یکی از انواع کول اسکالپتینگ های مورد استفاده؛ مدل الیت است که نسبت به نوع معمولی ارتقاء یافته و تمامی مزایای دستگاه های قدیمی را دارد. در این روش از کرایولیپولیز برای منجمدسازی چربیها استفاده میکنند و روش غیرجراحی و غیرتهاجمی هستند و بعد از آن فرد نیازی به بستری شدن ندارد. انواع مختلف این دستگاه برای ازبینبردن چربیها و سلولهای چربی اضافی قسمتهای زیر در بدن به کار میروند:
- قسمت داخل، بیرون و جلوی ران
- شکم
- پهلوها
- چربی پهلوی سینه یا زیربغل
- چربی پشت
- چربی باسن
- بازو
- زیر چانه (غبغب)
کاندیدای مناسب کول اسکالپتینگ:
غالبا با بالارفتن سن سلول های چربی بیشتری در بدن ذخیره می شوند که از طریق کول اسکالپتینگ می توان اثر زمان را روی آنها معکوس کرد. این روش گزینه ای مناسب برای افرادی که همیشه به دنبال روش های بدون دردسر و غیرجراحی هستند مناسب خواهد بود. زیرا فرد می تواند در آن از شر چربی های ناحیه شکم، ران، باسن، بازو، کمر و زیر بغل راحت شود.
افرادی که با هزینه و ماهیت تهاجمی لاغری لیپوساکشن مشکل دارند، برای لاغری با کول اسکالپتنیگ مناسب هستند. افرادی که شاخص توده بدنی آنها کمترر از ۲۵ است و اختلاف وزنی فعلی آنها با وزن موردنظرشان بیشتر از ۱۰ کیلوگرم است؛ کاندید مناسبی برای این روش لاغری خواهند بود.
چه کسانی نباید از کول اسکالپتینگ استفاده کنند؟
باوجودی که کول اسکالپتینگ روش لاغری موضعی و غیرتهاجمی با ریسک پایین است اما افرادی که از لحاظ جسمی سلامت کاملی ندارند، نباید از کول اسکالپتینگ استفاده کنند.
زنان باردار و شیرده یا افرادی که دارای مشکلات گردش خون یا اختلالات ضربان قلب هستند نباید از این روش لاغری استفاده کنند. افرادی که به درماتیت یا اگزما، عفونت، زخم یا بریدگی باز هستند تا زمانی که التیام پیدا نکرده اند گزینه مناسبی برای این عمل نیستند.
عملکرد کول اسکالپتینگ:
بسته به اندازه و تعدد محل موردنظر درمان ممکن است بین ۳۵ تا ۶۰ دقیقه زمان احتیاج داشته باشد. بعضی از پزشکان برای درمان همزمان چند ناحیه از دو دستگاه استفاده می کنند.
پیش از انجام فرآیند درمانی، پزشک ناحیه مدنظر را با خودکار علامت می زند و پیش از قرار دادن دستگاه یک ژل محافظت کننده روی پوست می زند. پوست و چربی به وسیله ساکشن جمع می شوند و دمای بافت به زیر منفی ده درجه سانتی گراد کاهش پیدا می کند.
با اتمام فرآیند درمانی، پزشک دستگاه را برمی دارد و چربی یخ زده را ماساژ خواهد داد تا فرآیند طبیعی دفع سلولی چربی های آسیب دیده آغاز شود.
این فرآیند را می توان با استفاده از یک دستگاه دارای موج رادیویی برای شکستن کریستال ها سرعت بخشید.
تاثیرگذاری کول اسکالپتینگ:
براساس مطالعات انجام شده دستگاه کول اسکالپتینگ برای کاهش توده چربی بسیار تاثیرگذار خواهد بود. این روش حجم سلول های چربی را در محل از ۱۴ تا ۲۸ درصد کاهش می دهد. آزمایشات بالینی نشان می دهد که بعد از اتمام یک جلسه درمانی ۲۰ تا ۲۵ درصد از ضخامت لایه های چربی کاهش پیدا می کنند و ۷۷ درصد از بیماران پیشرفت های چشمگیری درخصوص کشسانی پوست در مدت یک تا سه ماه از خود نشان می دهند. درمان بر روی ران بالاترین میزان رضایت بین بیماران را دارد، در حالی که درمان در ناحیه شکمی کم ترین تاثیر را داشته است.
کول اسکالپتینگ بسیار مفید و تاثیرگذار است، البته همه چیز به انتخاب و انتظارات بیمار مربوط است. میزان تاثیرگذاری آن به تجربه پزشک هم بستگی دارد. بسیار اهمیت دارد که دقت کنید به چه کسی مراجعه کرده اید، زیرا در این درمان تنها نباید دستگاه را در محل قرار داد بلکه برنامه ریزی و ارزیابی را هم باید درنظر داشت که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
کول اسکالپتینگ روشی برای درمان سلولیت نیست، اما می توان با کاهش مقدار چربی ها ظاهر پوست را بهبود داد، از طرفی می تواند شلی پوست را هم برطرف کرد.
جلسات موردنیاز کول اسکالپتینگ:
در بیشتر موارد، بیماران بعد از یک جلسه درمانی می توانند نتایج کول اسکالپتینگ را مشاهده کنند. با این وجود بیشتر بیماران برای ایجاد تغییرات درناحیه تحت درمان غالبا به دو جلسه کول اسکالپتینگ نیاز خواهند داشت.
براساس سایز بیمار همچنین مقدار وسعت ناحیه تحت درمان ممکن است گاهی به جلسات درمانی بیشتری نیاز باشد، که به دو جلسه و بیشتر هم می رسد. این موضوع برای ناحیه شکم تشدید می شود زیرا به غالبا به دو جلسه بیشتر نیاز دارد. دربرخی از موارد برای از بین بردن چربی های بیشتر درخواست تعدد جلسات ارائه می شود.
مزایای کول اسکاپتینگ:
لاغری به وسیله کول اسکالپتینگ نوعی روش لاغری بدون درد و البته ساده است که نیازی به آمادگی از پیش تعیین شده ندارد. مهم ترین مزیتی که برای این دستگاه درنظر می گیرند دائمی بودن نتیجه عمل است، به طوری که بافت چربی از بین رفته دیگر هیچگاه برنمی گردد. البته عدم کنترل رژیم غذایی و پرخوری باعث تجمع سلولهای چربی جدید خواهد شد.
از جمله دیگر مزیت های این روش می توان به سفت شدن پوست ناحیه درمان اشاره کرد. سرمایی که از دستگاه لاغری کول اسکالپتینگ ساطع می شود منجر به کلاژن سازی و درنهایت سفت و جوانسازی پوست تحت درمان خواهد شد.
به دلیل اینکه فرآیند تاثیرگذاری انجماد سازی سلولی حدود ۴ ماه زمان می خواهد، پوست در این مدت فرصت پیدا می کند تا به ساختار طبیعی خود برسد و درنتیجه شل نمی شود.
از جمله دیگر مزیت های این روش عدم استفاده از داروی بی هوشی یا بی حسی موضعی است. کول اسکالپتینگ کاملا بدون درد است و شبیه به لایه برداری پوست عمل می کند.
معایب کول اسکالپتینگ:
بیشتر افراد به ۲ الی ۳ جلسه درمانی به فاصله زمانی ۲۰ هفته نیاز دارند که ممکن است ماه ها زمان بخواهد تا نتایج مطلوب عاید بیمار شوند.
سه جلسه درمانی برای نواحی بزرگ بدن می تواند گران تر از لیپوساکشن شود.
براساس گفته برخی افراد بعد از کول اسکالپتینگ تفاوت زیادی ایجاد نمی شود یا عوارض جانبی مانند درد و هایپرپیگمانتاسیون را تجربه کرده اند.
برخی افراد بعد از از بین رفتن چربی به افتادگی یا شلی پوست دچار می شوند که غالبا در افراد مسن که پوست آنها قابلیت کشسانی کمتری دارد ایجاد خواهد شد.
در صورتی که دستگاه توسط عرضه کننده به درستی قرار داده نشود می تواند موجب فرورفتگی یا یخ زدگی بافت بدن شود.
براساس مطالعات دو سوم از بیماران تا ۸ هفته بعد از عمل در منطقه مدنظر دچار بی حسی شده اند.
احتمال افزایش چربی در محل درمان در موارد نادر وجود دارد.
مراقبت های بعد از کول اسکالپتینگ:
مراقبتهای بعد از این روش شامل موارد زیر میشوند:
- ماساژ ناحیه درمان بعد عمل
- استفاده از کیسه آب گرم
- استفاده از گنهای کشی
- پرهیز از لباسهای تنگ و چسبان
- پرهیز از مصرف قند، شکر مصنوعی و خوراکیهای دارای افزودنی
- نوشیدن آب کافی
- ممنوعیت مصرف نوشیدنیهای الکلی
- حفظ تحرک و فعالیت بدنی روزانه
- مصرف مسکن با تجویز پزشک
گردآوری: بخش تغذیه و تناسب اندام سرپوش
- 9
- 2