یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۷:۵۲ - ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۲۸۰۵
موسیقی

نگاهی به اتهامات حمید هیراد

حمید هیراد,,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

حمید هیراد از مردم عذرخواهی کرد

حمید هیراد بالاخره اتهاماتش مبنی بر استفاده از ترانه‌ شعرا بدون رضایت و اجازه از آنها و دخل و تصرف در اشعار را پذیرفت. حمید هیراد، یکی از خواننده‌های نوظهور موسیقی پاپ است که به ناگاه در میان مردم محبوب شد. در چشم به هم‌زدنی، بزرگ و کوچک ترانه‌هایش را زمزمه‌ کردند و در خیابان از کنار خودرو‌ها که عبور می‌کردی می‌شنیدی: «شوخیه مگه بذاری بری نمونی، تو یار منی نشون به اون نشونی.»

حمید هیراد اما در آغاز راه دچار حواشی فراوانی شد. ماجرا از آن‌جا آغاز شد که برخی از شاعران و کارشناسان موسیقی ادعا کردند اشعاری که حمید هیراد به نام خودش با عنوان شاعر خوانده، جعلی‌ است. برخی از این اشعار متعلق به شاعران دیگری‌ است که هیراد با کم و اضافه کردن واژگانی‌، آن اشعار را به نام خود ثبت کرده است. در برخی از موارد هم اشعار برخی از شاعران کمتر شناخته شده را با اشعار مولانا میکس کرده و به خورد مخاطب داده است.

البته اتهامات حمید هیراد موارد دیگری هم داشت ازجمله سرقت ملودی از دی‌جی معروف هلندی تیستو در قطعه دیوانه شهر که هیراد آن را برای سریال گلشیفته خوانده و اتهام پرداخت صد میلیونی برای رفتن به برنامه دورهمی.

معروفیت آقای خواننده در این مورد برایش دردسرساز شد. در چشم‌ به هم زدنی این خبر در فضای موسیقی پیچید. البته که هیراد در ابتدا موضوع را تکذیب کرد اما سرانجام اتهاماتش را پذیرفت و عذرخواهی کرد.

آغاز یک ماجرا

داستان عذرخواهی دو شب پیش تیم تولید و توزیع آثار حمید هیراد البته در آغاز مثل بسیاری از موارد باز هم به فضای مجازی ارتباط دارد. پیش از این در فضای مجازی زمزمه‌هایی آغاز شد که نشان می‌داد برخی از اشعار خوانده شده توسط هیراد، کپی است. در برخی از گروه‌ها و کانال‌ها اشعار خوانده شده توسط او و ابیات مشابه و سروده شده توسط برخی از شاعران مثال زده شد. این ماجرا به همین جا ختم نشد و درست زمانی که او به میهمانی در یک برنامه پر بیننده تلویزیونی دعوت شد، فاز بعدی ماجرا آغاز شد. هیراد در برنامه دورهمی ادعا کرد اشعاری که می‌خواند عموما توسط خودش سروده شده است. همین موضوع کافی بود تا ماجرا به مرحله بعدی ارتقای سطح بدهد و یک مجری در برنامه دیگر تلویزیونی، آب پاکی را روی دست او بریزد و عملا تیر خلاص را به او شلیک کند.

در آن برنامه زنده ادبی (چشم شب روشن شبکه ٤)، علیرضا بدیع که خود شاعر و ترانه‌سرا نیز هست و در این زمینه جوایزی را هم به خود اختصاص داده است، عملا اقدامی افشاگرانه انجام داد و هر چند برخی از مخاطبان کم و بیش زمزمه‌هایی را در این زمینه شنیده بودند اما او به وضوح و خیلی شفاف خطاب به هیراد گفت: شما شعرهایت را سرقت می‌کنی!

ما را که از بچگی با شعرهای مولانا بزرگ شده‌ایم، نمی‌توانی گول بزنی! او بر این موضوع تأکید داشت که آقای حمید هیراد در یک برنامه تلویزیونی رفت و گفت که من کتاب نمی‌خوانم اما آقای هیراد، کسانی هستند که کتاب می‌خوانند و فرق اشعار مولانا و اشعار شما را می‌فهمند. شما شعرهایت میکس شده است و ادعا می‌کنی که این شعر را خودت نوشتی. اگر روزی خواننده مطرحی هم شدی باید این را بدانی دست به سرقت ادبی نزنی و البته کتاب هم بخوانی.

این صحبت‌ها دوباره موتور موضوع را در فضای مجازی روشن کرد و میان اهالی فضای مجازی فیلمی کوتاه با عنوان«اتهام جنجالی به حمید هیراد» منتشر و دست به دست شد. از آن به بعد بود که این خواننده که به تازگی میان جوانان محبوبیت پیدا کرده بود رسما متهم به سرقت اشعار و سرقت ادبی شد.

ادامه اتهامات

فضای مجازی یکی از ویژگی‌هایش این است که اخبار در آن با سرعت زیادی بازتاب پیدا می‌کند. ماجرای سرقت ادبی حمید هیراد هم همین وضع را داشت. به محض این‌که آن زمزمه‌های ابتدایی به اتهامی رسمی در یک برنامه تلویزیونی تبدیل شد، تقریبا انتشار خبر سرعت بسیار زیادی  به خود گرفت. از آن پس بود که این خواننده نسبتا محبوب نزد جوانان با حملات بسیار تندی مواجه شد و تعابیر گاه زننده درباره او طرح می‌شد. با این حال برخی از اهالی فرهنگ و هنر هشتگی هم به همین موضوع اختصاص دادند. هشتگی که سرقت ادبی را محکوم می‌کرد و از همه می‌خواست با رعایت اخلاق، نسبت به استفاده از آثار ادبی دیگران حساس باشند.

کمپین نه به سرقت ادبی، خیلی زود بازتاب یافت و در ایام تعطیلات عید هم حرف و حدیث‌های زیادی را به وجود آورد. حتی در ذیل این کمپین اشاراتی به سرقت ادبی در دیگر حوزه‌ها شد. با این حال به گمان وسعت اتهامات مطرح شده در فضای مجازی و میزان محکومیت این حرکت که ذیل کمپین نه به سرقت ادبی از سوی حاضران در فضای مجازی طرح شده بود، این الزام را برای دست‌اندرکاران تولیدات آثارهیراد به وجود آورد که آنها رسما و به صورت مکتوب از مردم عذرخواهی کنند.

مطابق اخبار منتشره بر این موضوع تأکید شده که شدت اعتراضات اهالی شعر و ادبیات به دلیل استفاده بدون اجازه از آثار برخی شاعران توسط حمید هیراد، چنان بود که مسئولان موسسه «آوازی نو» مجبور شدند با تعدادی از شاعران جلسه‌ای برگزار کنند و در واقع عذرخواهی کتبی، خروجی این جلسه است. این جلسه درنهایت به متن عذرخواهی از شاعران و ترانه‌سرایان منتهی شده که در آن، این موسسه و حمید هیراد تعهد دادند تا همه حقوق مادی و معنوی شاعران را بپردازند. در این اوضاع  و احوال، مدیر برنامه حمید هیراد که توهین‌های زشت و ناپسندی به شاعران کرده بود نیز از کار خود اخراج شد.

اشعاری که گفته می‌شود کپی است

قطعه خدا: حمید هیراد

یارم ‌ای دل عشق تو صبر و ثباتم می‌دهد

عطر تو وقت سحر از غصه نجاتم می‌دهد

یارب امشب برایم نم باران بنویس

دو سه شب پرسه زدن توی خیابان بنویس

شعر مهتاب یغما

آه دکتر،‌ لب او صبر و ثباتم می‌داد

دوش، وقت سحر از غصه نجاتم می‌داد

دکتر این بار برایم نم باران بنویس

دو سه شب پرسه زدن توی خیابان بنویس

قطعه یار حمید هیراد

می‌رقصیدم، می‌چرخیدم،‌ نگاه گیرای تو را می‌دزدیدم

می‌چرخیدم هی،‌ می‌رقصیدم، نفس نفس به دور تو می‌پیچیدم

شعر اکبر قنبرزاده

می‌رقصیدم، می‌‌‌چرخیدم، هوای گیرای تو را می‌دزدیدم

می‌رقصیدی،‌ می‌چرخیدی، نفس نفس به بغض تو می‌پیچیدم

١ـ مهتاب یغما

٢ـ سحر رنجبر

٣ـ شهرام سببی

٤ـ اکبر قنبرزاده

٥ـ آریا صلاحی

مریم دوباره

shahrvand-newspaper.ir
  • 31
  • 192
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۱۹
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر من حمید چون می خواد زیاد وارد این جور موضوع ها و حواشی نشه برای همین با خودش گفته می تونم با یه عذرخواهی تمومش کنم تا اینکه بخوام تا آخر عمرم اینو به بقیه بفهمونم که من این کارو نکردم حمید انسان مهربون ومومنیه و هیچ وقت دروغ نمیگه لطفا آدم با جنبه ای باشیم و طرفداری رو به معنای واقعی نشان بدهیم
به نظرم حمید هیراد خواننده خوبی هست و صدای عالی هم داره ، اشتباه سوتی سر کنسرتشو قبول دارم ولی اینکه بگین از این نگیر از اون شعر نگیر ک دیگه اهنگ قشنگ نمیشه ساخت ۹۹ درصد خواننده یا بازخوانی میکنن یا شعر و ور تحویل میدن اکثر خواننده ها هر چی دارن از شعر های قدیم و مولانا و حافظ دارن اونا ک اپدیت نمیشن خودشون خلاصه باید از تجربه های دیگران هم استفاده شه حمید اینکارو کرده دمش گرم اهنگاشم توپه حسود زیاد داره ولی نمیتونه کاری کنه خیلی هم مشکل دارین گوش ندین لطفا راجب کسی هم اطلاعات ندارین بحث نکنین :-)
به نظرم حمید هیراد خ...
میتونست مث امروزیا بگه حالا بیاین وسط مسخره بازی و از این شر و ور های مثلا عاشقونه ولی با کمی تغییر و این چیزا داره دو کلمه حرف با معنی و مفهوم میزنه
کسانی که الکی طرفداری این شخص به اصطلاح خواننده میکنن یخورده به این فکر کنن که ایشان با این کارشان به شعور مخاطب توهین کرده. بعد باز بیاین طرفداریش کنین. با کمال پررویی هم میگه فراموشش کنین. واله حیف پول دزدی که واسه کنسرت این جور خواننده های فریبکار بخواد خرج شه.خواننده ای که نتونه زنده اجرا کنه بهش میگن خواننده؟ لب خونی رو که همه مردم بلدن حتی با تسلط بیشتر . ایشان تسلط رو لب خونی آهنگ خودشم نداره. واقعا خجالت آوره . ما داریم با چشم بسته چه کسایی رو الکی بزرگ میکنیم.
کسانی که الکی طرفدار...
کاش بفهمی اون روز اگر با صدای بلند میخوند ممکن بود جونشو از دست بده اولا برو به مغزت فشار بیار و به خودت بفهمون که باید درکت رو بالا ببری و کورکورانه قضاوت نکنی احمق دوما میتوست خیلی راحت بگه اقا من سرطان گرفتم نمیتونم بلند بخونم واستون پس کنسرت بی کنسرت ولی تمام حواشی و سختی ها و ریسک در حد جونش رو کف دستش گذاشت و پر انرژی روی صحنه رفت تا حال بد خودش رو تبدیل به خال خوب بکنه و تحویل بقیه بده.... #درکت_رو_بالا_ببر
صدا دورگه و خشک کلا فالش خونه کنترل نداره رو کلا خارج مقامات میخونه یه ویبراتور درست نمیتونه بزنه اصلا کاملا مشخصه ناشیه خواهشا کمی علمتون رو ببرید هرکسی با یه مقدار تمرین میتونه خواننده بشه که ماشاا.. کمم نداریم اما خواننده واقعی دست کم ده سال تجربه حرفه ایی میخواد کنترل صدا نگه داشتن در قالب مقامات و کشش و قوس های به اندازه تحریر های شمرده ریز عدم پرتاب صدا و غیره دقت کنیید ک چی گوش میدید
صدا دورگه و خشک کلا ...
من خودم موزیسین هستم، نوازنده کنسرت های سنتی. چندین ساله که کارم همینه اما توی صدای ایشون مشکلی نیست.مشکل یه سری کار نا بلده مثل شما
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش