چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۵۷ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۱۳۳۷
بین الملل

 خواب ترامپ برای آمریکا

دونالد ترامپ,ریاست‌جمهوری آمریکا,اختیارات ریاست‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ و نزدیک‌ترین متحدانش در حال تدارک یک تغییر اساسی در دولت آمریکا در صورت بازپس‌گیری کاخ سفید هستند. در اینجا برخی از برنامه‌های او برای سرکوب مهاجرت، هدایت وزارت دادگستری برای محاکمه مخالفان، افزایش قدرت ریاست‌جمهوری، تغییر سیاست‌های تجاری آمریکا، عقب‌نشینی نظامی از اروپا و استقرار یک‌جانبه نیروها در شهرهای تحت مدیریت دموکرات‌ها آورده شده است.

به گزارش دنیای‌اقتصاد به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در این برنامه قرار است مهاجرت غیرقانونی را تا حد زیادی سرکوب کند. اگر در سال۲۰۲۵ به قدرت بازگردد، ترامپ در حال برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای سرکوب مهاجران است و قصد دارد به‌صورت دسته‌جمعی آنها را اخراج کند. استفان میلر، مشاور ارشد مهاجرتی ترامپ گفت که دولت دوم ترامپ به دنبال افزایش ۱۰برابری حجم اخراج‌ها به بیش از یک‌میلیون نفر در سال است. گفته می‌شود در دوره جدید ریاست‌جمهوری او، تعداد ماموران اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده برای حمله به مهاجران غیر قانونی افزایش خواهد یافت. او قصد دارد ماموران فدرال و گارد ملی را به کنترل مهاجرت بازگرداند. او همچنین امکان استفاده از نیروهای فدرال را برای دستگیری مهاجران فراهم می‌کند. برنامه دیگر او درخصوص مهاجران این است که اردوگاه برای بازداشت مهاجران تاسیس کند. تیم ترامپ قصد دارد از بودجه نظامی برای ایجاد «تاسیسات گسترده نگهداری» برای بازداشت مهاجران در حین پیشرفت پرونده‌های اخراج آنها استفاده کند.

او قصد دارد قرارداد با «کشور سوم امن» را با کشورهای آمریکای مرکزی احیا کند و آنها را به آفریقا و جاهای دیگر گسترش دهد. هدف این است که افراد متقاضی پناهندگی را به کشورهای دیگر بفرستند. او قصد دارد برنامه پناهندگان کشور را به حالت تعلیق درآورد و بار دیگر ورود مسافران از کشورهای عمدتا مسلمان را ممنوع کند. درنهایت دولت او اعلام خواهد کرد، فرزندانی که از والدینی بدون مدرک متولد می‌شوند، حق شهروندی ندارند و صدور اسنادی مانند کارت تامین اجتماعی و گذرنامه برای آنها را متوقف می‌کند.

استفاده از بازوی دادگستری علیه دشمنانش

ترامپ اعلام کرده است که از اختیارات ریاست‌جمهوری برای انتقام گرفتن از دشمنان مورد نظر خود استفاده خواهد کرد. متحدان او یک راهکار قانونی برای حذف استقلال وزارت دادگستری از رئیس‌جمهور پیشنهاد کرده‌اند. به ترامپ پیشنهاد کرده‌اند که او به‌عنوان رئیس‌جمهور، وزارت دادگستری را تحت فشار قرار دهد تا درباره دشمنانش تحقیق کند.  در صورت انتخاب مجدد، او متعهد شده است که یک دادستان ویژه را برای «پیگیری» اقدامات بایدن و خانواده‌اش منصوب کند. او با استناد به سابقه کیفرخواست‌های خود اعلام کرده است که اگر دوباره رئیس‌جمهور شود و کسی او را به چالش سیاسی بکشد، می‌تواند بگوید: «بروید و آنها را متهم کنید.» کش پاتل، یکی از افراد مورد اعتماد ترامپ تهدید کرده است که در صورت بازگشت ترامپ به قدرت، خبرنگاران را برای پیگرد قانونی هدف قرار خواهد داد. کمپین او اما بعدا سعی کرد که ترامپ را از این نوع اظهارنظرها دور کند.

افزایش قدرت ریاست‌جمهوری

دونالد ترامپ و همکارانش هدف گسترده‌ای برای تغییر توازن قوا از طریق افزایش اختیارات رئیس‌جمهور بر هر بخشی از دولت فدرال که در حال حاضر مستقل از کاخ سفید عمل می‌کنند، دارند. کنگره آژانس‌های نظارتی مختلفی را ایجاد کرده است تا مستقل از کاخ سفید فعالیت کنند. اما ترامپ قول داده است که آنها را تحت کنترل ریاست‌جمهوری درآورد و یک دعوای بالقوه حقوقی را راه‌اندازی کند. او قول داده است که به سیستمی بازگردد که تحت آن رئیس‌جمهور این قدرت را داشته باشد تا راسا تصمیم بگیرد کدام پول خرج شود و کدام پول خرج نشود، حتی اگر کنگره به آن رای داده باشد.  

در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ، او فرمان اجرایی صادر کرد که اخراج مقامات حرفه‌ای و جایگزینی آنها با افراد وفادار را آسان‌تر می‌کرد. بایدن آن را لغو کرد؛ اما ترامپ گفته است که در دوره دوم آن را دوباره به‌کار خواهد گرفت. ترامپ نیروی کار حرفه‌ای در آژانس‌های مرتبط با امنیت ملی و سیاست خارجی را به‌عنوان «دولت پنهان شیطانی» که قصد نابودی کشور را دارند، تحقیر کرده است.وکلای انتصابی سیاسی در دولت اول ترامپ گاهی اوقات به پیشنهادهای کاخ سفید اعتراض می‌کردند. چند تن از نزدیک‌ترین مشاوران او اکنون وکلایی را بررسی می‌کنند که به نظر می‌رسد پذیرش بیشتری در برابر نظریه‌های حقوقی تهاجمی وی دارند.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش