جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۱۳:۰۵ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۰۷۱
فیلم و سینمای جهان

درباره پسر حذف شده فیلم خانوادگی- اجتماعی اخیر جوئل اجرتون

لوکاس هجز,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مشخصات فــــــيلم

   ‌ عنوان: «پسر حذف شده»

   محصول: کمپانی‌های پرفکت وورد، انونیموس و فوکاس فیچرز

     تهیه‌کنندگان: استیو گولین و کری کوهانسکی رابرتز

    سناریست و کارگردان: جوئل اجرتون

    مدیر فیلمبرداری: ادوارد گرائو

    تدوینگر: جی رابینوویتز

    ‌ موسیقی متن: دنی بنزی و ساندر جوریانز

   ‌ طول مدت: ۱۱۴ دقیقه

   ‌ بازیگران: لوکاس هجز، نیکول کیدمن، جوئل اجرتون، جو ال وین، زاوی‌یر دولان، تروی سیوان، چری جونزو راسل کرو

اجتماعی اخیر جوئل اجرتون بدون تأکید و تمرکز بر نحوه کار و نحوه نمایش بازیگر اول فیلم که لوکاس هجز، یکی از مستعدترین جوانان تازه هالیوود است، امکان‌پذیر نخواهد بود زیرا او و بواقع نقش کلیدی و حیاتی وی در سناریوی فیلم به قدری برجسته و مهم است که به هیچ روی نمی‌توان فیلم و داستان آن را بدون حضور وی بررسی و به نتیجه‌گیری لازم رساند. اهمیت این مسأله زمانی بیشتر می‌شود که در نظر بگیریم که در شش ماه اخیر دو فیلم دیگر نیز با در برداشتن لوکاس هجز در بطن داستان خود اکران شده‌اند.

 

یکی از آنها فیلمی به‌نام «اواسط دهه ۱۹۹۰» است و دیگری «بن بازگشته‌است» و در آنها نیز امکان ندارد حضور و نحوه فرو رفتن لوکاس هجز در نقش محوله به چشم نخورد. در «پسر حذف شده» که به سبب هنرپیشه بودن جوئل اجرتون و تخصص او در این زمینه نحوه و سبک کار تمامی بازیگران جلوه‌ای خاص دارد و نمایش‌های فردی هر یک از هنرپیشه‌های فیلم به بخشی عمده از متن قصه و وسیله مهمی در راه منظور‌رسانی تبدیل شده است.

 

لوکاس هجز نقش جارد امونز را ایفا می‌کند و او نماد و نشانه‌ای از دوران جوانی مردی به‌ نام گارارد کانلی است که نویسنده رمان زندگی نامه‌ای بوده که فیلم براساس آن ساخته شده است. جارد امونز در شهری کوچک در ایالت آرکانزاس امریکا زندگی می‌کند و این مکانی است که پدر او یک چهره برجسته کلیسای کاتولیک و واعظ مشهور با نام کوچک مارشال (و بازی راسل کرو نیوزیلندی) است و این واعظ در منطقه مذکور به قدری مهم و تأثیرگذار است که افراد جامعه بشدت به او معتقدند و به وی و تصمیم‌هایش استناد می‌کنند.  با این حال وقتی مشکل اجتماعی و فردی پراهمیتی برای این نوجوان بروز می‌کند، پدر و مادر وی (با بازی نیکول کیدمن استرالیایی) او را قانع و بواقع وادار می‌کنند به کلاس‌های روان‌شناسی برود و پس از دریافت مشاوره‌های لازم با روح و طبع و دیدگاه آدم‌های عادی اجتماعی به صحنه زندگی برگردد. آنچه در پایان این روند برای او بر جای می‌ماند، پذیرش واقعیات و ایده‌های شخصی‌اش و زندگی بر اساس آن است و این گزینش بدین معناست که سایرین هم باید وی را همان‌گونه ببینند و بپذیرند که هست و تلاشی البته عبث برای عوض کردن ماهیت او نداشته باشند.

 

شک‌های ماندگار

لوکاس هجز که در این نقش به وضوح می‌درخشد و دور ماندنش از جمع کاندیداهای اسکار امسال نوعی کم لطفی به وی بوده، پیشتر در فیلم «اواسط دهه ۱۹۹۰» نخستین تجربه بلند کارگردانی جوناهیل نقش ایان را بازی کرده بود که برادر بزرگ کاراکتر اصلی به‌نام استیوی بود و فردی که پشت هیکل نسبتاً درشت و چاقش احساس‌های متفاوت و متضادی آرمیده بود و از عدم اطمینان و ناآرامی‌های درونی رنج می‌برد. در فیلم «بن بازگشته است» هم که توسط پدر لوکاس هجز به‌نام پیتر هجز کارگردانی شده، لوکاس نقش جوانی را بازی می‌کند که پس از مدتی حضور و درمان در یک کلینیک بازپروری معتادان به خانه‌اش بازگشته است و باید سایرین را متقاعد کند که بر این عارضه فایق آمده است اما نه خودش به این مسأله مطمئن است و نه مادرش (با بازی جولیا رابرتز معروف) می‌تواند بر شک‌های خود در این زمینه فائق آید.

 

از منچستر در کنار دریا

شواهد موجود و بازی‌های قوی لوکاس هجز در عین جوانی‌اش نشان می‌دهد او با قدری رشد و بلوغ بیشتر جوایز مهمی را در ادامه زندگی هنری‌اش خواهد برد و وی در ادامه کسب تجربه‌ها و جاه طلبی‌هایش حتی به تئاتر هم ورود کرده و در اجرای تازه‌ای از نمایش «The Waverly Gallery» نوشته کنت لونرگان بازی کرده است و این‌ها می‌گوید تا اینجای کار وی از حضور در فیلم‌های پرفروش اما کم محتوای زمانه شامل کارهای کمیک استریپی و قهرمانان خیالی و داستان‌های فضایی و اکشن و این قبیل موارد دور مانده و نباید فراموش کرد که اولین مرتبه به چشم خوردن هجز هم در فیلمی به‌کارگردانی کنت لونرگان به‌نام «منچستر کنار دریا» محصول ۲۰۱۶ و روبه‌روی کیسی افلک بود.

 

این رمان را بخوان

این هنرپیشه ۲۲ ساله مقیم شهر نیویورک امریکا پیش از تمامی این‌ها در فیلم‌هایی مانند «پیام رسان را بکش» و «هتل بزرگ بوداپست» نیز نقش‌های کوچکی را ایفا کرده بود و آن‌گاه گذارش به فیلم‌های موج نویی و تحسین‌شده‌ای مانند «لیدی برد» و «سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری» هم افتاده بود. با همه این اوصاف وی متذکر می‌شود که پیش از شروع تولید فیلم «پسر حذف شده» از وجود رمان گارارد کانلی و به‌تبع آن از محتوای این قصه بی‌اطلاع بوده است. وی می‌گوید:‌ جوئل اجرتون به من گفت بهتر است این رمان را بخوانی تا از چند و چون آن به‌طور کامل سردربیاوری. من نیز چنین کردم و به‌سرعت به این داستان دل بستم.

 

اسباب تعجب

با این حال اینکه چطور هجز توانسته است با کاراکتری که بسیار متفاوت با خود اوست، ارتباط برقرار کند و تصویرگر وی باشد، اسباب تعجب می‌شود. هرچه باشد کاراکتر جارد امونز از ایالات جنوبی امریکا و از قلب فرهنگ‌های ویژه آن نقاط می‌آید و هجز یک دوران رشد توأم با فرهنگ «بالا شهر»ی‌ها را در بروکلین نیویورک پشت سر نهاده و رنج خاصی نبرده است. هجز درباره این عدم همسویی و در عین حال کسب موفقیت در فرورفتن در جلد این آدم نا‌آشنا اظهار می‌دارد: ما راجع به خصایل تأسف و شرم سخن می‌گوییم که رویکردهایی عمومی است و از طرف دیگر من هنوز در حال آموختن شرایط انسانی و اجتماعی در دنیای کنونی هستم و این کاری است که همگان باید انجام بدهند و هیچ‌گاه وظایف خود را پایان یافته ندانند. انسان‌ها همیشه به شکل‌های مختلف و در زمان‌های متفاوت به سوی شرمساری و افسوس و پشیمانی کشیده می‌شوند و این خصلتی برای تمام آدم‌ها و دوران‌هاست و مختص افرادی ویژه و کم شمار نیست و کاراکتر جارد به سبب مشکلات بزرگی که درباره اعتیادش و مسائلی از این دست که داشته، از مظاهر این‌ معضلات و افسوس و جنگ و رهایی است. تصورات انسان‌ها همیشه راهی برای گریز آنها از مشکلات‌شان و سدهای موجود در دنیای حقیقی‌ است و بر پایه آن از غم‌های خود می‌کاهند. اما همیشه نمی‌توان براساس آن به ساحل نجات رسید. اگر این گونه عوارض به‌درستی حل نشوند، فشارهای روحی و حجم ناکامی‌ها انسان‌ها را متلاشی می‌کند و حسن فیلم «پسر حذف شده» مواجهه رودر رو و بدون واسطه با این مسائل است و همین مسأله می‌تواند به این فیلم نمره قبولی  بدهد.

 

به‌دنبال کار خود

مسأله دیگری که «پسر حذف شده» را به‌یکی از بهترین کارهای سینمای جهان در یک سال اخیر تبدیل کرده، توانایی غریب لوکاس هجز در تطابق با انواع کارگردان‌هاست. او در چهار، پنج سال اخیر هم با «کارگردان- بازیگر»‌هایی مثل جوئل اجرتون و گره‌تا گرویگ کنار آمده و هم با مارتین مک دوناف ایرلندی که اصلاً بازیگری نکرده و از آغاز داستانگو و کارگردان و بر خلاف اجرتون و گرویگ صاحب برخی ایده‌های سنتی بوده، کارکرده است. هجز در این باره می‌گوید: بین این دو قشر و دونوع نگرش به سینما، تفاوت‌های زیادی وجود دارد ولی من هرگز در پی رجحان بخشیدن یکی بر دیگری نبوده و کار خودم را انجام داده‌ام. حسن بازیگران جوان یا میانسال تبدیل شده به کارگردان این است که هرچه در زمان کار با مسن‌ترها و کارگردانان نامدار اندوخته‌اند، به شما هم انتقال می‌دهند و به تبع آن بازی شما هم قوی‌تر می‌شود. حسن دیگر آنها این است که به سبب نزدیکی نسبی سن‌شان با شما، انتظار ندارند که ثانیه به ثانیه همانی را انجام بدهید که متن داستان یا خواسته‌های خودشان به آنها تحمیل می‌کند. آنها به شما اطمینان می‌کنند و می‌گویند آنچه را که بر اساس ماهیت صحنه و دیالوگ‌های این سکانس ایجاب می‌شود انجام بده، این به مثابه پرواز آزادانه روح یک هنرمند به‌سوی قله‌های موفقیت است.

 

وصال روحانـي

 

 

‌FilmComment.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش