سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۲۰ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۸۷۷
سیاست خارجی

خطیب زاده: به مذاکرات نه خوشبین هستیم و نه بدبین/ جزئیات آزادسازی پول های بلوکه شده ایران توسط کره جنوبی

سخنگوی وزارت امور خارجه,دور آتی مذاکرات ایران و عربستان
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برگزاری دور آتی مذاکرات ایران و عربستان به میزبانی عراق در دستور کار است.

به گزارش ایرنا، سعید خطیب زاده روز دوشنبه در نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، در مورد زمان برگزاری دور پنجم مذاکرات با عربستان و اینکه آیا مواضع عربستان نسبت به لبنان و حزب‌الله تاثیری در مذاکرات داشته است، گفت: گفت‌وگوهای ایران و عربستان به میزبانی عراق در دستور کار است و ما تلاش کردیم به‌رغم پرونده‌های اختلافی که وجود دارد، بر مبنا مصلحت فاصله‌گذاری در نقاط مختلف، با صراحت و تلاش، روابط پایدار و گفت‌وگوهایمان را ادامه دهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در موضوع لبنان، طرف‌های خارجی سعی می‌کنند در این کشور دخالت کنند، افزود: همه باید به حاکمیت بومی اقوام احترام بگذارند. جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند تا هم‌افزایی بیشتری میان گروه‌های لبنانی شکل بگیرد.

خطیب زاده در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور هیاتی از عربستان در وین، گفت: این ملاقات‌ها محدود به عربستان نیست و تمام کشورها در وین رفت و آمد می‌کنند ضمن اینکه این رایزنی‌ها مربوط به امروز و دیروز نیست و در گذشته نیز چنین اتفاقاتی رخ می‌داد.

وی اضافه کرد: تمامی کشورها از جمله عربستان سعودی بر اساس خواست دوجانبه و ملی به وین سفر می‌کنند. این ملاقات‌ها و مذاکرات دوجانبه از زمان برجام نیز به شکل حضوری یا تلفنی وجود داشته است.

این دیپلمات کشورمان همچنین با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به عمان گفت: سفر وزیر امور خارجه به عمان یک روزه است و ممکن است که سفر به یکی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس به این سفر افزوده شود و تا عصر در این زمینه اطلاع رسانی می‌شود.

خطیب‌زاده همچنین در مورد مشکلات حق آبه میان ایران و افغانستان هم گفت: در دیدار روز گذشته در مورد حق آبه ایران، گفت‌وگو های موثری داشتیم و کمیسرهای عالی آب در مورد گفت وگو خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره سفر هیات طالبان به تهران و ‌رایزنی‌های این هیات در تهران، گفت: وضعیت امروز افغانستان دغدغه بزرگ جمهوری اسلامی ایران است، سفر هیات افغانستانی در چارچوب این دغدغه‌ها بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: گفت و گوهای بسیار خوبی صورت گرفت و تلاش شد در مورد همکاری‌های مالی پولی، بانکی و تعاملات و همچنین تجارت در حوزه انرژی و سوخت، توافقات در حوزه اجرایی شدن نزدیک شود که این سفر هم بسیار موفق بود و از تلاش برای ایجاد دولت فراگیر استقبال شد.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی در مورد موضع وزارت خارجه در مورد طالبان گفت: در نقطه به رسمیت شناختن طالبان قرار نداریم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت یمن، گفت: ائتلاف عربی بهتر است از مسیر اشتباهی که بر ضد مردم یمن پیش گرفته‌اند بازگردند و به رویکرد سیاسی روی بیاورند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره سفر معاون وزیر خارجه کره جنوبی به وین گفت: سفر معاون وزیر خارجه کره، به ابتکار خود آنها بوده است و بدهی‌های کره جنوبی ربطی به گفت‌وگو های وین ندارد و کره باید موظف به پرداخت بدهی های خود به ایران هست.

 نمی‌شود طرف مقابل لاک‌پشتی حرکت کند ما با سرعت نور

خطیب‌زاده همچنین در مورد مذاکرات وین، گفت آنچه در وین امروز اتفاق می‌افتد تلاش تمام طرف‌ها برای رسیدن به یک نتیجه پایدار است. به نقاطی رسیده‌ایم که به ما نشان خواهد داد که آیا طرف مقابل اراده لازم را دارد یا نه. نمی‌شود که طرف مقابل با سرعت لاک‌پشت حرکت کند و ما با سرعت نور.

 این دیپلمات کشورمان در مورد حضور برخی هیأت‌ها در وین، گفت: وزارت امور خارجه مسوول اطلاع رسانی درباره حضور برخی کشورها در وین نیست.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره توافق موقت اظهار کرد: درباره ما به دنبال یک توافق پایدار و قابل اتکا هستیم و هیچ توافقی که این دو مولفه را نداشته باشد، در دستور کار ما قرار ندارد.

وی تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم که مطمئن شویم بازگشت آمریکا به برجام همراه با اخذ تضامین لازم و راستی آزمایی است و همچنین چرخه‌ای از رفع تحریم‌ها که وفق برجام باید انجام می‌شده، به طور موثر انجام می‌شود که اینها با هیچ توافق موقتی حاصل نمی‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکرات وین گفت: گفت و گوهای وین صرفا حول اطمینان از بازگشت مسئولانه کامل و قابل راستی‌آزمایی ایالات متحده به برجام است ما هیچ موضوع دیگری را فراتر از برجام در هیچ کدام از گفت و گوهای خود در وین نه مطرح کردیم و نه می‌پذیریم که مطرح شود و درباره آن صحبت شود.

خطیب‌زاده یادآورشد: ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیر رسمی نظرات خودشان را در چهار موضوع رفع تحریم، اطمینان از رفع موثر تحریم‌ها، تعهدات هسته ای، راستی آزمایی و اخذ تضامین که دولتی در واشنگتن توافقات بین الملل و این توافق را به سخره نخواهد گرفت بیان کرده اند. این مهم‌ترین گفتگوهای ما در وین بود اتفاقا گفت و گوهای غیر مستقیم مکتوب ما آرشیوی از مواضع است هم تاریخ هم برای دو طرف قابل اتکا است ما هیچ موضوعی فراتر از اینها صحبت نکردیم.  

براساس واقعیت مذاکره می‌کنیم نه خوش بینی

این دیپلمات عالی‌رتبه تصریح کرد: ما نه بدبینانه مذاکره می‌کنیم نه خوشبینانه. ما بر اساس واقعیت مذاکره می‌کنیم. درباره خوش بینی در مذاکرات باید من وزیر امور خارجه و یا آقای باقری صحبت کرده باشد و اگر کسی درباره خوش بینی ایرانیان مطلبی شنیده، اعلام کند.

وی خاطرنشان کرد: اتفاقا آنچه فضای منفی ساخته می‌شود شاید دقیق‌تر باشد چون برخی طرف‌های مقابل تلاش می‌کنند یا تلاش می‌کردند از فضای مذاکرات منفی‌سازی کنند.  نه با خوشبینی مذاکره می‌کنیم نه با بدبینی. ما با واقع بینی و واقع نگری مذاکره می‌کنیم و با واقع نگری به مردم گزارش می‌دهیم. اگر می‌گوییم گفت و گوها سازنده است تحت تاثیر دقایق و لحظات نیست ارزیابی خود را به مردم عزیز می‌گوییم و آنچه می‌گویم بازتاب آن چیزی است که در وین در حال اتفاق افتادن است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور تیم کشتی به آمریکا گفت: تیم کشتی بنا به دعوت به این سفر می‌رود و سیاسی کردن رویدادهای ورزشی اقدام صحیحی نیست.

امیرعبداللهیان آخر هفته عازم چین است

خطیب زاده در مورد سفر وزیر خارجه به چین گفت: امیرعبداللهیان به دعوت همتای چینی آخر هفته عازم چین است و موضوعات مختلفی در دستورکار داریم. نقشه‌راه ۲۵ ساله یکی از این موضوعات است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص سفر آیت‌الله رئیسی به مسکو گفت: سفر رئیس جمهور به روسیه واجد ابعاد مختلف است. این سفر در چارچوب همکاری‌های فیمابین ایران و روسیه تعریف می‌شود و هم ابعاد تجاری و هم رایزنی‌های منطقه‌ای دارد و دستورکار گفت‌وگوها در سطوح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی تنظیم شده است.

 وی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه براساس حسن همسایگی شکل گرفته و همگرا و نزدیک است، گفت: در حوزه‌های مختلف دارای همگرایی های قابل توجهی هستیم. این همگرایی‌ها در اقدامات و دیدگاه‌های مختلف ترجمه شده است، نظیر آنچه امروز در وین و آستانه و موضوعات مختلف بین المللی می‌بینیم.

 خطیب زاده اظهار کرد: طبیعی است که در حالت طبیعی و معمول این مراودات باید در سطوح مختلف انجام شود، یکی از این سطوح ملاقات عالی سران کشورها است که سفر جناب آقای رئیسی به عنوان سفر کاری در همین چارچوب از مدت‌ها قبل به دعوت آقای پوتین در دستورکار بوده و ان‌شاءالله بزودی انجام می‌شود. دفتر رئیس جمهور محترم هم جزئیاتی را خواهند گفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تحولات یمن اظهار کرد: ما نسبت به قطعنامه ۲۲۱۶ تحفظات خود را اعلام کردیم و نظرات خود را به صورت مکتوب و رسمی، هم در نیویورک و هم در این تریبون اعلام کردیم. اما به رغم تمامی این تحفظات و نگاه یک طرفه ای که وجود داشته، جمهوری اسلامی ایران، همواره به این قطعنامه پایبند بوده.

وی خاطرنشان کرد: البته طبیعی است بعد از سالها محاصره مردم بی دفاع یمن و نگهداری آنها در فشار غذا و دارو و احتیاجات اولیه و در عین حال شکست در این حملات و محاصرات، امروز ائتلاف عربی به بهانه های دیگری برای این شکست رو بیاورند.

خطیب زاده گفت: راه درست این است که از مسیر اشتباهی که علیه مردم یمن پیش گرفته اند، دست بردارند، به خواست و اراده مردم یمن احترام بگذارند و به راه حل سیاسی روی بیاورند.

به گفته این دیپلمات عالیرتبه کشورمان، جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده در کنار مردم یمن و صدای مردم مظلوم یمن باشد و تلاش کند با یک راه‌حل سیاسی و گفت‌وگوی یمنی - یمنی این بحران در اسرع وقت پایان یابد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اظهارات مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه درباره کریدور سه جانبه گفت: آنچه در این منطقه در حال شکل گیری است، دینامیسم جدید، مبارک و میمونی است که همه باید واقعا تلاش کنیم به سطح حداکثری برسد.

 وی اضافه کرد: این منطقه از رقابت های ناسالم و جنگ و خونریزی که بسیاری از آنها با دخالت‌های خارجی تحمیل شده و یا با سوء محاسبات کنشگران داخل منطقه شکل گرفته، خسته است.

 خطیب زاده افزود: از گفت‌وگوهای دوجانبه و حتی سه جانبه و چهارجانبه استقبال کردیم و تلاش کردیم یکی از ستون‌های آنها باشیم. ایده‌ها و ابتکاراتی در حال بررسی است که یکی از آنها همین است و در دست پیگیری است.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش