ژانر کمدی
به طنزی که در تئاتر، سینما یا تلویزیون به صورت تصویری اجرا میشود؛ کمدی می گویند. کمدی در ظاهر با هدف خنده اجرا میشود درحالیکه در باطن، قصد دارد به بازگویی مسایل جدی در پرده ای از شوخی برای مخاطب بپردازد و مخاطب، بیشتر بخاطر شخصیت قهرمانان داستان میخندد و به کسی آزار و گزند نمی رساند. کمدی بر بازیگران و ستارگان فیلم، متکی است درحالیکه در ژانرهای دیگر، این چنین نیست؛ به همین خاطر، هنرمندان استندآپ کمدی بسیاری به صنعت فیلم سازی روی می آورند.
ویژگی های ژانر کمدی
مهم ترین ویژگی های کمدی به شرح زیر میباشد :
- بیهوده خندیدن:
برخی از پدیده ها آن طور که باید باشند نیستند و پس از آشکار شدن حقیقتشان برای ما باعث خنده میشوند. از این رو یکی از ویژگی های کمدی، بیهوده خندیدن می باشد.
- انتظار مسأله کوچکی را داشتن و با مسئله بزرگی مواجه شدن :
گاهی اوقات برطبق نظریه ناهماهنگی، با مسأله ای در حین انجام یک کار، مواجه میشوید که باعث تعجب و خنده ی شما از انجام کار می شود.
- آزاد و مستقل بودن:
در اکثر فیلم های کمدی سعی می شود که شخصیت فرد، طنز، ازاد و مستقل باشد. یکی از نیازهای جامعه، کمدی است که بیانگر مسائل، مفاهیم اجتماعی و مشکلات روز برای مسئولان و مردم به شکل طنز میباشد.
انواع ژانر کمدی
کمدی به عنوان یک ژانر ویژه، زیر ژانر های متعددی دارد. انواع کمدی نمایشی براساس نوع اجرایش عبارتست از:
>> كمدی كلامی یا لفظی:
کمدی لفظی از مستعمل ترین زیرگونه ها ی کمدی به شمار میرود و به این معنیست که بیننده در سریال های تلویزیونی یا فیلم های خنده دار و سرخوشانه، موردی را بیشتر از بقیه مشاهده می کند.
کاراکتر با دیالوگ در چنین فیلم هایی، فضا را آماده می کند و از ویژگیهای اصلی در این زمینه می توان، به کارگیری شوخی های کلامی و کلفت گویی و متلک پرانی را نام برد.
>> کمدی بزن بکوب یا اسلپ استیک:
ساختار آشنای" کمدی بزن بکوب" یا در اصطلاح" اسلپ استیک" از دیگر زیرمجموعه های ژانر کمدی به شمار میرود که بیننده تلویزیونی یا تماشاگر سینما، آن را میشناسد. خنداندن بیننده در این روند، همراه با اعمال زد و خورد خنده دار یا خشونت های سطحی می باشد.
>> کمدی دیوانه وار یا کمدی شلوغ شلوغ:
ممکن است که طنز هتاک و پر از متلک بهمراه کمدی شلوغ بزن بکوب به حد اعلاء برسد؛ یعنی در این کمدی می توان جنون را مشاهده کرد." کمدی دیوانه وار "، همانند کمدی های اسلپ استیک و کمدی های کلامی و لفظی، ارزشمند نیست و مدت زمان فیلمهایش نیز کم تر است.
>> كمدی تقلیدی:
از دیگر گونه های مهم کمدی می توان، کمدی تقلیدی را نام برد که کاربرد آن صرفا برای یک مورد می باشد. از این رو ، بیننده میتواند پس از این که تعاریف کمدی تقلیدی را دریافت کرد، آنرا بشناسد. عمدتاً یک فیلم داستانی یا جدی در این نوع فیلمها، دست مایه ی کار قرار می گیرد. میزان شهرت آن فیلم باید به حدی باشد که بیننده، صحنه هایش را در ذهن خود ثبت کند. شکل گیری فیلم کمدی تقلیدی بر این مبناست که فیلم جدی با اعمال رفتارهای طنز و مسخره و استفاده از دیالوگ های متلک گونه بازسازی می شود.
گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش
- 10
- 1