یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۸ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۶۹۰
شهری و روستایی

بافت فرسوده تهران به اين زودي از خطر رها نميشود

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
بافت‌‌ فرسوده تهران و نوسازی آن همواره موضوعی بحث‌برانگیز بوده است.دولت یازدهم و دوازدهم این برنامه را تا حدی در بخش مسکن موردتوجه قرار داده‌اند،اما هنوز بیش از ۳۰درصد ساکنان تهران در بافت فرسوده زندگی می‌کنند و خطر زلزله در کمین است.

سیناپرس،علی‌رغم آن‌که چندین سال است که دولت و شهرداری تهران از نوسازی بافت فرسوده شهر حرف می‌زنند و قول ارائه تسهیلات فراوان مثل وام مسکن، معافیت کامل از پرداخت عوارض، واگذاری یک طبقه متراکم تشویقی، حفظ امتیاز انشعابات آب، برق و گاز، صدور پروانه وام ساختمانی براساس تجمیع فیزیکی پلاک‌ها و ... را به ساکنان این مناطق می‌دهند، هنوز اکثر مردم مناطق فرسوده شهری در همان خانه‌های سابق و به همان شکل فرسوده زندگی می‌کنند.

 

جالب اینجاست که طبق وعده مسئولین، ساخت‌وساز در بافت فرسوده تهران رونق گرفته، اما همچنان خرید و فروش آپارتمان در این مناطق راکد است. دلیل آن مانع بزرگی به نام وام بانکی است که مسیر رونق گرفتن نوسازی بافت فرسوده را بسته است.

 

آمارها نشان می‌دهند که در حال حاضر ۲۵۰۰ واحد مسکونی نوساز در مناطق بافت فرسوده شهر تهران روی دست سازندگان آن‌ها مانده و به فروش نرفته است. کارشناسان علت اصلی این رکود را قدرت پایین خرید در اقشار ساکن در بافت فرسوده شهر می‌دانند.

 

همچنین تخمین زده می‌شود که هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی در محدوده بافت فرسوده برای سازمان نوسازی شهرداری تهران حدود یک میلیون تومان تمام می‌شود که از این میزان، حدود ۴۳۸ هزار تومان مربوط به عوارض جانبی است که از سازنده دریافت می‌شود.

 

بافت تاریخی شهرها فراموش شده است

به گفته عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در برنامه تلویزیونی شب گذشته تیتر، در سی سال گذشته ساخت مسکن بیشتر در حاشیه شهرها صورت گرفته و بافت شهر و بافت تاریخی شهرها فراموش شده است.

 

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

او گفت: «در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ ساختمان‌های هشت طبقه ساخته شد و در منطقه ده هزار متری تراکم ۲۱۴ واحد تراکم بسیار بالایی ساخته شد اما در منطقه‌ای که امروز کلنگ ساخت بافت جدید زده شد، قصد ما این است که در ده هزار متری صدهزار واحد ساخته شود و به دنبال این هستیم که تراکم کمتری داشته باشیم تا به سمت ارتقای سطح کیفیت زندگی پیش برویم؛ در این طرح پیش‌بینی شده است که همه واحدها دارای حیاط باشند.»

 

او همچنین تأکید کرد: «هدف دولت این است که به ارتقای سطح کیفیت در محله‌های فرسوده و ناکارآمد، بسته به نیاز محلات کمک کند. در حال حاضر نیز خدمات انجام می‌شود اما پراکنده است که دولت به فکر منسجم کردن خدمات است.»

 

زلزله خبر نمی‌کند

لرزش‌های اخیر زمین در کرج و تهران زنگ خطر وقوع زلزله بزرگ را به صدا درآورده است. نوسازی بافت‌های فرسوده، پروژه‌ای است که باید به‌طور مشترک توسط دولت و شهرداری‌ها به اجرا درآید. تاکنون ۳۵درصد از این پروژه اجرایی شده و ۶۵درصد آن باقی مانده است. این آمار به این معنی است که هنوز بیش از ۳۰درصد جمعیت تهران در مناطقی زندگی می‌کنند که بافت فرسوده دارد و در برابر زلزله کاملاً ناایمن است.

 

نوسازی بافت‌های فرسوده کشور و به‌ویژه شهر تهران باتوجه به زلزله‌خیز بودن این مناطق، یکی از سرفصل‎‌های مهم برنامه‌های دولت یازدهم و دوازدهم بوده و تاکنون به‌طور تقریبی سالانه تنها ١٠‌درصد این برنامه‌ها به اجرا درآمده است. حالا تهران با خطر زلزله بزرگی روبرو است که آمادگی مواجهه با آن را ندارد.

 

برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده برمبنای پیش‎بینی‌های آن، حدود ٦٥‌درصد عقب مانده است. دولت در بودجه‌ سال ٩٦ حدود ٦٤٠‌میلیارد تومان برای نوسازی بافت‌های فرسوده تخصیص داد، اما آن‌طور که زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران گفته، تاکنون تنها ٣٠‌درصد این اعتبارات پرداخت شده است.

 

علاوه بر محدودیت اعتبارات، مشکل دیگری که پیش پای مدیریت شهری تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده است، عدم استقبال سرمایه‌گذاران برای مشارکت در این حوزه است. چراکه سرمایه‌گذاری در این مناطق برای آن‌ها سود چندانی به همراه ندارد. کارشناسان معتقدند که برای حل این مشکل، شهرداری‌ها باید وارد عمل شوند و با اعمال سیاست‌های هدفمند، فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده را اقتصادی کنند و به این ترتیب سرمایه‌گذاران خصوصی را به همکاری تشویق کنند. چراکه اگر همکاری سرمایه‌گذاران خصوصی در کنار دولت و شهرداری‌ها قرار بگیرد، فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده شهری سرعت بیشتری به خود می‌گیرد و افزایش سرعت این روند مهم‌ترین مسأله امروز است، چراکه ساکنان پایتخت بر روی گسل‌های فعال زمین زندگی می‌کنند و زلزله خبر نمی‌کند.

 

 

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش