شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۳۰۰۱۵۳

ترفندهای مفید و موثر برای از بین بردن جای جوش و آکنه

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

جوش زدن یکی از بدشانسی‌های زندگی است که قرمزی و التهاب آن به اندازه کافی آزاردهنده و ناراحت کننده است اما گاهی این مشکل، ادامه پیدا کرده و به یک جای جوش دائمی تبدیل می‌شود. اگر جوش‌ها و آکنه‌ها به موقع درمان شوند و از بدتر شدن آن‌ها جلوگیری شود معمولا عارضه‌ای به جای نمی‌گذارند اما گاهی به علت عدم درمان به موقع و یا شدید بودن جوش، جای جوش در محل باقی می‌ماند و تا مدت‌ها (و گاهی هرگز) از بین نمی‌رود و جای جوش یا اسکار به جای می‌گذارد. آیا این اسکارها یا جوشگاه‌ها قابل درمان هستند؟ در این مقاله شما را با همه روش‌ها و ترفندهایی که در درمان جای جوش موثر هستند آشنا خواهیم کرد تا بتوانید بر اساس شدت مشکل خود نسبت به درمان آن اقدام کنید.

چرا دچار آکنه می‌شویم؟

واضح است که جای جوش پس از جوش زدن به وجود می‌آید و اگر جوش نزنیم از جای جوش و اسکار هم خبری نخواهد بود و از آن جایی که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پیشگیری از جوش زدن نیز مشکل جای جوش را برای همیشه حل خواهد کرد. اما قبل از هرچیزی باید بدانیم که جوش‌ها چرا به وجود می‌آیند؟ اگر علت جوش‌های خود را بشناسید بالطبع درمان آن نیز ساده‌تر خواهد شد. آکنه و جوش به چند دلیل اصلی رخ می‌دهد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

ژنتیک: آکنه ریشه ژنتیکی دارد و شما باید در این مورد پدر و مادر خود را مقصر بدانید که این ژن‌ها را به شما منتقل کرده‌اند! یعنی اگر پدر و مادر شما مستعد آکنه باشند احتمال این که شما هم دچار آکنه شوید بسیار زیاد است و همان طور که واضح است برای این علت آکنه کار خاصی نمی‌توان انجام داد.

هورمون‌های جنسی: تستسترون، استروژن و پروژسترون هورمون‌هایی هستند که تاثیر زیادی روی وضعیت پوست دارند و همین عدم تعادل در پوست باعث بروز آکنه می‌شود. این عدم تعادل در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی شدیدتر می‌شود و مشکلات پوستی مختلفی مثل آکنه را موجب می‌شود. پس اگر هر ماه دچار آکنه می‌شوید باید بدانید که علت جوش‌های شما هورمونی است چون با تغییر سطح هورمون‌ها میزان چربی ترشح شده در پوست افزایش می‌یابد و در کنار عوامل دیگر مثل باکتری‌ها و التهاب پوستی به بروز آکنه به خصوص آکنه های کیستی منجر می‌شود.

هورمون‌های استرس: حتما شما هم این تجربه را داشته‌اید که پس از قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس‌زا و عصبی (مثل فصل امتحان، مصاحبه کاری و …) دچار جوش‌های متعدد شده‌اید. این نوع جوش‌ها ریشه در هورمون‌هایی دارند که هنگام استرس ترشح می‌شوند، هورمون کورتیزول مهم‌ترین این هورمون‌ها است که میزان حساسیت بدن را افزایش داده و باعث بروز آکنه می‌شود.

رژیم غذایی: مشخص کردن این که کدام غذاها باعث ایجاد جوش می‌شود ممکن نیست چون این مساله به بدن شما و حساسیت آن به مواد خاص وابسته است. اما به طور کلی رژیم‌های غذایی پرقند فاکتورهایی را در خون به وجود می‌آورند که تولید چربی را در پوست افزایش داده و باعث بروز آکنه می‌شوند. پس شکر زیاد و غلات فرآوری شده و هر چیزی را که می‌دانید بدنتان به آن آلرژی دارد کنار بگذارید تا از بروز آکنه جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: فواید ماسک زغال

موادی که باعث بسته شدن روزنه‌های پوست می‌شوند: برخی از کرم‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی خاصیت کومدون زایی دارند یعنی روزنه‌های پوست را مسدود کرده و باعث جوش می‌شوند. این کرم‌ها و محصولات آرایشی معمولا حاوی روغن‌های سنگینی هستند که به پوست فشار آورده و باعث این مشکلات می‌شوند پس همیشه سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که عبارت “غیرکومدون زا” روی آن درج شده باشد.

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

درمان‌های خانگی برای از بین بردن جای جوش

هرچقدر هم که از بروز آکنه جلوگیری کنید باز ممکن است این مشکل دامن شما را بگیرد و پس از آن هم این امکان وجود دارد که به جای جوش دچار شوید. در این شرایط برای درمان جوش صورت کارهای مختلفی می‌توان انجام داد که درمان‌های خانگی بی‌ضررترین و ملایم‌ترین و کم هزینه‌ترین آن‌ها هستند و برای اسکارهایی که زیاد بزرگ و عمیق نیستند تاثیر خوبی خواهند داشت.

آب لیمو: لیمو حاوی مقادیر زیادی ویتامین سی است که تولید کلاژن را در پوست افزایش می‌دهد و برای مشکلاتی که پس از التهاب در پوست به وجود آمده است مثل لک و جای جوش، بهترین درمان به شمار می‌رود. برای استفاده از این درمان خانگی، مقدار مساوی آب لیموی تازه و آب را با هم مخلوط کنید و با یک پنبه روی نقاطی که دچار اسکار و لک هستند بمالید و پس از ده دقیقه بشویید. این کار را دوبار در روز انجام دهید.

زردچوبه: زردچوبه حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مواد ضدالتهابی است که به درمان سریع‌تر جای جوش کمک می کنند و این ماده در کنار آب لیمو می‌تواند بهترین درمان خانگی برای جای جوش باشد. برای این کار مقدار مساوی زردچوبه را با آب لیمو مخلوط کنید تا خمیری شود سپس با پنبه روی نقاط مورد نظر بمالید و پس از ده تا بیست دقیقه بشویید. این کار را یک بار در روز انجام دهید.

عسل: عسل خاصیت ضدباکتری و ضدالتهاب دارد و اگر به عنوان ماسک صورت به کار رود خواص مفید آن در درمان سریع‌تر اسکار موثر خواهند بود. شما می‌توانید عسل را با کمی آب یا آب لیمو رقیق کرده و برای تاثیر بیشتر کمی زردچوبه هم داخل آن بریزید و به عنوان ماسک صورت به کار ببرید تا لکه‌های قرمز و قهوه‌ای ناشی از جوش هرچه زودتر از بین بروند.

محصولاتی که در درمان جای جوش موثر هستند

در شرایطی که جای جوش نسبتا بزرگ و عمیق باشد درمان‌های خانگی تاثیر زیادی نخواهند داشت و شما به درمان‌های دارویی نیاز پیدا خواهید کرد. توجه داشته باشید که هر نوع درمان دارویی باید با تجویز پزشک صورت گرفته و با توصیه او مصرف شود. در این بخش با سه مورد از محصولاتی که در درمان اسکار و لک پوستی موثر هستند آشنا خواهید شد.

محصولات ضد لک: محصولاتی که حاوی مواد ضد لک باشند مثل هیدروکینون و آنتی اکسیدان‌هایی مثل ویتامین C و E که خاصیت روشن کنندگی دارند می‌توانند لکه‌های پوستی را به خوبی درمان کرده و نقاط رنگی به جای مانده از آن‌ها را از بین ببرند. در کنار این ترکیبات ضد لک، مواد لایه بردار مثل اسیدهای میوه هم بازسازی پوست را تسریع کرده و به درمان بهتر جای جوش کمک می‌کند.

محصولات حاوی رتینول و مشتقات آن: محصولاتی که حاوی رتینول هستند می‌توانند اسکار و زخم به جا مانده از جوش را کاملا درمان کنند چون رتینول هم خاصیت لایه برداری دارد و می‌تواند قسمت‌های آسیب دیده پوست را پاک سازی کند و هم این قابلیت را دارد که تولید کلاژن را در لایه‌های زیرین پوست تقویت کند و پوستی شاداب و صاف به وجود آورد.

کرم‌های سی‌سی: این کرم‌ها نوعی کرم آرایشی محسوب می‌شوند که نام آن‌ها مخفف عبارت Color Corrector است یعنی این کرم‌ها رنگ پوست را تصحیح می‌کنند. بیشتر کرم‌های سی‌سی حاوی موادی هستند که از پوست حفاظت کرده و التهاب موجود در آن را نیز درمان می‌کنند. پس اگر از یک کرم سی‌سی مناسب به عنوان یک کرم روزانه استفاده کنید به تدریج شاهد محو شدن جاهای جوش روی صورت خود خواهید بود.

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

درمان‌های کلینیکی برای جای جوش

بهترین راه برای درمان جای آکنه و جوش مراجعه به پزشک متخصص است که با درمان‌های دارویی و گاهی کلینیکی می‌تواند این مشکل شما را به کلی از بین ببرد. روش‌های کلینیکی مختلفی برای درمان جای جوش وجود دارد که در این بخش با بهترین و موثرترین آن‌ها آشنا خواهید شد.

پیلینگ شیمیایی: پیلینگ شیمیایی بهترین روش درمانی برای لک‌های قرمز و قهوه‌ای ناشی از جوش است چون در این روش سطح مرده پوست که دچار تغییر رنگ شده از بین می‌رود و لایه زیرین آن که سطح یکدست و یکرنگی دارد بیرون می‌آید. در این روش از موادی مثل رتینول استفاده می‌شود. البته پیلینگ برای پوست‌های روشن موثرتر است و در پوست‌های تیره ممکن است باعث لک شود.

لیزر: کاربردهای بی‌شماری برای لیزر وجود دارد و از بین بردن جای جوش هم یکی از آن‌ها است. این روش درمانی می‌تواند اسکارهای عمیق را هم کمرنگ‌تر کرده و درمان کند. واضح است که درمان جای جوش با لیزر یک روش پیچیده و تخصصی است که باید توسط پزشک متخصص انجام شود و نوع لیزر هم باید مناسب نوع و رنگ پوست شما و مشکلی که با آن درگیر است انتخاب می‌شود.

سابسیژن و فیلرهای پوست: اسکارهای عمیق که نقاط فرورفته‌ای را روی پوست به جا می‌گذارند با روش سابسیژن درمان می‌شوند. در این روش لایه رویی پوست برداشته شده و با فیلر جایگزین می‌شود تا سطح پوست نسبتا صاف و یکدست شود. این روش درمانی نسبتا دشوار است و تحت شرایط بسیار خاصی انجام می‌گیرد.

redmag.ir
  • 16
  • 12
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش