یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۱۳

آشنایی با رشته مدیریت دولتی و بازار کار این رشته (+ تاریخچه)

رشته مدیریت دولتی,معرفی رشته مدیریت دولتی,درباره رشته مدیریت دولتیداشتن ویژگی های شخصیتی متناسب با رشته مدیریت دولتی، شانس موفقیت را چندبرابر می کند
باتوجه به قدمت رشته مدیریت دولتی در زمان گذشته ، از این رشته بعنوان اداره امور عمومی یاد می شد و در بین رشته های مدیریت از قدیمی ترین گروه محسوب میشد و تدریس این رشته از آغاز تاسیس توسعه علوم اداری در ایران در دانشکده حقوق دانشگاه تهران صورت می گرفت.

رشته مدیریت دولتی

با انتخاب رشته مدیریت دولتی می توان علوم اداری، مدیریت اداری و نظریه های آنرا مطالعه کرد. مدیریت اداری، دربرگیرنده ی فعالیت های بسیار یک اداره نظیر امور حسابداری و حسابرسی، امور منابع انسانی، امور اداری و کارگزینی، امور پشتیبانی و رفاه، امور برنامه ریزی و خدمات، امور بیمه ای و تامین اجتماعی ، امور تغيير و تحول اداری، و ... می باشد. دانشجویان با تحصیل در رشته مدیریت دولتی، قادر به یادگیری مهارت های لازم مدیریتی به منظور کار در یک سازمان عمومی هستند و از این طریق می توانند اموری همچون حل مشکلات مدیریت بحران، فرصت های رشد سودآور و رهبری تغيير را انجام دهند. گرایشی برای مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی اختصاص نداده اند ولی رشته مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی ارشد، تخصصی تر شده و گرایش هایی دارد.

هدف رشته مدیریت دولتی

رشته مدیریت دولتی به این منظور تأسیس شد تا نیروی انسانی متخصص موردنیاز سازمانها، اداره ها و شرکتهای دولتی و خصوصی را اموزش دهد و دانشجویان را با کاربرد روشهای علمی در مدیریت، آشنا کند. دانشجویان در این دوره، نظریه های نوین مدیریت دولتی را یاد می گیرند تا به عنوان پژوهشگر، مطالعه کنند و سازمان ها را با تجزیه و تحلیل تخصصی مسایل مدیریتی بخوبی اداره کنند.

تاریخچه رشته مدیریت دولتی

مدیریت ارگان ها و بخش های تمدن ها با شکل گیری نخستین تمدن های بشری وجود داشت ولی به صورت علمی نبود. افرادی همچون توماس ویلسون، ماکس وبر، و فردریک تیلور، موفق به ایجاد مبانی علم مدیریت دولتی برای نخستین بار شدند؛ از این رو چنین افرادی بعنوان بنیانگذاران مدیریت دولتی شناخته میشوند. رشته مدیریت دولتی، زمانی بوجود آمد که مقاله ویلسون با عنوان مطالعه اداره در سال ۱۸۸۷ میلادی به چاپ رسید.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، رشته مدیریت دولتی برای نخستین بار در کشور ایران ایجاد شد و به عنوان قدیمی ترین رشته مدیریت به شمار می رفت. دانشکده حقوق دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۳ شمسی رشته ی علوم اداری را با همکاری دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تأسیس کرد. با گذشت زمان، این رشته را از دانشکده حقوق تفکیک کردند و در سال ۱۴۴۱ شمسی در دانشکده مدیریت به صورت مستقل تدریس می شد. سید مهدی الوانی و حسین میرزایی اهرنجانی از بنیانگذاران رشته مدیریت دولتی در ایران به شمار می روند. رشته علوم اداری و بازرگانی از سال ۱۳۷۴ شمسی به مدیریت دولتی تغییرنام یافت. سپس رشته مدیریت دولتی با گذشت زمان در دانشگاه های دیگر کشور نیز توسعه و گسترش پیدا کرد. میزان پذیرش در دانشگاه های پیام نور در رشته مدیریت دولتی، بسیار بالاست.

آینده شغلی رشته مدیریت دولتی,رشته مدیریت دولتی,تاریخچه رشته مدیریت دولتیرشته مدیریت دولتی به مطالعه علوم اداری و مدیریت اداری و نظریه های آن می پردازد

توانایی های لازم برای ورود به رشته مدیریت دولتی

با تصمیم گیری می توان بیشتر امور رشته مدیریت را انجام داد و دانشجو نباید در دانشگاه، متکی به دروس تئوری خود باشد. از این رو شخصی که میخواهد در رشته مدیریت دولتی تحصیل کند باید دارای خصلت هایی همچون روحیه خلاق و قدرت تصمیم گیری خوب برای پیشبرد اهدافش باشد. تمامی دانشجویان مدیریت و گرایش های آن باید از توانایی هایی همچون اعتماد به نفس، توان رهبری، قدرت تجریه و تحلیل، توان رهبری و فن بیان قوی برخوردار باشند. همچنین دانشجوی این رشته باید مهارت کافی در دروس ادبیات فارسی، ریاضی، فیزیک و آمار را داشته باشد ولی فراموش نکنید که ملاک انتخاب این رشته، صرفا آشنایی با توانایی و مهارت های لازم برای این رشته، نیست و داوطلبانی که میخواهند در این رشته تحصیل کنند؛ باید بتوانند در کنکور سراسری، رتبه قبولی خوبی را کسب کنند. همچنین از دیگر موارد حائز اهمیت برای موفقیت دانشجویان مدیریت دولتی می توان به آشنایی با مهارت های هفتگانه کامپیوتر ICDL و زبان انگلیسی اشاره کرد.

وظایف فارغ التحصیل رشته مدیریت دولتی

>> فارغ التحصیل رشته مدیریت دولتی باید بتواند برنامه ریزی کند و کارهایش را براساس برنامه ریزی انجام دهد.

>> از دیگر وظایف فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی می توان به سازمان دهی یا تقسیم وظایف بین کارکنان یک سازمان اشاره کرد.

>> عملیات امور استخدامی یا کارگزینی کارکنان جدید از مسئولیت های دانشجویان رشته مدیریت دولتی به شمار می رود.

>> یک دانشجوی رشته مدیریت دولتی باید قادر به هدایت و راهبری باشد.

>> یکی از سایر وظایفی که فارغ التحصیل رشته مدیریت دولتی برعهده دارد؛ شامل نظارت و کنترل میباشد .

دوره تحصیل کارشناسی رشته مدیریت دولتی

تحصیل در رشته مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی شامل ۸ ترم میباشد که ۴ سال، زمان میبرد. وظیفه ی دانشجویان رشته مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی اینست که ۱۳۳ واحد درسی را پاس کنند.

دروس اصلی و تخصصی گرایش مدیریت دولتی

از دروس اصلی و تخصصی رشته مدیریت دولتی می توان به روانشناسی کار، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، جامعه شناسی سازمان ها، زبان تخصصی، حسابداری دولتی، مدیریت تحول سازمانی، مالیه عمومی و تنظیم خط مشی مالی، مدیریت سازمان های محلی و شهرداری ها، فراگرد تنظیم و کنترل بودجه، مبانی مدیریت دولتی، مدیریت تطبیقی، مدیریت تعاونی ها، مدیریت توسعه، تصمیم گیری و تعیین خط مشی، مباحث ویژه مدیریت دولتی، سیر اندیشه های سیاسی و تحول نهادهای اداری، حقوق اداری، روابط کار در سازمان، سازمان دهی و اصلاح تشکیلات و روشها اشاره کرد.

رشته مدیریت دولتی چیست,درآمد رشته مدیریت دولتی,بازار کار رشته مدیریت دولتی,دروس مدیریت دولتیرشته مدیریت دولتی در ایران به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی باز می گردد

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

رشته مدیریت دولتی در ایران در مقاطع بالاتری همچون کارشناسی ارشد و دکتری تدریس میشود و پس از قبولی در کنکور کارشناسی ارشد انتخاب رشته مدیریت دولتی می توان برای تحصیل در رشته مدیریت دولتی، یکی از گرایش های مدیریت دولتی نظیر توسعه منابع انسانی، بودجه و مالیه عمومی، طراحی سازمان های دولتی، خط مشی گذاری عمومی، مدیریت پیشرفت و توسعه شهری و روستایی، مدیریت تحول و مدیریت رفتار سازمانی را در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرد.

همچنین فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی در مقطع ارشد، مجوز تحصیل در سایر گرایش های مدیریت را دارند که از آن ها می توان به بازاریابی و جهان گردی، مدیریت مالی، برنامه ریزی توسعه جهان گردی، مدیریت دولتی همه گرایش ها، مدیریت فن آوری اطلاعات همه گرایش ها، مدیریت صنعتی همه گرایش ها، مدیریت تکنولوژی همه گرایش ها، مالی همه گرایش ها، مدیریت منابع انسانی همه گرایش ها، مدیریت بازرگانی دریایی، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای، مدیریت امور شهری، مدیریت اجرایی با دو گرایش، مدیریت کسب و کار همه گرایش ها اشاره کرد.

آینده شغلی رشته مدیریت دولتی

مشاغل متفاوتی برای فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی در نظر گرفته شده است. از این رو آن ها می توانند در حیطه هایی نظیر کارشناس اداری، امور کارکنان، تشکیلات و روش ها، طبقه بندی مشاغل، تحول اداری، برنامه ریزی پرسنلی، حقوق و دستمزد، قبول مسئولیت در سمت مدیران سطوح میانی، ارزیابی عملکرد و نظایر آن، سرپرستی واحدهای اداری و خدماتی وزارت خانه ها و سازمانهای دولتی و شهرداریها مشغول به فعالیت شوند.

بازار کار رشته مدیریت دولتی به دلیل گرایش ها و زیرمجموعه های گوناگونش در بخش های دولتی و خصوصی، بسیار وسیع است. فارغ التحصیلان این رشته، مجوز فعالیت در بخش خصوصی و دولتی مشاغل گوناگونی را دارند که از آن ها می توان به زمینه های تشکیلات سازمانی، سیستم های اطلاعاتی، منابع انسانی و دیگر مباحث مطرح در مدیریت در سطوح کارشناسی و مدیریتی اشاره کرد. همچنین این فارغ التحصیلان، قادر به فعالیت در زمینه سیاست گذاری های بخش دولتی به عنوان مشاور یا مجری هستند.

بازارکار و آینده شغلی رشته مدیریت دولتی در دنیا

دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته مدیریت دولتی را دارند؛ بیشتر از طریق ازمون های استخدامی به این رشته جذب میشوند. همچنین در این رشته، بازارکار هر گرایشی نسبت به سایر گرایش ها متفاوت است؛ طیف گسترده ای از گزینه های شغلی در حوزه مدیریت دولتی نظیر تجزیه و تحلیل و مدیریت بودجه تا تدوین و اجرای سیاست ها وجود دارد. متخصصان مدیریت دولتی میتوانند در موقعیت های مدیریتی یا نظارت بر عملکرد شرکت برای رعایت مقررات یا بخشهای خاص درون سازمان مانند بازاریابی، منابع انسانی، دانش خود را به کار گیرند.

با توجه به نقش مدیریت دولتی در انواع مشاغل مختلف، برای این فارغ التحصیلان، فرصت و آینده شغلی خوبی فراهم شده است. رشته مدیریت دولتی دارای مشاغل گوناگونی نظیر تحلیلگر بودجه، پژوهشگر عملیات، تحلیلگر مدیریت، مدیر خدمات اداری، متخصص جمع آوری سرمایه، متخصص روابط عمومی، برنامه ریز شهری، متخصص ارتباطات اشاره و متخصص منابع انسانی می باشد.

مزایا و معایب رشته مدیریت دولتی

بازارکار رشته مدیریت دولتی، خیلی قابل تحسین نیست و کسانی در این رشته موفق می شوند که مهارت های گوناگونی را علاوه بر پاس کردن واحدهای درسی یاد بگیرند. علاوه‌براین بسیاری از رشته های مدیریت، با رشته مدیریت دولتی همپوشانی دارد و سازمان ها و مؤسسه ها برای استخدام فارغ التحصیلان مدیریت دولتی، تاکیدی ندارند و گاهی وقت ها اقدام به استخدام فارغ التحصیلان زیرشاخه های دیگر مدیریت می نمایند. همچنین این رشته با توجه به اینکه دانشگاه ها در زمینه مدیریت دولتی پذیرش بالایی داشته اند؛ به مرز اشباع رسیده است.

رشته مدیریت دولتی، امری ضروری برای پیشرفت و توسعه سازمان ها به شمار میرود و وجود این رشته، کارکرد ها و عملکرد سازمان را بهبود می دهد. همچنین سالانه اکثر آزمون های استخدامی نیازمند فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی می باشد.

درآمد رشته مدیریت دولتی

با توجه به مواردی همچون سمت شغلی، نوع شغل و سازمان می توان درآمد رشته مدیریت دولتی را تعيين کرد که این میزان درآمد، متفاوت است. در حالت کلی در رشته مدیریت دولتی، میزان پرداختی ها بالاست. برای تعيين حقوق و دستمزد یک مدیر دولتی باید عواملی نظیر سابقه کاری، سطح تحصیلات، سمت شغلی، خصوصی یا دولتی بودن محیط کاری، را در نظر گرفت. دریافت حقوق کارمندان بخش های دولتی براساس قانون کشور می باشد.

رشته مدیریت دولتی چیست,درآمد رشته مدیریت دولتی,بازار کار رشته مدیریت دولتیبیشتر کارها در رشته مدیریت دولتی از طریق تصمیم گیری انجام می شود

مهاجرت برای رشته مدیریت دولتی

بعضی از دانشجویان رشته مدیریت دولتی برای ادامه تحصیل یا زندگی، قصد دارند از ایران مهاجرت کنند. سالانه در بسیاری از کشورها، دانشگاه های مختلف جهان از رشته مدیریت، دانشجویان بسیاری را می پذیرد. قطعا شرایط پذیرش دانشجویانی با پایه علمی قوی تر، بهتر است و چنین دانشجویانی را در دانشگاه های بهتر می پذیرند.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام عليكم خواستيم بگوييم كه بهتر است رشته مديريت دولتي با رشته مديريت گردشگري ادغام شوند و بشوند رشته ي مديريت دولتي و گردشگري و اين علم هم در زمينه علوم اداري و هم در زمينه ي گردشگري باشند.باتشكر از شما
سلام عليكم خواستيم ب...
بنظر من هم خیلی از گرایش های مدیریت باید ادغام شوند و از این راه بازار کار فارغ التحصیلان رشته مدیریت بهتر خواهد شد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش