دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۴۲ - ۲۰ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۵۹۳۶
مجلس

صادقی: شاید نجفی قتل را به گردن گرفته است/ اصلاح‌طلبان فرصت‌سوزی کردند

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
محمود صادقی می گوید: عده زیادی از اصلاح‌طلبان در هنگام ورود به انتخابات مجلس فیلتر یا حذف شده‌اند، در نتیجه اصلاح‌طلبان با حداقل‌های بضاعتی به مجلس دهم رسیدند اما قضاوت می‌شوند که در مجلس کاری نکردند.

به گزارش خبرآنلاین، هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم تکاپوی جریان‌های سیاسی برای رسیدن به کرسی‌های مجلس یازدهم بیشتر می‌شود اما در این میان تنها رقابت با حریف نیست که به عنوان یک معضل بر سر راه جریان‌های سیاسی به ویژه جناح چپ قد علم کرده است. بلکه مشکل مهمتر بر سر «اعتماد مردم» است اعتمادی که در نتیجه وعده‌های فراموش شده  و فرصت‌سوزی‌ها، آسیب دیده است و هیچ بعید نیست دودش به چشم اصلاح‌طلبان برود.

محمود صادقی نماینده مردم تهران درباره این فرصت سوزی‌ها که از یک طرف منجر به اتفاقی مانند نجفی می‌شود و از سوی دیگر اقداماتی که باعث می‌شود دایره انتقادات نسبت به این جریان بیشتر شود  گفت: این مسائل باید به صورت همه‌جانبه تحلیل و ارزیابی و سهم عوامل مختلف باید سنجیده شود. در برخی اتفاقات مقداری چهره‌ها خودشان مقصر هستند. در پرونده آقای نجفی هم نمی‌توان مسائل مختلف را در نظر نگرفت چراکه ممکن است مسئله شخصی و خانوادگی باشد. مثل هرجنایت دیگری که در جامعه رخ می‌دهد و کسی خبردار هم نمی‌شود.

این احتمال وجود دارد که نجفی قتل را به گردن گرفته باشد

او ادامه داد: این‌ها به تحلیل جامعه‌شناسی نیاز دارد تا بفهمیم چرا جامعه آنقدر خشن شده که شخصی مانند نجفی سلاح به دست می‌گیرد، کسی که نمی‌توانست یک گنجشک را بزند.

او می‌گوید: آدمی که من می‌شناختم نمی‌توانست آدم دیگری را بکشد. مسئله بسیار سنگین است. به همین دلیل هم هست که این احتمال می‌رود که قتل را به گردن گرفته باشد.اگر می‌گویم بعید است، نمی‌خواهم او را از این ماجرا بری کنم. اگر کاری کرده باشد، حتما باید برخورد قانونی بشود؛ آن چه اصلاح‌طلبان به دنبالش هستند، بحث برابری در مقابل قانون است. ولی بخاطر شناختی که از این فرد در گذشته بوده، قضیه فرق می‌کند.

برای قضاوت کردن درباره عملکرد مجلس باید فیلترها را درنظر گرفت

صادقی در مورد اختلافات میان اصلاح طلبان که گاهی در حرف‌های افرادی مانند کرباسچی ظهور و بروز می‌کند و گاهی به کنایه‌های سیاسی و جریانی می‌رسد گفت: وقتی برای انتخاب یک شهردار حال می‌خواهد نجفی باشد، کرباسچی باشد یا افشانی و حناچی یا هرکس دیگری، عوامل بیرونی دخالت می‌کنند و فشار می‌آورند، انتخاب‌ها محدود می‌شود. بنابراین اشکال در این سیستم است؛ این موضوع را در انتخابات مجلس هم شاهد هستیم  مثلا عده زیادی از اصلاح‌طلبان در هنگام ورود به انتخابات مجلس فیلتر یا حذف شده‌اند و در نتیجه اصلاح‌طلبان با حداقل‌های بضاعتی به مجلس دهم رسیدند اما قضاوت می‌شوند که در مجلس کاری نکردند. گاهی این فیلترها است که مانع حضور افراد می‌شود.

موافقم که اصلاح طلبان فرصت سوزی کردند اما ...

او در ادامه درباره انتقاداتی که نسبت به نمایندگان اصلاح‌طلبان مطرح می‌شود گفت: باید این سوال را هم بپرسیم که آیا واقعا مجلس در راس امور است؟ چقدر کلییت مجلس اختیار دارد؟ در جلسه‌ آسیب‌شناسی نظام بانکی، خواستند مجلس کاری کند، مجلس چه کار کند؟چه کار می‌تواند بکند؟ نمی‌گویم هیچ کار نمی‌تواند بکند حتی با این صحبت که فرصت سوزی کردیم موافقم. اگر منصفانه قضاوت کنیم می‌بینیم با برنامه می‌توانستیم  با همین بضاعت هایی که داشتیم اقدامات خوبی را انجام دهیم، بنابراین بی‌برنامگی ما هم دخیل است.

او گفت: ما برای بررسی یک موضوع باید سهم همه عوامل را بسنجیم اما به نظر من در این میان سهم عوامل و فشارهای بیرونی بیشتر از هر عامل دیگری بوده است.

روایتی از جلسات گفتگوی ملی با حضور ابوترابی فرد

او درباره جلسات گفت‎وگوی ملی که با افرادی مانند اعضای شورای نگهبان و شخصیت‌هایی مانند ابوترابی‌فرد برگزار شده است می‌گوید: دو سال است که این جلسات برگزار می‌شود اما قرار نبود رسانه‌ای شود.

او ادامه داد: این جلسات جلسات هم‌اندیشی بود که با ابتکار انجمن اسلامی دانشگاه شکل گرفت و اتفاقا با حضور آقای ابوترابی‌فرد شروع شد و از مرداد دو سال پیش به صورت منظم برگزار می‌شود. هدف این است که بخشی نیروهای دانشگاهی اصلاح‌طلب و اصولگرا که توان دیالوگ دارند، با هم در مسائل مشترک گفتگو کنند. در این راستا قرار شد اول مسائل دانشگاهی و به فراخور آن، مسائل روز را بررسی شود.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش