سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۲:۲۸ - ۱۰ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۴۶۴
سیاست خارجی

واکنش بهرام قاسمی و ظریف به ادعاهای دانمارک علیه ایران

واکنش بهرام قاسمی و ظریف به ادعاهای دانمارک علیه ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولتهای اروپایی اجازه ندهند عناصر ثالث که مخالف روابط رو به گسترش ایران و اتحادیه اروپا هستند، سناریوهای مخرب از پیش تعیین شده خود را پیش ببرند.

بهرام قاسمی شامگاه در گفت وگو با ایرنا، ضمن تکذیب اتهامات مطروحه از سوی برخی سیاستمداران دانمارکی، افزود: جمهوری اسلامی ایران با هر گونه اقدام خشونت آمیز و تروریستی مخالف بوده و اقدامات اینچنینی از نظر ما محکوم، قابل سرزنش و تقبیح است.

 

وی ادامه داد: علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران تاکنون برای مبارزه با تروریسم و خشونت، هزینه‌های زیادی پرداخته و خود، قربانی تروریسم است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان اضافه کرد: از سوی دیگر، اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی از شرکای عمده ایران محسوب می شوند.

 

قاسمی با اشاره به اینکه ایران و اتحادیه اروپا از گذشته در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی، فناوری، مسائل پولی و بانکی روابط بسیار خوبی داشته اند، اظهار کرد: پس از خروج آمریکا از برجام در ۱۸ اردیبهشت ماه و بازگشت تحریم های غیرقانونی و یکجانبه این کشور علیه ایران، جهان در مقابل این سیاست، کاملاً ایستادگی کرد و علاقه و اراده سیاسی خود را برای حفظ برجام نشان داد.

 

وی گفت: اتحادیه اروپا و دیگر اعضای گروه ۴ به علاوه یک، علاقه مند به یکجانبه گرایی بویژه از نوع سیاست های ترامپ نیستند و از همین رو، پس از خروج آمریکا از برجام، مذاکرات بین ایران و اتحادیه اروپا از یک سو و از سوی دیگر با سایر کشورهای چهار به علاوه یک آغاز شد تا ساز وکارهایی برای ادامه برجام طراحی شود و بتواند منافع جمهوری اسلامی ایران را تأمین کند.

 

قاسمی با بیان اینکه از طریق این ساز وکار قرار است کشورها و بخشی از شرکتهای اروپایی کماکان به همکاری های خود با ایران ادامه دهند، افزود: مذاکرات دو طرف تا به امروز به نتایج مطلوبی رسیده و راهکارهای مشخصی برای استمرار همکاری های دو طرف اتخاذ شده که در حال نهایی شدن است.

 

وی یادآور شد: این مذاکرات و گفت وگوها مورد موافقت ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی و چند کشور معدود در منطقه نیست و آنها سعی می کنند روابط ایران و اروپا را با بن بست مواجه کنند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: آمریکا تاکنون هرچه می توانسته در اعمال فشار علیه ایران و ارعاب و ایجاد تردید در کشور ها و شرکت ها برای ممانعت از همکاری با ایران انجام داده که البته این رفتارهای تحقیرآمیز با عکس العمل کشورهای جهان روبرو شده است.

 

قاسمی گفت: آمریکا جنگ روانی علیه ایران را تشدید کرده و تلاش می کند با ایران هراسی نزد افکار عمومی اروپا و دیگر کشورهای جهان، در جهت اهداف نابخردانه خود گام بردارد و مانع همکاری دیگر کشورها با ایران شود.

 

به تأکید وی، آنچه دیروز توسط برخی مقامات دانمارک مطرح شد، کاملاً بی اساس و نادرست است و اطلاعاتی که گردآوری شده نیز این نکته را نشان می دهد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: گفته می شود فردی ایرانی الاصل با تابعیت نروژی قرار بوده علیه مخالفان ایران اقدام تروریستی انجام دهد؛ این شخص کاملاً موهوم و بی نام و نشان است.

 

وی با بیان اینکه هیچ دلیل و مدرکی در این خصوص به طرف ایرانی ارائه نشده، افزود: پیش از ارایه هرگونه سند و مدرک و برگزاری محکمه ای، این اتهام به ایران نسبت داده شده که چنین کاری خلاف روابط دوستانه و تمام موازین حقوقی و قضایی شناخته شده است.

 

قاسمی یادآور شد: قراین نشان می دهد که آمریکا، رژیم صهیونیستی و کانون بدنام دیگری که امروز با اتهامات بسیار سنگین مواجه است، تلاش می‌کنند در این جنگ روانی ایران را مورد اتهام قرار داده و از این طریق روابط ایران و اتحادیه اروپا را در آستانه مرحله دوم تحریم های آمریکا تخریب کنند.

 

وی گفت: توصیه می‌کنیم مقامات ذیصلاح و خردمند دانمارک که روابط بسیار خوبی با ایران داشته اند، این موضوع را دقیقاً مورد بررسی قرار دهند و اطمینان داریم که یک بررسی بیطرفانه توسط عناصر آگاه و مستقل، در نهایت اتهامات را نسبت به ایران برطرف می کند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: بر اساس اخباری که منتشر شده، به نظر می رسد اطلاعات غلطی توسط یک سرویس امنیتی خارج از اروپا در اختیار دانمارک قرار گرفته و متأسفانه دانمارک در یک اقدام شتابزده این موضوع را مطرح کرده است.

 

وی با اشاره به حضور سفیر دانمارک در وزارت امور خارجه، گفت: همانگونه که شاهد بودید، امروز ما این مسأله را تکذیب و مراتب اعتراض خود را به این رفتار دولت دانمارک به سفیر این کشور اعلام کردیم.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما علاقه مندیم اتحادیه اروپا، مسؤول عالی سیاست خارجی این اتحادیه و دیگران در این مورد دخالت کنند و اسناد مورد ادعای طرف دانمارکی را دقیقاً مورد بررسی قرار دهند.

 

وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا و دولت ها و کشورهای اروپایی در این مقطع خاص با حساسیت ویژه و توجه به اینکه این موضوع قطعاً یک سناریو از پیش تعیین شده است، آن را مورد ارزیابی قرار دهند و اجازه ندهند عناصر ثالث که مخالف روابط ایران و اتحادیه اروپا هستند، اهداف خود را پیش ببرند.

 

قاسمی در پایان خاطرنشان ساخت؛ برای روشن شدن موضوع، این آمادگی وجود دارد که در صورت حسن نیت طرف دانمارکی، این موضوع مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.

 

 

ظریف ادعاهای دانمارک علیه ایران را عملیات «پرچم عوضی» موساد توصیف کرد

 «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران بامداد پنجشنبه ادعاهای دانمارک علیه ایران را «عملیات پرچم عوضی» از سوی سازمان جاسوسی موساد توصیف کرد.

 

وی در صفحه توئیترش نوشت: «اقدام منحرف و خیره‌سرانه موساد در کاشت پرچم‌های عوضی (آدرس‌دهی‌ غلط) تنها عزم ما برای تعامل سازنده با دنیا را تقویت می‌کند.»

 

پلیس دانمارک روز سه‌شنبه بدون ارائه هیچ مستنداتی عوامل منتسب به ایران را به حمله به یک فرد در خاک این کشور متهم کرد.

 

وزارت خارجه دانمارک هم روز سه‌شنبه در همین ارتباط سفیر این کشور را از تهران فراخواند. «آندره ساموئل‌سن»، وزیر خارجه دانمارک در یک کنفرانس خبری گفت معتقد است حکومت ایران عامل این حمله بوده و به همین دلیل سفیر دانمارک را از تهران برای مشورت فرا می‌خواند. 

 

روز چهارشنبه «مایا کوتسیانیچ» سخنگوی «فدریکا موگرینی»، علی‌رغم این ادعاها بر حمایت اتحادیه اروپا از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) تأکید کرد. 

 

این مقام اروپایی امروز چهارشنبه گفت: «حمایت این اتحادیه از برجام به قوت خود باقی است اما دیگر مسائل با ایران از جمله اتهام قتل در اتحادیه اروپا به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.» 

 

وی اضافه کرد: «ما تهدید علیه امنیت اتحادیه اروپا را نمی‌پذیریم و این اتفاقات را فوق العاده جدی تلقی می‌کنیم. وی به این موضوع اشاره کرد که تحریم‌ها علیه ایران  (در ارتباط با تروریسم و یا حقوق‌بشر) هنوز پابرجا هستند.»

 

 کوتسیانیچ درباره ساز و کار ویژه اقدام مالی اروپا با ایران بدون اشاره به زمانبندی و محتوای آن گفت: کار در این مورد میان کشورهای عضو ادامه دارد.کوتسیانیچ افزود: «ما شنیده ایم اقدامات به آرامی در جریان است و برخی دیپلماتها نگرانی‌هایی درباره مخالفت های داخلی دارند. 

 

ساموئل‌سن شب گذشته گفته بود دانمارک در تلاش خواهد بود تحریم‌های جدیدی در چارچوب اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال کند. 

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش