شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۳۱۷۵
انتخابات ریاست جمهوری

محسن میردامادی: در سال ۱۴۰۰ باید به یک تیم رأی دهیم نه به یک فرد

محسن میردامادی,اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری

جریان اصلاحات همواره براساس منطق، فرایندهای انتخابی، گفت‌وگو و حرکت با محوریت مطالبات مردم و جامعه مدنی حرکت کرده و از این جهت در مقاطع زمانی مختلف هرزمان که به سرمایه اجتماعی خود رجوع کرده با اقبال عمومی مردم از فرایندهای انتخابی مختلف به فراخور شرایط و موقعیت پیروز بیرون آمده است.

 

حال چندی است که در ارتباط با رویکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ بحث و گفت‌وگو شکل می‌گیرد. محسن میردامادی در این زمینه می‌گوید:« در سال ۱۴۰۰ باید به یک تیم رأی دهیم نه به یک فرد، زیرا وقتی به دنبال فرد می‌گردیم به دنبال یک فرد شناخته‌شده هستیم، اما برای سال ۱۴۰۰ باید فردی را که می‌خواهیم انتخاب کنیم، از قبل تیم خود و مثلاً معاون برنامه‌ریزی، رئیس دفترش را معرفی کند و نیز برنامه مشخص و کاملی داشته باشد تا پس از بررسی مشاوران و رأی آنان به تیم و برنامه‌ها، با شکل‌دادن به یک جبهه منسجم، پیش رویم که در این‌صورت به موفقیت خواهیم رسید».

 

لزوم تدوین استراتژی

با روی کارآمدن دولتی معتدل چندین سال است که اصلاح‌طلبان به کنش سیاسی مشغولند و احزاب فعالانه به کارکرد خود می‌پردازند، اما نکته اینجا است که با برخی عملکرد‌های ضعیف و انتقادآمیز دولت، اصلاح‌طلبان به عنوان مهم‌ترین جریان حامی روحانی در شرایط سختی قرار گرفته‌اند و با وجود در پیش بودن انتخابات مجلس یازدهم و متعاقب آن ریاست جمهوری سیزدهم در سال ۱۴۰۰ با معضلی به نام احتمال عدم مشارکت سرمایه اجتماعی در فرایندهای انتخابی مواجهند. در این راستا بسیاری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب معتقدند که در فاصله کمتر از ۱۳ ماه مانده به انتخابات مجلس در اسفند ۹۸ باید سازوکاری فراهم شود تا بتوان امید و اعتماد مردم را به این جریان سیاسی بازگرداند تا اصلاح‌طلبان بتوانند گام چهارم را در انتخابات آینده مانند ۳ گام گذشته موفق بردارند.

 

لذا شکی نیست که اگر اصلاح‌طلبان بتوانند با استراتژی دقیقی در انتخابات آینده سرمایه اجتماعی خود را به میدان بیاورند به احتمال فراوان در انتخابات ۱۴۰۰ نیز حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت. گرچه نباید شرایط و موقعیت‌های آن زمان و محدودیت‌های نظارتی را نیز از یاد برد.

 

قدرت مطلقه؟ وجود ندارد

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب طی سخنانی در نشست کمیسیون آموزش مجمع زنان اصلاح‌طلب با تاکید بر این‌که «موضوع تحزب در دو دهه اخیر، به خصوص از سال ۷۶ و حتی قبل از آن، رونق پیدا کرده است»، اظهار کرد: افرادی که در این مورد صاحب‌نظر هستند متأسفانه از روند فعالیت احزاب راضی نیستند پس نیاز به فعالیت بیشتر و حرکت سریع‌تری وجود دارد؛ چراکه هم اصولگرا و هم اصلاح‌طلب از روند سیاسی وضعیت موجود رضایت ندارند. ایسنا نوشت، محسن میردامادی با اشاره به این‌که «در نظام ایران کسی ادعای قدرت مطلقه را ندارد»، گفت: به نظرم در ایران قدرت مطلقه به این معنا که هیچ تحولی بدون دستور آن قدرت مطلق صورت نگیرد، وجود ندارد. اگر قدرت مطلقه واقعاً وجود داشت هیچ‌گاه رئیس دولت اصلاحات و آقای روحانی به ریاست‌جمهوری نمی‌رسیدند و همینطور مجلس ششم و مجلس فعلی شکل نمی‌گرفت. عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که نسبت به سایر کشورهای دموکراتیک داریم، این‌گونه نیست که امکان فعالیت در مسیر دموکراسی و تقویت روندهای دموکراتیک را نداشته باشیم؛ بنابراین اگر نتوانستیم به پیشرفت در این زمینه برسیم بیشتر به ضعف عملکرد خودمان باز می‌گردد. وی در ارتباط با پذیرش تحزب در جامعه، اظهار کرد: همه سیاسیون جامعه به این نظر رسیده‌اند که دموکراسی بدون تحزب امکان‌پذیر نیست.

 

رای به تیم، نه به فرد

محسن میردامادی درباره رویکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ گفت: حمایت از آقای روحانی را در سال‌های ۹۲ و ۹۶ درست می‌دانم. اصل کار اصلاح‌طلبان پس از سال ۸۸ احیای نهاد انتخابات بود که با حمایت از ایشان این اصل احیا شد، اما به نظر من در سال ۱۴۰۰ باید به یک تیم رأی دهیم نه به یک فرد. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: زیرا وقتی به دنبال فرد می‌گردیم به دنبال یک فرد شناخته‌شده هستیم، اما برای سال ۱۴۰۰ باید فردی را که می‌خواهیم انتخاب کنیم، از قبل تیم خود و مثلاً معاون برنامه‌ریزی، رئیس دفترش را معرفی کند و نیز برنامه مشخص و کاملی داشته باشد تا پس از بررسی مشاوران و رأی آنان به تیم و برنامه‌ها، با شکل‌دادن به یک جبهه منسجم، پیش رویم که در این‌صورت به موفقیت خواهیم رسید. وی با اشاره به ایده شکل‌گیری پارلمان اصلاحات عنوان کرد: پارلمان اصلاحات به این معنا که اصلاح‌طلبان بتوانند یک مجمع فراگیر را به وجود بیاورند تا اکثریت نیروهای قوی اصلاح‌طلب اعم از اعضای احزاب و شخصیت‌ها در آن حضور داشته باشند و این مرجع، مجموعه اجرایی داشته باشد، می‌تواند منجر به موفقیت شود.

 

وی درباره امکان دستیابی اصلاح‌طلبان به وضعیت مطلوب و بازگرداندن اعتماد دوباره مردم به خودشان، گفت: از الان باید برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم و تمام اصلاح‌طلبان به وحدتی که درباره یک مجموعه برای انتخابات ۱۴۰۰ گفته شد، برسند و از حالا این مجموعه را مطرح کنند تا مردم نیز بپذیرند.

 

armandaily.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش