دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۱۴۶

رفع گرفتگی لوله های فاضلاب با روش های خانگی

رفع گرفتگی لوله فاضلاب،گرفتگی لوله فاضلابرفع گرفتگی لوله فاضلاب
گرفتگی فاضلاب یکی از انواع مشکلاتی است که در خانه ها بسیار رایج می باشد و می تواند بسیاری از امور را مختل کند. راه های گوناگونی برای رفع این مشکل وجود دارند که در ادامه این مطلب سرپوش به تعدادی از راه های رفع گرفتگی فاضلاب اشاره شده است.

یکی از مشکلات که ممکن است همواره در ساختمان های مسکونی و تجاری در طول شبانه روی اتفاق بیوفتد و افراد را به چالش های مختلفی روبرو می کند؛ گرفتگی لوله های فاضلاب است. تنها با فهمیدن روش های ساده در ادامه متوجه می شویم که می توان به سادگی بسیاری از گرفتگی لوله ها را برطرف کرد. با استفاده از مراحل زیر می توان بدون آسیب به لوله کشی ساختمان گرفتگی های معمولی را برطرف کرد. 

نشانه های گرفتگی لوله فاضلاب:

قبل از اینکه لوله فاضلاب به صورت کامل مسدود شود نشانه هایی بروز می کنند که می تواند نشانه ی هشدار باشند، زیرا امکان گرفتگی کامل لوله های ساختمان در چند روز آینده وجود دارد. هر اقدامی که بتواند لوله ها را از مواد زائد پاک کند کمک کننده خواهد بود. بهتر است قبل از آشنایی با این موقعیت بدون فوت وقت برای برطرف کردن آن اقدامات لازم را انجام دهید. 

مهمترین نشانه ای که گرفتگی لوله فاضلاب دارد؛ طولانی شدن زمان تخلیه فاضلاب سینک آشپزخانه و حمام، پایین نرفتن آب هنگام استحمام و استشمام بوی نامطبوع از توالت و... می باشد. 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب،گرفتگی لوله فاضلاب,نشانه های گرفتگی لوله فاضلابرفع گرفتگی لوله فاضلاب و نشانه های گرفتگی

دلایل گرفتگی لوله فاضلاب:

گرفتگی لوله فاضلاب دلایل بسیاری دارد که هر کدام از آنها می تواند به نوعی منجر به مسدود شدن مسیر خروجی شوند. قبل از هر اقدامی برای باز کردن چاه باید بدانید که لوله با چه چیزی مسدود شده است، تا از این طریق به بهترین راه برای رفع آن دست پیدا کنید. 

درصورتی که عامل گرفتگی مو، صابون یا چربی باشد شرایط به طورکلی با مسدود شدن در اثر اجسام خارجی مانند گوشی، میوه، تکه غذا، طلا، دوغاب سیمان یا گچ کاملا متفاوت خواهد بود. درصورتی که شما جزء افرادی هستید که با کوچکترین گرفتگی لوله فاضلاب خیلی سریع از مواد شیمیایی استفاده می کنید باید به جنس و اتصالات و لوله ها بسیار دقت داشته باشید زیرا این مواد خاصیت خورندگی دارند و می تواند لوله اصلی و فرعی را دچار آسیب کنند. 

پس بسیار اهمیت دارد که بهترین راه حل برای گرفتگی لوله های فاضلاب را انتخاب کنید تا علاوه بر سادگی، قدرت کافی برای از بین بردن مسدودی های سطحی را داشته باشد و آسیبی به بافت لوله هم وارد نکند. 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با آب جوش:

یکی از رایج ترین مشکلاتی که برای لوله های فاضلاب در آشپزخانه و چاهک های حمام با آن روبرو می شویم؛ انباشت شدن ذرات چربی، روغن و موادصابونی است که به مرور زمان روی دیواره های لوله ایجاد می شوند و مسیر عبور فاضلاب را مسدود می کنند.

برای حل کردن این مشکل راه های زیادی وجود دارد، اما از ساده ترین و بهترین روش می توان به آب جوش اشاره داشت. یک ظرف آبجوش درون چاه فاضلاب ریخته و اجازه دهید تا چربی های موجود در مسیر از بین بروند. 

باید توجه داشته باشید پیش از انجام هر کدام از روش های باید با استفاده از تجهیزات پیشرفته ترکیدگی یا گرفتگی لوله ها تشخیص داده شوند. 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب،گرفتگی لوله فاضلاب,رفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از جوش شیرینرفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از جوش شیرین

باز کردن لوله فاضلاب با مواد شوینده:

همه لوله های فاضلاب ساختمان ممکن است با گذشت زمان دچار گرفتگی شوند یکی از انواع آنها چاه توالت است، که در برخی موارد به آسانی قابل برطرف شدن هستند لذا نیازی به استفاده از خدمات تخلیه چاه ندارند و یک گرفتگی ساده می باشد. برای اینکار می توانید مقداری مایع ظرف شویی داخل چاه بریزید و بعد از چند دقیقه با یک ظرف آب داغ مسیر لوله را کاملا بشویید. توجه داشته باشید آبی که داخل فاضلاب می ریزید نباید دمای خیلی بالایی داشته باشد زیرا ممکن است سنگ ترک بردارد. 

باز کردن لوله فاضلاب با محلول سرکه و نمک:

استفاده از محلول های شیمیایی خطرات بسیاری درپی خواهد داشت پس بهتر است از ترکیبات کم خطرتر مانند محلول نمک و سرکه استفاده کنید. این ترکیبات باهمدیگر می تواند حین واکنش و جوشش مسیر مسدود شده لوله فاضلاب را باز کند. پس توجه داشته باشید که این محلول را در شرایطی استفاده کنید که تبادل هوا به آسانی در محیط انجام شود.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با محلول نمک و جوش شیرین:

درصورتی که روش های عنوان شده کارایی نداشتند می توانید از محلول نمک و جوش شیرین استفاده کنید. این محلول قدرت پاک کنندگی و چربی زدایی بسیار بالایی خواهد داشت و حجم بالایی از مواد انباشته شده در مسیر عبور فاضلاب از بین می روند. بعد از گذشت چند دقیقه از ریختن محلول باید یک ظرف آب گرم برای شستشوی بیشتر لوله ها بریزید.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب،گرفتگی لوله فاضلاب,رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سرکه و نمکرفع گرفتگی لوله فاضلاب با سرکه و نمک

لوله بازکنی با محلول سرکه و جوش شیرین:

از دیگر انتخاب های بسیار رایج برای چربی زدایی لوله های فاضلاب می توانید از ترکیب سرکه و جوش شیرین استفاده کنید که نسبت به دو محلول قبلی قدرت بیشتر خواهد داشت. برای این کار می توانید محلول سرکه و جوش شیرین را در لوله های فاضلاب حمام، آشپزخانه و توالت بریزید و بعد از گذشت مدتی مقدار زیادی آب داغ به لوله ها نیز اضافه کنید. 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با جوهر نمک:

این کار باید با رعایت کردن مسائل ایمنی انجام شود، پیش از هرگونه اقدامی باید دستکش بپوشید، همچنین درب و پنجره ها را باز نگه دارید. این کار را باید با ۳ پیمانه جوهر نمک و ۴ لیتر آب انجام دهید و در لوله فاضلاب بریزید. اجازه دهید تا مسیر عبور فاضلاب کاملا پاکسازی شود. 

این محلول بسیار قوی است و در بیشتر مواقع گرفتگی به شکل کامل برطرف خواهد شد. علاوه بر این موضوع می توانید محلول های شیمیایی هم برای این کار استفاده کنید که البته مقداری خطرناک خواهد بود و باید تجربه و مهارت کافی در این زمینه داشته باشید. 

لوله بازکنی با تلمبه دستی:

تیم های لوله بازکنی برای بازکردن لوله ها از پمپ هوا استفاده می کنند که در مدت کوتاه تمامی گرفتگی ها را برطرف خواهند کرد. درصورتی که به این تجهیزات دسترسی ندارید می توانید از تلمبه های دستی استفاده کنید. استفاده از این ابزار نیازی به تخصص خاصی ندارید و می توانید تنها با چند مرتبه تلمبه زدن غالبا گرفتگی های ساده را برطرف کنید. 

بعد از انجام این کار اگر مسیر لوله ها باز شدند، حتما باید یک سطل آب داغ هم داخل لوله بریزید تا کاملا شسته شوند. باید توجه داشته باشید که باید پیش از تلمبه زدن از سیفون زیر سینک را بررسی کنید، سیفون های آشپزخانه را باید به صورت مرتب باز نموده و داخل آن را به طور کامل با آب داغ شستشو دهید در غیر این صورت منجر به گرفتگی مسیر عبور آب خواهند شد.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب،گرفتگی لوله فاضلاب,رفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از تلمبه دستیرفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از تلمبه دستی

لوله بازکنی با قلاب:

گرفتگی هایی که فاصله کمی با دهانه چاه دارند را می توان با استفاده از وسایل مختلف مانند قلاب های فلزی از بین برد. برای این کار می توانید چوب لباسی فلزی را باز کرده یا اگر میله های باریک دارید نوک آن را خم کرده تا شبیه به قلاب شود، سپس قلاب را داخل لوله برده و موانعی که در مسیر به آنها برخورد می کند را با نوک قلاب بیرون بکشید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان به موانع ضربه نزنید و باعث حرکت آنها به جلو نشوید.

لوله بازکنی با فنر دستی:

فنرهای دستی یکی از تجهیزات کاربردی هستند که خرید آنها برای هر خانه ای ضروری خواهد بود. این فنرها را می توانید از ابزارفروشی ها تهیه کنید. برای استفاده از فنرها باید تا حدامکان فشرده کرده و سپس به داخل لوله هدایت کنید. زمانی که فنر را بچرخانید می توانید تمام مواد انباشته شده در مسیر را با استفاده از فنر بیرون بکشید. 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب،گرفتگی لوله فاضلاب,رفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از فنررفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از فنر

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با جارو برقی:

از دیگر تجهیزاتی که برای گرفتگی لوله فاضلاب استفاده می شود؛ جاروبرقی های مخصوص مکش آب هستند از این ابزار می توانید برای بازکردن گرفتگی لوله فاضلاب استفاده کرد. برای این کار کافی است لوله جاروبرقی را داخل چاه فاضلاب قرار داده و دستگاه را روشن کنید. انجام این کار در چند مرحله می تواند موادانباشت شده را که در فاصله کمی از دهانه چاه هستید به راحتی به بیرون انتقال دهد. البته از این تجهیزات می توان در کنار فنر دستی و قلاب نیز استفاده نمود تا شانس بیرون آمدن مواد انباشته شده در لوله ها بیشتر شود.

تمام موارد گفته شده همواره مناسب ترین نیستند و گاهی برای گرفتگی ها زیاد درنهایت باید از خدماتی مانند لایروبی چاه استفاده کرد که به تیم های حرفه ای مربوط می شود، علاوه بر این تیم های متخصص می توانند با کمک تجهیزاتی از قبیل فنر برقی و پمپ های هوا نسبت به بازکردن لوله های فاضلاب اقدام کنند.

گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش