چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۸۰۰۳۲

رژیم سیب زمینی و تاثیرات مطلوب آن بر لاغری

رژیم سیب زمینیرژیم سیب زمینی
یکی از رژیم‌هایی که در اواخر سال‌های گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است رژیم سیب زمینی است. این رژیم که به عنوان یک راه موثر برای کاهش وزن شناخته می‌شود، به شما امکان می‌دهد سیب زمینی را به عنوان منبع غذایی اصلی در دوران رژیم خود استفاده کنید. در این مقاله از سرپوش ، به بررسی رژیم سیب زمینی و کارآمدی آن برای کاهش وزن می‌پردازیم.

رژیم سیب زمینی چسیت؟

رژیم سیب زمینی یک روش کاهش وزن است که در آن سیب زمینی به عنوان منبع اصلی غذایی استفاده می‌شود. در این رژیم، سیب زمینی به تنهایی یا در ترکیب با سایر مواد غذایی ساده مصرف می‌شود. این رژیم معمولاً در مدت زمان کوتاهی از چند روز تا چند هفته اجرا می‌شود و هدف آن کاهش وزن سریع است.

به طورکلی رژیم سیب زمینی جزء رژیم های سریع و کوتاه مدت محسوب می شود که برخلاف سایر رژيم ها کم هزینه تر نیز خواهد بود. همانطور که از اسم این رژیم مشخص است تنوع غذایی در آن معنایی ندارد زیرا شما مجبور خواهید بود به مدت ۳ الی ۵ روز فقط سیب زمینی بخورید، البته رژیم سیب زمینی، هفت روزه هم وجود دارد که شما می توانید تا ۴۵۰۰ گرم از وزن خود را کاهش دهید.

مواد مغذی سیب زمینی

آب: ۷۹ درصد

کربوهیدرات: ۱۷ درصد

چربی: ۲ درصد

باوجودی که سیب زمینی نمی تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند اما می تواند برای مدتی کوتاه استفاده شود. برخی از متخصصان تغذیه از سیب زمینی را به عنوان بهترین قرص رژیمی که وجود دارد، معرفی می کنند. 

باوجود مزایای متعدد سیب زمینی باید توجه شود که این ماده نمی تواند همه نیازهای بدن را تامین کند به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند رژیم های غذایی کوتاه مدتی برای آن استفاده شود به طوریکه بیشتر از ۲ هفته طول نکشند. ادامه دادن رژیم سیب زمینی برای مدت زمان طولانی می تواند به بدن شما آسیب وارد کند، پس سعی کنید در بازه زمانی که اشاره شده است.

رژیم سیب زمینی پخته شدهدرباره رژیم سیب زمینی

قوانین رژیم سیب زمینی

- مقدار مجاز مصرف سیب زمینی برای هر فرد بسته به اشتهای او ۱ تا ۲/۵ کیلو می باشد.

- هیچ غذای دیگری در این رژیم وجود ندارد

- افزودن مقداری نمک به رژیم اشکالی ندارد

- توصیه می شود روی سیب زمینی نمک نپاشید

- این رژیم سبب کاهش مقدار آب بدن می شود که اصلا در کاهش وزن به حساب نخواهد آمد، زیرا بعد از برگشتن آب، مقدار وزن از دست رفته نیز برمی گردد. 

- در مدت رژیم می توانید از چای سیاه، دمنوش و قهوه تلخ استفاده کنید.

- استفاده از داروهای ضروری و مکمل ها نیز اشکالی ندارد.

- در هنگام رژیم سیب زمینی نباید ورزش های سنگین انجام دهید، اما ورزش های سبک مانند پیاده روی مانعی ندارد.

- رژیم سیب زمینی سرشار از نشاسته مقاوم است. نشاسته مقاوم نوعی نشاسته است که بدن قادر به هضم آن نیست. این نوع نشاسته در معده یا روده کوچک هضم نمی‌شود و به روده بزرگ می‌رسد. در روده بزرگ، باکتری‌ها از نشاسته مقاوم طی یک فرآیند تخمیر برای ساخت اسید چرب زنجیره کوتاه (اسید چرب زنجیره کوتاه برای تثبیت سلامت روده بسیار مهم است؛ چرا که باعث کاهش التهاب، کمک به بهبود سریع‌تر و کاهش مقدار باکتری‌های بد روده می‌شود) استفاده می‌کنند.

بهترین روش پخت سیب زمینی

سیب زمینی نسبت به سایر سبزیجات در رژیم های غذایی زودتر حذف می شود و بسیاری از مردم اعتقاد دارند با کربوهیدرات بالای این ماده غذایی، بهتر است از رژیم ها حذف شود. باید اشاره کرد اگر سیب زمینی را سرخ نکنید و بدون کرده، خامه یا سس آن را مصرف کنید تنها ۱۱۰ کالری به ازای هر سیب زمینی به بدن شما خواهد رسید. 

چیپس و سیب زمینی سرخ شده با حرارت بالا و روغن زیادی تهیه می شوند، با سرخ کردن سیب زمینی شما بخش زیادی از ترکیبات مفید آن را از دست می دهید و تنها نشاسته، چربی و برخی موادمعدنی در آن باقی می مانند. 

بهترین روش پختن سیب زمینی، استفاده از فر می باشد تا همه موادمغذی آن حفظ شود. هدف رژیم سیب زمینی استفاده حداکثری از پتاسیم موجود در این ماده است زیرا بسیاری از افراد به کمبود پتاسیم روبرو هستند. به طورکلی دو روش برای پخت سیب زمینی وجود دارد:

سیب زمینی ها را در آب شیرین آبپز کنید و سپس ۲۴ ساعت آنها را در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. آب باقی مانده را نگه دارید زیرا پر از موادمغذی است. درطول روز این آب را بنوشید.

سیب زمینی بخارپز و کبابی نیز گزینه مطلوبی محسوب می شود، ۲۴ ساعت سیب زمینی را در یخچال نگه دارید تا خنک شود، نکته ای که باید به آن توجه کرد، نشاسته مقاوم است که به احساس سیری و کنترل اشتها کمک خواهد کرد. اگر به هر دلیلی نسبت به نشاسته مقاوم حساس هستید و بعد از خوردن سیب زمینی‌ پخته احساس نفخ می‌کنید باید آن را به صورت گرم بخورید.

لاغری با رژیم سیب زمینیتاثیر مطلوب رژیم سیب زمینی

کارآمدی رژیم سیب زمینی

رژیم سیب زمینی به دلیل ویژگی‌های خاص خود توانسته است جایگاهی در بین رژیم‌های کاهش وزن بدست آورد. برخی از مزایای کارآمدی رژیم سیب زمینی عبارتند از:

کمبود کالری و پرهیز از چربی

سیب زمینی از خود کمبود کالری دارد و از چربی‌های اضافی که در سایر مواد غذایی وجود دارد پرهیز می‌کند. با خوردن سیب زمینی به تنهایی یا در ترکیب با مواد غذایی ساده دیگر، میزان کالری مصرفی کاهش می‌یابد و بدن وارد حالت سوخت و ساز می‌شود.

اشباع کننده و احساس سیری

سیب زمینی حاوی فیبر است که به دلیل خاصیت اشباع‌کنندگی خود، باعث احساس سیری بیشتر می‌شود. این به معنی آن است که با خوردن سیب زمینی، احساس گرسنگی کاهش می‌یابد و شما تمایل کمتری به خوردن مقدار زیادی غذا دارید. این ویژگی رژیم سیب زمینی را به یک گزینه مناسب برای کاهش وزن می‌کند.

غنی از مواد مغذی

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین C، پتاسیم، و فیبر است. با خوردن سیب زمینی، شما از این مواد مغذی برخوردار می‌شوید که برای حفظ سلامتی و کاهش وزن بسیار مفید هستند. همچنین، سیب زمینی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که می‌توانند در مقابله با آسیب‌های اکسیداتیو و افزایش سیستم ایمنی بدن موثر باشند.

آسان و قابل اجرا

رژیم سیب زمینی به دلیل سادگی آن قابلیت اجرای آسان را دارد. سیب زمینی در همه فصول سال به راحتی در دسترس است و برای آماده‌سازی نیز نیاز به مهارت چندانی ندارد. این به معنی آن است که شما بدون نیاز به تهیه مواد پیچیده و طولانی، می‌توانید رژیم سیب زمینی را اجرا کنید.

پخت تنوری در رژیم سیب زمینیروش پخت سیب زمینی در رژیم سیب زمینی

نکات مهم در رژیم سیب زمینی

در حالی که رژیم سیب زمینی می‌تواند یک راه موثر برای کاهش وزن باشد، برخی نکات مهم برای رعایت در این رژیم وجود دارد:

رعایت اندازه های مناسب

اگر قصد دارید رژیم سیب زمینی را اجرا کنید، مهم است اندازه سیب زمینی‌های مصرفی را کنترل کنید. خوردن سیب زمینی به مقدار زیاد می‌تواند باعث افزایش کالری و موجب عدم کاهش وزن شود. بهتر است اندازه سیب زمینی‌ها را محدود کنید و به تعادل میان مصرف سیب زمینی و سایر مواد غذایی بپردازید.

مراقبت از روش پخت

روش پخت سیب زمینی نیز بر کیفیت و کالری آن تأثیر می‌گذارد. پخت سیب زمینی به روش سرخ کردن یا پخت در روغن باعث افزایش میزان چربی و کالری آن می‌شود. بهتر است سیب زمینی‌ها را با روش هاس سالم بپزید مثلا آبپز انجام دهید. 

عوارض رژیم سیب زمینی

درصورتی که برای مدت طولانی از رژیم سیب زمینی استفاده کنید با عوارض زیادی برای شما همراه خواهد بود، از جمله مهمترین این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- در رژیم سیب زمینی شما مجبور هستید در تمام مدت تنها سیب زمینی مصرف کنید، همین محدودیت در مصرف موادغذایی می تواند موجب کلافگی شود درنتیجه شما را از ادامه مسیر منصرف کند. بسیاری از افراد بعد از شروع رژیم آن را می شکنند زیرا تحمل خوردن سیب زمینی بدون چاشنی برای آنها سخت است. 

- رژیم سیب زمینی شما را محدود خواهد کرد، همین محدودیت روانی ممکن است منجر به پرخوری  شود، درنتیجه سریعا وزن از دست رفته بر می گردد، حتی ممکن است وزن شما بیشتر از قبل هم شود. 

- چربی ها، پروتئین ها، ویتأمین ها و برخی مواد مغذی برای عملکرد بدن ضروری هستند، این رژیم فاقد این مواد غذایی است که می تواند فعالیت های ذهنی و بدنی شما را با مشکل روبه رو کند. 

- توده های عضلانی بعد از رژیم های طولانی مدت سیب زمینی از دست می روند، این موضوع اصلا خوشایند نیست. 

- رژیم سیب زمینی کالری بسیار کمی دارد درنتیجه از متابولیسم بدن و سوزاندن کالری بعد از یک مدت جلوگیری خواهد کرد. به شما پیشنهاد می شود از این رژیم به عنوان یک رژیم شوک دهنده و برای مدت زمان کوتاه استفاده کنید.

استفاده از سیب زمینی رژیم سیب زمینیعوارض رژیم سیب زمینی

نتیجه گیری درباره رژیم سیب زمینی

رژیم سیب زمینی می‌تواند یک راه موثر برای کاهش وزن باشد، اما باید توجه داشت که این رژیم همچنان نیازمند تنوع مواد غذایی و رعایت اندازه‌های مناسب است. همچنین، قبل از شروع هرگونه رژیم غذایی، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا از سلامتی شما اطمینان حاصل شود.

گردآوری: بخش تغذیه و تناسب اندام

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش