سه شنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۷۱۱
دانشگاه

عاملی در یک برنامه تلویزیونی تشریح کرد

برنامه شورای انقلاب فرهنگی برای به‌ روزرسانی رشته‌های دانشگاهی و بررسی حذف کنکور

دکتر سعیدرضا عاملی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از به­ روزرسانی رشته‌های دانشگاهی باهمکاری ستاد نقشه جامع علمی کشور و مرکز ملی فضای مجازی خبرداد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی که به عنوان مهمان تلفنی برنامه تلویزیونی پرسشگر سخن می‌گفت، ضمن بیان این مطلب، پیرامون بازنگری اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در اسناد بنیادین شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع بازنگری پیش­بینی شده است و تمامی اسناد ما به نوعی موضوع به­ روز رسانی را در خود دارند.

وی افزود: سند نقشه جامع علمی کشور و جریان علم و فناوری کشور باید در جهت رونق تولید در کشور و بر مبنای اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حرکت کند.

دکتر عاملی ادامه داد: امروزه با ظهور فن ­آوری­ های جدید در عرصه علم و فن­ آوری و تبدیل فن­ آوری­ های آنالوگ به فن­ آوری­ های دیجیتال، شاهد آن هستیم که رشته­ های دانشگاهی در دنیا دچار نوعی میرایی شده­ اند و امروزه نیازمند تبدیل رشته­ های جدید متناسب انتقال به فن­ آوری­ های دیجیتال هستیم.

بازنگری در رشته­ های دانشگاهی با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه ها

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سؤال که متولی اصلی این بازنگری در رشته­ های دانشگاهی چه کسی است گفت: مدل کار را می تواند ستاد نقشه جامع علمی کشور پیشنهاد کند ولی کار باید در دانشگاه ها صورت گیرد. در واقع تحول رشته ای محصول همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه ها خواهد بود.

وی تصریح کرد: نگاه ما در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و سایر شوراهای دبیرخانه این است که از صرفاً نگاشتن مستقل یک طرح، به سمت تدوین و گرفتن لایحه منتقل شویم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی نیز در تدوین قوانین خود این تجربه را داشته است که در موارد تدوین قوانین خود از مسیر لایحه، توفیقات بیشتری را در اجرایی­ شدن قانون نسبت به تدوین قوانین از مسیر طرح به دست آورده است.

دکتر عاملی خاطرنشان کرد: در این زمینه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مسیر و چارچوب تدوین لایحه را آماده خواهد کرد اما وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم،تحقیقات و فن­آوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی و فن­ آوری ریاست جمهوری و سایر نهادهای مربوطه بایستی به عنوان ذی­ نفعان، مسئولیت بازنگری را خودشان بپذیرند.

به­ روزرسانی رشته‌های دانشگاهی باهمکاری ستاد نقشه جامع و مرکز ملی فضای مجازی

وی در این رابطه یادآوری شد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی توافقی که با شورای عالی فضای مجازی به امضا رسانید کمیسیون مشترکی را بین ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و مرکز ملی فضای مجازی برای موضوع به روزرسانی رشته­ های دانشگاهی با نگاه به تحولات علم و فناوری در جهان طراحی کرده است که به همین موضوع بازنگری در رشته­ها اهتمام داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون مسئول اصلی امور مربوط به سیاست­های علم و فن­ آوری کشور گفت: مسئولیت نهایی سازی سیاست ها و تصویب آنها، برنامه ریزی نظارت و ارزیابی همگی برعهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

دکتر عاملی در رابطه به روند پیشرفت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: در حقیقت آموزش و پرورش برای اجرایی­کردن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چند بار اراده کرده است و در دوره وزیر قبلی جناب آقای دکتر بطحائی نیز ۱۵ کارگروه برای اجرایی سازی سندتحول تشکیل شد که در آن کارگروه ­ها شاخص ­های مربوطه نیز احصاء شده بود و به دنبال آن سامانه­ ای برای پیگیری اجرایی­ سازی سند تحول راه­ اندازی شده بود.

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول نظارت و ارزیابی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

وی افزود: در عمل مسئولیت نظارت و ارزیابی سند تحول بینادین آموزش و پرورش برعهده شورای عالی آموزش و پرورش گذاشته شده است ولی در فصل هشتم این سند تصریح شده است که مسئولیت نظارت و ارزیابی این سند را دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: آموزش و پرورش باید از پیشرفت کار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در کشور به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش بدهد که امیدواریم در جلسات آتی گزارشات مربوطه را از وزیر جدید آموزش و پرورش دریافت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همان­طور که مقام معظم رهبری(مدظله ­العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب به ظرفیت­ ها و نقاط مثبت نظام تمرکز داشته ­اند، ما نیز در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر به دنبال پیشروی به شکل اثباتی هستیم تا کارها بتواند به خوبی جلو برود.

دکتر عاملی خاطرنشان کرد: در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی این امر پذیرفته شده است که علم و فناوری منحصر در وزرات علوم، تحقیقات و فن­ آوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیست.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تصریح کرد: علم وفن­آوری به منزله زنجیره ­ای است که از دبستان شروع شده و تا دوران بعد از فارغ التحصیلی نیز بایستی دنبال شود چنان­چه در چند جلسه اخیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به رابطه منطقی میان شغل و تحصیل توجه شده است.

وی افزود: سند بنیادین تحول در آموزش و پرورش و سند نقشه جامع علمی کشور فقط به علم منهای نظام ارزشی و یا علم منهای نظام فرهنگی نگاه نمی کند بلکه هدف اصلی رسیدن به علم نافع و تلاش در جهت رشد و تعالی فرهنگ جامعه است تا بتوانیم در نهایت به به تمدن نوین اسلامی برسیم که در بیانان مقام معظم رهبری(مدظله­ العالی) به درستی به آن اشاره شده است.

دکتر عاملی یادآور شد: کشورهای پیشرفته دنیا به این نتیجه رسیده ­اند که باید برای علم و فن آوری هدف­ های متعالی داشت و گرنه همین علم و فن آوری می­ تواند منشأ بلاهای مختلفی در جامعه شود که ارتباطی با ارزش­ های متعالی نداشته باشد.

کنکور اولویت اول معاونت خط مشی­ گذاری ستاد علم و فن­ آوری دبیرخانه شورا

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به آخرین سؤال مجری پیرامون اصلاح و بازنگری کمیته سنجش و پذیرش دانشجو گفت: در نشستی که بین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ریاست مجلس شورای اسلامی و با حضور رؤسای کمیسیون­ های مربوطه برگزار شد، قرار شد یک تقسیم کاری در خصوص کنکور صورت گیرد تا تکلیف­مان را در این رابطه مشخص کنیم.زیرا کنکور روش درستی نیست و تجربه­ های موفقی هم در دنیا وجود دارد که به هیچ وجه از مسیر کنکور نیست.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر عاملی خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه حل مسئله کنکور اراده جدی دارد و در همین رابطه معاونت خط مشی­ گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اولویت اول خود را مسئله کنکور قرار داده است که تلاش داریم در ۶ ماه آینده در این زمینه به یک مدل قطعی دست پیدا کنیم و به دنبال آن امیدواریم اراده لازم در نظام قانونگذاری و سیاستگذاری هم وجود داشته باشد.

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش