پیکر تراشی
یک جراحی زیبایی برای خلاص شدن از چربی های اضافی بدن، عمل لیپوماتیک نام دارد که در کلینیک دارای مجوز و به صورت سرپایی انجام داده می شود و به بیهوشی نیازی ندارد. در طی این عمل مقدار زیادی چربی از بدن خارج می شود. افردی که این عمل را انجام میدهند مدعی اند که کاهش سایز با این عمل برای طولانی مدت ادامه دارد و سبب از بین رفتن سلولیت میشود. جراحی پیکر تراشی سبب میشود به صورت فیزیکی، چربی ها از بین بروند. این چربی ها بدون درد و خونریزی از بدن حذف می شوند. تغيير سایز و شکل بدن از اهداف این عمل جراحی به شمار می رود. بعد از انجام عمل لیپوماتیک باید بمدت ۳ تا ۷ روز ریکاوری داشته باشید.
انواع پیکر تراشی
در واقع از اهداف پیکرتراشی یا لیپوماتیک میتوان به مواردی نظیر فرم دهی به اندام ها ، تخلیه چربی، حجم بدن و کاهش سایز و کمک به رفع سلولیت اشاره کرد. همانند هر عمل زیبایی دیگر، پیکرتراشی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
>> لیپوساکشن:
لیپوساکشن یک نوع عمل زیبایی محسوب میشود و به رفع چربی های موضعی که با روش هایی همچون رژیم غذایی و ورزش، آب نشده اند، می پردازد. با استفاده از لوله ی ساکشن، در این روش پیکر تراشی، چربی ها را از بدن خارج می کنند که میتواند به اندام ها فشار زیادی وارد کند.
>> لیپوماتیک:
لیپوماتیک برای تخلیه چربی های موضعی بدن روشی جدید به شمار میرود که چربی ها را با ایجاد امواج اینفراسونیک و چرخش لوله کانولا خرد کرده و تخلیه می کند. در واقع این روش همان لیپوساکشن است که با قدرت مکش بالا و بسیار سریعتر انجام میشود.
>> لیپولیزر:
جراحی پیکر تراشی با روش لیپولیز به دو روش انجام می شود که روش اول آن استفاده از لیزر( امواج اولتراسونیک) و تزریق مایع است و در روش تزریق مایع، از طریق یک برش کوچک، مایع وارد بدن شده و سپس از طريق کبد، چربی ها خارج می شوند. طبق وزن و شرایط جسمانی فرد میزان مایع مورد نیاز به او تزریق می شود. از آنجا که چربی خارج شده در این روش به صورت مایع است، نمی توان برای تزریق به سایر قسمت های بدن، از این چربی استفاده کرد. در روش دوم که به آن لیزر لیپولیز می گویند، برای گرم کردن سلول های چربی از امواج استفاده می شود.
>> بادی جکت:
یک نوع روش لاغری موضعی بادی جت نام دارد که برای از بین بردن سلول های چربی بدن از قدرت آب کمک می گیرد. با وجودیکه بادی جت در مقایسه با سایر روشها کم تهاجمی تر است و خطرات کمتری نسبت به لیپوساکشن دارد، ولی این روش پیکر تراشی میتواند عوارضی مثل عفونت، خونریزی شدید، دی هیدراته شدن، ورم ریه و سوراخ شدن بافت ها یا ارگان ها با فشار آب را داشته باشد.
>> ابدومینوپلاستی:
جراحی ابدومینوپلاستی شکم که نام دیگر آن تامی تاک است، برای بهبود ظاهر شکم نوعی جراحی زیبایی محسوب می شود. چربی ها و پوست های اضافی شکم، طی این نوع پیکر تراشی برداشته شده و بافت های میانی شکم در اکثر موارد با بخیه سفت می شوند. آنگاه جراح زیبایی، حالات پوست های باقی مانده را تغيير می دهد و برای شکم، ظاهری زیبا و متقارن می سازد.
>> پیکر تراشی با اولترازد:
در این تکنیک پیکر تراشی، حجم زیادی از چربی ها توسط یک دستگاه باسرعت زیاد به وسیله امواج HIFU تخلیه میشود و همزمان میتواند لیفت پوست انجام دهد. این دستگاه فشار منفی را در مدت کمی در سلول ها بوجود آورده و سلول های چربی منفجر میشوند که باعث میشود سلول های چربی در ناحیه موردنظر از بین برود.
عمل لیپوماتیک برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که سلامت عمومی مناسبی دارند و بخش های مختلفی از بدنشان دارای چربی زیادی است و این چربی ها با رژیم و ورزش از بین نرفته است پس تمامی افرادیکه اضافه وزن دارند مناسب عمل لیپوماتیک نیستند و این عمل راهی برای لاغری محسوب نمیشود بلکه آخرین راه برای افرادیست که نسبت به رژیم و ورزش در بخش هایی از بدن خویش از وجود چربی های اضافی مقاوم ناراحت هستند.
مناطق مورد انتظار برای پیکر تراشی لیپوماتیک به شرح زیر هستند:
افرادی که در بدن خود تجمع چربی نامتعادلی دارند و با هیچ نوع رژیم غذایی و فعالیت بدنی، نمی توانند آن ها را ازبین ببرند، بعنوان آخرین راه برای دست یابی به فرم ایده آل بدنشان عمل لیپوماتیک انجام دهند. بخشهای مورد انتظار برای پیکر تراشی لیپوماتیک به شرح زیر هستند:
- شکم
- کمر
- باسن
- سینه
- زانوهای داخلی
- پهلوها
- غبغب و ناحیه زیر چانه
- ران، هم داخلی و هم خارجی
- بازو ها
مدت زمان عمل لیپوماتیک
مدت زمان پیکر تراشی تقریباً ۲ الی ۴ ساعت باتوجه به میزان چربی که قرار است، تخلیه شود بستگی دارد. در ۳ روز اول پس از جراحی، تورم و کبودی وجود دارد ولی این تورم بعد از دو هفته کم میشود. رژیم و ورزش موجب افزایش تاثیرگذاری این عمل میشود.
اقدامات قبل از انجام لیپوماتیک
یک پماد در روز جراحی لیپوماتیک بهمراه خود داشته باشید. روز قبل از جراحی، روز جراحی و روزهای بعداز جراحی، باید آنتی بیوتیک خوراکی مصرف کنید.
> به مدت ده روز پیش از پیکر تراشی، از مصرف آسپرین، محصولات حاوی آسپرین، ویتامینe یا داروهای ضد التهابی پرهیز کنید.
> یک صبحانه یا ناهار سبک پیش از جراحی بخورید.
> لباسهای گشاد مثل شلوار کردی بپوشید. نباید آرایش کنید و از جواهرات استفاده کنید، جوراب های گرم و لباس بهمراه خود بیاورید. بعد از جراحی لیپوماتیک، کفش های آسان پوش یا دمپایی لا انگشتی ساده تر پوشیده می شوند.
> تمام رژیم های غذایی را دست کم دو روز پیش از پیکر تراشی متوقف کنید.
> دو روز قبل و بعداز جراحی لیپوماتیک از مصرف سیگار بپرهیزید.
> پیش از پیکر تراشی، لاک ناخن هایتان را پاک کنید.
> کافئین را پس از نیمه شب مصرف نکنید.
> حداقل دو روز پیش از پیکر تراشی، از مصرف داروهای گشاد کننده بورونش مانند افدرین یا داروهای آسم خودداری کنید و داروی تیروئید در روز عمل جراحی استفاده نکنید.
انتظارات پس از لیپوماتیک
انتظار میرود که بعد از پیکر تراشی, بمدت ۳ روز لپوساکشن جامع به اوج تورم/ کبودی برسد و این ورم و کبودی بعد از ۲ هفته به کمترین میزان خودش میرسد و بعد از گذشت ۱ ماه، بدن به حالت عادی برمی گردد، پس از گذشت ۲ ماه از لیپوماتیک اثر واقعی آن مشخص می شود.
* معمولاً بیماران روز بعداز لیپوماتیک به فعالیت های معمول بازمی گردند، به مدت یک هفته فعالیت شدید، محدود می شود با این حال میتوانند هر وقتی که تمایل دارند به کارشان باز گردند.
* پس از پیکر تراشی امکان دارد برای یک ماه یا بیشتر بینظمی های قاعدگی رخ دهد.
* دمای بدن در واکنش به ترومای ناشی از تخلیه چربی در طول ۴۸ ساعت اول بعد از پیکر تراشی بالا می رود.
* امکان دارد به دلیل استفاده از آنتی بیوتیک ها، لورازپام یا بی حس کننده های موضعی بعد از پیکر تراشی، دچار حالت تهوع و استفراغ شوید.
* بیماران ممکن است در صبح روز بعد از پیکر تراشی، احساس سرگیجه مختصری را تجربه نمایند که بیمار در این مواقع باید به سرعت در حالت نشسته یا درازکش قرار بگیرد.
* پس از لیپوماتیک در ناحیه درمان، سفتی کم، طبیعی است و ماساژ ملایم برای کوتاه کردن دوره ریکاوری به ۱.۵ ماه( بدون ماساژ) موثر است.
* بیمار در ۲۴ ساعت اول پس از لیپوماتیک باید پس از ادرار کردن به آرامی بایستد و همچنین به هیچ وجه نباید در حمام یا دستشویی را قفل کند تا اگر لازم بود به وی کمک شود.
* پس از عمل پیکر تراشی توصیه می شود بمدت ۲ تا ۳ ماه لباسهای فشرده و تنگ( گن های مخصوص) بپوشید.
هزینه ی لیپوماتیک
هزینه پیکر تراشی به عوامل زیادی بستگی دارد، بعضی از عوامل تاثیر گذار در هزینه لیپوماتیک شامل مقدار چربی ناحیه موردنظر است که باید با استفاده از لیپوماتیک استخراج شود. تعداد جلسات از عوامل تاثیر گذار دیگر است که باید در نظر گرفته شود. همینطور ناحیه تحت درمان هم میتواند در هزینه پیکر تراشی تاثیر گذار باشد. به طور مثال هزینه لیپوماتیک بازو با لیپوماتیک شکم و پهلو یکسان نیست.
عوارض پیکر تراشی
انتخاب اشتباه پزشک و عدم رعایت نکات پس از لیپوم ازعوارض جراحی لیپوماتیک بشمار می رود. این روش جراحی به خودی خود هیچ عوارض طولانی مدتی ندارد ولی یک عامل خارجی میتواند سبب بروز این مشکل شود. عوارض موقت نیز جزء جدانشدنی اعمال زیبایی می باشند. بعضی از شایع ترین عوارض موقت پیکر تراشی شامل موارد زیر است:
- احتمال دارد به علت مصرف داروهای انعقاد خون، پس از لیپوماتیک دچار خون مردگی و کبودی شوید. از این جهت توصیه میشود پیش از پیکر تراشی با پزشک خود در مورد داروهای مصرفی صحبت کنید.
- یکی از عوارض لیپوماتیک، افتادگی پوست است، پیکر تراشی برای جوانسازی و لیفت پوست کارایی ندارد.
- عفونت محل برش داده شده از دیگر عوارض لیپوماتیک به شمار میرود که در صورت عدم رعایت مراقبت های بعد از پیکر تراشی این اتفاق رخ میدهد.
مزایای پیکر تراشی
یکی از مزایای عمل لیپوماتیک اینست که چربی های زیر پوست یکنواخت می شود و زیر پوست مثل دیگر دستگاه های ساکشن چربی، برآمده نمی شود. در این مدل عمل تعداد روزهای استفاده از بادی شیپر بسیار کوتاه است و تنها ۲ هفته زمان می برد.
در جراحی پیکر تراشی از بی حسی موضعی استفاده می شود و همینطور ورم و ترشح بسیار کم است. احتمال عفونت بسیار پائین است و آمبولی چربی بسیار کم است. فرد بعد از لیپوماتیک به بستری شدن احتیاج ندارد و پس از عمل مرخص می شود. در این جراحی خستگی و جراحت بدنی بسیار کم است. براین اساس این روش نسبت به دیگر جراحی های کاهش وزن بسیار راحت تر است.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 9
- 6