به گزارش انتخاب به نقل از یورونیوز، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر خارجه روسیه که سرپرستی هیات مذاکرهکننده روسیه با مقامات آمریکا در ژنو را برعهده داشت تاکید کرد که اعزام نیرو و تجهیزات نظامی به کوبا و ونزوئلا را تائید نمیکند اما آن را منتفی نیز نمیداند.
گفتگوهای امنیتی ژنو بین روسیه و آمریکا و مذاکرات مسکو با ناتو در بروکسل نتیجهای در راستای کاهش تنش بر سر اوکراین در بر نداشت. این در حالی است که نظامیان روسیه در مرز با اوکراین صفآرایی کردهاند و آمریکا مسکو را به تدارک حمله به اوکراین متهم کرده است. روسیه با رد این اتهام خواستار ارائه تضمینهای امنیتی از سوی آمریکا و ناتو از جمله عدم پذیرش عضو جدید در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی شده است.
در مقابل آمریکا قاطعانه با این درخواست مخالفت کرده است. سرگئی ریابکوف روز پنجشنبه تاکید کرد که واکنشهای کشورش به اقدامات ایالات متحده بستگی دارد. وی افزود که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه هشدار داده است که مسکو در صورت افزایش فشارهای آمریکا و اقدام تحریکآمیز از سوی واشنگتن اتخاذ تدابیر نظامی و فنی را منتفی نمیداند.
سرگئی ریابکوف همچنین گفت که مخالفت آمریکا و متحدانش با درخواست روسیه برای ارائه تضمینهای امنیتی تردیدهایی را درباره ادامه گفتگوها پدید آورده است. از سوی دیگر دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین گفت که روسیه آماده ادامه مذاکرات است اما در عین حال خواهان نتیجهبخش بودن آن است.
طرح دموکراتهای مجلس سنا؛ تحریمهای گسترده اقتصادی در انتظار روسیه و پوتین
سخنگوی کرملین همچنین نسبت به قطع کامل روابط دیپلماتیک روسیه و آمریکا در صورت وضع تحریم علیه ولادیمیر پوتین و دیگر مقامات ارشد نظامی و غیرنظامی کشورش هشدار داد. سناتورهای دموکرات در آمریکا پیشنهاد وضع این تحریمها در صورت اعزام نیروی نظامی از سوی روسیه به داخل خاک اوکراین را مطرح کردهاند.
دیمیتری پسکوف طرح این پیشنهاد را اقدامی در راستای اعمال فشار بر روسیه در جریان مذاکرات ارزیابی کرد و آن را ناکارآمد خواند.
تخمین زده میشود که روسیه حدود ۱۰۰ هزار نظامی را همراه با تجهیزات نظامی سنگین به مرز با اوکراین فرستاده است.
- 14
- 5