شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۳۰۰۱۵۳

ترفندهای مفید و موثر برای از بین بردن جای جوش و آکنه

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

جوش زدن یکی از بدشانسی‌های زندگی است که قرمزی و التهاب آن به اندازه کافی آزاردهنده و ناراحت کننده است اما گاهی این مشکل، ادامه پیدا کرده و به یک جای جوش دائمی تبدیل می‌شود. اگر جوش‌ها و آکنه‌ها به موقع درمان شوند و از بدتر شدن آن‌ها جلوگیری شود معمولا عارضه‌ای به جای نمی‌گذارند اما گاهی به علت عدم درمان به موقع و یا شدید بودن جوش، جای جوش در محل باقی می‌ماند و تا مدت‌ها (و گاهی هرگز) از بین نمی‌رود و جای جوش یا اسکار به جای می‌گذارد. آیا این اسکارها یا جوشگاه‌ها قابل درمان هستند؟ در این مقاله شما را با همه روش‌ها و ترفندهایی که در درمان جای جوش موثر هستند آشنا خواهیم کرد تا بتوانید بر اساس شدت مشکل خود نسبت به درمان آن اقدام کنید.

چرا دچار آکنه می‌شویم؟

واضح است که جای جوش پس از جوش زدن به وجود می‌آید و اگر جوش نزنیم از جای جوش و اسکار هم خبری نخواهد بود و از آن جایی که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پیشگیری از جوش زدن نیز مشکل جای جوش را برای همیشه حل خواهد کرد. اما قبل از هرچیزی باید بدانیم که جوش‌ها چرا به وجود می‌آیند؟ اگر علت جوش‌های خود را بشناسید بالطبع درمان آن نیز ساده‌تر خواهد شد. آکنه و جوش به چند دلیل اصلی رخ می‌دهد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

ژنتیک: آکنه ریشه ژنتیکی دارد و شما باید در این مورد پدر و مادر خود را مقصر بدانید که این ژن‌ها را به شما منتقل کرده‌اند! یعنی اگر پدر و مادر شما مستعد آکنه باشند احتمال این که شما هم دچار آکنه شوید بسیار زیاد است و همان طور که واضح است برای این علت آکنه کار خاصی نمی‌توان انجام داد.

هورمون‌های جنسی: تستسترون، استروژن و پروژسترون هورمون‌هایی هستند که تاثیر زیادی روی وضعیت پوست دارند و همین عدم تعادل در پوست باعث بروز آکنه می‌شود. این عدم تعادل در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی شدیدتر می‌شود و مشکلات پوستی مختلفی مثل آکنه را موجب می‌شود. پس اگر هر ماه دچار آکنه می‌شوید باید بدانید که علت جوش‌های شما هورمونی است چون با تغییر سطح هورمون‌ها میزان چربی ترشح شده در پوست افزایش می‌یابد و در کنار عوامل دیگر مثل باکتری‌ها و التهاب پوستی به بروز آکنه به خصوص آکنه های کیستی منجر می‌شود.

هورمون‌های استرس: حتما شما هم این تجربه را داشته‌اید که پس از قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس‌زا و عصبی (مثل فصل امتحان، مصاحبه کاری و …) دچار جوش‌های متعدد شده‌اید. این نوع جوش‌ها ریشه در هورمون‌هایی دارند که هنگام استرس ترشح می‌شوند، هورمون کورتیزول مهم‌ترین این هورمون‌ها است که میزان حساسیت بدن را افزایش داده و باعث بروز آکنه می‌شود.

رژیم غذایی: مشخص کردن این که کدام غذاها باعث ایجاد جوش می‌شود ممکن نیست چون این مساله به بدن شما و حساسیت آن به مواد خاص وابسته است. اما به طور کلی رژیم‌های غذایی پرقند فاکتورهایی را در خون به وجود می‌آورند که تولید چربی را در پوست افزایش داده و باعث بروز آکنه می‌شوند. پس شکر زیاد و غلات فرآوری شده و هر چیزی را که می‌دانید بدنتان به آن آلرژی دارد کنار بگذارید تا از بروز آکنه جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: فواید ماسک زغال

موادی که باعث بسته شدن روزنه‌های پوست می‌شوند: برخی از کرم‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی خاصیت کومدون زایی دارند یعنی روزنه‌های پوست را مسدود کرده و باعث جوش می‌شوند. این کرم‌ها و محصولات آرایشی معمولا حاوی روغن‌های سنگینی هستند که به پوست فشار آورده و باعث این مشکلات می‌شوند پس همیشه سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که عبارت “غیرکومدون زا” روی آن درج شده باشد.

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

درمان‌های خانگی برای از بین بردن جای جوش

هرچقدر هم که از بروز آکنه جلوگیری کنید باز ممکن است این مشکل دامن شما را بگیرد و پس از آن هم این امکان وجود دارد که به جای جوش دچار شوید. در این شرایط برای درمان جوش صورت کارهای مختلفی می‌توان انجام داد که درمان‌های خانگی بی‌ضررترین و ملایم‌ترین و کم هزینه‌ترین آن‌ها هستند و برای اسکارهایی که زیاد بزرگ و عمیق نیستند تاثیر خوبی خواهند داشت.

آب لیمو: لیمو حاوی مقادیر زیادی ویتامین سی است که تولید کلاژن را در پوست افزایش می‌دهد و برای مشکلاتی که پس از التهاب در پوست به وجود آمده است مثل لک و جای جوش، بهترین درمان به شمار می‌رود. برای استفاده از این درمان خانگی، مقدار مساوی آب لیموی تازه و آب را با هم مخلوط کنید و با یک پنبه روی نقاطی که دچار اسکار و لک هستند بمالید و پس از ده دقیقه بشویید. این کار را دوبار در روز انجام دهید.

زردچوبه: زردچوبه حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مواد ضدالتهابی است که به درمان سریع‌تر جای جوش کمک می کنند و این ماده در کنار آب لیمو می‌تواند بهترین درمان خانگی برای جای جوش باشد. برای این کار مقدار مساوی زردچوبه را با آب لیمو مخلوط کنید تا خمیری شود سپس با پنبه روی نقاط مورد نظر بمالید و پس از ده تا بیست دقیقه بشویید. این کار را یک بار در روز انجام دهید.

عسل: عسل خاصیت ضدباکتری و ضدالتهاب دارد و اگر به عنوان ماسک صورت به کار رود خواص مفید آن در درمان سریع‌تر اسکار موثر خواهند بود. شما می‌توانید عسل را با کمی آب یا آب لیمو رقیق کرده و برای تاثیر بیشتر کمی زردچوبه هم داخل آن بریزید و به عنوان ماسک صورت به کار ببرید تا لکه‌های قرمز و قهوه‌ای ناشی از جوش هرچه زودتر از بین بروند.

محصولاتی که در درمان جای جوش موثر هستند

در شرایطی که جای جوش نسبتا بزرگ و عمیق باشد درمان‌های خانگی تاثیر زیادی نخواهند داشت و شما به درمان‌های دارویی نیاز پیدا خواهید کرد. توجه داشته باشید که هر نوع درمان دارویی باید با تجویز پزشک صورت گرفته و با توصیه او مصرف شود. در این بخش با سه مورد از محصولاتی که در درمان اسکار و لک پوستی موثر هستند آشنا خواهید شد.

محصولات ضد لک: محصولاتی که حاوی مواد ضد لک باشند مثل هیدروکینون و آنتی اکسیدان‌هایی مثل ویتامین C و E که خاصیت روشن کنندگی دارند می‌توانند لکه‌های پوستی را به خوبی درمان کرده و نقاط رنگی به جای مانده از آن‌ها را از بین ببرند. در کنار این ترکیبات ضد لک، مواد لایه بردار مثل اسیدهای میوه هم بازسازی پوست را تسریع کرده و به درمان بهتر جای جوش کمک می‌کند.

محصولات حاوی رتینول و مشتقات آن: محصولاتی که حاوی رتینول هستند می‌توانند اسکار و زخم به جا مانده از جوش را کاملا درمان کنند چون رتینول هم خاصیت لایه برداری دارد و می‌تواند قسمت‌های آسیب دیده پوست را پاک سازی کند و هم این قابلیت را دارد که تولید کلاژن را در لایه‌های زیرین پوست تقویت کند و پوستی شاداب و صاف به وجود آورد.

کرم‌های سی‌سی: این کرم‌ها نوعی کرم آرایشی محسوب می‌شوند که نام آن‌ها مخفف عبارت Color Corrector است یعنی این کرم‌ها رنگ پوست را تصحیح می‌کنند. بیشتر کرم‌های سی‌سی حاوی موادی هستند که از پوست حفاظت کرده و التهاب موجود در آن را نیز درمان می‌کنند. پس اگر از یک کرم سی‌سی مناسب به عنوان یک کرم روزانه استفاده کنید به تدریج شاهد محو شدن جاهای جوش روی صورت خود خواهید بود.

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

درمان‌های کلینیکی برای جای جوش

بهترین راه برای درمان جای آکنه و جوش مراجعه به پزشک متخصص است که با درمان‌های دارویی و گاهی کلینیکی می‌تواند این مشکل شما را به کلی از بین ببرد. روش‌های کلینیکی مختلفی برای درمان جای جوش وجود دارد که در این بخش با بهترین و موثرترین آن‌ها آشنا خواهید شد.

پیلینگ شیمیایی: پیلینگ شیمیایی بهترین روش درمانی برای لک‌های قرمز و قهوه‌ای ناشی از جوش است چون در این روش سطح مرده پوست که دچار تغییر رنگ شده از بین می‌رود و لایه زیرین آن که سطح یکدست و یکرنگی دارد بیرون می‌آید. در این روش از موادی مثل رتینول استفاده می‌شود. البته پیلینگ برای پوست‌های روشن موثرتر است و در پوست‌های تیره ممکن است باعث لک شود.

لیزر: کاربردهای بی‌شماری برای لیزر وجود دارد و از بین بردن جای جوش هم یکی از آن‌ها است. این روش درمانی می‌تواند اسکارهای عمیق را هم کمرنگ‌تر کرده و درمان کند. واضح است که درمان جای جوش با لیزر یک روش پیچیده و تخصصی است که باید توسط پزشک متخصص انجام شود و نوع لیزر هم باید مناسب نوع و رنگ پوست شما و مشکلی که با آن درگیر است انتخاب می‌شود.

سابسیژن و فیلرهای پوست: اسکارهای عمیق که نقاط فرورفته‌ای را روی پوست به جا می‌گذارند با روش سابسیژن درمان می‌شوند. در این روش لایه رویی پوست برداشته شده و با فیلر جایگزین می‌شود تا سطح پوست نسبتا صاف و یکدست شود. این روش درمانی نسبتا دشوار است و تحت شرایط بسیار خاصی انجام می‌گیرد.

redmag.ir
  • 16
  • 12
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش