شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۳ - ۱۳ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۰۱۴
دولت

مهره‌چيني کابينه در آستانه تكميل

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت,حسن روحانی

 حسن روحاني براي تعيين ترکيب کابينه سه کارگروه را تشکيل داده است که پيشنهادهاي خود را به رئيس‌جمهور منتخب ارائه کرده‌اند، اگر چه گفته شده در نهايت اين شخص رئيس‌جمهوري است که انتخاب نهايي را انجام خواهد داد. گفته مي‌شود در اين ميان حلقه‌اي متشکل از محمد نهاونديان، محمدباقر نوبخت، محمود واعظي، حسين فريدون و اکبر ترکان هم مشغول بررسي پيشنهادهاي کابينه دوازدهم بوده و کار هماهنگي با گزينه‌هاي محتمل براي وزرات را برعهده دارند. بر همين اساس تا اينجا ازجمله گزينه‌هايي که ماندنشان در کابينه قطعي شده است، برخلاف تصورات، عبدالرضا رحماني‌فضلي وزير کشور است. 

 

گزينه‌اي که از ابتداي روي‌کارآمدن دولت يازدهم انتخاب او مورد انتقاد بخشي از جريان اصلاح‌طلب بوده است. در هفته‌هاي گذشته هم برخي از گمانه‌‌زنی‌ها از جابه‌جايي رحماني‌فضلي با محمد شريعتمداري خبر داده بودند. اما حالا با ابقاي رحماني‌فضلي، حضور شريعتمداري در وزارت صنعت، معدن و تجارت قوت گرفته است.

 

از ديگر گزينه‌هايي که ابقاي آنها قوت گرفته است، جواد ظريف براي وزارت خارجه، سيدمحمود علوي براي وزارت اطلاعات، بيژن نامدارزنگنه براي وزارت نفت و حسن قاضي‌زاده‌هاشمي براي وزارتخانه بهداشت و محمدباقر نوبخت براي سازمان برنامه‌و‌بودجه است. محمد علی نجفي از جمله گزينه‌هايي بود که حضورش در دولت دوازدهم را به رفتن به سازمان برنامه‌و‌بودجه منوط کرده بود و حالا که سازمان برنامه منتفي شده است، احتمال انتخاب او به‌عنوان شهردار تهران قوت گرفته است.

 

نجفي که مشاور اقتصادي رئيس‌جمهور در دولت يازدهم است قبلا گفته بود که بايد ٥٠ درصد کابينه تغيير کند. تغييراتي که به نظر مي‌رسيد دست‌کم بايد وزارتخانه‌هايي که بيشترين منتقدين را داشتند، شامل شود و يا رويکرد اصلاح‌طلبانه به خود بگيرد. اما ظاهرا تا اينجا چنين اتفاقي نيفتاده است. حتي شوراي‌عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان تقريبا سه هفته پيش درخواست ديدار با روحاني را براي بررسي کابينه دوزادهم ارائه کرده که هنوز براي آن زماني در نظر گرفته نشده است.

 

عبدالواحد موسوي‌لاري هم در همين باره با محمد شريعتمداري مذاکره کرده اما هنوز زماني از سوي رياست‌جمهوري اعلام نشده است.عبدالله ناصري از اعضاي شوراي‌عالي اصلاح‌طلبان معتقد است که «تا به اينجا يک انتظار اجتماعي جدي شکل گرفته است که کابينه تغييرات ٥٠‌درصدي داشته باشد». او در گفت‌وگو با «شرق» ادامه داد: «اگر چنين انتظاري محقق نشود، اين موضوع تبديل به يک مسئله براي دولت جديد روحاني خواهد شد». 

 

به گفته ناصري همان‌طور که شخص روحاني درباره برخي اعضاي کابينه زبان به گلايه و انتقاد گشوده بود، جامعه‌اي که به او رأي داده‌اند هم انتظار دارند تغييرات را ببينند. اگرچه از ناصري گفت‌وگويي در ايلنا منتشر شده بود که در آن اعلام شده بود «رئيس‌جمهور در مورد چينش کابينه گزارش‌ها را از کارگروه‌‌ها دريافت کرده است و به جمع‌بندي هم رسيده و قطعا با رهبري مشورت خواهد کرد». اما او در گفت‌وگوي خود با «شرق» ضمن تکذيب اين موضوع اعلام کرد که من مصاحبه‌اي مبني بر جمع‌بندي کابينه نداشتم.

 

اما در عين حال بايد بگويم از آنجا که بحث تفکيک وزارتخانه‌ها به دولت بعدي موکول شده و روحاني بايد با همين ترکيب فعلي گزينه‌هاي کابينه دوازدهم را معرفي کند، کار سختي پيش رو خواهد داشت. او همچنين درباره ديدار حسن روحاني و مقام معظم رهبري درباره کابينه که در گفت‌وگوي او با ايلنا منعکس شده بود، اين‌گونه توضيح داد: «رؤساي جمهوري با مقام معظم رهبري هر دوشنبه ديدار دارند. اما اطلاعي ندارم که اين ديدار شب گذشته انجام شده است يا نه».از اين صحبت‌ها این‌چنین برمي‌آيد که هنوز چينش کابينه دوازدهم تکميل نشده است؛ بااين‌حال دست‌کم وضعيت وزارت نيرو مشخص شده است. ظاهرا نهاونديان به توافق نهايي با اردکانيان رسيده است و روحاني هم اين گزينه را پذيرفته است.

 

به اين ترتيب رفتن چيت‌چيان از وزارتخانه نيرو قطعي شده است. درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت هم علاوه بر شريعتمداري،  ويسه از جمله گزينه‌هاي پيشنهادي است. دانش‌آشتياني هم از وزارت آموزش و پرورش خواهد رفت و گزينه‌هاي احتمالي آن شهيندخت مولاوردي و مرتضي حاجي هستند. همچنين هيچ‌يک از نمايندگان مجلس دهم هم وارد کابينه دوازدهم نخواهند شد.

 

رايزني‌ها و گمانه‌‌زنی‌ها درباره کابينه دوازدهم همچنان ادامه دارد، اما از نقل قول‌هاي فعالان اصلاح‌طلب چنين برمي‌آيد که دوز اصلاح‌طلبي کابينه دوازدهم پايين خواهد بود و حسن روحاني به مثابه تصميم شخصي خود در سال ٩٢ عمل خواهد کرد.

 

مرجان توحيدي

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش