جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۲۹

آشنایی با حرکات کرانچ و اشتباهات رایج در این تمرین

کرانچ,تمرین کرانچ,حرکت صحیح شکم کرانچکرانچ یکی از موثرترین حرکات برای چربی سوزی و تقویت عضلات شکم است
یک تمرین سنتی و محبوب قدیمی که به امکانات خاصی هم نیاز ندارد و اتفاقا خیلی هم ساده است، کرانچ نام دارد. این تمرین، برای درگير کردن و تقویت عضلات مختلف شکمی به عنوان برترین تمرین به شمار می رود همینطور سبب تقویت عضله مایل می شود.

حرکت کرانچ

برای تقویت عضلات شکم و کاهش چربی آن حرکات بسیاری در دنیای ورزش وجود دارد که کرانچ یکی از آن ها می باشد. با حرکت کرانچ می توانید ماهیچه شکمی قوی تر و زیباتر داشته باشید. خم کردن یا کرانچ درواقع به نمونه تغییر یافته ای از دراز و نشست استاندارد گفته میشود که اغلب بدنسازان حرفه ای انجام می‌دهند و معایبی که در دراز و نشست با پای عمود هست این نوع حرکت ندارد.

 شروع تمرین کرانچ با فعالیت شدید عضلات شکم می باشد. در این حرکت، از آنجا که لگن ثابت باقی می ماند، تأکید تمرین روی قسمت فوقانی عضلات شکم است و قسمت تحتانی عضلات شکم فعالیت کمتری را خواهند داشت. انجام این حرکات برای افرادی که مبتدی هستند، سخت است به علت این که عضلات خم کننده ران در زمان انجام این تمرین، با قدرت کشیده میشوند تا ستون فقرات را از روی زمین بلند کنند. ماهیچه های شکم شما از فیبری مشابه دیگر ماهیچه های بدنتان ساخته شده اند. از این جهت نیازمند فشارِ متمرکز برای رشد هستید. برای رشدِ ماهیچه های شکم دادنِ محرک لازم نیازمند اینست که تمرینات شکم را آرام و با تمرکز انجام دهید. چنانچه حرکت کرانچ را به صورت متمرکز، کنترل شده و به آرامی انجام دهید، در هر تکرار این تمرین نتیجه بیشتری میگیرید و در این موقع ، شما ماهیچه شکمی قوی تر، زیباتر و تفیکیک شده ای خواهید داشت.

تفاوت کرانچ با درازنشست

کرانچ و درازنشست تا حد زیادی مشابه هم هستند و حتی کاربرد آن ها نیز مثل هم است ولی با توجه به اینکه شما باید در حرکت درازنشست بطور کامل بنشینید به همین علت به کمر و ستون فقراتتان فشار زیادی وارد می شود، امروزه متخصصان تربیت بدنی می گویند بجای درازنشست توصیه میشود از حرکت کرانچ بهره ببرید.

وضعیت دست ها در حرکت کرانچ,کرانچ,حرکت کرانچکرانچ یکی از حرکاتیست که بیشتر افراد حس می کنند ساده و راحت است و در انجامش خبره هستند

نکات آناتومیکی حرکت کرانچ و تاثیر آن بر عملکرد

>> وضعیت دست ها در حرکت کرانچ:

در حرکت کرانچ دست های شما در پهلو روی سینه و یا در پشت سرتان قلاب شده اند. تغییر وضعیت دست ها از پهلو به سینه تا پشت سر سبب افزایش مقاومت شما میشود.( هر چه دست ها بالاتر باشند مقاومت افزایش می یابد )

>> وضعیت پاها در حرکت کرانچ:

در زمان انجام کرانچ، پاها را میتوانید نزدیک باسن روی زمین قرار دهید و یا آن ها را روی یک نیمکت بگذارید بالا بودن پاها صرفا برای افزایش مقاومت است.

>> وضعیت بدن در حرکت کرانچ:

ران ها در حرکت کرانچ، باید با زاویه نود درجه نسبت به بالاتنه خم شوند. امکان دارد ساق پاها روی یک نیمکت تخت قرار داده شوند و یا این که پاها نزدیک باسن روی زمین باشند.

>> دامنه حرکتی کرانچ:

در بخش بالایی ستون مهره ها حرکت کرانچ رخ می دهد و شانه ها چند اینچ از روی زمین بلند میشوند قسمت پایین کمر در تماس با زمین باقی می ماند و هیچ حرکتی در ناحیه مفصل ران وجود ندارد این حرکت برعکس تمرین دراز و نشست است و چون حرکت دراز و نشست در کمر و مفصل ران رخ می دهد.

>> مقاومت در حرکت کرانچ:

در تمرین کرانچ چنانچه دست هایتان را در پشت سر بگذارید یا پاهایتان را بالا بیاورید و آن ها را روی نیمکت قرار دهید ، میتوانید شدت مقاومت را افزایش دهید.

سرعتِ انجام  کرانچ

مدت زمان بالا رفتن( بالا بردن شانه و سینه) در حرکت کرانچ باید ۲ ثانیه باشد. بمدت ۲ ثانیه در بالاترین نقطه مکث کرده و ماهیچه شکمتان را منقبض کنیدو به آرامی در مدت ۲ ثانیه به نقطه شروع یا پایین برگردید!. این نکته را در نظر داشته باشید که کلیه قسمت های این تمرین باید به اندازه یکسانی زمان ببرند.

اشتباهات رایج کرانچ

اشخاص مبتدی و افردی که قبلاً به کمر درد مبتلا شده اند یا به تمرینات سبک نیاز دارند، تمرین خم کردن تنه همراه با چرخش مناسب نیست. همینطور در این حرکت، چرخش کمر به لگن کشش نامتقارنی را وارد می کند. این تمرین در برنامه تمرینی عضلات شکم به عنوان فعالیتی پیشرفته آورده شده است، با این تفاوت که هنگام تمرین، پاها ثابت نیستند تا به این وسیله فشار وارد به ناحیه کمری ستون فقرات کاهش یابد. بعبارتی دیگر افراد فکر می کنند که  حرکت کرانچ ساده و راحت است در حالی که خیلی از افراد این حرکت را اشتباه و غیر اصولی اجرا می کنند.

* فشار دست به گردن:

بسیاری از افراد علی الخصوص افراد مبتدی در حین تمرین کرانچ، دست ها را پشت گردن خود قلاب کرده و آرنج هایشان را به طرف داخل بدن جمع می کنند، سپس با دستان خود به گردن فشار وارد می کنند. در حالی که بهتر است برای انجام این حرکت، دست ها به صورت قلاب یا ضربدری روی سینه گذاشته شود.

حرکت ورزشی کرانچ معکوس,انواع کرانچ,کرانچحرکت کرانچ یک تمرین سنتی و محبوب قدیمی است که به تجهیزات خاصی هم احتیاج ندارد

* سرعت بالا:

بعضی از افراد تمرین کرانچ را با سرعت بالا انجام میدهند که اینکار سبب می شود روی انجام این تمرین کنترل کمی داشته باشند و همچنین بر عضلات شکم فشار مناسبی وارد نمی شود. توصیه میشود کرانچ را با سرعت پایین تر انجام دهید، یعنی مدت زمان انجام آن از شروع تا خاتمه تمرین حدود ۴ ثانیه باشد.( ۲ ثانیه بالا رفتن ۲ ثانیه پایین امدن)

* احساس فشار روی ماهیچه شکم:

یکی از دیگر اشتباهات رایج در حین انجام کرانچ اینست که ورزشکار روی ماهیچه شکم خود احساس فشار نمی کند. به همین علت ناچارا صدها تکرار انجام میدهد تا در آخر ناتوان یا درمانده میشود. برای این که از کرانچ شکم نتیجه بیشتری بگیرید، آرنج های خود را باز نگه داشته و  در اطراف سرتان، نوک انگشتان خود را قرار دهید. برای بلند کردن شانه های خود در انجام دادن این حرکت تنها از ماهیچه شکم استفاده کنید.

نکات ایمنی در مورد کرانچ

> از عضلات شکم خود در کرانچ برای بالا بردن بالاتنه استفاده کنید.

> در صورتیکه حرکت کرانچ از سر یا گردنتان انجام شود، احتمال افزایش خطر آسیب دیدگی را بهمراه دارد.

> حرکت کرانچ را آهسته و کنترل شده انجام دهید. حرکات سریع عضلات مناسب را درگیر نمی کند.

> در حین انجام کرانچ، میتوانید دستانتان را پشت سر قرار دهید ، ولی این سبب میشود گردنتان خسته شود.

انواع کرانچ

از بهترین حرکات برای چربی سوزی و تقویت عضلات شکم می توان به کرانچ اشاره نمود و این حرکت به انواع مختلفی دسته بندی می شود که عبارتست از:

- کرانچ معمولی:

چنانچه شخص مبتدی هستید، حرکت کرانچ را ۱۰ بار در ۲ یا ۳ ست تکرار کنید. به این منظور روی زمین از کمر دراز بکشید. زانوها را خم کرده و کف پاهایتان را روی زمین به هم بچسبانید.( میتوانید در زیر پاهایتان سکویی قرار دهید و بین مفصل ران با تنه یک زاویه نود درجه بسازید). دست هایتان را پشت گوش ها، پشت سر( قلاب شده) یا به صورت ضربدری روی سینه قرار دهید. شانه ها را از زمین به سمت لگن خاصره بلند کرده و به طرف جلو سینه را حرکت دهید. کمر باید در تماس با زمین باشد و از زمین در حین حرکت جدا نشود. شانه ها را بعد از مکثی کوتاه به سمت عقب پایین آورده و به وضعیت شروع باز گردید. عمل دم را همزمان با پایین بردنِ بالاتنه، انجام داده و با بالا آوردنِ بالاتنه، بازدم داشته باشید.

کرانچ,نمونه تمرین کرانچ,کرانچ معکوسکرانچ معمولی را معمولا روی زمین انجام می‌دهند

- کرانچ چرخشی:

هر زمان که به کرانچ معمولی عادت کردید و در انجام آن حرفه ای شدید، باید حرکت کرانچ چرخشی انجام دهید، تا عضلات شکمتان را بیشتر درگیر کنید. برای انجام این حرکت، ابتدا روی زمین دراز بکشید و دست هایتان را پشت سرتان قرار دهید. زانوهایتان را دقیقاً مانند حرکت کرانچ، خم کرده و پاهایتان را روی زمین بگذارید. توجه داشته باشید که زمان انجام کرانچ، باید قسمت فوقانیِ بالاتنه را بالا بیاورید، ولی در کرانچ چرخشی، باید شانه سمت راست خود را به طرف شانه سمت چپ متمایل کنید. اکنون به صورت معکوس این حرکت را انجام دهید یعنی شانه سمت چپ را به سمت شانه راست متمایل کرده و در ۳ ست با ۱۰ تکرار این حرکت را انجام دهید.

وضعیت بدن در حرکت کرانچ,کرانچ,تفاوت کرانچ با درازنشستحرکات کرانچ می‌تواند انعطاف‌پذیری لگن و ستون فقرات شما را افزایش دهد

- کرانچ پا عمود:

برای انجام کرانچ پاعمود، روی زمین دراز بکشید. پاهایتان را از روی زمین جدا کرده و به صورت صاف و عمود زمین و بطور معلق نگه دارید؛ دست هایتان به صورت کشیده و صاف قرار گرفته باشند؛ سپس به آرامی و بدونِ ضربه زدن، بدنتان را به سمت بالا و جلو حرکت دهید و با دستانتان، انگشتان پای خود را لمس کنید؛ به حدی پشتتان را از زمین بلند کنید که فشار به مهره های کمر وارد نشود؛ بنابراین نباید کامل بلند شوید؛ جداشدنِ پشتتان از روی زمین به اندازه چند سانت هم کفایت می کند صرفا برای اینکه سطح قدرت و آمادگیِ شما بالاتر برود و بتوانید دامنه حرکتی را بیشتر انجام دهید.

کرانچ لگن,تمرین کرانچ لگن,کرانچدر حرکت کرانچ باعمود به حدی پشتتان را از زمین بلند کنید که به مهره های کمر فشار وارد نشود

- کرانچ پهلو:

 برای انجام کرانچ پهلو باید روی پهلوی چپ یا راست دراز بکشید ولی زانوهایتان خمیده و نزدیک به هم باشند. نیم تنه شما باید پیچیده باشد. بطور منظم باید این حرکت را انجام دهید یعنی نباید مکث شود. هر دو شانه خود را از روی زمین بلند کنید در شرایطی که نیم تنه شما پیچیده است. پس از انجام چند حرکت به سمت پهلو مخالف برگردید و مجددا حرکات را تکرار کنید.

کرانچ,کرانچ پهلو,حرکت کرانچ شکمبرای انجام کرانچ پهلو باید روی پهلوی چپ یا راست دراز بکشید ولی زانوهایتان خمیده باشد

- کرانچ معکوس:

بعد از این که حرکات قبلی را انجام دادید و در انجام آن ها تسلط پیدا کردید، باید حرکت کرانچ معکوس را انجام دهید. این حرکت، برای آب کردنِ چربی شکمی بسیار مفید است. برای انجام آن، ابتدا روی تشک دراز بکشید. دست هایتان را کنار بدن قرار داده و زانوها را خم کنید. اکنون پاهایتان را داخل شکم جمع کنید. در زمان انجام این حرکت باید زانوها در زاویه ۹۰ درجه قرار بگیرند. افرادی که مشکل ستون فقرات دارند نباید حرکت کرانچ معکوس انجام دهند.

حرکت کرانچ شکم,کرانچ,کرانچکرانچ رویکرانچ معکوس برای افرادی‌که مشکل ستون فقرات دارند، اصلاً توصیه نمی‌شود

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش