یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۲۳

تنگی کانال نخاعی و درمان آن با ورزش های مختلف

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعیدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش
اغلب موارد تنگی کانال نخاعی را می توان با استفاده از حرکات ورزشی، بریس و کمربند های طبی برطرف کرد. در این بیماری کانال نخاعی در اثر برخی عوامل ضخیم می شود و به ریشه های عصبی فشار وارد می کند. در ادامه این مطلب سرپوش حرکات ورزشی برای درمان تنگی کانال نخاعی پیشنهاد می شوند. 

تنگی کانال نخاعی:

یکی از شایع ترین دلایل کمردرد می تواند به تنگ شده کانال نخاعی مربوط باشد. این بیماری غالبا در افراد میان سال و مسن تر دیده می شود، علت آن هم به فرآیند شکلگیری مربوط می شود، به طوری که از میانسالی به بعد شکل ستون مهره ها دچار تغییراتی می شود. در حالت عادی دیسک ها بین مهره ها قرار دارند و از دو بخش تشکیل می شوند که با قرارگیری بین مهره ها از سایش و وارد شدن فشار به آنها جلوگیری می کنند. 

با گذشت چندسال و رسیدن به سن میانسالی یا بالاتر مشکلی که در بسیاری از مواقع اتفاق می افتد؛ کاهش مقدار آب داخل دیسک های است. با کاهش مقدار این ماده مهره ها به همدیگر نزدیک می شوند، پس برای جبران این کاهش فاصله مهره شروع به ساخت و ساز خواهد کرد و بافت استخوانی را شکل می دهد. در نتیجه این موضوع ستون مهره ها، مهره ها و استخوان ها قطور می شوند. این اتفاق در حقیقت موجب حفظ ثبات و تعادل کمر می شود اما متقابلا فضای موجود میان مهره را که برای نخاع ضروری است کاهش می دهد. با تنگ شدن کانال نخاعی عصب ها تحت فشار قرار می گیرند و منشاء آسیب های کمری منجمله کمردرد می شوند. 

درمان تنگی کانال نخاعی:

شاید در ابتدا به نظر برسد تنها راه درمان این مشکل استفاده از عمل جراحی است، اما اینگونه نیست. انجام دادن ورزش مخصوص و استفاده از حرکات ورزشی یک روش درمان غیرتهاجمی محسوب می شود. در برخی از موارد نیز با استفاده از تزریق های خاصی در نواحی اطراف بافت های آسیب دیده می توانند روند بهبودی بیمار با تسریع دهند، این روش هم نوعی روش غیر تهاجمی محسوب می شود.

هدف از این درمان کاهش و کنترل درد بیمار، افزایش توانایی حرکت وی و در نهایت بهبود سلامت ستون فقرات می باشد. نکته ای که بسیار اهمیت دارد این است که می توان بدو عمل جراحی به این اهداف دست پیدا کرد. 

در صورتی که شما هم جزء افرادی هستید که مشکلات کمر و محدودیت حرکتی دارد و اطمینان دارید، طبق نظر پزشک که تمام علائم ناشی از تنگی کانال نخاعی است. باید حتما از یک روش دقیق و با قطعیت بالا برای رفع مشکل خود استفاده کنید. درصورتی که تنگی کانال نخاعی درمان نشود؛ می تواند دردهای مزمنی ایجاد کند که توانایی های حرکتی را کاهش می دهند و در نهایت نیز به عصب ها آسیب وارد می شود. 

افراد زیادی هستند که به این بیماری مبتلا می شوند و می توانند با استفاده از ورزش به عنوان بخشی از برنامه درمانی وضعیت خود را بهبود دهند. نتیجه اقدامات آنها بازگشت سلامتی و زندگی فعال سابق آنها است. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,انواع درمان تنگی کانال نخاعی با ورزشانواع درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش:

به عنوان یک اصل باید دقت کرد که در برنامه های درمانی دردهای کمری باید همیشه به یاد داشت که از انجام فعالیت های شدید که احتمال وارد شدن آسیب و درد را به کمر افزایش می دهند خودداری کرد. در مورد تنگی کانال نخاعی باید توجه کرد که از قرار گرفتن در حالت ایستاده خودداری کنید، رعایت این نکات و به حداقل رساندن آنها حداقل تا زمانی که درد و علائم از بین نرفته اند ضروری خواهد بود. در ادامه به حرکات ورزشی اشاره شده است که می تواند در درمان تنگی کانال نخاعی به شما کمک کند:

کشش دو زانو به سمت سینه:

برای انجام این حرکت ورزشی ابتدا باید روی کمر خود دراز بکشید، پاها را از قسمت زانو خم کرده و کف پاها را روی زمین بگذارید. زانوهایتان را به همدیگر بچسبانید هر دو دست را روی زانو حلقه کنید. با کمک دست زانو ها را بالا و شکم حرکت دهید. 

ممکن است در این حالت به اشتباه به مفصل زانو فشار وارد شود و پاها بیش از حد خم شوند، باید مراقب باشید که این اتفاق رخ ندهد. به طوری که دست ها در بالاترین بالا ترین نقطه در مفصل زانو قرار داده شوند.

در صورتی که هنگام انجام این حرکت در زانو احساس درد داشتید بهتر است دست را پشت ران حلقه کنید. زانوها را تا جایی که می توانید روی سینه خود بکشید تا احساس کشش را داشته باشید. 

به مدت تقریبا ۲۰ ثانیه در همین حال بمانید و سپس پاها را پایین بیاورید. انجام این کار سه ست و دو بار در روز تاثیرگذار خواهد بود. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,حرکات ورزشی برای تنگی کانال نخاعیدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش؛ کشش دوزانو به سمت قفسه سینه

کشش یک زانو به سمت سینه:

برای انجام این حرکت مجددا روی کمر دراز بکشید، یک پا را خم کرده و روی زمین بگذارید، سپس پای دیگری را هم به صورت صاف و مستقیم روی زمین قرار دهید. اکنون دستی که دور زانو خم شده است را حلقه کنید و با استفاده از دست ها زانوی پای خم شده را سمت قفسه سینه بکشید. 

در این حرکت نیز باید مراقب فشار وارد شده با زانو باشید، در صورتی که در قسمت زانو درد احساس می کنید به جای اینکه دست را دور زانو قرار دهید، آن را زیر و پشت ران بگذارید. پا را تاجایی بالا بیاورید که احساس کشش داشته باشید. این حالت را برای ۲۰ ثانیه نگه دارید و ۳ ست روی ۲ مرتبه تکرار کنید. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,درمان تنگی کانال نخاعی با انجام حرکات ورزشیدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش؛ کشش یک زانو به سمت قفسه سینه

کشش پیریفورمیس یا کشش زانو در حالت خم شده به سمت سینه:

روی کمر خود دراز بکشید، کار را با پای راست خود شروع کنید، در صورتی که می خواهید این پا را بکشید مچ پا را روی زانو پای مخالف بگذارید. پای چپ را خم کرده و بالا بیاورید به گونه ای که کف پا روی زمین قرار داشته باشد.

اکنون دست ها را پشت ران پای چپ خود حلقه کنید. در حالی که پاها را در موقعیت خودشان حفظ می کنید زانو را به سمت سینه خود بکشید. زمانی که این کار را انجام می دهید در پشت ران و باسن پای راست خود احساس کشیدگی خواهید داشت. 

این حالت کشش را باید حدود ۲۰ ثانیه نگه دارید و دوبار برای هر پا تکرار کنید. محموعه این حرکات باید روزانه ۲ مرتبه صورت بگیرند. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,چگونه با ورزش تنگی کانال نخاعی را درمان کنیمدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش؛ کشش پیریفورمیس

کشش عضله همسترینگ یا عضله پشت ران:

عضله همسترینگ یکی از بزرگترین عضلات بدن است برای کشیدن آن باید ابتدا روی زمین دراز بکشید، یکی از پاها را از قسمت زانو خم کرده و کف پا را روی زمین قرار دهید. پای دیگر را کاملا صاف و مستقیم روی زمین بگذارید. 

برای انجام این حرکت به یک شیء طناب مانند نیاز است. طول این طناب را تقریبا دو برابر و نیم بزرگ تر از پاها درنظر داشته باشید. طناب را دور پایی که دراز شده است حلقه کنید و دو سر آن را با دو دست بگیرید. 

اکنون در همین وضعیتی که قرار دارید، با دست طناب ها را سمت خودتان بکشید. این کار موجب می شود درحالی که پاها همچنان صاف هستند به سمت بالا حرکت کند. درحقیقت پای شما از قسمت مفصل چرخش کرده و به سمت بالا حرکت می کند. پا را تا زمانی بالا بیاورید که در قسمت ران احساس کشیدگی داشته باشید. 

این پوزیشن را برای مدت ۶۰ ثانیه نگه داشته و سپس پا را به حالت اولیه خود برگردانید. حرکت را برای هر دو پا انجام داده و روزانه ۲ بار تکرار کنید. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعی,کشش عضله همسترینگ برای درمان تنگی کانال نخاعیدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش؛ کشش عضله همسترینگ

دراز نشست کمتر از ۳۰ درجه:

در حالت دراز کشیده قرار بگیرید، دست ها را به شکل ضربدری روی قفسه سینه بگذارید و سپس به آهستگی بلند شوید. تلاش نکنید که بالا بروید. توصیه می شود بیشتر از ۳۰ درجه از روی زمین بلند نشوید. 

۲ تا ۴ ثانیه در همین وضعیت بمانید و مجددا دراز بکشید. این حرکت را ۱۰ مرتبه و در دوست ده تایی با فاصله دو دقیقه از هر تمرین انجام دهید. بهتر است پاها به جایی قفل نشوند، در بیمارانی که مبتلا به درد گردن هستند؛ دست ها را به پشت گردن وصل کنید. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعی,انجام دراز نشست برای درمان تنگی کانال نخاعیدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش؛ دراز نشست کمتر از ۳۰ درجه

حرکت چرخش زانو:

زانو خود را خم کرده و روی کمر دراز بکشید، پنجه ها پا را به صورت صاف روی زمین قرار دهید. بدون افزایش فشار زانوها را تا جایی که امکان دارد به سمت چپ بچرخانید. سپس به آرامی سمت چپ برگردانید. این حرکت را در سه ست و در هر ست ده مرتبه تکرار کنید. 

درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش,ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعی,حرکت چرخش زانو برای درمان تنگی کانال نخاعیدرمان تنگی کانال نخاعی با ورزش؛ حرکت چرخش زانو

گردآوری: بخش پزشکی ورزشی سرپوش

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش