چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۱۱۸

تامپون ابزاری برای مراقبت قاعدگی

تامپون,تامپون چیست,،فواید استفاده از تامپونتامپون
وسایل متعددی وجود دارند که می توانید در زمان قاعدگی از آنها استفاده کنید، یکی از این ابزارها تامپون می باشد که داخل واژن قرار می گیرد و خون قاعدگی را به خود جذب می کند. برای تعویض تامپون هم باید مانند پدهای بهداشتی دقت داشت زیرا امکان دارد آلوده شده و موجب بیماری شوند.

تامپون چیست؟

در حقیقت تامپون ماده ای جاذب است که به جهت متوقف کردن یا جذب ترشحات داخل حفره یا زخم قرار می گیرد. این وسیله برای دوران قاعدگی برای بانوان کاربردی خواهد بود بدین صورت که با قرار گرفتن داخل واژن خون قاعدگی را جذب می کند. درصورتی که که از تامپون ها به درستی استفاده شود، دیگر اذیتی نخواهد بود. 

تامپون یا پنبه قاعدگی در سال ۱۹۲۹ توسط دکتر ارل هاس اختراع شد، در صورتی که بانوان با وجود آن مشکلی نداشته باشند می توانند در هر سنی از آن استفاده کنند. 

تامپون ها دارای شکل ظاهری استوانه ای است و در انتهای آن یک نخ دیده می شود تا بتوان به راحتی آن را از بدن خارج کرد. جنس تامپون ها پنبه یا ابریشم مصنوعی هستند که به شکل سرنگ تبدیل می شوند. در نگاه اول، دو عدد لوله دیده می شود که یکی کوچک تر می باشد و به سمت لوله بزرگ تر می لغزد تا به راحتی وارد واژن شود. 

تامپون,تامپون چیست,انواع تامپونهمه چیز درباره تامپون

تقسیم بندی انواع تامپون قاعدگی براساس شکل: 

استفاده از پدهای بهداشتی برای دوران قاعدگی در گذشته مرسوم بود اما امروزه برای پیشگیری از محدود شدن از تامپون ها استفاده می شود. در ادامه به انواع پنبه قائدگی از لحاظ ظاهر، قدرت جذب و اندازه اشاره شده است:

تامپون انگشتی:

برای استفاده از این تامپون ها بدون استفاده از اپلیکاتور آن را با کمک دو انگشت وارد واژن می کنند.

تامپون اپلیکاتوری:

برای این نوع تامپون با استفاده از اپلیکاتور (ابزاری برای نصب) وسیله را داخل واژن قرار می دهند. در این نوع استفاده از تامپون راحت تر خواهد بود، به خصوص اگر برای اولین بار است که قصد استفاده از تامپون را دارید. حتما دقت کنید تا روی بسته‌بندی آن نوشته شده باشد که دارای اپلیکاتور است.

تامپون‌های استخری:

این نوع از تامپون ها دارای قدرت جذب بسیار بالایی هستند پس برای استفاده در استخرها گزینه بسیار مناسبی خواهند بود. 

چگونه از تامپون استفاده کنیم؟

همانطور که اشاره شد تامپون ها در اندازه های مختلفی مانند سبک، معمولی و فوق العاده عرضه می شوند. بهترین گزینه استفاده از سبک ترین جذب استفاده شود. اپلیکاتورهای تامپون ها تاحدودی استفاده از این وسیله را راحت خواهد کرد. بنابراین تنها با انگشت می‌توان آنها را داخل واژن قرار داد.

نحوه استفاده از تامپون ساده:

ابتدا دست ها را شسته و در یک موقعیت راحت باشید، بسته تامپون را با استفاده از انگشت یا اپلیکاتور داخل واژن فشار دهید. لفاف و اپلیکاتور نیازی به شستوشو ندارند، آنها را داخل سطل بیندازید. بهتر است تامپون را هر ۴ تا ۸ ساعت یکبار عوض کنید. 

استفاده از تامپون با اپلیکاتور:

درهر بسته تامپون دستورالعمل های استفاده نوشته شده اند که باید براساس آنها عمل کنید:

ابتدا مطمئن شوید که تامپون در لوله بزرگتر اپلیکاتور و رشته آن از لوله کوچکتر آویزان است. با دست های شسته شده اپلیکاتو را بین انگشت شست و انگشت میانی قرار داده و در انتهای لوله بزرگتر جایی که لوله کوچکتر وارد آن می شود، بگیرید. پاها را از هم باز کرده و انتهای لوله بزرگتر را داخل واژن بگذارید. با انگشت لوله باریک را فشار داده و تامپون را داخل واژن هل دهید. در حالی که رشته تامپون را بیرون از واژن آویزان کرده اید اپلیکاتور را بردارید.

استفاده از تامپون بدون اپلیکاتور:

با دست های شسته شده پایه تامپون را بین انگشت اشاره و شست بگذارید، تامپون را داخل واژن قرار داده و سپس با انگشت وسطی به داخل هل دهید تا نخ به صورت آویزان دیده شود. انگشت را زمانی که نخ تامپون بیرون آویزان است برداشته و سپس در طول فرآیند برداشتن از آن استفاده کنید.

تامپون ها نباید بیشتر از ۸ ساعت داخل واژن قرار بگیرند زیرا ماندن بیشتر تامپون در واژن می تواند در موارد نادر بالقوه کشنده باشد زیرا سندرم شوک سمی ایجاد می کند. 

پس از استفاده، تامپون توسط رشته‌ای که از واژن آویزان شده است، بیرون کشیده می‌شود.

تامپون,تامپون چیست,،نحوه استفاده از انواع تامپوننحوه استفاده از انواع تامپون

روش خارج کردن تامپون:

ممکن است خارج کردن تامپون برای شما دردناک به نظر برسد اما در حقیقت اینگونه نیست، ابتدا چند نفس کشیده و خود را شل کنید، به یاد داشته باشید که ممکن است این کار راحت نباشد اما دردناک هم نیست. 

به آهستگی نخ را از انتهای تامپون بکشید، امکان دارد زمان کشیدن تامپون مقداری مالش یا اصطکاک احساس کنید که به دلیل الیافت می باشد، اما دردناک نیست. 

درصورتی که برای به دست گرفتن نخ تامپون احساس بدی دارید می توانید از تکه دستمال توالت استفاده کنید. درصورتی که احساس می کنید درآوردن تامپون به جایی گیر کرده و مقاومت دارد احتمالا به دلیل خشکی بوده باشد که برای رفع این مشکل می توانید از تامپون با قابلیت جذب کمتر استفاده کنید. اگر خیلی خشک بود از کمی آب استفاده کنید، دیگر نخواهد چسبید.

زمانی که تامپون را از بدن درآورید آن را داخل پلاستیک انداخته یا از تکه ای دستمال استفاده کنید تا آن را داخل سطل بیندازید. باید توجه داشته باشید که هرگز اپلیکاتور را در سیفون نندازید زیرا به شدت موجب آسیب به لوله کشی ساختمان خواهد شد. 

تامپون چه مزیت‌هایی دارد؟

اندازه کوچک:

یکی از مهترین مزایایی که تامپون نسبت به پد و سایر محصولات قاعدگی دارد، اندازه این وسیله است. تامپون ها کوچک و قابل حمل می باشد پس می توانید آن را داخل جیب یا کیف پول قرار دهید تا در صورت نامنظم بودن پریود آن را همراه داشته باشید. 

شنا:

یکی از معدود وسیله هایی که به عنوان محصولات بهداشتی دوره قاعدگی برای شنا کردن استفاده می شود. تامپون است که به شما امکان می دهد بدون نگرانی از نشتی شنا کرده و به فعالیت های ورزشی و روزانه بپردازید. 

محافظت نامرئی:

یکی از مزایای دیگر تامپون نسبت به سایر وسایل بهداشت قاعدگی محافظت نامرئی و محتاطانه است. برخی از پدها با پوشیدن لباس های تنگ به صورت حجیم دیده می شوند، از طرفی تامپون قابل رویت نیست پس درصورت قرارگیری جلب توجه نخواهد کرد. 

تامپون,تامپون چیست,،مزایای استفاده از تامپونمزایای استفاده از تامپون

معایب تامپون:

قرارگیری دشوار:

استفاده از تامپون نسبت به پدها که به راحتی داخل لباس زیر چسبانده می شود، سخت تر خواهد بود. پیش از استفاده بهتر است دستورالعمل های روی جعبه را مطالعه کنید. همانطور که اشاره شد برخی از تامپون ها اپلیکاتور دارند تا راحت تر قرار بگیرند، با این وجود قرار دادن آنها ممکن است دشوار باشد، به خصوص زمانی که برای اولین بار از آنها استفاده می‌کنید.

ناراحتی و سوزش واژن:

تامپون در برخی از موارد موجب تحریک و خشکی واژن خواهد شد. استفاده از تامپون شب هنگام توصیه نمی شود. هر چه ساعت‌های بیشتری از تامپون استفاده کنید، احتمال تحریک واژن یا ایجاد عفونت مانند عفونت ادراری بیشتر می‌شود.

خطر سندرم شوک سمی:

یکی از معایب عمده ای که جهت استفاده از تامپون وجود دارد مربوط به سندم شوک سمی است. این یک وضعیت نادر و بالقوه خطرناک است که می تواند زندگی فرد را تهدید کند. شوک  TTS مربوط به رشد بیش از حد باکتری در واژن است که علائمی نظیر اسهال، استفراغ، تب و ضعف دارد. 

برای کاهش دادن شوک سمی پدهایی با جذب کمتر استفاده کرده و تامپون را مرتبا تعویض کنید. تامپون را بیشتر از ۸ ساعت در واژن نگه ندارید. زمانی که خونریزی کم است به طور متناوب از تامپون و نواربهداشتی استفاده کنید. از پوشیدن یک تامپون در طول شب خودداری کنید. 

علائم ناشی از سندرم شوک شامل تب ناگهانی معمولا بالاتر از ۳۸/۸، استفراغ، غش کردن، اسهال، سرگیجه یا بثورات پوستی شبیه آفتاب سوختگی می باشد. درصورتی که هر یک از این علائم را در طول قاعدگی یا بلافاصله پس از قاعدگی مشاهده کردید، استفاده از تامپون را متوقف کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید.

تامپون,تامپون چیست,،معایب استفاده از تامپونمعایب استفاده از تامپون

نکات ایمنی تامپون:

بهتر است برای استفاده از تامپون ابتدا با پزشک متخصص زنان مشورت داشته باشید تا بدانید این تامپون برای شما مناسب هست یا خیر. درصورتی که از تامپون استفاده می کنید باید موارد زیر را مدنظر داشته باشید: 

- تمامی دستورالعمل های روی بسته را بخوانید و سپس از وسیله استفاده کنید. 

- قبل و بعد از استفاده از تامپون ها دست خود را به خوبی بشویید این موضوع گسترش باکتری ها را کاهش خواهد داد. 

- تنها زمانی که پریود هستید از تامپون استفاده کنید، برای استفاده در زمان های دیگری یا به هردلیلی این وسیله مفید نخواهد بود. 

- هر ۴ تا ۸ ساعت یکبار تامپون را تعویض کنید، هرگز از یک تامپون بیشتر از ۸ ساعت استفاده نکنید. 

- از تامپون هایی با کمترین جذب استفاده کنید، اگر بتوانید از یک تامپون بیشتر هشت ساعت استفاده کنید جذب آن بسیار زیاد خواهد بود. 

- درصورتی که درد، تب یا سایر علائم غیرطبیعی را داشتید باید با پزشک مشورت کنید. در صورتی که احساس ناراحتی، درد یا علائم غیرمنتظره مانند ترشح غیرمعمول یا واکنش آلرژیک در هنگام قرار دادن یا پوشیدن تامپون دارید باید استفاده از آن را متوقف کرده و با پزشک تماس بگیرید. 

گردآوری: بخش سلامت جنسی سرپوش

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش