دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۰۱۰۶۳
انتخابات ریاست جمهوری

پايان ايرانگردي احمدي‌نژاد

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,محمود احمدی نژاد

تلاش براي ارائه دليلي كه بتوان افكار عمومي را اقناع كند، آغاز شده است؛ تلاش از سوي حاميان براي انتشار دليل مناسبي كه بتوانند پايان سفرهاي استاني احمدي‌نژاد را توجيه كنند. سفرهاي استاني محمود احمدي‌نژاد از چندي پيش آغاز شده بود اما كمتر كسي بود كه دليل اصلي سفرهاي او را بداند. بسياري بر اين اعتقاد بودند كه محموداحمدي‌نژاد درصدد كانديداتوري درانتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم است و به همين دليل شهر به شهر مي‌رود تا بار ديگر خود را به مردم معرفي كند كه اين موضوع ازواقعيات دور است، چرا كه او ۸ سال در پاستور بود و كمتر فردي در كشور مي‌توان يافت كه قضاوتي درباره عملكرد ۸ ساله او نداشته باشد. برخي اين سوال را مطرح مي‌كردند که باتوجه به اينكه احمدي‌نژاد ديگر رئيس‌جمهور نيست هزينه اين سفرها از كجا تامين مي‌شود و آيا صحيح است به بهانه يك سفر براي فردي به اين ميزان تبليغات صورت گيرد؟

 

از سوي ديگر مسئولان هم نسبت به اين سفرها بي تفاوت نبودند، چنان كه چندي پيش وزير كشور در پاسخ به اين سوال كه «برخي شخصيت‌هاي سياسي مثل آقاي احمدي‌نژاد تحركات و سفرهاي انتخاباتي خود را آغاز كرده‌اند، آيا وزارت كشور اين تحركات و سفرها را رصد خواهد كرد و پيامي به شخصيت‌هاي سياسي دارد كه از الان وارد حوزه تبليغات انتخابات رياست‌جمهوري نشوند؟» توضيح داد:«ما قبلا هم اعلام كرديم فعاليت‌هاي انتخاباتي زودرس خلاف قانون است، چون قانون براي فعاليت‌هاي تبليغاتي انتخاباتي زمان مشخص كرده است. اگر احساس كنيم كساني از اين تجمعات و جلسات بهره‌برداري انتخاباتي مي‌كنند قطعا از كار آنها جلوگيري مي‌شود. اين موضوع را ما به دوستان آقاي احمدي‌نژاد هم اعلام كرديم، به آنها هم گفتيم و هم تذكر داديم به دليل مسائل امنيتي و حفاظت، اين جلسات حتما بايد تابع شوراهاي تامين استان‌ها و شهرستان‌ها باشند و هم اينكه در موضوع مباحث انتخاباتي نباشند.» معاون سياسي وزير كشور نيز پس از آن در پاسخ به اين سوال كه «آيا تا كنون گزارشي مبني بر تخلف انتخاباتي احمدي‌نژاد با توجه به سفرهاي استاني اخيرش مطرح شده يا خير؟» تصريح كرد: «احمدي‌نژاد هم يكي از مردم ايران است و ضروري است كه قانون را رعايت كند، براي برخي سفرهاي استاني‌اش اين شائبه پيش آمده كه اين سفرها براي تبليغات انتخاباتي انجام مي‌شود، اما اين امر براي ما هنوز مسجل نشده و تشخيص آن بر عهده شوراي نگهبان است.» محمد حسين مقيمي اظهار داشت:«درباره انتخاباتي بودن سخنراني‌هاي احمدي‌نژاد تاكنون گزارش‌هايي داشتيم كه در شوراي تامين شهرستان‌ها مورد بررسي قرار گرفته است.» البته بسياري واقف هستند كه احمدي‌نژاد و همراهان او توجه زيادي به آنچه درباره عملكرد آنها گفته مي‌شود ندارند؛ بنابراين پس از اين اخطارها نه تنها تصميمي براي توقف سفرهاي استاني نگرفتند، بلكه واكنشي هم به هشدارها نداشتند، اما مي‌دانند كه بايد با توجه به واكنش‌ها به اين سفرها خاتمه دهند.

 

شيوه قابل تامل اعلام پايان سفر!

شنبه در شبكه‌هاي اجتماعي نوشته شد:«عدم استقبال گلستاني‌ها احمدي‌نژاد را مجبور به خانه نشيني هميشگي كرد. عباس اميري‌فر (روحاني نزديك به احمدي‌نژاد) كانديداتوري «احمدي‌نژاد» را منتفي و سفر گرگان را آخرين سفر استاني وي قلمداد نمود.» اما ماجراي اميري‌فر چه بود؟ او از گعده مشايي است كه رئيس شوراي فرهنگي، امام جماعت مسجد نهاد رياست‌جمهوري و مشاور فرهنگي نهاد رياست‌جمهوري در دولت دهم بود و در جريان انتخابات مجلس نهم از سوي شوراي نگهبان رد صلاحيت شد. روز گذشته متني منتسب به اميري‌فر منتشر شد كه چنين است: «طبق اخبار موثقي كه دارم، كلا كانديدا شدن احمدي‌نژاد منتفي است و طبق نظر ارشادي يكي از مقامات عالي رتبه نظام جمهوري اسلامي ايران، سفر استاني هم به صلاح نمي‌باشد و طبق خبر موثقي كه دارم، سفر استاني گرگان هم آخرين سفر استاني و بنا به اخبار غير رسمي ۱۰ نفر از اعضاي محترم شوراي نگهبان در جلسه غير رسمي كه داشتند، نظرشان ردصلاحيت بوده است و دو نفر موافق ايشان بوده‌اند. خواهش مي‌كنم غير از اين سوال نكنيد كه پاسخگو نخواهم بود.» بنابراين گام نخست براي اعلام بي نتيجه بودن سفرهاي استاني احمدي‌نژاد برداشته شد، اما دور از انتظار نبود كه اين پروژه ادامه داشته باشد؛ چرا كه ديروز اميري‌فر درباره نوشتار قبلي خود توضيح داد و نوشت:«عطف به مطلب ارسالي اينجانب درباره كانديداتوري دكتر احمدي‌نژاد، جهت جلوگيري از هرگونه پيش داوري، يادآوري كرده اينجانب صرفا نظر خود را با توجه به اخبار كسب شده، بيان كرده و بنده سخنگوي دكتر نمي‌باشم. ضمن اينكه احدي نمي‌تواند ارادت اينجانب و خانواده‌ام را به شخص دكتر احمدي‌نژاد زير سوال ببرد. متذكر مي‌گردم من نيز آرزومند هستم كه مشكلي نبوده و زمينه حضور در اين مسند كه به حق براي ايشون فقط جنبه خدمت به مملكت اسلامي را دارد فراهم شود.» تصور نمي‌شود آنچه اميري‌فر نوشت و سبب آن را ديدگاه شخصي خود خواند، پيامي از طيف احمدي‌نژاد نداشته باشد. اين ادعا زماني به واقعيت نزديك مي‌شود كه در كانال‌های احمدي‌نژادي انتقادي به نوشتار اميري‌فر مشاهده نمي‌شود و اين گمانه تقويت مي‌شود كه نوشتار اميري‌فر و سكوت حاميان احمدي‌نژاد اعلام شكست زودهنگام درانتخابات ۹۶ است.

نویسنده:ياسمين طالقاني

armandaily.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش