پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۲۶ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۹۰۸
سیاست خارجی

 سفیر چین در تهران:

تمایل داریم در مورد موضوع قطر با ایران تبادل نظر داشته باشیم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,پانگ سن
پانگ سن، سفیر چین در تهران گفت: ایران امن‌ترین و باثبات ترین کشور منطقه است و ما خواهان گسترش تعاملات با تهران در عرصه‌های مختلف هستیم.

 به گزارش ایسنا، پانگ سن، سفیر چین در ایران در نشست خبری امروز (سه شنبه) در سفارت چین در رابطه با طرح یک کمربند، یک جاده گفت: درسال ۲۰۱۳ این طرح  مطرح شد و در سه سال گذشته به نتایج خوبی دست یافته و جامعه بین‌الملل آن را مثبت ارزیابی می کند.

 

وی ادامه داد: هدف این طرح تکامل مسیر بین کشورهایی است که در مسیر جاده ابریشم هستند. در حال حاضر چین با بیش از ۴۰ کشور تفاهم نامه همکاری و استراتژیک امضا کرده و با در نظر گرفتن تسهیلاتی در تعاملات اقتصادی فضای مناسبی ایجاد کرده است. چین با ۲۰ کشور در مسیر جاده ابریشم همکاری دارد این تعامل مشاغل و فرصت‌های فراوانی ایجاد کرده است.

 

پانگ سن گفت: یک کمربند و یک جاده به جز اقتصادی شامل بخش‌های متعددی از جمله فرهنگی و اجتماعی هم می شود. در نشست سران یک کمربند و یک جاده که برگزار شد بیش از هزار و پانصد نماینده از کشورها و تعداد زیادی از سازمان های بین المللی حضور داشتند. طیب نیا وزیر اقتصاد ایران هم در این نشست نقش مثبتی ایفا کرد.

 

سفیر چین در مورد ایجاد اقامتگاه‌های بدون مجوز توسط چینی ها در ایران و حضور لیدرهای این کشور در ایران گفت: هتل ها در تهران کم و قیمت‌ها زیاد است و برخی مسافران انگلیسی بلد نیستند و به راهنماهای چینی نیاز دارند.خوشحالم که ایران در جهت بهبود شرایط گردشگری تلاش و دستاوردهایی هم داشته است.

 

وی ادامه داد: اگر ایران تسهیلات بیشتری قرار دهد ما هم استفاده می کنیم .طبق قرار داد همکاری های گردشگری را گسترش می‌دهیم. در مورد ویزا هم در سال‌های اخیر ایرانی هایی که برای تجارت و تحصیل به چین سفر می کنند و در خواست ویزا دارند افزایش یافته است. سال گذشته بیش از صد هزار ویزا صادر شد. شرایط ویزا در سایت ما قرار دارد. برای هزینه ویزا برخی مستقیم از طرق کنسولگری و برخی آژانس مراجعه می کنند که البته آژانس کمیسیون می گیرد.

 

این دیپلمات چینی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا درباره سفر ترامپ به منطقه گفت: ما سفر ترامپ به منطقه را با دقت بررسی می کنیم و امیدواریم کشورهای منطقه با گفت و گو مسائل را حل کنند اصل مهم این است که دیدگاه خود کشورها را در نظر بگیرند. در مورد مقابله با تروریسم کشورها نباید استاندارد دو یا چندگانه داشته باشند. همه طرف ها باید برای بازگشت صلح مذاکره کنند.

 

وی در ادامه پا سخ به سئوال ایسنا در مورد قرار داد نظامی و تسلیحاتی بین آمریکا و عربستان همزمان با برگزاری نشست ها برای برقراری صلح در منطقه افزود: چند مکانیسم برای حل مسائل منطقه وجود دارد یکی نشست ژنو به ابتکار سازمان ملل و نشست آستانه با حضور ایران، روسیه و ترکیه که هردو سازنده و مکمل هم هستند.

 

پانگ سن تاکید کرد: تروریسم  دشمن مشترک جهان بوده و چین و ایران برای مقابله با تروریسم با هم گفت‌وگو می کنند.امروز افراط گرایی و حوزه های آن بسیار گسترش یافته و مقابله با آن باید اولویت همه کشورها شود. چین مایل است همکاری های خود را با ایران و سایر کشورها گسترش دهد.

 

وی همچنین با اشاره به توافق پاریس گفت: تغییرات اقلیمی مربوط به همه بوده و هیچ کشوری نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد. تفاهمنامه پاریس به سختی به دست آمده و برای رویارویی جهان با تغییر شرایط اقلیمی است و هرچند موضع کشورهای مختلف تغییر کند چین با همکاری با سایر کشورها برای حفظ تفاهم پاریس نقش سازنده ای ایفا می‌کند.

سفیر چین در مورد استراتژی همکاری های بلند مدت این کشور با ایران توضیح داد: ایران از با ثبات‌ترین و امن‌ترین کشورهای منطقه است و ما تمایل داریم همکاری‌های امنیتی خود با تهران را گسترش بدهیم.

 

وی در رابطه با بازطراحی راکتور اراک گفت: باز طراحی این راکتور از مهمترین محورهای مذاکرات ایران با ۱+۵  است. ۶ کارگروه در این زمینه ایجاده شده که چین به عنوان رییس آن همکاری نزدیکی با سایرین دارد. دو ماه پیش شرکت‌های چینی و ایرانی نخستین قرارداد بازطراحی را امضا کردند و چین تمایل دارد طبق تفاهم‌های انجام شده در زمینه بازطراحی راکتور اراک با ایران همکاری کند.

 

این دیپلمات چینی در پاسخ به سوالی مبنب بر اینکه غرب در مرزهای غربی چین ناامنی ایجاد می کند تا مانع از پیشرفت این کشور شود و اینکه چین چه راهکاری برای مقابله با این امر دارد؟ گفت: چین همواره بر اساس اصول تعامل دوجانبه با آمریکا همکاری کرده و پس از روی کار آمدن ترامپ روسای جمهوری دوکشور ملاقات داشته و در مورد روابط دوکشور و مسائل منطقه ای مذاکره و تفاهم های جدیدی داشتند و طرفین با تفاهم مسائل دو جانبه را حل می کنند. اخیرا آمریکا هم نماینده‌ای به نشست یک کمربند و یک جاده اعزام کرده و دوکشور به عنوان کشورهای بزرگ توسعه یافته و در حال توسعه روابط خوبی دارند و امید داریم چین و آمریکا براساس تفاهم روابط را توسعه بدهند.

 

پانگ سن در پاسخ به سئوال دیگری در مورد ارتباط بانک‌های بزرگ با ایران در مورد برنامه های ۱+۵ برای بهبود این شرایط خاطرنشان کرد: چین بر این باور است که همه طرف‌ها باید صادقانه به برجام متعهد باشند و در جریان مذاکرات چند دوره در راس هیئت چین حضور داشتم. چین در این راستا براین باور است که در این مذاکرات ایران به عنوان عضو ان پی تی باید مسئولیت خود را ایفا کند و  از حق استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته ای برخوردار بوده و با تحقق برجام هم همه تحریم های دو و سه جانبه برداشته شود.

 

وی ادامه داد: پس از برجام بخشی از تحریم ها مثل حوزه نفت برداشته شده. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم از وفاداری ایران به وعده‌هایش خبر داد.متاسفانه برخی از تحریم های چندجانبه برداشته نشده است. در یکی از کمیسیون های اجرای برجام طرف ایران اعلام موضع کرد و چین هم تاکید کرد که همه طرف‌ها باید به وعده‌هایشان عمل کنند. ما هم به برداشته شدن تحریم های بانکی و فاینانس امیدواریم.

 

پانگ سن همچنین در رابطه با اینکه گفته می‌شود چین مخالف پیوستن ایران به سازمان همکاری‌های شانگهای است، تاکید کرد: در سال گذشته در جلسه سازمان همکاری‌های شانگهای برخی رسانه‌ها شایعاتی علیه چین منتشر کردند. برخی رسانه‌های غربی گفتند چین با پیوستن ایران به اجلاس شانگهای مخالف است.

 

این دیپلمات چینی افزود: چندین بار به دوستان ایرانی تاکید کردم که ایران کشور مهمی برای منطقه بوده و چین حمایت خود از پیوستن آن به سازمان همکاری شانگهای را اعلام کرده و روز قبل از برگزاری اجلاس این سازمان، معاون وزیر خارجه چین هم این مواضع را اعلام کرد. چین همواره در جهت پیوستن ایران به این اجلاس تلاش کرده است. تصمیم این سازمان به اتفاق اعضای دیگر بوده و ایران می تواند با سایر اعضا وارد مذاکره شود که به نفع آن رای بدهند.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد تفاهم نامه‌ها در حوزه گردشگری بین چین و ایران گفت: همکاری توریستی از بخش های مهم همکاری های دو کشور است. روسای دو کشور در مورد تبادلات گردشگری صحبت کرده و سال گذشته در ایران نشستی درمورد توریسم جهانی برگزار و مسئولان چینی هم در آن شرکت کردند. امروز سفرها روز به روز گسترش می یابد.

 

این دیپلمات چینی خاطرنشان کرد: اینکه برخی کشورها فکر کنند تروریسم به آنها نزدیک نخواهد شد پس با آن مقابله نکنند، تصور اشتباهی است. کشورهایی که از تروریسم حمایت کنند قطعا روزی خودشان از آن ضربه خواهند خورد.

 

وی در مورد قطع رابطه برخی کشورها با قطر گفت: چین این تحولات را تحت نظر دارد. کشورهای منطقه با مذاکره و از طریق مسالمت‌آمیز باید مسله خود را حل کنند. هند، چین و آمریکا در این زمینه اعلام نظر کردند. چین هم تمایل دارد در مورد قطع همکاری برخی کشورها با قطر با ایران تبادل نظر داشته باشد.

 

وی در ادامه در مورد برخی شکایت های شرکت های ایرانی از طرف های چینی یا بالعکس توضیح داد: برخی شرکت ها در جریان کار با اختلافاتی برخورد می کنند که به نظر عادی است. در جریان همکاری بین طرف های چینی و ایرانی قطع قرارداد و نپرداختن پول پیش آمده که اتفاقی جزیی در تعاملات دو طرف محسوب می‌شود. بیشتر این پرونده‌ها از طریق گفت‌وگو و یا در مواقعی قانون، حل و فصل می‌شود.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش