دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۰ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۰۹۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

جلسات هفتگی ابراهیم رئیسی با چهره‌های اصولگرا در تهران

ابراهیم رئیسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

به گزارش ایران، اتاق فکر یا جلسات هفتگی ابراهیم رئیسی با چهره‌های اصولگرا؛ هر چه هست حالا اصولگرایان مختلفی تأیید کرده‌اند که نفر دوم انتخابات سال ۹۶ سیاست‌ورزی خود را تعطیل نکرده. آخرین نفرش مهدی چمران است که در گفت‌وگویی که دیروز با ایرنا داشته، این موضوع را تأیید می‌کند.

 

رئیسی تا پیش از حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم کمتر به عنوان یک چهره سیاسی شناخته می‌شد. هر چند تمایل او به اصولگرایان واضح بود اما نه هیچ گاه در حلقه تصمیم‌گیری آنها قرار داشت و نه نقشی در معادلات سیاسی آنها بازی می‌کرد. او اما یکباره ظرف چند هفته شخصیت محوری اصولگرایان شد و در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در رأس هرم این جریان قرار گرفت؛ جایی که به نظر نمی‌رسد چندان تمایلی برای ترک آن داشته باشد.

 

بعد از انتخابات برخی چهره‌های اصولگرا گفته بودند که او می‌تواند «محوریت» این جریان را برعهده بگیرد. این خبر در گذر ماه‌های بعد از انتخابات چند باری تأیید و تکذیب شد، برخی‌ها به آن روی خوش نشان دادند و برخی نیز چون محمدرضا باهنر گفتند چنین ظرفیتی در رئیسی وجود ندارد. اما حالا تأیید تقریباً قطعی جلسات هفتگی او در تهران می‌تواند نشانی از همین موضوع باشد.

 

یک ماه قبل هفته نامه مثلث این گونه خبر داد که «سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی جلسات انتخاباتی را با موضوع مجلس کلید زده است.» بر اساس آنچه مثلث گفته بود، سید ‌ابراهیم رئیسی جلسات سیاسی مهمی را در تهران برگزار کرده است و در این جلسات که با موضوع انتخابات مجلس برگزار شده، برخی شخصیت‌های اصولگرا حضور داشتند.

 

این گزارش می‌افزود: این جلسات را چند ماهی است که رئیسی تشکیل می‌دهد و در برخی جلسات هم محمدباقر قالیباف حضور داشته است. همچنین سعید جلیلی که از نظر گفتمان با رئیسی اشتراک‌هایی دارد، در برخی از این جلسات شرکت کرده است. از محسن رضایی، حدادعادل، ذوالقدر و رحیمیان به عنوان دیگر نفرات شرکت‌کننده در جلسات نام برده می‌شود. محور این جلسات ائتلاف در انتخابات مجلس سال ۹۸ است.

 

همین هفته‌نامه یک ماه پس از خبری که داده بود، در آخرین شماره خود که روز شنبه منتشر شد، خبر تشکیل این جلسات از زبان محمدرضا باهنر را تأیید کرد و از قول او نوشت: الان شنیده‌ها می‌گوید اصلاً جلسات حول یک کاندیدای ریاست جمهوری یا حول یک محور اصولگرایی نیست. یک جلسه‌ای است برای انسجام بخشی به اصولگرایان. باهنر درباره این جلسات همچنین گفته او هم دعوت شده اما در آن حضور پیدا نکرده.

 

دیروز هم محمدرضا میرتاج‌الدینی در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره همین موضوع توضیح داد: این جلسات داخلی است و برای تحلیل مسائل سیاسی و اقتصادی کشور برگزار می‌شود. عده‌ای به طور محدود شرکت می‌کنند. میرتاج‌الدینی نام شرکت‌کنندگان در این جلسات به روایت هفته‌نامه مثلث را هم تأیید کرده و البته نام حمیدرضا حاجی‌بابایی را هم به آن افزوده است.

 

همزمان مهدی چمران هم دیگر چهره‌ای است که تشکیل این جلسه را در گفت‌وگو با ایرنا تأیید کرده اما اطلاعات چندانی درباره آن نداده است. جز مواردی از این قبیل که در این جلسات مسأله انتخابات مطرح نیست و «مسائل روز کشور، نحوه برخورد و کمک به حل مسائل و مشکلات عدیده» بررسی می‌شوند. اما نکته سخنان چمران اینجاست که اشاره می‌کند این جلسات، اتاق فکر جمنا نیستند و «جمنا اتاق فکر دیگری دارد. این دعوت یک سری از افرادی است که خود آقای رئیسی تصمیم گرفت با این افراد جلسه داشته باشد.»

 

تأکید چهره‌های اصولگرا بر «غیر انتخاباتی» بودن این جلسات در حالی است که قبلاً محمدعلی پورمختار، از نمایندگان اصولگرای مجلس خبر داده بود که سید ابراهیم رئیسی در حال بررسی شرایط است و احتمال دارد برای انتخابات مجلس در سال ۹۸ لیست انتخاباتی ارائه کند.

 

اما در این میان باید دید که آیا مخالفت قابل پیش‌بینی برخی از اصولگرایان با تحرکات رئیسی برای وی مانعی ایجاد می‌کند یا خیر؟ به همراه نام رئیسی هنوز هم بحث جلو انداختن دوباره قالیباف توسط برخی اصولگرایان مطرح است؛ کسی که در انتخابات سال ۹۶ با اکراه به نفع رئیسی کنار رفت و بعد از آن انتخابات، هم خودش و هم نزدیکانش از این کنار رفتن گلایه کرده بودند و آن را مغایر خواست خویش می‌دانستند. چنان که دیروز حسین کنعانی مقدم عضو مرکزی جمنا به «ایران» گفت که شانس قالیباف را برای انتخابات ۱۴۰۰ بیشتر می‌داند.

 

در همین حال چهره‌های تأثیرگذاری مانند باهنر هم هستند که بعد از انتخابات سال قبل در چند نوبت وزن ابراهیم رئیسی برای محوریت اصولگرایان را کافی ندانسته و اکنون هم به روشنی گفته در جلسات وی شرکت نمی‌کند، آن هم به دلیلی که این گونه توضیح داده است: «از نظر زمانی امکان آن مهیا نشده.» این به وضوح اراده فردی چون باهنر در قامت دبیرکل جبهه پیروان خط امام و یکی از چهره‌های متنفذ جریان اصولگرایی برای حفظ فاصله با رئیسی را نشان می‌دهد. فاصله‌ای که می‌تواند قدری تلاش‌های ابراهیم رئیسی و همفکران او در اتاق فکری که تشکیل شده است را کم اثر کند.

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش