یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۳ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۸۷۷
شهری و روستایی

درآمد اجرای طرح ترافیک جدید چقدر خواهد بود؟

طرح ترافیک,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
اگر معادلات منتقدان درست باشد، با احتساب اینکه تنها نصف دارندگان مجوز طرح ترافیک همچنان وارد محدوده طرح شوند، یعنی از ۱۳۰ هزار دارنده مجوز، ۶۵ هزار راننده همچنان در ورود به طرح اصرار کنند و از طرف دیگر ورود مردم به طرح هم فقط ۵۰ درصد بیشتر شود رقمی نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان، عوارض به خزانه شهرداری واریز خواهد شد. هرچند معاون شهرداری می‌گوید درآمد شهرداری از این محل بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان نخواهد بود.

اعتمادآنلاین، نزدیک به یک ماه است که شهرداری و شورای شهر پرده از برنامه‌ای جدید برای محدوده طرح ترافیک تهران برداشته‌اند. طرحی که نشان از دو تغییر عمده در اجرای طرح ترافیک دارد. اول اینکه دیگر فروش روزانه، هفتگی و ماهانه طرح ترافیک وجود نخواهد داشت و دوم اینکه به هیچ فردی مجوز دائمی ورود به طرح ترافیک داده نمی‌شود بلکه ورود عموم خودروها به محدوده طرح که با رنگ خاص روی نقشه مشخص می‌شود آزاد است اما صاحبان خودروها باید با توجه به زمان ورود به این محدوده و همچنین مدت زمانی که داخل طرح به سر می‌برند عواض پرداخت کنند. 

 

مسئولان شهرداری این طرح را قدمی برای برقراری عدالت اعلام می‌کنند، مثلاً همین چند روز پیش محمد علیخانی عضو شورای شهر به اعتمادآنلاین گفت: «معنی ندارد که یک عده خاص بتوانند وارد طرح شوند و عده‌ای دیگر نه، شهر متعلق به همه است و همه باید بتوانند از خیابان‌ها استفاده کنند و میزان استفاده‌شان عوارض پرداخت کنند.» او تاکید کرد که دیگر جریمه‌ای در کار نخواهد بود. این حرف‌ها که در نگاه اول منطقی به نظر می‌رسد انتقادهای زیادی به دنبال داشت.

 

عده‌ای از مخالفان اعلام می‌کردند که شهرداری فقط کلمه «جریمه» را برداشته و «عوارض» را جایگزین آن کرده است. آن‌ها می‌گفتند قبلاً هم همه در صورت پرداخت جریمه می‌توانستند وارد طرح بشوند و حالا به جای اینکه جریمه پرداخت کنند باید برای ورودشان عوارض بپردازند. به اعتقاد آنها تنها وجهی که به این طرح رنگ و بوی عادلانه می‌دهد این است که دیگر مجوز ورود به طرح ترافیک به قشرهای خاص و برخی نهادهای دولتی داده نمی‌شود. البته همین بخش هم اعتراض گروه‌هایی که قبل از این مجوز ورود به طرح ترافیک می‌گرفتند به دنبال داشت اما نقطه‌ای که از این طرح بیشتری انتقادها را به دنبال داشت، اینجا نبود، بلکه منتقدان می‌گفتند این طرح بیشتر از این که به رفع آلودگی یا حتی روان‌تر شدن ترافیک کمک کند درآمدهای شهرداری را بالا می‌برد. 

 

وقتی این موضوع بیشتر خودنمایی می‌کند که حرف‌های چند وقت اخیر دست اندر کاران مدیریت تهران را به یاد بیاوریم که تمام وقت از کمبود بودجه شهرداری، بدهی‌های کلان و نبود اعتبارات پایدار صحبت می‌کردند و همزمان می‌گفتند که تراکم فروشی به سبک قالباف که نام شهرفروشی به خود گرفته بود، باید متوقف شود. اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری هم ابایی ندارند از اینکه بگویند از اجرای این طرح به دنبال درآمدزایی هستند. علیخانی در این باره می‌گوید: «چه ایرادی دارد که شهرداری عوارض دریافت کند؟ از طرفی می گویند که تراکم فروخته نشود تا جمعیت شهر بیشتر نوشد و امنیت آن به خطر نیفتد و روز به روز فضای سبز بیشتر از بین نرود، از طرف دیگر در برابر هر طرحی که به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری منتهی می‌شود اعتراض می‌کنند و می گویند شهرداری به دنبال درآمدزایی است. بالاخره شهرداری برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام و عمل به وعده‌هایی مانند توسعه حمل و نقل عمومی به اعتبار نیاز دارد. دوستان لطف کنند و بگویند که این اعتبار از کجا باید به دست بیاید؟»

 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم درباره میزان درآمدزایی این طرح می‌گوید: «در حال حاضر میزان درآمد شهرداری از محل فروش طرح ترافیک ۳۵۰ میلیارد تومان است و پیش بینی می‌کنیم که این درآمد به ۵۰۰ میلیارد تومان برسد.»

 

با وجود این رقمی که معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام می‌کند کارشناسان فکر می‌کنند درآمد شهرداری از محل عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک بیشتر از این حرف‌ها خواهد بود. صدیف بدری سخنگوی فراکسیون مدیریت شهری مجلس به اعتمادآنلاین می‌گوید: «در ظاهر می‌بینیم که مردم باید همان هزینه‌ای را که برای خرید مجوز طرح ترافیک می‌پرداختند به عنوان عوارض بپردازند اما شرایطی که شهرداری با بهانه اجرای عدالت تعیین کرده مردم را تشویق می‌کند که به محدوده طرح ترافیک وارد شوند.»

 

او ادامه می‌دهد: «به گفته خود مسئولان شهرداری، طبق طرح جدید اگر کسی بخواهد دو ساعت در طرح ترافیک باشد هزینه همان دو ساعت را پرداخت می‌کند نه هزینه کامل روزانه، همچنین افراد بسته به ساعت ورودشان به محدوده رقم‌های متفاوتی پرداخت می‌کنند. همه اینها شرایط ورود مردم به طرح ترافیک را راحت‌تر می‌کند و همین موضوع باعث می‌شود که عده بیشتری برای ورود به طرح ترافیک تشویق شوند و درآمد بیشتری هم به شهرداری برسد در حالی که باید برای آلودگی هوا و معضل ترافیک در تهران راه حل پیدا کرد.»

 

مسئولان شهرداری در مقابل اعلام می‌کنند که با حذف ارائه طرح ترافیک به گروه‌های خاص این مشکل برطرف می‌شود و خیلی از کسانی که دیگر طرحی دریافت نمی‌کنند از ورود به محدوده خودداری می‌کنند و عدم حضور آنها، حضور بیشتر مردم را جبران می‌کند اما این دلیل هم منتقدان را راضی نمی‌کند. غلامرضا حیدری نماینده تهران در مجلس در این‌باره به اعتمادآنلاین می‌گوید: «به اجرای چنین طرحی خوش‌بین نیستم چون فکر می‌کنم زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن آماده نیست و با اجرای آن نه فقط کسانی که قبلاً مجوز ورود به طرح را داشتند دوباره وارد آن خواهند شد بلکه عده زیادی از مردم هم به این محدوده وارد می‌شوند و این موضوع آلودگی هوا را بیشتر و ترافیک را سنگین‌تر می‌کند.»

 

منظور حیدری از زیر ساخت هم ابزارهای لازم برای اطلاع رسانی به مردم است و امکاناتی که مردم را نسبت به ورود به طرح بی میل کند. او می‌گوید: «احتمال این وجود دارد که اگر قرار باشد به صورت ناگهانی چنین تغییری ایجاد شود، آن هم در حالی که مسئولان شهرداری دائماً می گویند این طرح باعث می‌شود همه مردم بتوانند وارد طرح شوند، ممکن است عده زیادی به اشتباه بیفتند و تا مدت‌ها به خیال ارزان بودن وارد طرح شوند، از طرفی چون زیرساخت‌های مربوط به حمل و نقل عمومی هنوز چنان که باید توسعه پیدا نکرده است، کسانی که از طرح استفاده می‌کردند و عادت به این کار داشته‌اند احتمالاً راضی به پرداخت هزینه خواهند شد.»

 

اگر معادلات حیدری درست باشد، با احتساب اینکه تنها نصف دارنده‌های مجوز طرح ترافیک همچنان وارد محدوده طرح شوند، یعنی از ۱۳۰ هزار دارنده مجوز ۶۵ هزار راننده همچنان بر ورود به طرح اصرار کنند و از طرف دیگر ورود مردم به طرح هم فقط ۵۰ درصد بیشتر شود رقمی نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان، عوارض به خزانه شهرداری واریز خواهد شد. البته محمد علیخانی عضو شورای شهر این وعده را می‌دهد که بخش بزرگی از این درآمد صرف توسعه حمل و نقل عمومی شود و می‌گوید: «مردم وقتی تأثیر پرداخت عوارض را ببینند دیگر به پرداخت آن اعتراض نمی‌کنند.»

 

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش